posto cujem da su vec neke glasine o raspadu symbolic pocele da kruze, smatram da je pametno da vam napisem koju rjec kao voda ovog benda
bend je u toku snimanja materijala za koji mi licno smatramo da ce biti nesto ekstra. mislim da bi se ljudi koji nas poznaju i koji vec culi nove pjesme slozili s ovim. snimljeni su bubanj, bas, ritam gitare, nesto vokalnih dionica i nesto solaza. medutim iskrsla su dva problema koja su omela normalan tok stvari. prva stvar je da je mirza gitarista sjebo ruku i vec skoro mjesec dana ne moze snimat kako treba. a drugo sranje je da je mirzi umro rodak a posto se kod njega u kuci snima nije bio red da se nastavi ni sa snimanjem vokala. sad cekamo da vidimo sta ce dalje bit oko toga i da se poso nastavi kako treba.
jos jedna vjerovatno kljucna stvar je iskrsla u meduvremenu... naime ja se selim u Osijek/HR pocetkom oktobra i rad symbolica ce ovisit o volji i organizaciji ostatka benda. s obzirom da sam neke stvari jedva uspjevo organizovat sad kad smo svi u istom gradu, nemam puno vjere u nastavak aktivnosti na daljoj relaciji.
jedina nada koja je ostala je da ce album dobro proci i da ce nas taj eventualni uspjeh sastaviti, ali o tome cete vi moci sami prosuditi nadam se oko nove godine kad sve bude gotovo. miksanje albuma cu ja licno preuzet pa polako...
nadam se da cemo par dana prije mog odlaska organizovat svirku u palmi u tuzli kao jedan vid ispracaja a i u slucaju da se symbolic ne vidi i ne cuje vise...