All in one, king size post, šta da se radi!
Quote:
Ne bih ni negativne komentare upućivao vama, kada sam vas slušao pasali ste mi ali, koliko moje znanje o metalu slabašno bilo ne bih rekao da je Trigger metal bend - najiskrenije. Pa gdje onda ne kontati metalce koji ovdje iznose svoje mišljenje.
Ma ok, realno, meni nije toliko bitno. Kao Å¡to sam i rekao, ne mislim da su negativni komentari zato Å¡to nismo ovakav ili onakav bend, već dobrim delom zato Å¡to smo mi pobedili a ne neko drugi... Mislim da bi donekle bilo isto i da smo ne znam, Emir i mi bili zajedno kandidovani za "Rock album godine", opet bi pretpostavljam neko priÄao da je nameÅ¡teno i pljuvao nas. Al Å¡ta je tu je.
Quote:
A opet, ko će metal definirati nego metalci...
Pa u pravu si. Mada imam ovde negde knjigu "Metal from A to Z", mislim da je izdanje iz neke 1986, kupio jako davno. Kad bi sad pitali proseÄnog metal fana, ispalo bi da su iz cele knjige samo Priest i Maiden metal, sve ostalo bi bilo Hard Rock ili Å¡ta već. Možda dakle zavisi i ko od kada pamti neÅ¡to po imenu "heavy metal".
Quote:
NiÅ¡ta, pićite, želim vam sreću, da snimate i pravite dobre pjesme i punite mjesta gdje budete nastupali. I da, posluÅ¡ajte ovaj bend, možete nauÄiti neÅ¡to od njih
Hvala tebi mnogo, iskreno i sve najbolje. PosluÅ¡ao sam malo bend, poneÅ¡to mi se sviÄ‘a, ali suviÅ¡e je metal core tripa, ono, nova ameriÄka Å¡kola i to ono by the book, a ja nisam toliki ljubitelj toga. Mada valjda kapiram Å¡to si mi postavio link, pretpostavljam zbog te kombinacije rifova i klavijatura.
dinko wrote:
Znam taÄno o Äemu priÄam, ko Å¡to kolega serator reÄe za metallicu i jetro tul, to se desilo sa vama i hotom. nekako ste pobjedili al sigurno en na kvalitet. pozz
ÄŒuj, fora je u tome Å¡to kvalitet nekog benda ne zavisi od toga da li se nekoj konkretnoj osobi ne sviÄ‘a muzika tog benda... Iako je raÅ¡irena boljka da ljudi misle da imaju od boga dato pravo da "presude" ili priÄaju kao da imaju doktorske disertacije iz muzikologije. Pobedili smo tako Å¡to imamo neki ok broj fanova koji nas vole i koji su glasali, i tako Å¡to su neki muziÄki kritiÄari mislili da mi treba da pobedimo. Å ta sad ja mogu da ti kažem osim, "Izvini Å¡to se ukus i miÅ¡ljenje svih tih ljudi ne poklapaju sa tvojim"? A inaÄe iako ih nisam neÅ¡to gotivio ikad, Jetro Tul su btw odliÄan bend - možda vidiÅ¡, ne po mom ukusu ali odliÄan.
Uostalom ne znam da li je teÅ¡ko razumeti da se beskompromisnost i poÅ¡tenje prema sebi ne sastoji u tome svirati Å¡to Ävršće, već raditi taÄno ono Å¡to želiÅ¡ u muzici, pa tako, generalno me i zabole da li smo metal ili funk jazz, radimo upravo ono Å¡to kako volimo, ne prilagoÄ‘avam se nikome i niÄemu. Neko je mislio da nas treba kandidovati u toj kategoriji za indexe, sluÅ¡a nas metal raja ovde, Å¡ta ja tu mogu... Napisaću pismo parlamentu ovde, ako je moguće da se izglasa neki zakon da se zabrani metalcima da nas vole jer mi u stvari nismo metal, eto
Quote:
da je ovo metal, ti bi reko: ...a ako đavo da biće...
Hahahaha

E dobra ti je ova, provalio si me!

A šta ćemo sa Mustain-om, on je postao hrišćanin? I sa hrišćanskim metalom?
Quote:
To je to. A Å¡to se tiÄe "glasova"... htio sam stupiti u kontakt s Josipom i liÄno popriÄat... ali nema Å¡anse... ne možeÅ¡ ga uganjat. A to Å¡to je bilo 2003. bilo je... o tome na nekom drugom topicu. A ove dosadaÅ¡nje postove na ovaj topic mogu i izbrisat ako smetaju.
Pa eto recimo da sam radoznao da znam o Äemu se radi... Ti ako imaÅ¡ dobre volje baci mi neki private sa objaÅ¡njenjem Å¡ta se desilo. Ne moraÅ¡ brisati niÅ¡ta osim ako ti oceniÅ¡ da treba.
Quote:
Izvini Dusane, ali moram reagovati. Nisam ja kritikovao pokazivanje emocija, nego aludirao na to da su tekstovi koje vam pjevaljka pise (pretpostavljam da je ona taj umjetnik) nevidjeno plitak klise.
E pa nisam znao da moraš reagovati, ako baš moraš onda ajde

kao prvo, moram ti se zahvaliti što nas reklamiraš po bosanskim forumima

Vidim da te je naÅ¡ album emotivno dotakao, Äim voliÅ¡ pisati po temama koje se bave njim!

kao drugo, ako hoćeÅ¡ da izdvajaÅ¡ neÅ¡to, iz te pesme izdvoji predrefren i strofu. Naravno, njih nisi izdvojio - obojica znamo zaÅ¡to. Kao treće, pomalo se praviÅ¡ lud, zato da bi mogao pljuvati... Ono Å¡to sigurno i sam znaÅ¡:Kad bi tekstove većine metal bendova ili generalno rock bendova svih vrsta prebacio na "domaću" jeziÄku varijantu, dobio bi neÅ¡to ne u rangu sa ovim tekstovima na naÅ¡em albumu nego mnogo gore. Refren koji si citirao, nema nikakvu ne znam kakvu poetiÄnost kad se ovako napiÅ¡e, jer u njemu nema nikakvih dojajnih stilskih figura ili pesniÄkih slika - kao Å¡to je obiÄno sluÄaj sa većinom refrena u Rock muzici pa i metalu. Samo Å¡to si eto iz nekog razloga nas uzeo na zub, a kao "pravi metal bendovi" imaju bolje tekstove. Da ne govorim koliko je teÅ¡ko spojiti tehniÄki srpski jezik sa Ävrstom muzikom a da ne bode uÅ¡i. E sad, to ti znaÅ¡ zaÅ¡to si se baÅ¡ na nas navadio i zaÅ¡to ti je toliko važno da li mi valjamo ili ne... Jer ako su ljudi ovde možda specijalno ljuti jer misle da nismo mi trebali da pobedimo i dobijemo Indexe pa je to povod za negativne komentare i kritiku, ti već imaÅ¡ tradiciju koja datira od ranije

U svakom sluÄaju, poÅ¡to dajeÅ¡ sebe za primer, nadam se da ću imati prilike da Äujem (ili proÄitam) kako ti misliÅ¡ da konkretno treba da izgleda dobar tekst. Uostalom, najjaÄi argument je da sam uradiÅ¡ album koji će produkcijski i tekstualno da bude za koplje ispred ovog naÅ¡eg. I zaista to mislim, ne kažem cinizma radi, jer otkud znam, možda si ti samo nezgodan, drkoÅ¡ po prirodi, a natprirodno talentovan, i sve ovo piÅ¡eÅ¡ iz borbe za kvalitetniju muziku na ovim prostorima... Ne bih želeo da ispadne da sam pogreÅ¡io u proceni, pa ću pokuÅ¡ati da ne sudim!