Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 08. 2025. 06:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2005. 07:06 

Pa eto, nesto smo im oteli od te kraljevske imovine. Gitara, pojacalo, stalak, 50 kompleta zica, trzalica, kablova, jos nekih sitnica itd... sve skupa oko 6.000KM.

Nije lose za pocetak :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2005. 17:58 

Daj reci mi majstore oce li bit stogod od onog albuma koji si radio sa pjevacom Osmog Putnika? Jedva cekam da to cujem! I jesi li cuo sta od ovog novog Osmog Putnika? Sta ti se cini od toga? Meni se jako svidja! I super sta si pokazao tim englezima kako se svira kod nas! Pozdrav!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 05. 2005. 03:11 

Juce mi se javio Dean i kaze da ne zna gdje mu je glava od obaveza sa Putnikom. Spremaju taj ogromni koncert u Splitu gdje ce se snimati DVD. Kaze za onaj album da je dao nekom basisti sve midi fajlove da ih momak uvjezba i cim ih snimi da ce odma da mixa, a to je kaze u julu sigurno. Svi su se gitarski magazini zainteresovali za taj projekat jer sam pustao neke clipove pa ce biti i recenzija u Total Guitar, Guitar Techniques itd... Ovdje sam skoro dobio jednu ponudu za VAN HALEN tribute band i ako prodjem audiciju odmah krece UK tour. Zavrsio zam ovu prvu godinu skole i eto me malo kuci polovinom juna pa se vidimo na nekoj svirci.

Pozdrav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 07. 2005. 19:06 

news: http://www.barikada.com/svastara/2005/2 ... ea_hot.php

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2006. 19:03 

Emire, jel ima nekih vijesti za taj projekat ? Nikad da docekamo taj album :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2006. 21:13 

Sad pregovaramo sa Mike Terranom da snimi zivi bubanj pa smo malo zaustavili. Bice to uskoro.

Krecem na Balkan Tour sa jednim talijanskim bendom MARKONEE.

Ovako bi trebalo da izgleda smo sto su neki od ovih svirki jos u pregovorima:

1. Maj - Bologna, Italy - Piazza Maggiore
2. Maj - Ljubljana - Orto Bar
3. Maj - Zagreb - Klub 66
4. Maj - Split - Klub O'Hara
5. Maj - Sarajevo - Sloga (zajedno sa OSMI PUTNIK)
6. Maj - Tuzla - MK SALINES Biker Party Panonsko Jezero
7. Maj - Tuzla - Arion (zajedno sa OSMI PUTNIK)

O detaljima cemo kasnije

Ja planiram full european tour za taj instrumentalni album pred kraj ljeta. Do tad cemo ga i objaviti. Obnavljam ugovor sa bivsim menadzerom Neon Knights-a pa ce se on od sad brinuti za to.

Pozdrav

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 12:14 

Hard_Rockin_Man wrote:
Sad pregovaramo sa Mike Terranom da snimi zivi bubanj pa smo malo zaustavili. Bice to uskoro.

O detaljima cemo kasnije

Ja planiram full european tour za taj instrumentalni album pred kraj ljeta. Do tad cemo ga i objaviti. Obnavljam ugovor sa bivsim menadzerom Neon Knights-a pa ce se on od sad brinuti za to.

Pozdrav

emire druze vidim za tebe prvi maj radni. nista rostilj i pive jel :) samo naprijed. ipak nekog hajra od onih nasih dimnjaka, stvaraju totalne manijake izgleda :) \m/

cuo sam da radis i obradu napalm death, hehehe

nista mi matos nije jos reko za onaj logo i cover . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 12:41 

Hard_Rockin_Man wrote:

O detaljima cemo kasnije

Pozdrav

joj dobrote.jedva cekam maj i ove svirke.
6 maj je rezervisan za metal fest u visokom i taman onda sedmi sam u tuzli opet.ovo ce biti jedan od najvecih trenutaka ove godine sigurno. jos i whitesnake i tankard i jos svega ove godine.super

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2006. 21:20 

sto se tice The Quarterworlds Of Fantasia na sajtu osmog putnika http://www.osmiputnik.com imaju postavljeni neki demo sampleovi u multimedia selekciji, ja sam poslusala i zvuci fenomenalno jedva cekam da izadje taj album :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2006. 22:22 

Evo i ja vidjeh da je Dean postavio 4 clipa. Ne zvuci to lose ali bolje ce biti ako uspijemo da snimimo zivi bubanj do ljeta pa da napravimo pravi cirkus sa albumom. :)

Drzite se jos malo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2006. 04:15 

zdravo emire

meni je za tebe rekao combe,tj preporucio te

ostavi se tih bjelosvjetskih tantavicara i dodji u ekv 11.jun.2006 u 1 po podne,da se sastanes samnom i saletom i bagijem,treba nam gitarista

snimamo novi materijal za ludilo,pjesme su gotove
ja sam to sve uradio na jednoj zici ,sad to ti nekako da skarabudzis na sest

kad se vidimo lozinka jeDIVLJI KESTEN PORED JALE,a odyiv NIKAD GORCI NIJE BIO

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2006. 14:18 

Veliki pozdrav za velikog majstora TCTZ.

Bilo je to davno kad sam ja imao nekih 14 godina i gledao vas po Stelektu i pio vino s vama iza "piketovog" kafica i na Slatini iza obdanista. Ti se sigurno mene ne sjecas ali ja sam pratio vasu karijeru od pocetka do kraja. Imam i danas negdje sve vase video zapise i naravno legendarni album "Coban Tjera Monstrume". Kad je poceo rat, Combe i ja smo svirali svaki dan i puno sam od njega naucio. On je poslije napravio bend u kojem je pjevala njegova djevojka sa kojom je zamalo trebao da se ozeni. Kasnije je upoznao novu djevojku sa kojom je otisao u Australiju. Sema je nazalost izgubio zivot braneci BiH, isao sam na sahranu i sjecam se koncerta koji se odrzao za njegovu cast u kinu "Mladost" gdje se skupilo LUDILO sa pjevacem jednog od tadasnjih TZ punk bendova. Braca Bagery :) su u TZ i svaki put se napijemo kad se vidimo. Kad se Sale vratio u TZ iz Srbije, skoro je propao. Poslije su ga Dzemo i ekipa sa kojom svira malo smirili, a sad se ozenio u Zivinicama i smirio se skroz.

To ti je onako briefly od mene.

Sto se tice ponovnog okupljanja Ludila, to ce malo teze ici sa mnom. U ovom intervjuu ces naci sve gdje sam sad, sta radim na muzickom planu itd...

http://www.barikada.com/interviews/2005 ... ir_hot.php

11. Juna ja necu biti u TZ. Kafic "EKV" vise ne radi, a ako se ikad vidimo, lozinka je vec memorisana :) Volio bih da gostujem na nekima od vasih koncerata i to se mozemo dogovoriti preko e-maila. Ako treba nesto da se snima, to ja mogu odavde iz svog studija pa da vam posaljem da miksate.

Sve najbolje i puno srece sa tim projektom koji bi sigurno privukao veliku paznju metal veterana, a i ovih novih generacija.

Hot

Profile  

Post subject: Re: Legenda sa Irca
PostPosted: 19. 06. 2007. 17:16 

Emir Hot: Prošle godine sam poslao neke svoje demo snimke jednoj od vodećih rock / metal diskografskih kuća u Evropi - "Lion Music" iz Finske. Direktor te kuće me odmah kontaktirao i ponudio mi ugovor da za njih snimim i izdam svoj prvi album. To je bila neopisiva radost, jer se do takvih prilika jako teško dolazi. Razlog zbog kojeg sam ja zvučao interesantno je taj što muzika koju ja kompunujem sadrži jako puno elemenata tradicionalne bosanske sevdalinke obrađene u rock i heavy metal. To se u dosadašnjoj rock / metal industriji baš i nije imalo prilike čuti. Album će sadržavati 9 pjesama. Ubacio sam saz, harmoniku, popularne melodije naših sevdalinki i sve to spakovao u žestok i moderan hard rock zvuk, što su oni prepoznali kao potencijalno osvježenje na tržištu. Zbog stila koji je zastupljen u mojim kompozicijama, odlučio sam da album nazovem "Emir Hot - Sevdah metal". Ovo će rock obožavateljima iz Tuzle i BiH vjerovatno zvučati smiješno, ali smatram da je pozitivna stvar promovisati muziku sa teritorije iz koje potičemo i približiti je publici koja je malo ili nikako upoznata sa muzičkim elementima Balkana i Istočne Evrope. Ovaj materijal je tehnički veoma zahtjevan za sviranje, pa sam pozvao provjerene i jako popularne muzičare da sviraju na albumu.

Mike Terrana - bubanj (snimio je preko 80 albuma i svirao je sa velikim muzičarima poput Yngwie Malmsteen, Tony Mac Alpine, Rage, Artension, Taboo Vodoo, Axel Rudi Pell, a trenutno svira u bendu Masterplan).
Vitalij Kuprij - klavijature (ruski rock velemajstor i poznati klasični pijanista koji je svirao sa preko 20 najpoznatijih heavy metal bendova).
Pjevač još nije 100% potvrđen, ali su pregovori u toku sa nekim slavnim imenima. Uskoro će se znati ko je izabran.

Ja ću odsvirati sve električne, akustične i bass gitare. Pozvaću i neke goste koji će svirati naše tradicionalne instrumente. Tu će se naći i neka imena iz Tuzle. Tuzlaci će vjerovatno prepoznati slavnog tuzlanskog gitaristu i mog dobrog prijatelja Atila Hajdarević - Miko. Tu je, takođe, i naš drug, Tuzlak, Avdija, na sazu. Jako je interesantno da sam uspio spojiti te naše ljude sa gore navedenim slavnim imenima. Mislim da je to interesantan spoj koji djeluje neobično, ali će muzički sigurno profunkcionisati. Izlazak albuma je planiran za novembar 2007. godine i već je počelo snimanje u studiju. Očekujem da ću snimanje završiti do kraja avgusta 2007. godine.

http://barikada.com/interviews/2007-06-09_emir_hot.php

Profile  

PostPosted: 19. 06. 2007. 22:53 

Pa zvuci zanimljivo skroz..jedva cekam da cujem kako ce zvucat to sve na kraju :)

Profile  

PostPosted: 20. 06. 2007. 00:23 

Skidam kapu... snovi se ipak ostvaruju 8)

Profile  

PostPosted: 20. 06. 2007. 09:43 

hehe, upravo...

Profile  

PostPosted: 20. 06. 2007. 12:35 

Bas ludo, zanima me kako ce sve to ispast na kraju. 8)

Profile  

PostPosted: 20. 06. 2007. 16:15 

hehe, irac, mjesto sa kojeg je sve pocelo . . .
svaka cast emire

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2007. 14:24 

Svaka cast covjeku na istrajnosti!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]