Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 01. 2025. 09:31

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 306 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2003. 14:39 

IcedFlame wrote:
Mr. Brownstone wrote:
hehe, evo pravog odgovora. zaboravio si i dobro uradjen booklet 8)

Pa booklet nije uopste lose uradjen :)
Barem ovo izdanje sto ja imam (Bonus Film Zenica).

zašto se mučiti sa bookletom, kada će op3t 80% raje kopirati cd bez bookleta? :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 11. 2003. 23:27 

Serenity wrote:
IcedFlame wrote:
Mr. Brownstone wrote:
hehe, evo pravog odgovora. zaboravio si i dobro uradjen booklet 8)

Pa booklet nije uopste lose uradjen :)
Barem ovo izdanje sto ja imam (Bonus Film Zenica).

zašto se mučiti sa bookletom, kada će op3t 80% raje kopirati cd bez bookleta? :evil:

pametno :)
sto se mog misljenja tice druga su mi naj tuzlanska grupa (agonize je, logicno, prvi) sto dovoljno govori o svemu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2003. 12:33 

pa bas to kopiranje je sranje :evil:
vjerujem da svako ima barem neka tri benda s ovih prostora koje (jako) voli i ako ne zeli od njih nabavitii original disk za bijednih 10tak maraka onda nek barem bude malo posten i nek ne kenja o narazvijenoj sceni. ma takvih je primjera isuvise :(
ne prozivam nikog ovdje vec samo navodim cinjenice o velikoj vecini metal populacije u nas :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2003. 13:34 
Administrator

tako je ogi... kopirajte cd-ove stranih grupa, iako i to ne valja, ali takva su vremena, ali od domacih treba kupiti original cd, ako se naleti na njega.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2003. 23:39 

ogi wrote:
vjerujem da svako ima barem neka tri benda s ovih prostora koje (jako) voli i ako ne zeli od njih nabavitii original disk za bijednih 10tak maraka onda nek barem bude malo posten i nek ne kenja o narazvijenoj sceni. ma takvih je primjera isuvise :(
ne prozivam nikog ovdje vec samo navodim cinjenice o velikoj vecini metal populacije u nas :)

ja i nisam mislila ozbiljno.zar zaista mislis da bi kopirala jedan agonize cd???
pa ja bi tim ljudima finansirala sve da mogu...e pada mi napamet jos kopirati nesto i umanjviat im ionako male prihode..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 12. 2003. 23:44 

Gia wrote:
ogi wrote:

ja i nisam mislila ozbiljno.zar zaista mislis da bi kopirala jedan agonize cd???
pa ja bi tim ljudima finansirala sve da mogu...e pada mi napamet jos kopirati nesto i umanjviat im ionako male prihode..

a ostale bendove?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 12. 2003. 16:45 

Pa jeli vi stvarno mislite da ce mojih 10 maraka pomoci u otplacivanju troskova snimanja albuma nekog u ex yu poznatijeg benda, a da ne govorimo o bendovima kratkog vijeka, koji su jedva skockali od razno raznih "sponzora" za snimanje? Jeste li vi toliko sigurni da su oni toliko profesionalni da im bas od toga ovisi egzistencija njih samih i mozda ostalih clanova familije? Jeste li vi sigurni da svaka marka koju vi date ide bas clanovima benda? Koliko ste sigurni, da je to sto ste kupili bas original? Sta ako nemate drugog nacina, doci do muzike svog omiljenog benda, nego morate moljakati za bilo kakvu kopiju?

Ne serem vam, nego samo iznosim cinjenice. Naprimjer, ja sam u inostranstvu, sam imam dosta domace muzike od koje su 75% originali i nije mi zao, niti ce mi ikad biti, platiti za oriiginal. Evo bas ovih dana, se dogovaram sa "Walk-ijem" i svaka im cast, da makar hoce izaci u susret, mada salju samo po Bosni i Hrvatskoj.
Prije godinu dana, odprilike, sam pokuso kod SS, nabaviti "1999", na sto sam dobio mnogo kasnije E-mail sa mogucim solucijama, i nista konkretno. U medjuvremenu, morao sam se snalaziti, s druge strane...
Proslog mjeseca pokusavam s Agonize-om, doci do demoa i prvog albuma, te informacije u vezi novog. Na sve to dobijam odgovor od Grgica (ili nekoga drugog u njegovo ime ko je zaduzen za mail), da se moze od njih naruciti, ali ako imam u blizini nekoga da bi to mogao preuzeti. Na pitanje, dali bi poslali postom, jos cekam odgovor...
Isto sam dozivio i kod "Panonskog Sindroma".
:evil: "I ko nebi uzo i onaj burek i ono mlijeko..." :evil:
Zato tvrdim, ko nema i nemoze doci do originala, neka si nabavi kopiju i nek uziva, jer samo tako moze metal kod nas obstati. Kroz pohvale, komentare i diskusije, pomazemo da metal zivi i da se probija kroz masu "Shabana" i raznih "Sakica". A kako pricati o necemu sto nismo nikad culi? Ni jedan nas bend se od metala, bar kod nas u ex-yu, nece i ne moze obogatiti, to je i njima samim jasno. Svo to njihovo izkazivanje, dokazivanje i druzenje kroz samo muziciranje, je ostavljeno na milost i nemilost nasim komentarima.
:twisted: Smrt piratizaciji muzike domacih metal grupa :twisted:
:wink: Ali ako se ne moze drugacije... :wink:

BTW Samo nek neko pljune po ekranu-pa ce sam brisati :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 12. 2003. 00:56 

Ko ne moze da kupi, nek ukrade. Sve mu je oprosteno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 12. 2003. 11:34 

Vrabac wrote:
Ko ne moze da kupi, nek ukrade. Sve mu je oprosteno.

Mere i tako :?

Ali ipak, mogli bi takvima pomoci, pa pizde smo, nismo valjda ljudi :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 12. 2003. 22:17 

Quote:
pa bas to kopiranje je sranje
vjerujem da svako ima barem neka tri benda s ovih prostora koje (jako) voli i ako ne zeli od njih nabavitii original disk za bijednih 10tak maraka onda nek barem bude malo posten i nek ne kenja o narazvijenoj sceni. ma takvih je primjera isuvise
ne prozivam nikog ovdje vec samo navodim cinjenice o velikoj vecini metal populacije u nas

potpuno se slazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 12. 2003. 22:50 

Evo, ja obožavam SS i prva bih kupila orginal CD, evo javno to da kažem. Njihov, Irinin i KnockOut. Eto, 3 benda koje jaaako volim i čiji ću orginal nabavit ASAP. Jel' moRe? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2003. 00:35 

barbum wrote:
Pa jeli vi stvarno mislite da ce mojih 10 maraka pomoci u otplacivanju troskova snimanja albuma nekog u ex yu poznatijeg benda, a da ne govorimo o bendovima kratkog vijeka, koji su jedva skockali od razno raznih "sponzora" za snimanje? Jeste li vi toliko sigurni da su oni toliko profesionalni da im bas od toga ovisi egzistencija njih samih i mozda ostalih clanova familije? Jeste li vi sigurni da svaka marka koju vi date ide bas clanovima benda? Koliko ste sigurni, da je to sto ste kupili bas original? Sta ako nemate drugog nacina, doci do muzike svog omiljenog benda, nego morate moljakati za bilo kakvu kopiju?

Ne serem vam, nego samo iznosim cinjenice. Naprimjer, ja sam u inostranstvu, sam imam dosta domace muzike od koje su 75% originali i nije mi zao, niti ce mi ikad biti, platiti za oriiginal. Evo bas ovih dana, se dogovaram sa "Walk-ijem" i svaka im cast, da makar hoce izaci u susret, mada salju samo po Bosni i Hrvatskoj.
Prije godinu dana, odprilike, sam pokuso kod SS, nabaviti "1999", na sto sam dobio mnogo kasnije E-mail sa mogucim solucijama, i nista konkretno. U medjuvremenu, morao sam se snalaziti, s druge strane...
Proslog mjeseca pokusavam s Agonize-om, doci do demoa i prvog albuma, te informacije u vezi novog. Na sve to dobijam odgovor od Grgica (ili nekoga drugog u njegovo ime ko je zaduzen za mail), da se moze od njih naruciti, ali ako imam u blizini nekoga da bi to mogao preuzeti. Na pitanje, dali bi poslali postom, jos cekam odgovor...
Isto sam dozivio i kod "Panonskog Sindroma".
:evil: "I ko nebi uzo i onaj burek i ono mlijeko..." :evil:
Zato tvrdim, ko nema i nemoze doci do originala, neka si nabavi kopiju i nek uziva, jer samo tako moze metal kod nas obstati. Kroz pohvale, komentare i diskusije, pomazemo da metal zivi i da se probija kroz masu "Shabana" i raznih "Sakica". A kako pricati o necemu sto nismo nikad culi? Ni jedan nas bend se od metala, bar kod nas u ex-yu, nece i ne moze obogatiti, to je i njima samim jasno. Svo to njihovo izkazivanje, dokazivanje i druzenje kroz samo muziciranje, je ostavljeno na milost i nemilost nasim komentarima.
:twisted: Smrt piratizaciji muzike domacih metal grupa :twisted:
:wink: Ali ako se ne moze drugacije... :wink:

BTW Samo nek neko pljune po ekranu-pa ce sam brisati :wink:

ako si htio the chosen one i promo mogao si slobodno od mene trazit jer ti ja tako vrl lako mogu nabavit s obzirom da su mi komsije :).i da, grgic je taj od koga si dobio odg (gitarista tacnije).sto nije odgovorio popricat cu ja s njim oko toga 8) ne vjerujem da je nesto namjerno...ali ipak ovo nije tema o njima...pa iskljucujem se iz daljnje rasprave :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2003. 01:33 

kontam

Profile  

Post subject: joj
PostPosted: 10. 01. 2004. 05:29 
Moderator

bidoh i ja an koncertu u slogi 27/4 i vala su genijalni imam 1999 album kuci i sluso sam ih dosta vremena stalno nisam ih vadio iz discmana...al ne kontam koji kurac zene lude za dariom gitaristom i onim malim novim sanjin ja mislim sto je hota zamjneio, ma elvis je prava muskarcina zarasto tiki bojler mjesto stomaka, i kozni prsluk.........yeahhh :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 01. 2004. 17:07 

za sve fanove southerna storma friske vijesti: snimaju novi album a kada ce to sve biti gotovo upitno je. mislim da ce zvucati odlicno. hot je naravno najbolji Bh metal gitarista ali nije jedini u Tuzli hehehe, ali zbog obaveza ne moze nastaviti svirati u bendu. bumbar junior je jako dobra zamjena za hota jer je njegov ucenik. kad bude bice!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2004. 03:55 

Djambalaja wrote:
Lahko bi se dalo organizovati koncert u Visokom ali ko bi dosao!?

JA! kad bi doshli u Visoko, bogdom!
a fakat su odlichni... ubjedljivo najbolji u BiH shto se tiche Metala, pa i dalje 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2004. 04:42 

Me(n)tal Mind Tuzla wrote:
za sve fanove southerna storma friske vijesti: snimaju novi album a kada ce to sve biti gotovo upitno je. mislim da ce zvucati odlicno. hot je naravno najbolji Bh metal gitarista ali nije jedini u Tuzli hehehe, ali zbog obaveza ne moze nastaviti svirati u bendu. bumbar junior je jako dobra zamjena za hota jer je njegov ucenik. kad bude bice!

Ovo je soooooooo last year! :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2004. 18:08 

Pa istina je da je proslogodisnja vijest ali daj neko neka kaze nesto novije o southern stormu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2004. 21:42 

Hocemo Southern Storm u Sa!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2004. 23:07 

Bathory Aria wrote:
Hocemo Southern Storm u Sa!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Ma dok se Elvis ne vrati iz Kuvajta možemo samo mahat uhicama :( :cry:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 306 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]