AntiDope wrote:
Insomnior wrote:
Ovo su neka od pravila.
Your band doesn't have a deal and aren't about to sign to a label in the near future.
Ovo je bas bezveze. Po ovome od nasih "poznatih" bendova niko ne moze ucestvovati. Silent Kingdom, Krv, Toxicdeath, Agonize su pod Walk Records-om. Sta sad . . .
Pa to vise i nisu demo bendovi, jel tako? Cini mi se da je prica o demo bendovima.
Pa to je tacno ako gledas u okvirima bivse Jugoslavije, ali ako pogledas u svjetskom okviru to su sve demo bendovi. Ja cu opet naglasiti da se ovdje kontekst "demo benda" gleda kroz svjetsku prizmu, a ne usko kroz prizmu metal scene na podrucju bivse Jugoslavije. Pravo da ovi bendovi mogu da ucestvuju na ovom takmicenju smo izborili bas zbog toga stoje ovo crna rupa Evropskog metala, i zbog toga je i napravljen izuzetak koji se odnosi samo na ovo podrucje da bendovi koji nemaju INTERNACIONALNI UGOVOR MOGU DA UCESTVUJU. Usput kad kazem rupa, prije svega mislim na onaj dio posla koji je potrebno obaviti, a koji se apsolutno ne tice stvaralastva samih bendova odnosno kvaliteta muzike koji onu stvaraju vec prije svega onog produkcijskog i organizacionog dijela, koji je uistinu NEOPHODAN da bi bend presao granicu "demo benda"! Zato opet naglasvam i po ko zna koji put pozivam i molim bendove, koji imaju pravo ucesca (a imaju ga gotovo svi) da se sto prije prijave, jer sve ovo nece imati smisla ako se svi koji nesto rade i stvaraju ne prijave.
Vas TERRA NOSTRA PROMOTIONS TEAM