Mephisto wrote:
bend je meni vise za linije neg live nastupa...
isplati ti se otic ak ti je negdje izmedju 13 do 19 godina naravno obavezno moras biti
curica/djevojka/cura gay ili bisex.
ili ako vam odgovara univerzalan termin:
Fenser
prihvatite se studia i dobrog tiraza
jer po ovim koncertima se vidi da vam para ne fali...
al neka dont be ljuti
to i jest cilj vaseg muzickog pravca...znaci nemojte ovo shvatati kao provokaciju
samo mi drago sto tuzla nije zarazena tim
gaymusic virusom
...Division Del Norte
Strasno me ljuti kad neko ima kritiku i nije u stanju izreci je i tu se zaustaviti. I jos k tome kaze: "Nemojte ovo shvatiti kao provokaciju"!!!!
Da si rekao npr. vasa muzika, ponasanje, izgled i sve oko vas mi se ne dopada i necu vise dolaziti na vase svirke, ja se ne bih javljao jer na takve izjave imas puno pravo.
No, krenut cu redom:
Svim ovim ljudima na fotografiji se isplatilo doæi na svirku jer su obavezno: curice/djevojke/cure, gay ili bisex izmedju 13 i 19 godina. Ili ako ti odgovara univerzalan termin: Fenser.
Clanovima Beware-a mozes reci sve u lice (sto je i pozeljno, e da bismo mogli normalno nastaviti razgovarati, diskutovati, komunicirati) ili iza ledja (za sta nam se zivo jebe), ali fanove benda, o kojima nemas pojma, kategorizirati po bilo kojoj osnovi (a ti si izabrao spolnu i seksualnu) nemas prava.
Trazio sam Mephisto, i koliko god objasnjenja za izraz "fenser" nasao, niti jedan ne pominje osobe izmedju 13 i 19 godina koje naravno obavezno moraju biti curice/djevojke/cure, gay ili bisex.
Ali zato sam pronasao nekoliko koji govore o sminki i pojavljivanju u javnosti: Mephistopheles (takodjer Mephisto, Mephistophilus, Mephist, Murphy, Mephy, Murphy Stoffelis i Mephistophilis) je ime dato jednom od glavnih demona krscanske mitologije u tradicionalnoj evropskoj literaturi. I iako je ime cesto koristeno kao alternativa za Sotonu ili Djavla, zna se da je nastalo tokom Renesanse i da se nigdje u Bibliji ne pominje.
"Division del Norte" (sjeverna divizija) - sljedbenici Francisco "Pancho" Villa-e zvali su se Vilistas i bili su dio "sjeverne divizije" i borili su se u sklopu raznih revolucionarnih armija okupljenih oko Francesco Madero-a protiv vlada na celu sa Huerta-om, a kasnije i Carranza-om.
Mephisto: Fenseru!
Studija se ne mozemo prihvatiti (trebalo mi je nesto vremena da shvatim sta si uopce ovdje htio da kazes) jer ... nemamo para. Da nisi od onih koji za vrijeme koncerta stoje u zapecku i smisljaju komantare tipa "vidi ovih fensera", razgovarao bi sa clanovima benda (ili nekim od njihovih kolega) i cuo bi da sva ona oprema pripada omladinskoj organizaciji koja okuplja mlade bendove i da tu opremu koriste svi po potrebi.
I na kraju, tvoja zadnja recenica govori najvise o tebi. Drago mi je sto poznajem mnogo tuzlanskih bendova koji scenu cine raznovrsnom, bogatom i cine je zivom, necim sto raste i razvija se. Da se tebe pita tuzlanska scena bi bila splacina koja se mrljavi po crnim kuloarima tvog malog carstva. Mephisto.