Apeiron wrote:
A vidi sad ovog lika...
Prijatelju, ne znam ko si, ali ako si vec bio na YU metalu, i video tu temu, mogao si bar da prenes moje reci ONAKO kako sam ih napisao!
Da li je tebi uvredljivo to ako kazem da bosanski jezik NIKAD nije postojao kao takav?
Nije neg je smijesno.

Apeiron wrote:
To je jebena cinjenica! Postojao je srpsko-hrvatski jezik, i svi znamo da je za srpski zasluzan Vuk Karadzic, i to je jezik kojim i vi govorite.
Cirilo i Metodije, Bugarski pop Bogumil te mnogi drugi nisu bitni jel? Jarane, istorija Slovena, i njihovih jezika, garant ne pocinje nit se zavrsava ni u Bosni, a vraga mi ni u Srbiji.
Apeiron wrote:
Imam rodbinu i u Tuzli, i znam da jezika niste ni imali u toku rata, vec se on u skolama nazivao "maternji".
Imo sam i ja rodbine u Banja Luci koja ni sad ne zna jebeni pravopis.
Apeiron wrote:
Takodje, pojam Bosanac nista ne znaci, a Bosnjak kao pojam postoji malte ne od juce. Isto vazi i za zastavu koju je nametnuo visoki predstavnik (iliti protektor) i vi ste je prihvatili kao da je vasa milion godina.
Bosnjak kao termin postoji, mozda duze i nego Bosanac. Neznam koje ovdje prvi sletio, mi il Ugari. Tako nas oni zovu. Bosnjak=Bosanac. A kako to ti, kao proizvod SDA ideologije, zelis da tumacis ko Radovanov pionir, na tebi je. Mene za vlahobalije boli kurac.
Apeiron wrote:
Kao narod, ako cemo o istoriji, vi se do sada preko 9 puta menjali naziv - bili ste Jugosloveni, muslimani, Muslimani, Bosanci, i sada ste Bosnjaci. Pa nismo naivni ljudi, svi smo valjda ziveli i secamo se necega iz ex YU. Tito je bio taj koji je dao narodnost muslimanima (mislim naciju, jer je musliman verska, ne nacionalna pripadnost). Biti Bosanac - to je teritorijalna, a ne nacionalna pripadnost.
Al biti Srbin ili Hrvat je takodje NEOPHODNO religijska pripadnost. Jos uvjek sam Jugosloven, Jer sam Juzni Sloven. Musliman ni musliman nisam bio otkad znam za sebe. Bitno je identifikovati se. Ma koliko tebi bilo apsurdno kako se ja identifikujem, toliko je i meni apsurdno kako se ti nalazis u drustvu i istoriji. Pa ti izvoli kako hoces al ne kontam zaista koja je poenta rasirivanja SUPLJE koja ni tebi nit ikom dolazi u prilog.
Apeiron wrote:
Hocete li mi sad reci da su se ovi na Sandzaku oduvek zvali Bosnjacima? To je OD JUCE! Toliko sveze da nikad nece ni biti prihvaceno. Ali dobro. Istoriju pisu pobednici, a u ovom slucaju to su nesrpske strane.
Kake ban nesrpske strane? Imas pravo. Istoriju pisu Crkve i Dzamije. A to garant nisu nit Srpske nit Hrvatske nit Bosanske "strane". A i to samo zato sto su taki ko ti lako pojeli sve sto im jeftini seoski agitatori serviraju. Istorija je dubiozna nauka, pogotovo na internetu gdje svaki "zapdnjacki" papir o zadnjem Balkanskom ratu potpisuje neko sa prezimenom koje zavrsava sa "ic".
Ko prihvaca Sandzaklije kao Bosnjake? Halo ba, jes ti kad bio vako po Bosni malo? U Mahalskoj drzavi je biser naci nekoga ko se vidi srodnim sa ljudima preko provalije niz ulicu, a kamoli preko brda i rijeka. Nesto mi se cini da se tebi pravo djasvi ova SDA/SDS/HDZ utopija posto te istorijske teze i provale jos samo postoje u umovima ucmalih poslanickih bilmeza ovih triju stranaka. Enjoy smrad tamjana i dernjavu sa minareta.
Apeiron wrote:
Uzmite i poslusajte jednog pametnog muslimana Mesu Selimovica, taj covek je svestan ko je i od koga je nastao, i da ne lupamo vise suplju pricu. Stavljen je na novcanicu, a zna covek ciju veru je prihvatio, i ko su mu preci bili.
Ja muslimane, kao i krstjane, u principu, nerado slusam. A sad za raju nam reci i da poslusamo malo Kusturicu

Apeiron wrote:
Za kraj, shvatam ja tebe sta hoces da kazes, ni ja nikad nisam bio za ratove. Ali oni su se desili, i ne treba ih zaboraviti. Republika Srpska ima preko milion Srba koji zive u njoj, i kad tad ce se u Srbiju sa njom. Ako moze Kosovo, mozemo i mi. I kraj price i ratova.
Pozdrav!
Koliko su godina Bosna, Hrvatska, i Srbija provele kao samostalne drzave, kraljevine, pasaluci, picke strine? Pozamasan broj. Koliko od toga kao uspjesne zemlje? Pravo slabo. Ne zaboravlja niko pametan ratove Lucky. Bilo ih je, bice, mora ih biti. Mada u pravom retrogradnom stilu ti zapostavljas onaj bitni element ljudskosti u svom nacionalizmu. Cinjenicu da prije nego sto je postojao Srbin, postojao je neki Slaven. Jad svih Slavena na Balkanu nije u tome sto su razliciti, neobrazovani, nesposobni i ratoborni za gluposti. Tuga je u tome sto smo svi bolji sluge nego gospodari, bilo to Turcinu, Rimljanu, Vizantu, il sad ovoj novoj kapitalistickoj Evropi.
Ko zaista, na svjetskoj politickoj sceni, danas u plamenu otvorenog Nacional Socijalizma u Evropi, Anti-globalizacije, skoro pa pocetog treceg svjetskog rata izmedju muslimana i jevreja, ekoloske propasti i tehnoloskog jaza, ima vremena da ga zaboli kurac za neke smjesne zemlje kao Kosovo, RS, pa nazalost i cjeli Balkan..

?
Jos manje ti i ja i nasi sugradjani koji su gladni, zedni, zeljni svega. Jos jedan rat im nece nikakvih bonusa donijet.