Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 16. 06. 2025. 02:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Do kada ce se nepostovati domaca scena ???
PostPosted: 16. 06. 2004. 23:38 

Dokada cemo piraterisati domace bendove ??
dokada cemo kupovati domace piratske diskove i MC??
kada cemo vec jednom poceti respektovati domacu scenu a ne unistavati je i pljuvati po njoj??
kada cemo vec nesta uciniti za nju??

ok cekam odgovore!
iznesite svoja misljenja i negodovanja pa da vidimo jeli to problem u grupama i ljudima sto se trude da nesta naprave ili u nama??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 02:24 

mentalitet burazeru....+ nema raja para za orginale...to su ti neki od "izgovora", ma jebes ga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 10:18 

Domacoj metal sceni vazdan respect!! A sto se tice piraterije...halo ba, pa nemoze tu niko nista, jer je isti kurac sa svim izvodzacima bili oni domaci ili strani, raja prze diskove vec godinama i protiv toga nema borbe. Razlog zasto je to kod nas izrazenije je standard...ili nemaju ljudi neki love ni za kruha a kamoli da kupuju originale. Kontas?

Ma sve je vrlo jednostavno. Ja vjerujem da se stvari mogu promijeniti ali je cinjenica da zivimo u nepriveligovanim i siromasnim zemljama, i sad smo na samom dnu! Ispred nas su godine truda i izvlacenja iz kurca koji nam rat ostavi! Ima to sve veze!

A i do kvalitete je! Jer jebiga osim The Stone ja ne vidim ni jedan domaci band da se moze porediti sa nekim poznatijim stranim bendovima, iskreno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 14:20 

kao sto je navedeno mislim da ja primarni i onaj glavni problem sto naroda danas nema para....i protiv toga nema nista sto bi mi mogli ucinit..kazu mladi ce promjeniti drzavu?? ma koji mladi kad svi odose...
kada bi se rjesio taj problem piraterije mislim da bi samo jos gore stanje zavladalo jer nebi zaradjivali ni oni koji prodaju pirate ni oni koji prodaju originale..
a sto se tice kvaliteta mislim da ima i dosta nasih bendova koji su zasluzili da se kaze da su kvalitetni...
mislim da nije puno do nas...ono ja da mogu priustiti sebi ja bih kupovala sve originale...i znam da bi vecina ove raje... mislim da je mi postujemo toliko koliko i zasluzuje i da imamo mogucnosti ucinili bi ono sto bi pomoglo nasoj metal sceni da opstane ...mislim da nikom od nas nije u interesu da sjebe i ovo malo metal scene sto imamo....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 14:34 
Administrator

Uriel wrote:
A i do kvalitete je! Jer jebiga osim The Stone ja ne vidim ni jedan domaci band da se moze porediti sa nekim poznatijim stranim bendovima, iskreno.

Moze Toxicdeath.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 15:51 

I to za klasu bolje od T Stone((((( :))))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 17:16 

Ma buraz slusaj, na stranu patriotizam i sve ostalo HALO - Toxicdeath jesu dobar bend, ali dobar demo bend koji nema jos uvijek formulu za sjajnim albumom! I to je jebena cinjenica! Svjetski samo zvuce i svjezi su The Stone! I to je jebena cinjenica!

Ne volim sto je tako, ali je tako!

Ima nekoliko bendova iz slovenije koji deru guzove i stone-u ali njih ne ubrajam medju nase bendove jer su odavno prestali biti "nasi", jebiga.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 20:32 

ihti wrote:
Uriel wrote:

Moze Toxicdeath.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 21:32 
Administrator

Uriel wrote:
Ma buraz slusaj, na stranu patriotizam i sve ostalo HALO - Toxicdeath jesu dobar bend, ali dobar demo bend koji nema jos uvijek formulu za sjajnim albumom! I to je jebena cinjenica! Svjetski samo zvuce i svjezi su The Stone! I to je jebena cinjenica!

Ima nekoliko bendova iz slovenije koji deru guzove i stone-u ali njih ne ubrajam medju nase bendove jer su odavno prestali biti "nasi", jebiga.

Ma kakav patriotizam da ne valjaju ne bih nista ni rekao ali Contamination je meni odlican album koji se moze poredit sa dosta stranih bendova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 23:08 

Pa cuj, ima dosta "metalaca" koji ce radije svoj novac utrositi na neku pijanku nego na kakav original CD domaceg benda. Njihov moto je "jaran ce sprzit...".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2004. 23:28 
Administrator

...i may result se moze ubrojat u te sto se mogu nosit sa stranim.ljudi izdaju za stranu kucu,po meni oni su ti jedini,spv im dtributer(ja mislim)....al za toxicdeath i the stone isto tako mislim

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 00:11 

Witch wrote:
Pa cuj, ima dosta "metalaca" koji ce radije svoj novac utrositi na neku pijanku nego na kakav original CD domaceg benda. Njihov moto je "jaran ce sprzit...".

da mislim da je ovo jedan od glavnih problema i odgovora!!!
da razumem ja za lovu ali mislim da toliko koliko ima domacih izdanja da toliko novca moze da izdvoji svako!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 00:14 

Pa to jest sve istina, ali ocito tu nesto ne stima.. :? A i sto jest jest toliko skupi domaci naslovi i nisu koliko su strani skupi, ali opet.. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 00:41 

sto se tice bosanske scene mislim da postoji (ili postajal, svejedno..) solidnih bendova koji imaju perspektive sto se tice njihove muzike...ali, jebga , kad zivimo u zemlji u kojoj preovladava krkanluk i seljakluk...prvo sto nas ima jako malo koji slusaju takvu muziku (i misli se na metal, rock...sta vec, scenu?!), a i od nas slabo ko cuje za njih....ti neafirmirani bendovi ne mogu naci izdavacku kucu, jer jebga danas je glavna atrakcija "pjevacice" poput onih iz erata...bljak...i sta ja znam kojekakvih kurvestina turbo folka.
A sto se tice onih koji imaju izd. kucu, i koji izdaju originale, njihoc cd necu naci u nekom cd-shopu niti na nekom standu jebga, vec sprzit il narucit preko neta.
Mislim da vecina bira laksi nacin (nazalost).
Sto se mene tice, kad imam priliku kupim original, i vise mi je preko glave propadanja talentovanih ljudi zbog nedostatka sredstava.jebga.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 00:51 

Uriel wrote:

Ja bi sad ko trebo kontrirati, ali zabolje me. Oko toga koji band kome treba vise lezati ili "utjerivanje" ala -koji su nashi bandovi po kvaliteti slicni na neki od "svijetskih", vodi samo u nepotrebno prepucavanje.
Stavite 20 hiljada jura (a sta je danas 20 krpa) na raspolaganje Neletu, ili jednoj od tih boljih demo grupa, pa ce te vidjeti i rezultate.
Sto se Slovenaca tice oni su tu i prisutni su isto koliko su bili i prije 20 godina, i imaju talente glava boli, samo sto i njih pokupovase "tatice" svojim sinovima za saku "karamela", tako da je rijetkost da dobar band ostane duze zajedno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 01:24 

Mislim da nam niko ni ne daje priliku da kupimo original nekog domaceg benda..Ja bar nisam imla priliku mnogo puta.Jer zaista ne postoji shop ili nesto da se kupi original CD.a da idem do sa svaki put-ne pada mi napamet radije cu sprzit :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 01:28 
Administrator

damn wrote:
Mislim da nam niko ni ne daje priliku da kupimo original nekog domaceg benda..Ja bar nisam imla priliku mnogo puta.Jer zaista ne postoji shop ili nesto da se kupi original CD.a da idem do sa svaki put-ne pada mi napamet radije cu sprzit :lol:

heh,zato imas WALK-a,narucis oridji i postar ti na vrata donese,najbolji nacin.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 02:24 

Hanneman wrote:
damn wrote:

WALK ti je shifra, cekam katalog a do tada cu da przim ili pohujem :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 13:49 

alo ba... ljudi i neznaju da posotje domace metal grupe...
ja kazem svojim pulenima, ej jes slusho Toxicdeath il' Southern Storm? oni bleje u mene, kaje koji su ti to? e jebiga ljudi... treba nam festivala, koncerata... shta god... samo da se promovishu domace grupe... jbga :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2004. 22:44 

damn wrote:
Hanneman wrote:
damn wrote:

WALK ti je shifra, cekam katalog a do tada cu da przim ili pohujem :lol:

hm cekas katalog??
pa javi mail pa cu ti ga poslati!
Hvala Henneman!!
pa niko i nece nikada da nabavi metal cd jer ga niko i netrazi!!!
pa pokrenucemo mi i izdavacku kucu i izdavati domace metal bendove i to sto profesionalnije pacemo videti stacete onda naci za izgovor!
a tocemo izdavati samo zbog pravih fanova i grupa koje se trude da sve nepropane!!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 63 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]