Lena_Rose wrote:
zanima me rock/metal scena Novog Sada. Zna li iko?
Studiram u NS-u,pa poznajem dosta (vecinu) njih
Quote:
Bendovi?
Ima ih dosta.
Od pomenutih:
Anguish Sublime (melodic death)
Necropolis (technical death)
Analizator (zejebantski grind;sprdaju se sa svim i svacim)
Defilement (death)
M.A.D./Goya (oni bas i nisu iz NS-a,posto je 75% benda (cinimi se) iz Apatina i okoline,ali su svi u NS-u (studiraju.rade);inace,death/thrash)
Tales Of Dark (bili su gothic/doom,al' sad Jovana vise ne peva sa njima,pa ce pre biti da su sad doom)
Tornado (progressive/heavy)
Anathema (mozda najstariji (sigurno najpoznatiji stariji) metal bend iz NS-a;stari thrash)
Pergament (isto k'o i Ananthema)
Od nepomenutih:
At Radagost Gates (thrash/black)
Wolf's Hunger (NS/black)
Pero Deformero (ovo ti je nesto posebno:sviraju heavy,al' im je vokal narodnjacki

Tekstovi su im na srpskom i klasicni za narodnjake - znam da im je (npr.) pesma 'Srca tvoga plam' obrada 'Hungar 18'-a (

) (ili neke druge pesme sa 'Rust In Peace'-a);nedavno su,posle ko zna kol'ko godina,odrzali par svirki u NS-u i BG-u)
...ima tu jos gomila demo/pre-demo/side-projects bendova.
A sto se tice rock-a...tu ti ne mogu bas pomoci...
Quote:
Gdje se kreću?
Pa zavisi...
Dobar deo njih dolazi sredom ili vikendom u (klub) 'Dvoriste'.
Neki su vec ozenjeni,pa sede kuci.
Neki samo do radnje na koje pivo (ili gajbu

),pa kuci.
Neki se alkoholisu samo kuci
Neki izlaze samo kad ima neka svirka (u 'Dvoristu','Enteru'...na nekom drugom mestu...).
Quote:
Koncerti, svirke?
Pa u poslednje vreme u 'Enteru' (bivsa 'Kapija';to ti je u Petrovaradinu,kad predjes most;50 metara pre ulaza na tvrdjavu dok je trajao EXIT).Ali i dalje ih ima (al' ne tol'ko cesto k'o pre) u 'Dvoristu'.Eventualno (retko) u 'NS Time'-u.
A za rock bendove...Hm,recimo 'Big Mama','Piping','Scena','NS Time'...
Bosnian Conqueror wrote:
ja sam cuo za bend INSTANT KARMA iz novog sada,kazu da su dobri.
1. oni su iz Zrenjanina
2. to dal' su dobri...kako kome

Meni se bas i ne svidjaju...sviraju neki brit pop/rock/rock 'n' roll (sta li je vec,jebem li ga)...
Abigail wrote:
podsjeti me malo molim te, da li u annathemi svira onaj lik, bojan mislim da se zove, ali ga zovu 'goth'
Kad budem ovo rekao Bojanu umrece od smeha
Ne,on svira gitaru u Analizator-u (mozda i u jos nekom bendu,ali ne u Anathema-i).Inace,pre 10-ak dana mu je bio rodjendan...