Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 00:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Novi Sad
PostPosted: 07. 10. 2005. 15:30 

LM, zanima me rock/metal scena Novog Sada. Zna li iko? Bendovi? Gdje se kreću? Koncerti, svirke? Bilo kakve informacije?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 19:27 
Moderator

znam ritam nereda, i par manjih bendova...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 19:41 

ja sam cuo za bend INSTANT KARMA iz novog sada,kazu da su dobri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 20:33 

Mani najbolji novosadski bend je Tales of Dark.U pitanju je doom metal bend kakav ovi prostori jos nisu vidjeli.Dosad su izdali demo "U Kori Tame" i nenormalno mi je dobar.Mislim da bi uskoro trebali izdati album...jedva cekam.
Najpoznatiji novosadski bend je sigurno Tornado.Uz njega je obavezno pomenuti i maticni bend Djordja Letica (gitarista Tornada) Armageddon i njegov projekat V.I.T.R.I.O.L. (ambijentalna mjuza).
Trebalo bi reci i da je death metal bend Defilement nastupao kao predgrupa Cannibal Corpse-u i Vader-u.
Svakako ne treba zaboraviti i stare thrashere Annathema-u.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 02:07 

Abigail wrote:
Daaa, kako zaboravih tales of dark!!!
DAMN! Inace ne gotvim takvu vrstu muzike, ali oni su zaista dobri. Mada su me malo uspavali na exitu (posljedica slusanja moondivea i ostalih grupa prije toxica :D).
@defunctus podsjeti me malo molim te, da li u annathemi svira onaj lik, bojan mislim da se zove, ali ga zovu 'goth'?

Zao mi je,nisam cuo za tog lika.
Meni je krivo sto nisam ostao cetvrti dan na Exitu samo zbog ToD-a a tebe uspavali...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 11:06 

Super. Haj' sad official web-stranice, gdje se mogu skinuti mp3's i to...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 12:59 
Moderator

mailto:ivang@ptt.yu

ovo ti je kontakt za mad goyu. super bend, imam njihovu prisoners of the damned kasetu, neki death-thrash...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 17:13 

Ljudi zaboravili ste na najlegendarniji Novosadski metal bend ANNATHEMA inace sviraju old school thrash metal postoje negdje od 87-me godine i imaju tri albuma reizdata za ONE records,Imaju i legendarni PERGAMENT isto Thrasheri iz NS al nepostoje vec od 95-te godine izdali su dva albuma kolko ja znam.
Onda i uvrnuti GERO METAL projekat bivsek pjevaca Annatheme i Baneta Kerca poznatog stip crtaca iz NS-a imaju album iz96-te godine pod nazivom Catclow.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 17:24 

Witchfucker wrote:
Ljudi zaboravili ste na najlegendarniji Novosadski metal bend ANNATHEMA inace sviraju old school thrash metal postoje negdje od 87-me godine i imaju tri albuma reizdata za ONE records,Imaju i legendarni PERGAMENT isto Thrasheri iz NS al nepostoje vec od 95-te godine izdali su dva albuma kolko ja znam.
Onda i uvrnuti GERO METAL projekat bivsek pjevaca Annatheme i Baneta Kerca poznatog stip crtaca iz NS-a imaju album iz96-te godine pod nazivom Catclow.

Nisi dobro procitao spomenuo sam ja Annathemu,al sam zato zaboravio Pergament :oops: .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 10. 2005. 02:56 

DOBRO STE OBAVESHTENI :D
JA BIH SAMO POHVALIO TALES OF DARK....GLEDAO SAM IH OVOG LETA UZHIVO....SVI OCHEKUJU PUNO OD OVOG BENDA......
MENI SE LICHNO SVIDJAJU JAKO!MALO IMA DOOM BENDOVA NA OVIM PROSTORIMA,TAKO DA SU ONI PRAVO OSVEZHENJE....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 10. 2005. 15:26 

Abigail wrote:
deer hunter wrote:
DOBRO STE OBAVESHTENI :D
JA BIH SAMO POHVALIO TALES OF DARK....GLEDAO SAM IH OVOG LETA UZHIVO....SVI OCHEKUJU PUNO OD OVOG BENDA......
MENI SE LICHNO SVIDJAJU JAKO!MALO IMA DOOM BENDOVA NA OVIM PROSTORIMA,TAKO DA SU ONI PRAVO OSVEZHENJE....

:D ne znam gdje si ih gledao, ali na exitu su ih trebali ipak staviti da nastupaju u subotu, tad su stvarno bili jaki bendovi i mnogo zanrova, tako mislim da bi jedan doom poptu ToD bio jako dobrodosao :wink:

GLEDAO SAM IH UPRAVO NA EXIT-u......SLAZHEM SE SA TOBOM.....OK BILO JE MALO LJUDI ALI MENI NE SMETA.......CHEKAO SAM DUGO DA IH VIDIM..... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 10. 2005. 22:04 

NEMAM NEKO PRETERANO MISHLJENJE O SRPSKOJ METAL SCENI(POSHTUJEM PAR BENDOVA).....TAKO DA RETKI SU BENDOVI KOJE VOLIM.....CENIM KVALITET A TO SE STICHE VEZHBANJEM I DA BITAN FAKTOR,INSPIRACIJA......TREBA MALO TRUDA ZA SVE TO....DO TADA....SKANDINAVIJO PUSTA....HAHA 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2005. 14:57 

defunctus wrote:
Witchfucker wrote:

Nisi dobro procitao spomenuo sam ja Annathemu,al sam zato zaboravio Pergament :oops: .

Izvinjavam se nisam procitao jer sam nabrzaka samo preletio, :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2005. 14:52 

Đorđe Letić, ključna figura NS metala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 11. 2005. 23:42 

Lena_Rose wrote:
zanima me rock/metal scena Novog Sada. Zna li iko?

Studiram u NS-u,pa poznajem dosta (vecinu) njih :)
Quote:
Bendovi?

Ima ih dosta.

Od pomenutih:
Anguish Sublime (melodic death)
Necropolis (technical death)
Analizator (zejebantski grind;sprdaju se sa svim i svacim)
Defilement (death)
M.A.D./Goya (oni bas i nisu iz NS-a,posto je 75% benda (cinimi se) iz Apatina i okoline,ali su svi u NS-u (studiraju.rade);inace,death/thrash)
Tales Of Dark (bili su gothic/doom,al' sad Jovana vise ne peva sa njima,pa ce pre biti da su sad doom)
Tornado (progressive/heavy)
Anathema (mozda najstariji (sigurno najpoznatiji stariji) metal bend iz NS-a;stari thrash)
Pergament (isto k'o i Ananthema)

Od nepomenutih:
At Radagost Gates (thrash/black)
Wolf's Hunger (NS/black)
Pero Deformero (ovo ti je nesto posebno:sviraju heavy,al' im je vokal narodnjacki :) Tekstovi su im na srpskom i klasicni za narodnjake - znam da im je (npr.) pesma 'Srca tvoga plam' obrada 'Hungar 18'-a ( :!: ) (ili neke druge pesme sa 'Rust In Peace'-a);nedavno su,posle ko zna kol'ko godina,odrzali par svirki u NS-u i BG-u)
...ima tu jos gomila demo/pre-demo/side-projects bendova.

A sto se tice rock-a...tu ti ne mogu bas pomoci...
Quote:
Gdje se kreću?

Pa zavisi...
Dobar deo njih dolazi sredom ili vikendom u (klub) 'Dvoriste'.
Neki su vec ozenjeni,pa sede kuci.
Neki samo do radnje na koje pivo (ili gajbu :D ),pa kuci.
Neki se alkoholisu samo kuci :lol:
Neki izlaze samo kad ima neka svirka (u 'Dvoristu','Enteru'...na nekom drugom mestu...).
Quote:
Koncerti, svirke?

Pa u poslednje vreme u 'Enteru' (bivsa 'Kapija';to ti je u Petrovaradinu,kad predjes most;50 metara pre ulaza na tvrdjavu dok je trajao EXIT).Ali i dalje ih ima (al' ne tol'ko cesto k'o pre) u 'Dvoristu'.Eventualno (retko) u 'NS Time'-u.
A za rock bendove...Hm,recimo 'Big Mama','Piping','Scena','NS Time'...

Bosnian Conqueror wrote:
ja sam cuo za bend INSTANT KARMA iz novog sada,kazu da su dobri.

:D
1. oni su iz Zrenjanina
2. to dal' su dobri...kako kome :roll: Meni se bas i ne svidjaju...sviraju neki brit pop/rock/rock 'n' roll (sta li je vec,jebem li ga)...

Abigail wrote:
podsjeti me malo molim te, da li u annathemi svira onaj lik, bojan mislim da se zove, ali ga zovu 'goth' :?:

:lol:
Kad budem ovo rekao Bojanu umrece od smeha :)
Ne,on svira gitaru u Analizator-u (mozda i u jos nekom bendu,ali ne u Anathema-i).Inace,pre 10-ak dana mu je bio rodjendan...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]