Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 04:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 906 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  Next
Author Message
 Post subject: Re: SLUSO SAM I
PostPosted: 11. 08. 2010. 23:38 

http://www.youtube.com/watch?v=NBAU_YcuLBo

"Nichtorte - oder die Geistreise des Runenschamanen", novi album od Heimdalls Wacht. ima akustike i clean vokala, al i klasicnog black metala, dakle onaj pravi pagan black, dost uspijevaju biti epic, na momente skoro "prekomercijalni" al imaju i vise izvornog filinga neg mnogi kultisti, ko voli tuzno ponosne melodije nek provjeri, ja se navuko.

Profile  

PostPosted: 12. 08. 2010. 21:53 

kktz wrote:

"Nichtorte - oder die Geistreise des Runenschamanen", novi album od Heimdalls Wacht. ima akustike i clean vokala, al i klasicnog black metala, dakle onaj pravi pagan black, dost uspijevaju biti epic, na momente skoro "prekomercijalni" al imaju i vise izvornog filinga neg mnogi kultisti, ko voli tuzno ponosne melodije nek provjeri, ja se navuko.

Poslusah ovu stvar, stvarno je na granici. Na momente mi se strasno svida, na momente opet ode u prosjek. Clean mi je okej, pogotovo na Njemackom, volim taj jezik.
Doduse ovaj "klasicni BM vokal" mi je malo los, doduse nije da je to ikad sprijecilo ikog da slusa dobar album (npr. Silencer, Gnome). Moram skinuti album pa javim jos utiske.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2010. 12:30 

Da ne duzim puno,
Wschód - O Dumie, Sile i Ogniu
Ne los BM pa hajd.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2010. 21:37 

Rietas wrote:
kktz wrote:

Poslusah ovu stvar, stvarno je na granici. Na momente mi se strasno svida, na momente opet ode u prosjek. Clean mi je okej, pogotovo na Njemackom, volim taj jezik.
Doduse ovaj "klasicni BM vokal" mi je malo los, doduse nije da je to ikad sprijecilo ikog da slusa dobar album (npr. Silencer, Gnome). Moram skinuti album pa javim jos utiske.

ostale stvari imaju vise bleka. ma, sluso ga dost, ima momenata, ali kao cijelina ipak sam ih precjenio, ne izdvajaju se previse od prosjeka, bas kako si opiso. slusam sad album prije; Ut de graute olle Tied - Deel I, koda se manje gube, povezaniji album i imaju nest, al daleko od epohalnog, onak, nije losije od mnogih preizvikanih stvari.

Profile  

PostPosted: 13. 08. 2010. 23:57 

Svedski Tomhet ubija!Neko je postavio par pjesama na jutjub pa se moze poslusat nisam trazio imali se skinut jer imam sve sem prvog demoa od ovog benda (mislim da ni oni prvi demo nemaju), dopisivao se snjima pismima 2007 cini mi se, izvanredan bend, onako semi-experimentalni, cudna im i estetika i muzika u nekim momentima.valja poslusat pa obratite paznju!

EDIT: ne pomijesajte sa nekim drugim Tomhet-om!!!

Profile  

PostPosted: 16. 08. 2010. 20:13 

Calvarium (Venecuela) - Morbido Letargo (2005)

odlican album, staromodni black metal sa filingom, osjeti se trad juznoamericka okult thrash skola ali i stara skandinavija po nekoj epik depresiji, savrsena kombinacija koja ovdje men stvarno funkcionira.

Profile  

PostPosted: 16. 08. 2010. 20:39 

Eh to se mora obavezno nac

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 03:46 

kktz wrote:

Ta stvar pocinje sa riffom podjonjenim iz "Et Hvitt Lys Over Skogen". Nije lose ali je vokal prava ona kita Svapska. A klin vokali me podsjecaju na Crematory. Lose pra'o. I miks sa preglasnim i takvim losim vokalima je velika greska IMHO.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 03:58 

Dukljanin wrote:
Svedski Tomhet ubija!Neko je postavio par pjesama na jutjub pa se moze poslusat nisam trazio imali se skinut jer imam sve sem prvog demoa od ovog benda (mislim da ni oni prvi demo nemaju), dopisivao se snjima pismima 2007 cini mi se, izvanredan bend, onako semi-experimentalni, cudna im i estetika i muzika u nekim momentima.valja poslusat pa obratite paznju!

EDIT: ne pomijesajte sa nekim drugim Tomhet-om!!!

hvala za tvoju sugestiju benda kojeg nigdje nema da se skine :evil:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 04:04 

Dukljanin wrote:
Annthennath-States of Liberating Departure
nisam ocekivao da ce bit ovako dobar album, mnogo bolje od "Burzumovskih" pocetaka.Vokali su mnogo bolji, vjerovatno najbolje sto je Shaxul odradio do sad.Pjesme su klasican blek metal pun melodija nista tu ne fali, pjesme prosjecne duzine ne dosade, i ono sto oplemenjuje album su definitivno po meni izvanredne bas dionice i solaze!Svaka od solaza pokusava da docara ono o cemu tekst pjesme govori a radi se o konceptualnom albumu...Mnogo dobar album.Cekam novi Christicide pa da vidim kako ce on ispast da se slusa zajedno sa ovim...odlican album..

ovo i

Thorngoth - Leere cemo da preslusamo veceras, imam dosta na sta moram skrenuti paznju na ovoj temi :evil:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 04:40 

Dukljanin wrote:
Vokali su mnogo bolji, vjerovatno najbolje sto je Shaxul odradio do sad.

Ni blizu onome sto je uradio na Inquisistors of Satan i Mutiilation splitu.

Dukljanin wrote:
Pjesme su klasican blek metal pun melodija nista tu ne fali, pjesme prosjecne duzine ne dosade

Fali dosta "onog neceg". Epohalnog momenta. Ustvari mozda bi ga i bilo da produkcija nije truo kurac ko da je novi Ajron Mejden. Bas u Metalu nikad ne treba biti toliko prominentan, pogotovo ne kad se gitaristi i bubnjar satrase u tri picke materine a basista svira uspavanku. Ustvari citav miks je idiotski, previse separacije na instrumentima generalno, kao da uopste nije masterovano. I jos uz to sve je suho u tri kurca. Jedini put kad bubanj krene dolazit do izrazaja je kad gitare malo popuste. Neko bas nije umio baratat sa fejderima.

Dukljanin wrote:
i ono sto oplemenjuje album su definitivno po meni izvanredne bas dionice i solaze!Svaka od solaza pokusava da docara ono o cemu tekst pjesme govori a radi se o konceptualnom albumu...Mnogo dobar album.Cekam novi Christicide pa da vidim kako ce on ispast da se slusa zajedno sa ovim...odlican album..

U principu nije ni lose (vise je do promasene produkcije), ali za ovakvu muziku (standardni melodicni BM), bolji mi je novi Gorgoroth, najozbiljnije. Ocekivao sam malo vise od onih likova iz Saela i Shaxula. Nista, sacu malo zadat Inquisitors. Preslusah pola albuma i "nista me ne hvata", pa skratih sebi muke.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 04:46 

stari serator wrote:
Thorngoth - Leere cemo da preslusamo veceras, imam dosta na sta moram skrenuti paznju na ovoj temi :evil:

E ovo je vec puno, puno bolje. Dinamika je na mjestu, i bubanj se cuje, iako je ovdje prilicno suha produkcija i moderna skroz. Al su riffovi pamtljivi i blast prati dobro d-beatanje, nose Svabe...

Ma zajebi sve ovo valja hehe...aaargh, svaka ti dala kukac :D

Annthenath tipicno dosadno Francusko post-SMRC sranje.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 05:25 

Ovaj Thorngoth je mogao biti upola kraci i odlican EP, al je ovako samo solidan album. Upeglaju sa preglasnim (i na silu preinteresantnim, bio bi puno bolji da se drzi one jedne boje koju upotrebljava na zadnjoj stvari) vokalima i prilicno losim modernistickim gitarskim zapletima, pred kraj (zadnje dvije stvari) se vrate malo na Emperorsku genijalnost pocetka, ali imaju brat bratu tri filler davljenja u drugoj polovini albuma. Onako me malo sve to po sveukupnom dojmu i omjeru smaranja podsjeca na Taake hehe. Kad ponesu bude odlicno al kad zalutaju bas umiju upeglat. Ali svakako iznadprosjecno izdanje, ima dobrog riffanja i bubnjanja nesumnjivo.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 05:53 

kktz wrote:
nema spavanja :twisted:

naletio na CRAVEN IDOL ethereal altars, black/thrash onako epski al poganstina, vrijedi cut.

da bas ko tvoj opis, voljeli bi da budu Destroyer 666 :D

Nije lose, al ja se nadam da ce bit bolji u buduce. samo nek manje blastaju a vise solidno riffaju.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 06:06 

kktz wrote:
NAASTRAND blasphemous hell murder, mexicka garaza, al dobra svirka, da je snimak sam malo ozbiljniji mnoge bi pomeli, no dobro, valjd je ovak vise true, al opet, bes cult, kad ima ovakav potencijal da razbije.

meni je ovo skroz okej nema zajebancija samo jebanje majke, dobar be em, ima malo se osjeca stari katharsis utjecaj (prva vuce na 666) samo sto su ovi meksikanci malo slabije produkcije ali su daleko manje aljkavi sviraci. ustvari meni je produkcija najbolja od svih ovih albuma sto sam veceras cuo. smjesan omot al muzika nije nimalo smjesna, jednostavan jebi majku blek metal.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 18:04 

super, projverite onaj album od Calvarium iz venecuele, pogotovo ak vam se slusa vise old school produkcija (nije savrsena al hvata filing, sto je danas rijetkost), plus definitivno nije raspad. sve je tu bez nekog pretjerivanja u bilo cemu. voliob naci i Inconsiensia Humana jer navodno ima i UK HC utjecaja. nisam sluso ni demo iz 95'e, to mi se cini vise na raspad, al vjerovatno ipak provjerim. super bend, vidim po myspace da imaju i novi album snimljen al valjd nije jos iziso, jedan od onih bendova koje niko ne spominje a bolji od neopravdano izvikanog.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 20:13 

poslusacu te veneculeance ceveras, sinoc me spucala luda, moram i taj nav davno sam ga sluso al da osvjezim sjecanje, nisu meni old wainds losi, znaju ubost ponekad...al "izbor" je najjaci bm pseudonim ikad :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 21:19 

posluso i taj demo stari, toj bas klasicni juznoamericki black, dobroj.

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2010. 13:08 

stari serator wrote:
Nista, sacu malo zadat Inquisitors.

Seljak/gej ostaje seljak/gej.

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2010. 18:36 

da, jer je seljacki i gej slusati muziku a ne valorizirati po ideologiji, karakteru likova koji muziku prave, te njihovom scenskom "renomeu".

zao mi je, ali ja ne mogu podrzavati bendove koji su dosadni i bezidejni pa taman moj caca sviro u njima.

fail, scenuso :P

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 906 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]