Dukljanin wrote:
Vokali su mnogo bolji, vjerovatno najbolje sto je Shaxul odradio do sad.
Ni blizu onome sto je uradio na Inquisistors of Satan i Mutiilation splitu.
Dukljanin wrote:
Pjesme su klasican blek metal pun melodija nista tu ne fali, pjesme prosjecne duzine ne dosade
Fali dosta "onog neceg". Epohalnog momenta. Ustvari mozda bi ga i bilo da produkcija nije truo kurac ko da je novi Ajron Mejden. Bas u Metalu nikad ne treba biti toliko prominentan, pogotovo ne kad se gitaristi i bubnjar satrase u tri picke materine a basista svira uspavanku. Ustvari citav miks je idiotski, previse separacije na instrumentima generalno, kao da uopste nije masterovano. I jos uz to sve je suho u tri kurca. Jedini put kad bubanj krene dolazit do izrazaja je kad gitare malo popuste. Neko bas nije umio baratat sa fejderima.
Dukljanin wrote:
i ono sto oplemenjuje album su definitivno po meni izvanredne bas dionice i solaze!Svaka od solaza pokusava da docara ono o cemu tekst pjesme govori a radi se o konceptualnom albumu...Mnogo dobar album.Cekam novi Christicide pa da vidim kako ce on ispast da se slusa zajedno sa ovim...odlican album..
U principu nije ni lose (vise je do promasene produkcije), ali za ovakvu muziku (standardni melodicni BM), bolji mi je novi Gorgoroth, najozbiljnije. Ocekivao sam malo vise od onih likova iz Saela i Shaxula. Nista, sacu malo zadat Inquisitors. Preslusah pola albuma i "nista me ne hvata", pa skratih sebi muke.