Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 09:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: The Howling Wind (SAD)
PostPosted: 03. 02. 2010. 19:56 

naspram novijeg americkog blacka imam nekak love/hate odnos, previse hipster buke oko trecerazrednih bendova i projekata po zadnjem "underground" trendu, ali mora im se priznat da znaju imat i pravo dobrih stvari, mozda cak under rated.

http://www.myspace.com/thehowlingwind

Profile  

Post subject: Re: The Howling Wind
PostPosted: 03. 02. 2010. 20:18 
Moderator

bend nije loš, meni lično je prosjek.
al ovo što si rekao za njihovu scenu se 100% slažem, stvarno ne vjerujem šta sve dižu u nebesa, a sve trenda i neke 'posebnosti' radi. a bogami i ovo drugo ima svoje.

Profile  

Post subject: Re: The Howling Wind
PostPosted: 03. 02. 2010. 21:37 

men malo iznad prosjeka, nema nekog farbanja sa djecjim forama a zvuce vise orthodox neg oni koji se takvima prestavljaju. inace, prije se zvao Drifting Collision, i bio kombinacija blacka i power electronix, isto iznad prosjeka za takve stvari, mada men nist pretjerano. sad se vise skoncentrirali na gitarski zvuk, i to im po meni bolje ide. osnivac benda bio i u Thralldom, nisam jos sluso, experimentalniji BM kolko kuzim, inace se ova ekipa zapravo ne zeli deklarirat kao BM zbog sve sprdacine koja se veze uz scenu. vjerovatno im provjerim i taj bend, jer vidim cijenjen a nije izgleda previse isfuran, samo taj experimental BM je uglavnom utus. lik je i u Unearthly Trance, meni bas ne previse zanimljiv sludge. The Howling Void ima vise starinski BM zvuk i zbog tog se nece svidjeti onima koji zapravo ne vole cisci black, a vjerovatno nece bit ni prihvacen od orthodox BM ekipe jer se ne izjasnjavaju kao takvi, no opet imaju Darkthrone obradu na novom 7''-u pa ko zna, cudno je men to sve sa scenama, mozda bas oni budu the next big hype :)

Profile  

Post subject: Re: The Howling Wind (SAD)
PostPosted: 16. 03. 2010. 16:37 

Evo sredio sam teme,
javim utiske o bendu kad uhvatim vremena da ovo sve preslusam, u zadnje vrijeme sam fakat zauzet pa mi treba malo vise vremena da sredujem ovo i jos da komentarisem :mrgreen:

Profile  

Post subject: Re: The Howling Wind (SAD)
PostPosted: 16. 03. 2010. 22:07 

sto je libijac napiso, imaju i americkog sludge prizvuka, neznam hoce li ti pasati, ja zapravo slabo sludge, monoton mi i na silu, al ovaj ovakav black mi lego, nist za rezat vene, sam fino voze, men jedan od rijetkih zanimljivih BM bendova danas.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]