Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 07. 2025. 21:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Mutiilation
PostPosted: 27. 03. 2006. 19:49 

Sve ono sto ikad budem rekla o ovom bendu je nista naspram onog koliko ludim kad ga slusam

Supreme noise terror, depresivna i suicidalna muzika ali u nekom bolesno-narkomanskom fazonu i previse emocionalna i strana da bi ikad bila kreirana od kakvog pukog smrtnika, sumnjam da iko ko ima osjecaj napraviti ovakvu atmosferu nije presao granicu ludila i bolesti... i to davno

Mutiilation nema highlighta. Zato sto je citav Mutiilation highlight; od Meyhna'ch.ovog glasa, riffova kao zvucnih uljeza (ha? aha) do nesterilnih varirajucih bubnjeva i zavrsnog produkta, feelinga i neuroze koju kasnije dobijes... znaci nema pretvaranja, glumatanja niti nije nikakva amaterska i lazna preformansa u pitanju (a pun ih BM)...
Doduse "ranija era" je ocigledno puno bolja od zadnjih radova tipa Majestas Leprosus & co (mada je meni Black Millenium sasvim solidan rad, ali kad se subjektivnost ostavi po strani jebga naspram prvijenaca... ovo i nije kako treba), jebga ONA atmosfera manicnog ludila se krije u Hail Satanas We are the Black Legions i Vampires of Black Imperial Blood...
I definitivno jean od onih uzvisenijih francuskih bisera Les Légions Noires.a...

...so, to those who want to confront themselves with the breath of the beast, blessed be. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2006. 20:00 

Last edited by ßlavo® on 28. 03. 2006. 04:41, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2006. 21:59 

Jos jedan trzaj na Darkthrone.

Black Millenium ima nekih super sporih kripi momenata s kojim bi to sigurno bolje izgledalo da su mrvicu zastupljeniji. BM ko BM ni na kakvom zavidnom nivou. Majestas Leprosus je meni retardiran album, sto muzicki sto tekstualno.

Jedino bih voljela cut taj Vampires of black...

Last edited by BurningWitch on 07. 11. 2007. 03:49, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2006. 05:03 

Ojs aj kent boliv maj ajs, pa dame zar niste cule svete zvuke crnog sudnjeg dana, pardon, "Remains of a Ruined, Dead, Cursed Soul"?

Bez neke pretjerane nostalgije, olako jedno od najboljih Francuskih Metal izdanja ikad, i u skoli "podrumskog bjesnila" jebena biblija, no samo za one spremne na totalnu torturu pored koje "The Return..." zvuci kao album Dream Theater-a, do 99-e neizdani prvi album Willya i kompanije "Evil, the Gestalt of Abomination" je pet bisera one najjebenije situacije gdje inkompetentnost, ili prije ce bit mentalno/dusevno stanje sudionika uspjeva stvoriti atmosferu jedne omanje gasne komore/masovne grobnice.

Suffer the Gestalt je bez previse razmisljanja, garant najbolji intro ikad, jebena skola za casio kretene, vako se to radi! Pa onda genijalna To the Memory of the Dark Countess il jos bolje Through the Funeral Maelstrom of Evil sumiraju impresije. Muzika za masovne egzekucije, tragicnu gnjev i shicofreniju ovog izdanja je tesko nadmasit.

Dvije bonus stvarke na kraju iz 96-e su vec kasniji Mutiilation, ritam masina, laktaski grcevi za trzanje, mizerija. socijala. da ne duzim.

"Vampires..." je vec disciplinovanije, kulturnije i normalnije iskustvo. Utoliko pitomije i gore. Ali opet nezaobilazan biser. Pogotovo ako se coek sjeti kakice ko "Majestas Leprosus".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2006. 14:30 

kuci imam najmanje 3 benda koji se zovu ovako, al mi nesto mrsko citat ove postrove da saznam o kojem se radi. vidim da je libi nesto piso, pa predpostavljam da je onaj fracnuz ruzni. kolko se ja sjecam, libi imas mi duzan recenziju za taj album jebote.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2006. 22:01 

najbolji mi je definitivno "Ruins...", koji je stvarno genijalan. "Vampires..." i "Hail Sathanas" EP su isto odlicni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2006. 12:36 

Hee ja imam neki Mutilation al fakat nisam nikad imo vremena da preslusam. Al kad ih tolko hvalite morat cu da ih cujem ponovo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2006. 12:37 

Insomnior wrote:
kuci imam najmanje 3 benda koji se zovu ovako, al mi nesto mrsko citat ove postrove da saznam o kojem se radi. vidim da je libi nesto piso, pa predpostavljam da je onaj fracnuz ruzni. kolko se ja sjecam, libi imas mi duzan recenziju za taj album jebote.

haha, a da ne spominjemo tvoju recenziju nekog njihovog skorijeg albuma :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2006. 19:20 

Total Khasma wrote:
Insomnior wrote:

joj, ovo je najgora prozivka koju sam dobio na forumu. :( :oops: :oops: :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 03. 2006. 12:46 

Insomnior wrote:
Total Khasma wrote:
Insomnior wrote:

joj, ovo je najgora prozivka koju sam dobio na forumu. :( :oops: :oops: :oops:

sreca pa niko ne cita HT :P

pozoriste late 90s rules cursed in eternity ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2006. 15:16 

uh, ovog stvarno volim slusat, kako ranu ultra depresivnu fazu (ruins vrhunac, da), tako i ove kasnije nesto agresivnije bolestine. jos uvijek bolji od vecine kasnijih raw BM bendova.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2006. 21:19 

Vampires je nešto najgenijalnije sta sam ikad cuo. Svaki jebeni momenat na ovom albumu je tolko hladan i crn da ne mogu opisat, album me valjda drži mjesec dana, danas sam konačno malo zastranio... Gdje sam dosad živio bez ovog jebote...

Profile  

Post subject: Re: Mutiilation
PostPosted: 28. 10. 2007. 13:48 

mislis na sorrow galaxies? dost je promjenio stil i te space fore, droga valjda, heh, men zanimljivo, al da, nije onako prljavo melanholicno ko stari, nit agresivno ko prije ovog, opet, volim njegove rifove, moram i ja jos par put preslusat...

Profile  

PostPosted: 28. 10. 2007. 14:39 

ev malo vise in depth utiska. ovo je MUTIILATION koketiranje sa BM progresivom, sto je sad i trend, jelte. nakon opustenijeg slusanja, show mi je tek i zapoceo poslje prve, dobra voznja kroz crne rupe, al sve u svemu ipak bi bilo do pakla bez povratka tek da se negdje susrece i sama antimaterija. dobar mada ne i epohalan album, preporucam vise slusanja...

Profile  

PostPosted: 30. 10. 2007. 20:34 

eki novi mutii izaso...zivi bubanj? ma neznam, oni su za mene dva albuma i nista vise...

Profile  

PostPosted: 30. 10. 2007. 21:23 

jebo im prog majku

Profile  

PostPosted: 30. 10. 2007. 21:29 

fali ludila, al iako su pjesme dugacke i nije pretjero s progresivom, necu si pustat onak obsesivno ko ruins i to kad sam naletio, al ponekad za fino tripovanje... malo ga produkcija jebe, nije mu bas ta lo fi za ovakve stvari...

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 03:57 

ev malo kopam po ovim starijim temama :mrgreen:

Mutiilation je jeben bend, koji je (po meni), imao sve da kaze u prvim albumima, narocito u nenadjebivom "Remains of a Ruined, Dead, Cursed Soul" koji je savrsenstvo!!! Ta atmosfera i silni osjecaji u kojima su isprepleteni i mrznja, melankolija,agonija,depresija i sl. dok se slusa album...

ali jbg, bendovi se s vremenom mjenjaju, malo koji ostaje dostojan onome sto mu je svojevremeno bila glavna ideja i zbog koje je (eventualno) uspio- NAZALOST

novi nemam, ali sam imo prilike poslusati jednu pjesmu, nije mi se svidjela nesto pretjerano.. poredeci sa ranim ostvarenjima - sranje!

ne znam kako vama, ali meni je tako...

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 09:59 

meni opcenito pase ta stara francuska skola, pogotovo MUTIILATION, zbog te sirove melanholije i melodicnog blacka koji kod ovih ne znaci i fensijana. zato mogu i novije od njih, mada da, ruins je bas ono, strava. jos jedan tipicno francuski album koji preporucam je apparitia - sumptuous spectre od CELESTIA, melodicni romanticni black metal kako to i treba, bez CoF sminkeraja. imaju mi tog i PESTE NOIR na phalènes et pestilence - salvatrice averse, ali MUTIILATION mi opcenito vise pase, i vjerniji sam mu neg ovim drugima, heh. je da i ta ekipa ima trendy nsbm i prog bm izivljavanja, ali ima nesto u tom zvuku sto mi zna jos uvijek biti gust za slusat.

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 13:50 

francuzi mi jako dobro leze, zajedno sa svabama i skandinavcima (sto se europe tice)
izdvojio bih jos i vlad tepes, koji mi je isto tako gotivan bend (volim te sirove i prljave stvari koji ovaj bend itekako posjeduje)

taj album celestie imam, ali on spada u jedan od onih albuma koje nikad nisam detaljno preradio... :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]