Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 21:29

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: Old school
PostPosted: 22. 08. 2008. 14:00 
Burnt iN Effigy wrote:
I meni je Destruction jos vece sranje, pocevski od muzike pa do onih hadzijskih frizura.

sto lazes sam sebe :mrgreen: ... priznaj da volis makar infernal overkill

PostPosted: 22. 08. 2008. 14:04 

Burnt iN Effigy wrote:
Kakve to veze ima s muzikom :roll: Ima i ljudi koji vole hodati po vatri odnosno zari, jel to znaci da je nenormalno ako oni ne osjete bol ?

naravno da znaci da je nenormalno. ti kazes kako ne postoji "objektivnost" u muzici. normalno da postoji kada je u pitanju kvaliteta neka...

Burnt iN Effigy wrote:
Muziku ne mozes ocjenjivati objektivno, svaki bend ima svoj krug fanova makar tebi bio zadnje smece. Ti shvatas muziku kao sport, pa ovaj bend ne valja, sranje je, ovaj je bolji, to su najvece nebuloze ikad. Iskreno mene boli kurac kad neko kaze za moj omiljeni bend da je smece, da ne valja, po kojim je to osnovama, mozda takmicarske komisije :lol: ?

sve mozes ocjenjivati objektivno. zamisli ja pocnem udarati bezveze po gitari, nasumicno nesto i kazem gledaj dobrog death metala i onda jos kazem kako je meni i jos par ljudi to zakon, a to nikakvog smisla nema... i onda jos kazem :-): "sta vi svi ovde znate, to je muzika, neces mi ti govorit sta valja, sta ne. to je zakon, boli me sto se tebi ne svida".

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 14:26 

Burnt iN Effigy wrote:
Nema smisla ? Ti si onda gluv ;-)

Na Hvis Lyset Tar Oss-u ima ukupno 7-8 riffova, to znaci da je album sranje nevidjeno ?

meni, ne, ok je album. ne kontas ti mene nikako... :)

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 19:05 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
Nema smisla ? Ti si onda gluv ;-)

Na Hvis Lyset Tar Oss-u ima ukupno 7-8 riffova, to znaci da je album sranje nevidjeno ?

nisam pazio na riffove, al da je sranje nevidjeno, potpis :mrgreen:
a koji ste smorovi vas dvojica, allahu dragi

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 19:25 

ali sta je kvaliteta? znat napravit pjesme koje netko zeli slusati, pa makar bio i samo jedan rif al pravi, ili imat tehniku koja je sama sebi smisao a ne i pjesmu? sve je to relativno, men naravno draze ovo prvo, znam cijenit i neku dobru sredinu, al tehniku radi tehnike same, men npr to uopce nije kvaliteta. takodjer, ako mase nesto slusaju, da li je to uvijek odma i "kvalitetno", bojim se da ne. tu je uvijek i moc marketinga, pa i onda "kriticara" koji opet obicno rade po nekim interesima. isto tako neko koga nitko ne moze iskreno slusat vec sam spominjat na foru nekog kulta il stajaznam, toj isto nista. objektivno / subjektivno. ja brijem subjektivno, al nekad se cak poklopi i sa onim sto je kao i objektivno, heh.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 19:33 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
Otkud ti ovdje, zidaru :lol:

Idi ba na more, ganjaj curice, nije ovo za tebe :D

:lol: :lol: fukso jedna, dok sam ja ganjao curice po moru, ti nisi imao pametnija posla neg
pisati gluposti ovuda...ccc..

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 19:48 
Moderator

ha ya, to je oldskul :D

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 20:15 
Moderator

Neb ni ja... ne slusam ih ni vako..

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2008. 10:25 

zato, kolko god je npr myspace i slicni sajtovi americko smece toliko je i dobra stvar, jer mozes lako naci dosta manjih bendova tamo, i skuzit svidja ti se ili ne. muzika se direktno otkriva potencijalnom slusatelju, a meni je to iskreno vise u duhu undergrounda nego neki "elitizam" prelosih bendova koji su kao "true" jer rade ultraminimalne tiraze, koje onda na e-buy kupuju retardi sa brdom para samo zato jer je raritet, ma bris :) druga stvar sto te net pokusava primorat sa raznim marketing trikovima da kupis ono sto svi kupuju jer je to kao "kvaliteta" ali ako znas sta volis, to jednostavno ignoriras. za recenzije, nisu vise toliko bitne kao prije, mada opet, na arhivama ih npr pisu i fanovi a ne samo profesionalci, sto je isto ok. nije sve ni u "napredku" lose, tjst da nema neta mozda cak old school bendovi nebi ni imali toliko sanse jer obicno nemaju neku trendmaker's masineriju iza sebe, mada i old school kad masinerija nanjusi moze postat trend... zato, trust no one, i po svom "subjektivnom" ukusu ;)

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2008. 18:19 

sve je to tacno al mislim da ste fulili ono sto je cile htio rec.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]