Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 09. 2025. 10:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 12:23 
Moderator

ako mi ima draza osoba u metal muzici,onda neznam...istinski talent i prije svega dobra osoba :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2003. 18:56 

:cry: Smrc! Steta je kad bilo koja mlada osoba umre a posebno kad je neko toliko talentovan kao ON :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 12. 2003. 14:47 

Moje saucesce... :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2003. 03:03 

E ljudi tako mi je drago da ste se sjetili chucka,pa on je najveća legenda svih vremena,stalno se na forumu spominje nekakav Iron Maiden ili Metallica(legende isto tako,da ne bi mislili nešto o meni),ali Death je grupa koja je donjela savršenstvo u metal muzici šta drugo reči još da je live in L.A. najbolji live album ikada snimljen i zato ih još više poštujem.

Samo da kažem volim death metal više od blacka samo zbog toga što black ima loše live nastupe da nebrojimo Emperor i naravno izvedbe Demonaza iz Immortala(Abbath nije baš neki ali je veliki muzičar).Joj ja prešo na drugu temu jesam lud.

Za kraj R.I.P. Chuck Schuldiner :(

Profile  

Post subject: R.I.P.
PostPosted: 10. 01. 2004. 05:48 
Moderator

Death je meni nesto posebno, i chuck isto jedini extremi koje mogu slusat al stvarno da i uzivam a ne da me glava ne zaboli, care je bio i osto, cojece rest in peace.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 03:05 
Administrator

3 godine od smrti Chucka.Sve priblizne(kad mislim na priblizne,tesko da ijedna rijec moze njega opisat) rijeci koje se mogu o Chucku reci su ovdje neki napisali,tako da ne dodajem nist vise,...samo mogu rec:
R.I.P najveca legendo metala...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 03:22 

hvala vam ljudi :P

R.I.P. ti si za mene jedini bog!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 17:10 

Chuck schuldiner je za mene najbolji metal lik i ko mi kaze suprotno moze kurac slobodno da poduva. Ti si za mene kralj kraljeva, miran al opet divlji. Stvarno mi se place zbog smrti ovoe masine od cojka. jedini pravi kralj, koji je umro u mladim danima. :cry: uvijek sam se pito sto bas on, a vidi one hip hop shit i ostala MTV sranja nista im nije, ko zohari jebeni. al kako tako je, R.I.P. Chucky :cry: .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 21:06 

sorry sto sam neuk, ali kako je odapeo Chuck? :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 21:20 

Jebi ga sta da kazem za covjeka koji tako mnogo pridonjeo metal muzici.
Chuck je za mene Kralj Kraljeva, steta sto je otisao tako mlad i prestao stvarati muziku koja nasla svoje fanove na citavoj jebenoj zemaljskoj kugli.

RIP

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2004. 21:28 

El Foxinho wrote:
sorry sto sam neuk, ali kako je odapeo Chuck? :?

Evo ovdje u ovom postu koji sam postirao prije nekih godinu dana mozes naci informacije koje te interesuju...Hail

Vidjeo sam da na ovom forumu nema nista napisano o pioniru Death Metal muzike. Covjeku koji je ucinio puno toga vezano za ovaj pravac metala i metal opcenito.
Ja u istinu ja cijenim ovog velikog covjeka i muzicara.
Chuck-a. R.I.P

05.13.1967 12.13.2001

Americki vokalni solista/gitarist Chuck Shuldiner je sigurno jedan od osnivaca Death Metal muzike a u istom vrijeme grupe koja nosi naziv Death. I pored cinjenice da je u ranim 80-im, mladi gitarist iz Orlanda uzeo mikrofon u ruke samo iz neophodnosti. Uskoro je veliki broj novih bendova poceo imitirati Chuck-ov “Deep Growling Grunt”, naravno nakon sto su poslusali albume kao sto su “Scream Bloody Gore”, “Leprosy” i “Spiritual Healing”. Treba dodati da je Chuck uvjek imao drugacije misljenje prema njegovoj reputaciji kao “Death Metal Godfather”.
Nakon svega Schuldiner je odrastao vise uz melodicnije bendove kao sto su Maiden I Priest. Ciji se utjecaj u njegovoj muzici koju je stvarao pokazivajue sve vise i vise.
Sa dolaskom i odlaskom muzicara kao sto su Gene Hoglan, Steve DiGorgio, Sean Reinert, Andy Larocgue i Paul Masvidal, Death postaje sve vise i vise sinonimus sa velikim kvalitetima, odlicno tehnikom, anti-komercijalnosti metala. Musiku koju je vecina ljudi zvala Schuldiner Metal .

Sredinom 90-ih godina Chuck je uspio da napravi stabilnu postavu benda. U namjeri da napravi pauzu sa death metal muzikom, on je napravio novi bend, Control Denied, u kojem je mikrofon predao Tim Avmar-u. Godine 1998 Death izdaje “The Sound Of Preservance” kao kao finalni pozdrav starom Death zvuku. Pored cinjenice da Chuck pjeva na albumu posljednji put, CD je snimljen sa Control Denied muzicarima Shannon Hamm (gitara) i Richard Christy (bubnjevi). Ono sto najvise iznenadjuje na ovom albumu je cover za “Painkiller”, gdje Chuck pokazuje veliku slicnost u pjevanju sa Rob Halford-om.

Prilikom snimanja prvog Control Denied albuma, Schuldiner dobija uzasne vijesti vezane za njegovo zdravlje. To je ujedno pocetak sa dugom borbom protiv bolesti, zbog cega Chuck mora da se oporavlja za kratko vrijeme. Ali, on nikada nece biti u mogucnosti da ide na turneje sa svojim novim bendom. Novembra 2000 godine, Control Denied pocinje sa snimanjem njihovog drugog albuma, ali na veliku zalost Schuldiner nikada nije ugledao zavrsavanje tog albuma.

· Aardschok 03-2002 "Memories Of Chuck"...

Time is a thing we must accept.
The unexpected I sometimes
fear.
Just when I feel there's no
excuse for what happens,
things fall into place.
I know there is no way to
avoid the pain that we must
go through, to find the other
half that is true.
Destiny is what we all seek.
Destiny was waiting for you
and me.
I believe behind confusion,
awaits the truth for us.
Past the obstacles we face.
I value our life and trust.
Years of questioning why
things happen the way they
do in life.
Wishing that I could turn back
time, so we could join our
souls.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 00:30 

poor chucky...

R.I.P.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 01:13 

Kakav grozan period. Sve sam crnjak. Pocast velikom majstoru!

Image
Chuck Schuldiner
1967 - 2001
Pocivaj u miru!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 02:04 

The MAN !!! je ostavio dovoljno toga za nas sve... Ono sto ga cini velikim metalcinom je to sto nikad nije postao pizda i uvijek je govorio ono sto je mislio pa su ga zbog toga mnogo puta pljuvali ljudi koji danas vise nisu uopste vrijedni spomena...
Ono sto ga cini vrijednim i velikim je to da, bez obzira na vrijeme, prostor... u Metal-u ostaje nezamjenjiv...

Image

R.I. fuckin` P.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 12:48 

trebalo se je neshta za ovo organizovat... al' nm sad...
ROCK IN PEACE

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 12:48 

"Pull the plug let me pass away. Pull the plug Don't wanna live this way"

Ovo su mu bile zadnje rijeci pred publikom...

Chuck Schuldiner (13 Maj 1967 - 13 Decembar 2001)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2004. 16:07 

R.I.P.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2004. 19:03 

Location: Where Pitar angel rapes all other angels, drinks beer, smokes weed and plays Slayer CDs
Evo jos jedna tuzna godisnjica Chuckove smrti. Na drugim forumima sam dosta pisao o njemu i koliko je on znacio u mom formiranju kao osobe, mojim stavovima, filozofiji, ateizmu i svemu ostalom...

Ovdje bi se osvrnuo kratko na clanak iz www. anus.com Mislim, sa stavovima anus.com ja se skoro 100% slazem - u vezi metala, nihilizma, ateizma i zla koje cine mainstream religije. Metal je ne samo bjeg od tog nacina zivota, vec i protuteza. Autor onog clanka od Chuck je, cini mi se, lose protumacio Chuck-a za konvertiranog Kriscanina (mada sam takve traceve i drugdje citao i cuo). Cini mi se da se radi o dvije stvari: 1) zavisti za onim sto je on postigao i lojanolst fanova; 2) Odgovor (neukusan) Chuckovoj majci koja se upetljala u njegov business (koci izdavanje novog Controlled Denied).. Inace ovaj momak koji vodi anus.com, ja mislim da sam ga upoznao jednom dok sam zivio u Sacramento, California. cini mi se da je bio DJ na nekoj lokalnoj stanici i da je zapoceo site iz zajebancije.. Otkako je poceo da pljuje po svima extremnim tekstovima, od tada je i stekao neki publicitet. Tako da ovo nista mozda nije vec jos jedan "publicity stunt" - ako je to tip kojeg sam upoznao...

Chuck je bio i ostao legenda. Cijela generacija metalaca ce se sjecati ovog tuznog dana kada je on izgubio bitku sa opakom bolescu. Njegova muzika i tesktovi i dalje ce inspirisati mnoge mlade muzicare, da ne govorim ljubitelje metala. Neka mu je laka zemlja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2004. 14:41 

...on zivi u nama svaki dan...

...prava steta sto je tako genijalan covjek mrtav...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2004. 19:56 

za njega trenutno pustam Voice Of The Soul!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]