medical murder wrote:
artredis wrote:
ALBUMÄŒINA
Ne znam koja mi je pjesma bolja fakat, kad ga krenem slušati svaka mi bolja od prethodne...
Ovako se radi death muzika a ne tamo neko džigeraÅ¡enje-gatara(l)-sranja izbljuvotine pod izlikom "muzike", tzv. brutala. Da je viÅ¡e ovakvog neÄeg, doživljaj je ovo sluÅ¡ati - zlo!
nek' si ti iskoristio priliku da popljujes BDM

i btw argumentacija ti je jadna (malo je reci)!ako uopce mozemo nazvati ovu konstataciju kao argumentovanu,prije bih rekao da je to tvoj licni stav prema doticnom zanru jer svakako ne vidim ikakvu racionalnu povezanost u ovoj izjavi...tako da iz tvog posta logicno implicira samo jedna cinjenica,jedna rijec,NEUPUCENOST!!
a ako te fakat zanima ovaj morbidni naboj u ded metalu,dat' cu ti nekoliko preporuka ako vec zelis.....
Ma pusti mene bolan, ja serem malo

, normala. Ukusi se razlikuju a Å¡to se tiÄe mog odnosa sa brutalom to je ovako: ja ono Å¡to mi sekunde ne valja u death metalu nazivam brutalom no to ne znaÄi da cijeli BDM nazivam govnetom, jok... da sam upućeniji i da ovo sluÅ¡am možda bi to i uradio, elenejse - meni je Six Feet Under govno najobiÄnije i svaÅ¡ta neÅ¡to loÅ¡e no ja to jednostavno nazivam brutalom. S druge strane Suffocation mi je beton bez obzira Å¡to mi brutalni dm nije prvi pik. Al da ne razvlaÄimo raspravu po temi vratimo se na poentu - ja samo malo serem, don't mind me.
ZaÅ¡to mi je od Immolationa ovaj album novi pravi death metal? Zbog osjećaja. Kad sam ga prvi put pustio sluÅ¡ao sam skoro ukoÄen od poÄetka do kraja. I dok mi je s drugim albumima (većinom njih) ove zle muzike bilo kao da gledam malo nemirniju povrÅ¡inu vode s ovim mi je bilo kao da sam u nekom zlokobnom vjetloplavom viru koji kruži oko tebe i svako malo misliÅ¡ da će se sklopiti a ti se uguÅ¡iti u vodi to se ne desi. Na drugo sluÅ¡anje mi je već bila uživancija sluÅ¡ati - posebno bubanj i tekstove.
Album je zbog tog dobar - sve je tako uklopljeno da se usereÅ¡... a neki dm bendovi žele da zvuÄe tako ali krajnji im je domet pokazati koliko brzo mogu drljati po gitari ili lupati blastove i koliko im je grlo debelo od groktanja a niÅ¡ta od tog nema smisla. Svejedno, samo sam želio kao neko ko nije u death metalu se javiti kako je ovo jako, jako, jako dobar album.