Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 22:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 306 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next
Author Message
 Post subject: Re: Immolation (SAD)
PostPosted: 10. 02. 2010. 12:24 

Ona solo dionica na kraju Token Of Malice je jedan od njihovih najjačih momenata,a rif na A Rapture Of Ghosts je DM 1/1! :twisted: Haos album.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 16:46 

meni album bezze skroz
:razz:
albuma nikad dosta stvarno, remek djelo. ja sam ga dozivio ko spoj starije brutalnosti i ovog novijeg prepoznatljivog zvuka immolationa. koje melodije, koji rifovi, koji izleti na gitarama. ove zajebancije na gitarama su vanzemaljske. album zasluzuje jak opsov boga i divljenje. stvarno remek djelo. sto se zla i morbidnosti tice meni ostaje nenadjebiv incantationov diaboliocal conquest. ono se nece ponovit nikad, onakve tegobne i morbidne melodije, onakavi vriskovi i sporine... pa samo prvih par minuta pjesme unto infinitive twilight, onaj spori uvod na gitari i onda ta melodija na basu samo i vokal pici, pa kad se onda ukljuce gitara i bubanj i onaj ispaceni vrisak... sevdah buraz, suza da ti krene. meni nakon ovog albuma ta blekerska "zloba" stvarno smjesna i djecija izgleda, jebo svu morbidu blek metala sta incantation uradi na ovom albumu. sori sto skrenuh s teme, majesty and decay je citav meni savrsen, ne znam po cemu izdvajate odredjene pjesme, ja ne mogu ni jednu posebno izdvojit, svaka je odlicna, puna nebuloznih dionica na gitarama, predobro stvarno... ovo za prozivke na racun bdm-a necu komentarisat puno, ljudi nadju odron bendove koji haman nemaju veze s dm brutalom pravom, nego su neki hibridi i pokusaji frustracija, i misle da je to brutala i onda seru po pravcu.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 19:05 

ihti wrote:
Heheheh, inace nisam fan Immolation-a ali novi album je jebeno ZLO!!!
Ovo se mora cuti/vidjet uzivo ove godine..

potpis

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 20:02 

Addi wrote:
meni album bezze skroz
:razz:
albuma nikad dosta stvarno, remek djelo. ja sam ga dozivio ko spoj starije brutalnosti i ovog novijeg prepoznatljivog zvuka immolationa. koje melodije, koji rifovi, koji izleti na gitarama. ove zajebancije na gitarama su vanzemaljske. album zasluzuje jak opsov boga i divljenje. stvarno remek djelo. sto se zla i morbidnosti tice meni ostaje nenadjebiv incantationov diaboliocal conquest. ono se nece ponovit nikad, onakve tegobne i morbidne melodije, onakavi vriskovi i sporine... pa samo prvih par minuta pjesme unto infinitive twilight, onaj spori uvod na gitari i onda ta melodija na basu samo i vokal pici, pa kad se onda ukljuce gitara i bubanj i onaj ispaceni vrisak... sevdah buraz, suza da ti krene. meni nakon ovog albuma ta blekerska "zloba" stvarno smjesna i djecija izgleda, jebo svu morbidu blek metala sta incantation uradi na ovom albumu. sori sto skrenuh s teme, majesty and decay je citav meni savrsen, ne znam po cemu izdvajate odredjene pjesme, ja ne mogu ni jednu posebno izdvojit, svaka je odlicna, puna nebuloznih dionica na gitarama, predobro stvarno... ovo za prozivke na racun bdm-a necu komentarisat puno, ljudi nadju odron bendove koji haman nemaju veze s dm brutalom pravom, nego su neki hibridi i pokusaji frustracija, i misle da je to brutala i onda seru po pravcu.

A ja cu da potpisem ovaj post,lijepo i slikovito docarano.Pojedine dionice su prava extaza.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 20:03 
Moderator

medical murder wrote:
artredis wrote:
ALBUMÄŒINA

Ne znam koja mi je pjesma bolja fakat, kad ga krenem slušati svaka mi bolja od prethodne...

Ovako se radi death muzika a ne tamo neko džigerašenje-gatara(l)-sranja izbljuvotine pod izlikom "muzike", tzv. brutala. Da je više ovakvog nečeg, doživljaj je ovo slušati - zlo!

nek' si ti iskoristio priliku da popljujes BDM :roll:
i btw argumentacija ti je jadna (malo je reci)!ako uopce mozemo nazvati ovu konstataciju kao argumentovanu,prije bih rekao da je to tvoj licni stav prema doticnom zanru jer svakako ne vidim ikakvu racionalnu povezanost u ovoj izjavi...tako da iz tvog posta logicno implicira samo jedna cinjenica,jedna rijec,NEUPUCENOST!!
a ako te fakat zanima ovaj morbidni naboj u ded metalu,dat' cu ti nekoliko preporuka ako vec zelis.....

Ma pusti mene bolan, ja serem malo :lol: , normala. Ukusi se razlikuju a što se tiče mog odnosa sa brutalom to je ovako: ja ono što mi sekunde ne valja u death metalu nazivam brutalom no to ne znači da cijeli BDM nazivam govnetom, jok... da sam upućeniji i da ovo slušam možda bi to i uradio, elenejse - meni je Six Feet Under govno najobičnije i svašta nešto loše no ja to jednostavno nazivam brutalom. S druge strane Suffocation mi je beton bez obzira što mi brutalni dm nije prvi pik. Al da ne razvlačimo raspravu po temi vratimo se na poentu - ja samo malo serem, don't mind me.

Zašto mi je od Immolationa ovaj album novi pravi death metal? Zbog osjećaja. Kad sam ga prvi put pustio slušao sam skoro ukočen od početka do kraja. I dok mi je s drugim albumima (većinom njih) ove zle muzike bilo kao da gledam malo nemirniju površinu vode s ovim mi je bilo kao da sam u nekom zlokobnom vjetloplavom viru koji kruži oko tebe i svako malo misliš da će se sklopiti a ti se ugušiti u vodi to se ne desi. Na drugo slušanje mi je već bila uživancija slušati - posebno bubanj i tekstove.

Album je zbog tog dobar - sve je tako uklopljeno da se usereš... a neki dm bendovi žele da zvuče tako ali krajnji im je domet pokazati koliko brzo mogu drljati po gitari ili lupati blastove i koliko im je grlo debelo od groktanja a ništa od tog nema smisla. Svejedno, samo sam želio kao neko ko nije u death metalu se javiti kako je ovo jako, jako, jako dobar album.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 20:23 
Moderator

nidje veze, aj ne spamajte.

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 21:22 

cuj sve sto ne valja u dm nazivat brutalom :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 21:28 

Inphect0r wrote:
A ja cu da potpisem ovaj post,lijepo i slikovito docarano.Pojedine dionice su prava extaza.

ne daj boze puc se necim pa slusat :razz:

Profile  

PostPosted: 10. 02. 2010. 21:29 

Addi wrote:
Inphect0r wrote:

ne daj boze puc se necim pa slusat :razz:

Nedo' bog nikom.

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 00:29 

jebo mater ako 50% ljudi koji su komentarisali album zna sta pise... nego eto da ostave kao komentar "zlo/odlican album/album godine" i sl., a za koju sedmicu nece se ni sjecat albuma :roll: :lol: . ove idiotluke i provale artredisa stvarno ne treba ni komentarisat... jarane idi peglat zavjese i man' se dm-ala ;-) .

album sam presluso 1,5 put. ono sto sam cuo je dobro, al da bih povuko paralelu sa prethodnim albumima, treba ipak proci malo vremena da se to sve slegne, itd... uglavnom, bolji nego zadnja 2, to je sigurno :D

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 00:37 
Moderator

prosvijetli nas ti Cile dubokoumnim komentarom i vrijednom kritikom :razz:

album se slusa vec uhh koji ovo dan zaredom haman pa bez prestanka 8)

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 00:49 

ne "kritikujem" nikog ba, nego ne kontam kako niko dosad nije komentarisao prosle albume koji su, btw, bolji od ovoga u svakom smislu i vise "Immolation-like", a sad odjednom se svi na ovaj "navadili" :? . album je odlican i fakat ispunjava ocekivanja, samo me cudi ovaj "fenomen" :lol: .

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 00:52 
Moderator

pa sad ti je Immolation popularan i IN :lol:

Profile  

Post subject: Re: Immolation
PostPosted: 11. 02. 2010. 01:38 
Moderator

ajd da se i ja javim :razz:

album je dobar, dobar zvuk, dobri aranžmani, kao muzičari zvuče kao savršena cjelina. ali ja sam zadnji put čuo ono malo "zla", tame i atmosfere, što je Immolation nekad imao, na harnessing ruin, prije toga je sve manje više predobro.

dobar je novi album, ali opet meni nije TOLIKO DOBAR da je zakletva.

btw. metalci su stvarno smiješni - kažeš im nešto na omiljeni smjer muzike, odma se rasplaču. zbodeš ih nožem, samo šute :D

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 02:08 

zato i jesam reko da su meni nekako mix, jer ne mozes rec da je isto ko klasici immolationa, ima tu i dosta ovog "novog". samo meni savrseno leglo, presluso sam dosta puta album, preispunio ocekivanja. mada puno vise iscekujem ovaj ep incantationa 8)

boro, dodji da te zbodem :razz:

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 02:19 

bloodflood wrote:
ne "kritikujem" nikog ba, nego ne kontam kako niko dosad nije komentarisao prosle albume koji su, btw, bolji od ovoga u svakom smislu i vise "Immolation-like", a sad odjednom se svi na ovaj "navadili" :? . album je odlican i fakat ispunjava ocekivanja, samo me cudi ovaj "fenomen" :lol: .

Jbg ovaj je trenutno aktuelan : )

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 04:05 
Moderator

Addi wrote:
zato i jesam reko da su meni nekako mix, jer ne mozes rec da je isto ko klasici immolationa, ima tu i dosta ovog "novog". samo meni savrseno leglo, presluso sam dosta puta album, preispunio ocekivanja. mada puno vise iscekujem ovaj ep incantationa 8)

boro, dodji da te zbodem :razz:

2 riječi - UNHOLY CULT!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2010. 00:28 

Artredise i Medical-e, STOP IT!!! obojica ste mi dragi ljudi, al' ono bezze vam je spika..
bilo da je new breed, ili dm, ili BDM, nije bitno.. svi smo ovdje iz istih razloga, remember? ;)
ionako nista od toga ne moze pete poljubiti hardkoru :D :) :P hehehe

ontopic
Immolation strašan album.. ovo nije moj fah, uvijek kazem svidja li se meni ili ne, i ovo mi je bas fino leglo.. ali bas bas.. ne sjecam se kad mi je neki dm, a kamoli bdm album ovako legao.. long live the immo ;)

ajde, handshake, and continue to rot on this forum :D :D

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2010. 03:17 

Dobar Emolation :P

Profile  

PostPosted: 16. 02. 2010. 18:03 

Ukoliko nekog zanimaju tekstovi,moze ih pronaci na arhivi....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 306 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]