Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 20:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 368 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Next
Author Message
 Post subject: Re: Deeds of Flesh
PostPosted: 10. 09. 2007. 17:20 

sean*?

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2007. 00:49 

pa ako je tako to je odlicno. mada on nema nikakvog il vrlo malog utjecaja na muziku koju pise erik.

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 00:07 

nisam skino album the ordhera al imam demo snimak stariji malo, ono je savrseno... a sto se tice deedsa, naravno da moraju sminkat pola godine, nije ti to oni tvoji smetljari hahahaha salim se ;-)

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 15:18 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
nije jos izasao,ima neka promo stvar,bezveze totalno sranje barem meni.... valjda album bude dobar...a deedsi se puno sminkaju u zadnje vrijeme :lol: :lol:

ma dje nece..bodom prodaksn :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 20:32 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
corpse666 wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
nije jos izasao,ima neka promo stvar,bezveze totalno sranje barem meni.... valjda album bude dobar...a deedsi se puno sminkaju u zadnje vrijeme :lol: :lol:

ma dje nece..bodom prodaksn :lol: :lol:

nije deedsi jebem te :lol: :lol: nego The Ordher...

svejedno :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 10. 2007. 14:41 

bio bi red..nisu nikad bili.

Profile  

PostPosted: 03. 11. 2007. 16:35 
Administrator

ovaj path of the weakening nije normalan..savrsenstvo!!

Profile  

PostPosted: 03. 11. 2007. 17:35 

jest vala, u zadnje vrijeme ga najvise slusam.
kad sam poceo slusat ovaj bend trading i inbreeding su mi bili vrh, (mozda sto sam najprije to nabavio i najvise slusao), ali cini mi se da se sad situacija malo mijenja, valjda kako detaljnije slusas, otkrivas neke nove detalje i dobrote kod ostalih ovih albuma... jedino mi je jos "marko" onako, manje-vise nedoslusan, ovo ostalo sam bas sve, u bobu, izdetaljizirao... DoF su fakat genijalci, svaki album je bas prica za sebe i treba vremena da se otkriju sve njegove blagodati :-).

Profile  

PostPosted: 04. 11. 2007. 04:50 

erik nosi cvike kad snima vokal, da moze ono citat text fino :lol:

Profile  

PostPosted: 04. 11. 2007. 23:30 
Administrator

bloodflood wrote:
jest vala, u zadnje vrijeme ga najvise slusam.
kad sam poceo slusat ovaj bend trading i inbreeding su mi bili vrh, (mozda sto sam najprije to nabavio i najvise slusao), ali cini mi se da se sad situacija malo mijenja, valjda kako detaljnije slusas, otkrivas neke nove detalje i dobrote kod ostalih ovih albuma... jedino mi je jos "marko" onako, manje-vise nedoslusan, ovo ostalo sam bas sve, u bobu, izdetaljizirao... DoF su fakat genijalci, svaki album je bas prica za sebe i treba vremena da se otkriju sve njegove blagodati :-).

uh marka sam ja fino svario,pogotovo prve 4 stvarke su klanje zesce..cetvrta pogotovo,jos sam se neku noc naduvo i pustio je i nisam mogo sebi doc od savrsenstva jebenog!stvarno albumcina,bas mi krivo sto mi on ne dodje na originalu :)
a ovaj path lijeze polagano,ono kad ga svaris tek skontas kako je genijalan album.

Ovaj bend stvarno ne mozes jednom poslusat i rec da je karina..ovog se moras fakat naslusat ko konj i onda zakljucit kakav je..
genijalci ljudi,ne vjerujem da bi mogli los album izdat nakon svega ovog..

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2007. 16:39 

Prvi album koji sam poslusao bio je reduced,i fakat je to bilo nesto potpuno novo jos prije tri godine.iskreno u pocetku nista mi nije bilo jasno,samo je bitno da je zestoko.toliko je sve izdetaljisano da je fakat nevjerovatno.medutim danas kada se sve to lagano „slijeze“ situacija je mnogo jasnija,fakat deeds je toliko komplikovan i tezak da ih je potrebno slusti intenzivno dvije tri godine da bih zapravo shvatio poentu...po meni je trading pieces mada je to tesko reci kada su oni u pitanju najbrutlniji njihov album,posebno prva c w i treca stvar t p,nekako mi uvijek te dvije stvarke padnu na um kada se spomene ovaj album...path mi ni danas nije u potpunosti jasan jbt,inbriding se nekako razlikuje od svih albuma,mada je svaki posebna prica inbriding mi je nekako unikatan,svi ti rifovi jos kad covjek sve to poslusa naduvan ma end of all ocam...crown mi je poslije tradinga najdrazi,razlog vise je zasigurno cista produkcija barem meni jer volim kada se ne moram puno muciti da cujem svaki instrument..generalno gledajuci crown mi je nekako najkompletniji deedsov album,fakat kada se gotivim uz crown slusam ga od prve do devete stvari...za razliku od ostalih crown nije posebno „tezak“ album,razlog vise sigurno sama produkcija,tehnicki je svakako na nivou mark-a i ostalaih mada inbridingu ne moze po tom pitanju parirati....ranije sam uvijek pravio paralelu izmedu crowna i reduced-a,izmedu tradinga i inbridinga,marka i patha,odnosno smatrao da su jedan drugome najslicniji...iz vise razloga,dakle ne identicni ali sigurno da imaju dodirnih tacaka...mada za mark i path to i ne mogu sa sigurnoscu reci...

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2007. 16:54 
Moderator

Ispovijesti fanova Deeds of Flesha :)

Prvi dio...

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2007. 18:44 
Moderator

Ima istine u ovoj ispovijesti ali 2-3 godine da trebaju za apsolviranje-ludost je. ;-)

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2007. 19:57 

Arinoe wrote:
ali 2-3 godine da trebaju za apsolviranje-ludost je. ;-)

bolje ikad, nego nikad, ko neki... :)

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2007. 22:02 

fino receno......

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2007. 00:57 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
Malo je i to ..... sto ama bas svi kazu da je Path "najcudniji", meni licno najinteresantniji,najsiroviji, opet brutalniji od tradinga(nema veze sto je tehnicki bolji)... ev i ja path slusam vec mjesec dana, najvise odstupa, najvise u pogledu atmosfere, npr posebno na Path Of The Weakening stvari ( mracno do bola ) .... a u 90% slucaja prvi album koji cujem od nekog benda ostaje najbolji,tako je slucaj i kod Deedsa, Inbreeding majka ! ! ! vise sam volio fazu do reduceda, ne volim pretjerano cistu produkciju(sigurno ce i novi album biti takav) ... a jedno pitanje senade: jesi li primijetio slicnost riffova na crownu i tradingu ? i to bas ta dva albuma, zajebi produkciju i sve ostalo.....

meni je POTW oduvijek bio, uz Trading i Crown, njihov najjači album. Moglo bi se reć album ima dušu :D

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2007. 01:00 
Moderator

Crown nema dusu, crown je dusaa :D

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2007. 01:14 
Moderator

Crown predstavlja macolu ravnu u zube. :mrgreen:
A Trading masaker džepnim nožićem (mrtva brutala) :P

Path dođe nekako ko Suffocationov Pierced - jedan predobar album, gdje nije samo tehnika i krkanje glavno.

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2007. 01:28 

Burnt iN Effigy wrote:
Malo je i to ..... sto ama bas svi kazu da je Path "najcudniji", meni licno najinteresantniji,najsiroviji, opet brutalniji od tradinga(nema veze sto je tehnicki bolji)... ev i ja path slusam vec mjesec dana, najvise odstupa, najvise u pogledu atmosfere, npr posebno na Path Of The Weakening stvari ( mracno do bola ) .... a u 90% slucaja prvi album koji cujem od nekog benda ostaje najbolji,tako je slucaj i kod Deedsa, Inbreeding majka ! ! ! vise sam volio fazu do reduceda, ne volim pretjerano cistu produkciju(sigurno ce i novi album biti takav) ... a jedno pitanje senade: jesi li primijetio slicnost riffova na crownu i tradingu ? i to bas ta dva albuma, zajebi produkciju i sve ostalo.....

da se razmijemo...kao prvo svaki album posmatram kao zasebnu cjelinu,ok jesam usporedio albume odnosno osvrnuo se na slicnosti..medutim to su samo mali detalji..
sto se tice slicnosti tradinga i crowna ne bih se slozio po pitanju rifova,odmah da kazem da su barem meni rifovi na crownu bolji,ali trading je sigurno brutalniji od crowna,komplikovaniji....(mozda mi nekada u path bude najbolji,nekada kada ga shvatim u potpunosti :) )i nikako u "isti kos" ne bih stavljao ta dva albuma,ako ce mo vec traziti slicnosti

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2007. 01:48 

ma ne postoji pjesma da ne valja, ni na jednom albumu... a i textovi su fakat posebna prica... meni je nekako svaki drag na svoj nacin... toliko detalja i svega. rifovi teku isto sami od sebe da idu nekako :-) ... ima rifova koje kad izdvojis same, samo gitaru, zvuce nekako sega, al to se tako uklopi sa ostatkom instrumenata i vokalom da se sjebes sta ispadne na kraju... e to se zove "usud" :-) to vako ne primjetis kad slusas povrsno, al jebiga kako sam skido (ne s interneta nego na gitari :-D ) neke pjesme vidis da je tako.... definitivno bend koji se ne moze povrsno slusat da bi se skonto... zato mrzim, po stoti put kazem, kad neko sere po njima a nema pojma da nezna o cemu prica... evo ovih par sto je aktivno u zadnjim postovima ovdje su jedini koji su fakat culi bend (s ovog foruma). i kad neko kaze da je monotono i sve isto... neznam kako moze bit isto kad se urijetko sta ponovi od rifova u istoj pjesmi.... fazon je sto raja to pusti ono i ne slusa, pa cuje samo brzinu sve vrijeme skoro i konta isto...
eto ako ko ima orginala za prodat nek se javi, ja moram sve imat, imam vec 3 komada :-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 368 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]