Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 22:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: NOCTURNUS
PostPosted: 22. 04. 2004. 16:41 

Lake of fire....malo zelene terapije i iju iju!!

Dva albuma ali i ne treba vise, nezna se koji je bolji. Key = kult! Tresholds = jos bolji IMHO!

Band koji je definitivno ispred svog vremena bio!!

Ko nije posluso, odmah nabavite, odlican death metal!

Profile  

Post subject: Re: NOCTURNUS
PostPosted: 22. 04. 2004. 18:14 

Uriel wrote:
Lake of fire....malo zelene terapije i iju iju!!

Dva albuma ali i ne treba vise, nezna se koji je bolji. Key = kult! Tresholds = jos bolji IMHO!

Band koji je definitivno ispred svog vremena bio!!

Ko nije posluso, odmah nabavite, odlican death metal!

Malo si se zajebo drug moj, tri albuma, treci je Etheral Tomb (izaso 1999) ako nisi dosad poslusaj obavezno nije bas slicno puno The Key i Thresholdsu al je savrseno.

Meni su najbolji Death Metal bend ikad i Thresholds mi je zakletva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2004. 00:08 

Meni je Ethereal Tomb fakat bezze, a i Acheron je sranje zesce.

Nazalost Nocturnus je ostao na The Key i Thresholds, kult bend, inovatori, i naravno svojevrsni "cornerstone" Death Metala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2004. 03:35 

KoldVoid wrote:
Meni je Ethereal Tomb fakat bezze, a i Acheron je sranje zesce.

Pa Acheron i jeste poprilicno bezze, al Etheral Tomb je totalni masterpiece i kao sto je to bio slucaj i sa prva dva, ispred svog vremena.
Zapravo sam poprilicno razocaran kako je prosao album u cjelini, posto je u muzickom i idejnom smislu apsolutno nenadjebiv. Mozda je previse bio spor za svoje vrijeme, ali ipak ne bi nista na njemu mjenjao. To je samo jos jedan dokaz da se radi o umjetnickom djelu, jer nije se tako jednostavno uklopio u marketinsku politiku koja danas poprilicno odredjuje stil i pravac u kome se Death Metal krece.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 08. 2004. 21:27 

Ovu ste temu zapostavili?
Nije fer!
Ja imam Ethernal Tomb i jeben album.. ostale nisam slusala :( :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 03:54 

Ljudi, Nocturnus na DVD-u, ovo ko nabavi ljubim ga u celo i oduzimam DVD. :twisted:

Nocturnus - A Farewell To Planet Earth

This DVD contains three separate live shows, one from each of the band's extensive tours: "The Key" (1991), "Thresholds (1993) and "Ethereal Tomb" (1997). Filmed entirely by the fans, for the fans, this footage makes you feel as if you were in the crowd, witnessing the brutality. These elusive recordings were obtained from the band and are officially endorsed by them. Recorded on American and European soil, these recordings are presented in their original form and in their entirety.

This DVD is a rare collection of the band's live performances, and the footage has never been available anywhere else!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 22:46 

uhhhhhhh sto bi to bilo lijepo nabaviti. ahhhhhhh NOCTURNUS live.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2005. 20:42 

Ja sam te albume trazila i trazila i na kraju nadjem medju nekim mp3 albumima od osobe od koje bih najmanje ocekivala. Moje li radosti.
Evo poredak
The Key (treca pjesma je predobra, prvi put da cujem da su klavijature TAKO dobro odradjene, predobar album)
Thresholds (isto tako dobar, Climate Controler zakon)
Ethereal Tomb (onako, ali moze proci se jednom 3.9 ocjenom)
Pravo originalan bend, ja bih ih nazvala space metal :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2005. 22:43 

Ajd pogledajte fan site koji sam pokrenuo jos 2002. A juce sam ga ponovo osposobio. Ne rade svi linkovi trenutno al u sljedecih par dana cu i to sredit. Inace to je jedan od rijetkih sajtova gdje mozete naci istinitu pricu o nastanku Nocturnus-a (ukoliko nemate original "Nocturnus Demos" ) koju mi je svojevremeno poslao Mike Browning licno. Uskoro cu odradit i jedan intervju s njim.

http://www.science-of-horror.tk

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2005. 10:48 

Svaka cast!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2005. 04:13 

Da.Uriele,u pravu si. Bend ima dva albuma koja si nabrojao.Trećeg se odričem,jer ne predstavlja kontinuitet njihovog rada,već utapanje u more dosadnih i istozvučećih dedmetal albuma.A "the Key" je,moraš priznati,"odključao" i blekmetal scenu devedesetih u dobrom obimu.Uvijek sam imao poteškoća svrstati ih u dedmetal bendove zbog klavijaturno-atmosferičnih dijelova.Unikat Bend,nema govora.Acroniane,veliki poštovaoče djela Nocturnusa,u nedostatku materijala istog benda,preporučujem ti američki bend Veneficum. Poslušaj da bi uvidio šta se trude da nastave... Uriel se sa ovom tezom slaže sigurno.Hail Satan. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 03. 2005. 12:55 

ma necu nešto posebno kenjat ovdje sve ste rekli,thresholds album za sva vremena,za sve metalce i onekoji se tako osjecaju :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 03. 2005. 03:10 

heretik Rajko wrote:
Da.Uriele,u pravu si. Bend ima dva albuma koja si nabrojao.Trećeg se odričem,jer ne predstavlja kontinuitet njihovog rada,već utapanje u more dosadnih i istozvučećih dedmetal albuma.A "the Key" je,moraš priznati,"odključao" i blekmetal scenu devedesetih u dobrom obimu.Uvijek sam imao poteškoća svrstati ih u dedmetal bendove zbog klavijaturno-atmosferičnih dijelova.Unikat Bend,nema govora.Acroniane,veliki poštovaoče djela Nocturnusa,u nedostatku materijala istog benda,preporučujem ti američki bend Veneficum. Poslušaj da bi uvidio šta se trude da nastave... Uriel se sa ovom tezom slaže sigurno.Hail Satan. :twisted:

E parvi si heretic majke mi... :twisted: Ajd pogledat cu taj Veneficum... hvala.. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 05. 2005. 02:31 

Evo ako vas ovaj (totalno jebeno odlican) bend interesuje mozete posjetit moj site - tribute to them. Upravo sam napravio mali update...
http://www.science-of-horror.tk

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 06. 2006. 04:18 

Pa nemože da se ovaj bend zaboravi nikako.

http://www.youtube.com/watch?v=Vt40MCto ... %20Reality

:twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]