Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 09:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: KVLT! Massacration! KVLT!
PostPosted: 25. 03. 2006. 10:03 
Moderator

kopirano sa http://isk.int.ba

Znate onu stupidnu rečenicu koja kruži među metalcima - Ako nemaš xxx album, nisi metalac? Onda to definitvno vrijedi za ovaj album.

Sjeća li se ko benda Spinal Tap? Američki glumci glume u filmu britanski pozerski heavy metal bend, i na kraju izdaju dva-tri albuma? To je slučaj sa Massacrationom.

Ova ekipa vodi emisiju ''Total Massacration'' na brazilskom MTV-ju, nešto slično HeadBanger's Ballu, sa ismijavanjem metalaca kao šlagom na vrhu. Bend je počeo kao parodija, da bi na kraju dogurali do svog debi albuma koji je čisto parody zlato, koje morate imati, inače niste metalac...(bend postoji od 1985. godine, ko bi povjerovao?)

Album ''Gates...'' je sjajna parodija na bendove kao što su Manowar, Judas Priest i Iron Maiden. Ovaj bend je toliko puta spomenuo riječ metal u pjesmama, da vam počinje ići na živce bilo kakva pomisao na žanr koji slušate.

Kao što sam rekao, bend je parodija, pa su pjesme u rasponu od demonskog introa sa blejanjem ovaca u kojem glas iz pakla objašnjava kako napraviti sočan kolač, pa do pjesama kao što su ''Evil Papagali'' o kanarincu iz pakla koji je zatražio keksić, pa do super hita, nove himne ISK, pjesme ''Metal is the Law'', koja govori kako da se napravi metalac od ''nevjernika''.

Ja sam izgubio pola života smijući se ovom bendu.

Najbolja stvar od svega je da je muzika ovog benda 80% bolja od pola ''ozbiljne'' metal muzike u svijetu, jednostavno, tu su tako catchy riffovi, sjajne bubnjarske dionice, i Detonatorov vokal koji ide od najviše do najniže note, čovjek stvarno može izvući glas, ne bi vjerovali, zato poslušajte i uvjerite se!

Ovo je metal bend koji pjeva o metalu na metal način, o metal životu, u metal zemlji, na metal planeti, koja se nalazi u metal svemiru, koji je tako metalski crn, i jedini način života je metalni metal, koji je tako metal...i na kraju albuma techno remix jedne metal pjesme. Metal je metal, zna svaki metalac.Shvatite ovo kao parodijski metal bend, sa metal šaljivim albumom, sa sjajnim metal riffovima i metal lirikama otpjevanim metal glasom, i dobijete sjajnu metal kombinaciju koju ne smijete propustiti, jer ko nema ovo metal izdanje, nije metalni metalac. Hahahaha...

Metal is The Law
The Law is the Metal
The Metal Law is
METALLLLLL!!!

OBAVEZNO!!!

Profile  

Post subject: Re: KVLT! Massacration! KVLT!
PostPosted: 25. 03. 2006. 11:58 

ISK Sharan wrote:

Album ''Gates...'' je sjajna parodija na bendove kao što su Manowar, Judas Priest i Iron Maiden.

svaka recenzija koja ukljucuje ovu recenicu nije vrijedna citanja, imo... i jos nesto, nadji mi jedan tekst maidena koji pjeva o metalu... ustvari, nadji interview gdje steve harris prica o tome kako su oni heavy metal bend...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2006. 18:00 

hehehe ceko sam kad ces otvorit temu..... ma zakon su nea sta spiso sam se dok sam presluso citav album!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2006. 00:07 

Neko ce im, inshallah, mater jebat, kucu zapalit i glavom fuce na plazama Ria raspalit.

Jestel vas dvojca metalci, il ste samo je'nostavni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2006. 18:49 

eeej jebiga, sta fali zajebancija bas simpaticna! A sad sto ce njima neko kucu spalit jebga sta se moze, ko se igra s vartom cesto se i opekne! :lol: :lol: jel tako ide onal poslovica?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2006. 22:41 

[quote="Immolation"]eeej jebiga, sta fali zajebancija bas simpaticna!/quote]

izvini jaro, al ti i ja se uopste ne kontamo.

Profile  

Post subject: Re: KVLT! Massacration! KVLT!
PostPosted: 28. 03. 2006. 02:19 
Moderator

Total Khasma wrote:
ISK Sharan wrote:

Album ''Gates...'' je sjajna parodija na bendove kao što su Manowar, Judas Priest i Iron Maiden.

svaka recenzija koja ukljucuje ovu recenicu nije vrijedna citanja, imo... i jos nesto, nadji mi jedan tekst maidena koji pjeva o metalu... ustvari, nadji interview gdje steve harris prica o tome kako su oni heavy metal bend...

Tako su oni sami izjavili u intervjuu koji su dali za ISK, koji još nije online. Premda, meni je album glasom parodija na Halforda, a tekstovima na Manowar.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2006. 14:39 

ima da im metalci kidnapuju roditelje...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]