http://www.metal-rules.com/hell/hell_July2002.htm
za one koji su prelijeni da ovo procitaju: vecina ljudi s metal-rules sajta zastupaju misljenje da glam metal/glam rock/pop metal (kako god to nazvali) jest metal, dok mallcore (nu-metal, ak nekome nije jasno) nije metal.
ovo s nu-metalom ne treba uopce komentirati. mislim da se svi slazemo da to nije metal. a ako se netko nekim cudom ne slaze neka svoj protoest izrazi ne nekom drugom topicu jer je ovdje rijec o glam metalu. hvala
glam - metal ili ne? za one koji ne znaju o cemu je rijec: bandovi nastali (uglavnom) pocetkom 80ih na zapadnoj obali sad-a pod utjecajem hard rock/metal bandova 70ih. umjesto da se pravim pametan i opisujem vam o cemu je rijec dosta je navesti bandove: guns 'n rose, motley crue, poison, l.a. guns, skid row, warrant, bon jovi (ovo zadnje je stvarno primjer metal band, a?

) za vecinu metalaca ovo su tipicni primjeri pozera.
za neke od ovih (guns 'n roses, pa cak i motley crue) bi se moglo reci da su metal bandovi, a vecina ih spada u hard rock. bon jovi - ne znam, meni je to tipicni pop/rock, iako i oni prema nu-metal bandovima zvuce kao hardcore metalci. gitarist je povremeno cak i znao odsvirati nesto slicno metalu
ne mogu se sloziti s misljenjem metal-rules ekipe potpuno - jedva 2-3 banda od ovih imaju veze s metalom, ali barem je to hard rock. u svakom slucaju puno bolja mjuza od nu-shit-rap-metal sranja
moj zakljucak: nije metal, ali jest daleki rodjak kojeg ne treba potpuno otpisati.
vase misljenje?