Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 00:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: glam metal!?
PostPosted: 07. 02. 2004. 03:11 

http://www.metal-rules.com/hell/hell_July2002.htm

za one koji su prelijeni da ovo procitaju: vecina ljudi s metal-rules sajta zastupaju misljenje da glam metal/glam rock/pop metal (kako god to nazvali) jest metal, dok mallcore (nu-metal, ak nekome nije jasno) nije metal.

ovo s nu-metalom ne treba uopce komentirati. mislim da se svi slazemo da to nije metal. a ako se netko nekim cudom ne slaze neka svoj protoest izrazi ne nekom drugom topicu jer je ovdje rijec o glam metalu. hvala :P

glam - metal ili ne? za one koji ne znaju o cemu je rijec: bandovi nastali (uglavnom) pocetkom 80ih na zapadnoj obali sad-a pod utjecajem hard rock/metal bandova 70ih. umjesto da se pravim pametan i opisujem vam o cemu je rijec dosta je navesti bandove: guns 'n rose, motley crue, poison, l.a. guns, skid row, warrant, bon jovi (ovo zadnje je stvarno primjer metal band, a? :roll:) za vecinu metalaca ovo su tipicni primjeri pozera.

za neke od ovih (guns 'n roses, pa cak i motley crue) bi se moglo reci da su metal bandovi, a vecina ih spada u hard rock. bon jovi - ne znam, meni je to tipicni pop/rock, iako i oni prema nu-metal bandovima zvuce kao hardcore metalci. gitarist je povremeno cak i znao odsvirati nesto slicno metalu :)

ne mogu se sloziti s misljenjem metal-rules ekipe potpuno - jedva 2-3 banda od ovih imaju veze s metalom, ali barem je to hard rock. u svakom slucaju puno bolja mjuza od nu-shit-rap-metal sranja :twisted:

moj zakljucak: nije metal, ali jest daleki rodjak kojeg ne treba potpuno otpisati.

vase misljenje?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 10:55 

i ja bih reko da je prije pop/rock nego metal...ali eto oni sebe nekad nazivaju hair metal bendovima. Recimo Motley Crue pa njihov pjevac Vince Neil i jos par takvih kaze da je to metal...ma ni blizu. Cisti pop/rock i tu je linija....Bon Jovi,Poison,Motley Crue,Cinderella,Warrant...itd. itd...cisti primjeri a to sto oni sebe zovu metalci....pa dobro ko ih slusa...neka se tjese....

Profile  

Post subject: Re: glam metal!?
PostPosted: 07. 02. 2004. 16:00 

[moj zakljucak: nije metal, ali jest daleki rodjak kojeg ne treba potpuno otpisati.

vase misljenje?[/quote] :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 16:48 

metal nije sigurno. rock jeste.

samo jedna stvar : ljudi obicno guraju gunse u glam sa bendovima poput ranije navedenih Poison, Bon Jovi...
po meni su oni glam samo mozda po imidzu (a i to samo u pocetku), i mnogo su blizi hard rocku tipa Aerosmith itd. Za razliku od ostalih glam bendova gunsi su fenomenalni muzicari i imaju dosta cvrsci zvuk zbog cega smatram da su nepravedno ubaceni u tu, jednu od najnecenjenijih, podvrsta roka.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 17:26 

pa dobro ti navedeni bendovi vjerovatno spadaju u rock, medjutim svedski europe koji je bio aktivan u vrijeme najvece popularnosti glam-a je po meni stopostotni heavy metal (samo poslusajte "europe" album iz 89.godine i bice vam jasno :) )
dalje mislim da i whitesnake iz glam perioda (znaci posljednja 3 albuma u osamdesetim) isto prije prolazi kao heavy metal (medju et brojnim bas heavy pjesmama izdavajam - still of the night, love ain't no stranger, now you're gone...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2004. 00:08 

Mr. Brownstone wrote:
samo jedna stvar : ljudi obicno guraju gunse u glam sa bendovima poput ranije navedenih Poison, Bon Jovi...
po meni su oni glam samo mozda po imidzu (a i to samo u pocetku)

tocno. ali sto ces, zaglavili s takvim imidzem i ne mozes tu nista. izmedju gunsa i bon jovija je tolika razlika da ih je stvarno nemoguce utrpati u isti zanr.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2004. 01:03 

glam metal...
kakva sranja ce sve smisliti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 00:09 
Administrator

ma za mene to i nije metal, ali ako ga ti tipovi sa metal-rulesa svrtavaju onda jbga okey... ipak, malo me nervira to dijelenje pravca metal na hiljade komada.. sada su poceli i dodavati prefixe neo, pa dodje otpirlike da svaki iole poznatiji band ima svoj pravac..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 00:21 

pa nije glam metal nikakva nova izmisljotina. taj naziv se vuce jos od kraja 70ih.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 00:53 
Administrator

ma kakav metal
kao sto rece Nex "nije metal, ali jest daleki rodjak kojeg ne treba potpuno otpisati"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 02:54 

slozio bih se sa nexom.
volim ponekad poslusati gunse, no oni ipak nisu metal:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 13:06 

Quote:
"nije metal, ali jest daleki rodjak kojeg ne treba potpuno otpisati"
and then there was silence...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 16:04 

Mr. Brownstone wrote:
metal nije sigurno. rock jeste.

po meni su oni glam samo mozda po imidzu (a i to samo u pocetku), i mnogo su blizi hard rocku tipa Aerosmith itd. Za razliku od ostalih glam bendova gunsi su fenomenalni muzicari i imaju dosta cvrsci zvuk zbog cega smatram da su nepravedno ubaceni u tu, jednu od najnecenjenijih, podvrsta roka.

Ma kako on uvijek napiše ono što i ja mislim? :)
Enivej, bili navedeni bendovi glam-metal ili ne, mnogo su mi draži od bendova koji se sada stavljaju u taj nu-metal pravac. Doduše, kako reče rock, danas svaki poznatiji bend spada u neki drugi "metal" pravac (metal? yeah, right! :roll:) .
Po meni, G'n'R su jedan dobar hard rock band, Bon Jovi je rock, Aerosmith je isto hard rock. Ni u kom slučaju ih ne bih mogla svrstati u metal, ali rock definitivno jesu. A to jeste dalji rođak metala, a na kraju krajeva, ovo jeste rock-planet.com, pa možemo raspravljati o njima, zar ne? :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 17:21 

... e od svih mogucih pravaca koje smo ikad mogli svrstati pod metal glam je (barem meni) nesto najljigavije sto sam mogao dosad cuti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 02. 2004. 17:35 
Administrator

ne mogu da nadjem onaj smajli/emoticon sto povraca...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 02. 2004. 13:28 

Darkman wrote:
ne mogu da nadjem onaj smajli/emoticon sto povraca...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :wink: :wink: :wink: :) :) :) :) :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]