Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 07. 2025. 00:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 06. 2003. 00:38 

Imam i ja svoje misljenje po to pitanju.Ja sam bio 4 godine u Iraku i te price sa sjecom ruku i kamenovanju zena su totalna sranja, ja za to nikada nisam cuo.Sjeca ruke je bila za vrijeme halife Omera, i tada je bila na snazi jer tada nije bilo gladnoga covjeka, koji bi moro krasti da bi zivio.Stvarno je besmisleno sjeci nekome ruku sto je ukrao nesto a ne obezbijediti mu osnovne potrebe, da ne mora ne bi ni krao...Uvjeravam te rock da toga vise nema.Islam je najblaza religija, dovoljno je biti zdrav i dobar da bi bio musliman, nista vise.Naravno i ja sam protiv bilo kakvog ekstremizma ili fundamentalizma ali uvjeram vas nema to veze s religijom nego je to cista politika.Smatram da se takvi tekstovi koji napadaju Boga ili bilo kakvu religiju treba cenzurisati jer kobno uticu na stavove i mentalno sazrijevanje, pogotovu kod mladih osoba

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 06. 2003. 01:56 

metalgod wrote:
Smatram da se takvi tekstovi koji napadaju Boga ili bilo kakvu religiju treba cenzurisati jer kobno uticu na stavove i mentalno sazrijevanje, pogotovu kod mladih osoba

tipicno razmisljanje nekog tko misli da je njegova religija jedino sto vrijedi. a kazes da si protiv fundamentalizma...

kao sto svecenik ima pravo propovijedati svoju religiju svakome tko ga zeli slusati tako i ja imam pravo reci "fuck religion!".

sloboda izbora religije i izrazavanja svojih stavova je jedno od temeljnih ljudskih prava i svakome tko pokusava ograniciti ta prava mogu samo reci "fuck you nazi asshole!"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 06. 2003. 02:08 

Nex wrote:
metalgod wrote:
Smatram da se takvi tekstovi koji napadaju Boga ili bilo kakvu religiju treba cenzurisati jer kobno uticu na stavove i mentalno sazrijevanje, pogotovu kod mladih osoba

tipicno razmisljanje nekog tko misli da je njegova religija jedino sto vrijedi. a kazes da si protiv fundamentalizma...

kao sto svecenik ima pravo propovijedati svoju religiju svakome tko ga zeli slusati tako i ja imam pravo reci "fuck religion!".

sloboda izbora religije i izrazavanja svojih stavova je jedno od temeljnih ljudskih prava i svakome tko pokusava ograniciti ta prava mogu samo reci "fuck you nazi asshole!"

Izvrsno rečeno, u potpunosti se slažem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 06. 2003. 19:52 

Slazem se da glazbu i religiju ne treba mijesati. Ako crkva pusti metal na miru, metalci ce pustiti i crkvu. Ili obrnuto. U nekim slucajevima crkva ima pravo sta se buni. Evo sta se dogodilo u Splitu.

[i] SOTONISTI OSKVRNULI SUSTIPAN!

Sustipanski mir ponovno je prošlog vikenda besramno oskvrnut, a za to su se "pobrinuli" očito premećeni umovi sljedbenika crne magije i sotonskih kultova. Ne, nije pretjerivanje, jer je crkva svetog Stjepana, izgrađena početkom XIX. stoljeća na temeljima slavne srednjovjekovne benediktinske opatije, osvanula prekrivena crvenim grafitima koji veličaju Sotonu te pozivaju na progon kršćana. Kill the christians, Dark funeral, The dawn od a new age, Vobiscum Satanas, znakovi preokrenutog križa i pentagrami s tri šestice samo su neki od napisa i simbola što su po pretpostavkama policije ispisani pod okriljem noći.
— Čujte, to je jednostavno nevjerojatno, stravično. Radi se o očitim tragovima blasfemije i crnog okultizma, a vjerojatno su se tu odigravali i nekakvi obredi. Najviše mi je, međutim, čudna nevjerojatna preciznost kojom su ispisivane poruke na engleskom, latinskom i grčkom, pa se ne može kazati da su to napravila djeca, nego netko tko se vrlo dobro razumije u sotonizam i crnu magiju. Primjerice, pojavljuje se simbol kozoroga na jednom grobu, što je oznaka Sotone, koja nije baš svima poznata. Potom izraz Satyricon abyssos, u prijevodu: Kozorog (Sotona) vladar podzemlja. Za ovakve stvari se vani, a osobito u Americi, ide i na višegodišnju robiju jer je to čisti rasizam i veličanje vjerske netrpeljivosti, što je očito iz napisa "ubijte kršćane" — govori nam fra Žarko Mula, župni vikar Meja, koji je trinaest godina pastoralno djelovao u Americi te je dobro upoznat s djelovanjem okultista.
On navodi kako i ostale riječi, primjerice mayhem, helvete, immortal, vikernes, pa čak i maja imaju veze s vještičjim i sotonskim obredima. Fra Žarko smatra kako je sotonistima ovo mjesto zanimljivo zbog groblja, crkve i mraka, a "dark funeral", što u doslovnom prijevodu znači tamni sprovod, kazuje kako se tu obavljaju i njihovi obredi. Inače, Sustipan je zaista zle sreće kad je u pitanju pokušaj da se od njega načini oaza mira, što bi svakako trebao biti s obzirom na mjesto koje zauzima u splitskoj povijesti. Najprije je sramnom odlukom komunističkih vlasti staro groblje razoreno početkom šezdesetih godina, a na Lovrinac je prenesen samo dio zemnih ostataka generacija Splićana koje su tu ukapane. Zatim je dugo vremena bio zapušten te je devedesetih pokrenuta inicijativa za njegovo obnavljanje i stavljanje u funkciju kao spomen-groblje. No, kad je obnova crkve bila pri kraju, netko je pod okriljem noći veliki kameni križ s pročelja bacio u more te je uništeno sve što se moglo iščupati iz zemlje, od kanta za smeće do ostataka nadgrobnih spomenika. — Split je, na žalost, poznat po sotonskim pokretima, a mi strahujemo da ti poremećeni ljudi ne provale i u samu crkvu koja je spomenik kulture, pa je obeščaste. O svemu smo obavijestili nadbiskupa i nadamo se kako će se konačno poduzeti nešto da se Sustipan ogradi, osvijetli i noću zaključa — kaže fra Filip Musa, gvardijan franjevačkog samostana na Obali, pokazujući nam na veliki naopaki križ nacrtan na samim vratima crkve, koja je inače od 1967. godine i župna crkva područja Meja.
Što više reći? Ako to nije posljednja truba za spas splitske svetinje od onih kojima ni dostojanstvo pokojnika nije sveto, onda je bolje zauvijek zašutjeti. U nevjerici da se nešto ovakvo događa u Splitu, na početku trećeg tisućljeća, koje je, navodno, raskrstilo sa svim vješticama, babarogama i obojenim magijama.
[/i]

Eto, sta reci. Sva sreca sta nitko nije skuzio da se radi o bendovima, vec su iskusni crkveni sluzbenici dosli do ``tocnih´´ zakljucaka.

( http://www.magija.com/xxx/slobodna20000602.htm )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2003. 10:40 

Pa eto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 06. 2003. 21:24 

Quote:

Ajd' ne seri. A verovanje u neke bajke pozitivno utice na razvoj???
Mislim, nemam nista protiv vernika ali nesto ovako reci je stvarno preterano.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 06. 2003. 11:35 

vjerujem i u islam kao vjeru i u metal kao odlicnu muziku ali mislim da ova tema nema nikakve koristi,jer kako vidim ima i nekih zadirkivanja oko vjera,pa mislim da ne treba mjesati metal i vjeru(ne samo islam vec i neke druge)jer i sami Bog nije slusao muziku a kamoli jos metal.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2005. 12:08 

islam i metal rules!
vidim da ima onih koji vole slagati(bomber ).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2005. 12:26 

Mislim da je metal bandovima mnogo lakše okomiti se na kršćanstvo, nego na islam, jer većina njih živi u kršćanskom okruženju. Crkva ih je možda razočarala, možda su siti lažnih moralista i licemjerja, ili im je to simpley reklamna furka. Ali, 90% njih je na neki način bila u dodiru sa kršćanstvom.

S druge strane, tih istih 90% nema nikakve veze sa islamom, nisu u doticaju, niti ga poznaju, prema tome ravnodušni su...

Isto tako, crkva ima mnogo povoljniji i pomalo mračniji background nego džamija, pa imaju i mnogo više materijala za blaćenje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2005. 16:18 
Moderator

ima bendova, kako nema...

motherpig, npr. nije black metal, al...:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2005. 00:35 
Administrator

ima Monolith(sad su The Monolith Deathcult),ded metal iz Holandije.seru ljudi protiv allahu ekbera navelko

Profile  

Post subject: Re: Metal i Islam
PostPosted: 27. 06. 2005. 11:31 

Djambalaja wrote:
ihti wrote:
Prvenstveno mislim na black metal bendove koji su se okomili na crkvu i krscanstvo. Da li ima neki bend koji se okomio na islam i dzamiju.

Moram pitati nanu....

:lol: hhahhhhhahhahhhahhaha :lol:

i duplo toliko za ono:"nane nezna nista.."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2005. 17:15 

Mene zanima sljedece:
Ako prosjecni zatucani svecenik/krscanin misli za sve metalce da su sotonisti, dali prosjecni zatucani imam/musliman misli to isto??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2005. 22:19 

Sarcophagos wrote:
ima Monolith(sad su The Monolith Deathcult),ded metal iz Holandije.seru ljudi protiv allahu ekbera navelko

Slusao sam i ja to, meni se ipak cini da su oni neki jebeni zidovski extremisti jer tematika textova je 99,9% protiv islama... Al ko ih jebe, meni svejedno:
Vjerovao neko u Djeda Mraza il u Islam - kako god - u svakom slucaju je potpuno lud...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 06. 2005. 23:15 

Pa nemoj tako, ima vjera i nekih pozitivnih strana...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2005. 00:42 

Me(n)tALaC wrote:
Pa nemoj tako, ima vjera i nekih pozitivnih strana...

Moguce... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2005. 00:46 

Dark Ponthus wrote:
islam i metal rules!
vidim da ima onih koji vole slagati(bomber ).

da islam rules... ovo ti je jos jedan biser koji ide u eternity... :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2005. 18:46 

jesam biser do bola,a koliko se sjecam el foxinho preko mail-a si mi psovao majku muslimansku.pa sta ti mislis o svemu ovome,dalibore???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2005. 18:47 

ne vidim nista smijesno sto sam reko da mi je islam zakon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2005. 20:03 

hahaha sva sreca da imam sve mailove Nedime, pa ih mogu iskopirat pa cemo vidjet jel itko spomenuo rijec "muslimansku".

jedino nacionalističko govno na ovom forumu si ti.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]