Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 21:03

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2003. 23:36 
Administrator

Quote:
Meni su textovi mnogo vazni. Ako se ono sto neki bend u svojim pesmama izrazava kosi sa mojim moralnim nacelima u 99% slucajeva taj bend necu slusati.

Meni textovi i nisu bas toliko vazni. Npr. rap ima dobrih tesktova prijatelj sto samnom sjedi u skoli pise te rap rime pa citam ih i ima odlicnih ali kad podju to repat onda mi pocne mucnina. Jebes dobar text ako ne valja muzika i vokal.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2003. 23:42 

Quote:
Meni textovi i nisu bas toliko vazni. Npr. rap ima dobrih tesktova prijatelj sto samnom sjedi u skoli pise te rap rime pa citam ih i ima odlicnih ali kad podju to repat onda mi pocne mucnina. Jebes dobar text ako ne valja muzika i vokal.

OK, ali isto tako jebes dobru muziku ako je text govno.
Mislim da pesma treba da ima i dobru muziku i dobar text. Moze proci i neki losiji text ali da ne bude protivan nekom mom moralnom osecaju. (tj. da ne bude rasisticki, fasisticki itd.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2003. 23:44 

Mr. Brownstone wrote:
Quote:

OK, ali isto tako jebes dobru muziku ako je text govno.
Mislim da pesma treba da ima i dobru muziku i dobar text. Moze proci i neki losiji text ali da ne bude protivan nekom mom moralnom osecaju. (tj. da ne bude rasisticki, fasisticki itd.)

I da taj text ima nekog smisla

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2003. 23:47 

Quote:
I da taj text ima nekog smisla

Bilo bi pozeljno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2003. 01:33 

Sve u svemu to su gluposti i vrlo su opasne jer mnogi nasjednu na te fazone i zalutaju.Treba uzeti u obzir da nije sve u Rock odnosno Metal muzici OK, to nije moj zakljucak, to je rekao i sam Ritchie Blackmore i zbog toga trebamo biti imuni na takve stvari.Uzivati u dobrom a odbaciti lose.Jos nesto, neki se muzicari ufuraju pa sebe imenuju Antihristom ili tako nesto, to su gluposti.Ili drugi primnjeri kao Slipknot koji bacaju iznutrice zivotinja ili brojni skandinavski blackeri koji su svoj zivot odredili paljenju crkvi.To su sve sranja koja su se prilijepila uz brzu modernizaciju metala.Iz tog razloga ne volim novije bendove jer im je furka vaznija od muzike.Cista furka...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2003. 08:55 

Quote:
Treba uzeti u obzir da nije sve u Rock odnosno Metal muzici OK...

Naprimer "true norwegian black metal"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 16:52 

ma bitno je kakvu muziku stvaraju a ne u shta vjeruju....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 17:46 

Prvo treba razlučiti komercijalni od "true" sotonizma, onda ostalo. Sotonizam je sranje, komercijalni sotonizam je još veće sranje. Toliko od mene... (Inače, ovo je malo dublja tema, ima ovdje o čemu pričati, ili pisati.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 17:49 

RATAMAHATTA wrote:
Prvo treba razlučiti komercijalni od "true" sotonizma, onda ostalo. Sotonizam je sranje, komercijalni sotonizam je još veće sranje. Toliko od mene... (Inače, ovo je malo dublja tema, ima ovdje o čemu pričati, ili pisati.)

right

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 18:46 

ma ja taj satanizam ne gotivim... nisam nikad imao priliku da sa pravim satanisto razgovaram,al bi volio vala posto se tu ima svasta pitati...
uglavnom ovaj tzv. komercijalni satanizam je stvarno smjesan,kad vidim djecake/curice koje su skroz crno obuceni,pantagram oko vrata itd. dodje mi da ih izrezem da piju svoju krv mater im jebem glupu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 20:41 

slazhem se u potpunosti..i ja bih voljela prichat s osobom koja bash vjeruje u sotonu..da vidim i njegovu tachku gledishta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 22:33 

ma kakav sotonizam....

99% bandova sotonizam je samo medijska furka koju prodaju "neshvaćenim" pubertetlijama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 22:34 

tocno to.. pol tih bendova je doma fino u puloveru i slapicama, a nebi se cudila da pola njih redovno odlazi u crkvu :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 06. 2005. 23:31 

Ukratko:Ne volim bilo kakvu ideologiju koja ima vjersku osnovu i petlja se uz stvaralastvo.Muzika je muzika i tako treba ostati.S druge strane,sminka je sminka!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 01:01 

Biti nevjernik i ne vjerovati u neke religijske bajkice uopste nije niti moze biti neka furka. To je jednostavno jedna od spoznaja koja se sama namece u logickoj percepciji onoga sto okruzuje svakog od nas.
Biti nevjernik ne znaci nametat neku dogmu nego razmisljat svojom glavom i gledat sebe kao dio kreacije koju covjek jos uvijek nije spoznao. Ne treba zaboravit da smo mi iz perspektive drugih svjetova (koji zasigurno postoje u ovom - stvarnom svemiru a ne onom kojeg religija stvara u glavi) jos uvijek u kamenom dobu.
Religija, njeni zakoni i shvatanja su 1000000000 puta dosada pali u vodu, (najvise u 20 vijeku) da je totalno besmisleno i primitivno vjerovat u nekog boga koji zna nesto vise, koji ce nas spasiti, ako ne u ovom onda u iducem zivotu...
Ali svako ima pravo da bude primitivac - sve dok se malo ne obrazuje...

Sto se sotonizma tice, to je u sustini jedna obicna zajebancija na racun boga i religije i ona mi je u Metal-u totalno cool jer potice ovce na razmisljanje i razbija zidove u glavi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 01:11 
Moderator

boli me kurac za njih sve.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 09:55 

Acronian wrote:
Sto se sotonizma tice, to je u sustini jedna obicna zajebancija na racun boga i religije i ona mi je u Metal-u totalno cool jer potice ovce na razmisljanje i razbija zidove u glavi.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Satanizam pravi ovce! Osvrni se melo oko sebe i pogledaj stado mladih satanista, zaluđenih ko zna čim!

Bad::Brain wrote:
...kad vidim djecake/curice koje su skroz crno obuceni,pantagram oko vrata itd. dodje mi da ih izrezem da piju svoju krv mater im jebem glupu...

Eh ovo mi se vać sviđa! :x

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 15:44 

RATAMAHATTA wrote:
Acronian wrote:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Satanizam pravi ovce! Osvrni se melo oko sebe i pogledaj stado mladih satanista, zaluđenih ko zna čim!

Pored tolikih stada kriscana, muslimana i slicnih religioznih bolesnika to tvoje "stado" se ne moze ni primjetiti.. To je prije svega alternativa vjerskoj gluposti i maloumlju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 22:17 

Ako su pjesme dobro napravljene, sto da ne :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 22:28 

RATAMAHATTA wrote:
Ma nije Sotona alternativa, nego kurac ko i bog...

Jeste kurac, al ipak je bolja alternativa...
Sotona kaze zemlja je okrugla - Bog da je ravna (1:0)
Sotona daje slobodu - Bog te pali na lomachi (1:0)

Da sotona (ovde mislim na simboliku a ne na nekog "zivog" Sotonu) nije pobijedio danas bi sve bilo po "ispravnim" bozijim zakonima...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]