Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 00:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2003. 12:05 

Ma moj reply je bio onako opcenito, nije imao veze sa ogijem. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2003. 05:46 

Nije pitanje samo u true/untrue ideologiji i kurcima. Meni licno ta muzika jednostavno ne valja, ko ne konta, jebiga ne vidi razliku izmedju starijih stvari Immortalla i Kreatora i njihovih novijih radova. Ja ne znam na koji nacin vise da to ilustriram, obrazlozio sam vise puta zasto mi neke stvari ne leze, ko se slaze nek se slaze, ko ne, njegov problem (ako je uopste i problem)

Nemaju svi ljudi iste kriterije po kojima sude muziku i radove

Ja licno slusam svasta nesta sto nema veze s metalom. Metal mi je generalno veliko more hipokrizije i idiotizma (99% tekstova metal bendova su cisto sranje), al je dobra muzika. Toliko o tome, haj sad vozdra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2003. 12:00 

KoldVoid wrote:
Sixth Demon wrote:
oooooooo pa ti si strasni opaki true black metalac
kladim se da mrzis i heavy i power i progresive i ...
a da je samo black true i nije komercijala
(smucili su mi se takvi likovi)
jos samo reci da imas obrnuti pentagram oko vrata i sve ce mi biti jasno

Hahaha, pogodio si.

Ne podnosim ni ovaj novi lazni heavy (Judas Priestu, Maidenu, Saxonu i ostalima svaka cast, na tome sam odrastao) koji eto sad svi zovu power, a ni prog (Dream Theater), jer je progresiva (Yes, ELP...) nesto sasvim drugo, al nista vise interesantno meni licno. Kao striktni minimalista po pitanju muzickog ukusa, prekomjerne promjene teme i "feelinga" u jednoj pjesmi mene iritiraju. Dream Theater mi vazda izvade zivce. Nije ni takva muzika (sekvencijalno-dramaticna) za svakoga.

Ne, "true" je samo iskrena muzika. "True" je pridjev koji se moze staviti kao etiketa pri bilo kakvoj vrsti muzike. Sto se tice komerijalnosti, ima svasta nesta nekomercijalno na ovoj planeti, i to u svakom mogucem podzanru zanra. Meni licno ocito komercijalna muzika ide na kurac. Zasto? zato sto kao svaki hiperproizvod ostavlja prilicno gorak ukus u ustima (u ovom slucaju: usima) nakon konzumacije. Shvatam da je onima kojima neke cinjenice nisu toliko ocite ovaj efekt "gadjenja" i neshvatljiv i nevidljiv.

Sto se tice "takvih likova", zao mi je buraz, al se ipak nadam da mi neces poslati mamu da me izdegenjaci tasnom...pravo mi je interesantna ta pojava kod ljudi (pogotovo metalaca), da kad naidju na nekoga ko ima sustinski suprotno misljenje u muzici od vaseg odma pocnu da vrijedjaju zbog manjka validnog argumenta...

A po pitanju pentagrama (joj ova me odvalila), licno ne nosam nikakve simbole u kojim nevidim smisao meni licno kao covjeku. Ne nosim nista vec zadnjih 5 godina, osim odjece...
dorbo ocigledo nisi debil to stoji ali jesi iskomleksiran (nista licno) :wink:
inace u potpisu ti stoji death is real pa onda poslusaj chucka i nemoj da seres po drugim pravcima metala - power ili lazni heavy kako ga nazivas ja licno i najvise slusam pored heavyja i hard rocka
a u sad sam vido da si napiso ajd zdravo pa onda da se ne trudim da pisem planirani kilometarski post

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2003. 23:19 

Mamne ja stani protiv Helloweena, Gamma Raya, i Running Wilda...cak mi Running Wild pravo leze

...al Hammerfall, Rhapsody i ostali nikako ne idu u glavu.

Potpis je od Per-a Ohlin-a (Dead), iz Mayhema...to se on dero prije svakog nastupa..."Only Black is True, Only Death is Real"

Chuck je legenda, svaka cast, al meni je zadnji Death "Human"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2003. 23:33 

smatram da iskrenost ne samo da nije dovoljan, nego cak ni potreban uslov za kvalitet muzike. Mada je ovo drugo ipak diskutabilno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2003. 23:57 

Ja bi ti to obrazlozio onako iz kreativnih razloga. Nekad sam pokusavao nesto da sviram a klovniranje i gluma u onome sto sam znao da radim za sebe prvenstveno mi nije nikako lezalo. Svasta nesta tu ima, psiholoski valjda...I sve zavisi od toga kako muzika utjece na tebe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2003. 00:03 

pa naravno da ako vec sviras za svoju dusu neces radiit nesto sto ti ne lezi :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]