Sixth Demon wrote:
oooooooo pa ti si strasni opaki true black metalac
kladim se da mrzis i heavy i power i progresive i ...
a da je samo black true i nije komercijala
(smucili su mi se takvi likovi)
jos samo reci da imas obrnuti pentagram oko vrata i sve ce mi biti jasno
Hahaha, pogodio si.
Ne podnosim ni ovaj novi lazni heavy (Judas Priestu, Maidenu, Saxonu i ostalima svaka cast, na tome sam odrastao) koji eto sad svi zovu power, a ni prog (Dream Theater), jer je progresiva (Yes, ELP...) nesto sasvim drugo, al nista vise interesantno meni licno. Kao striktni minimalista po pitanju muzickog ukusa, prekomjerne promjene teme i "feelinga" u jednoj pjesmi mene iritiraju. Dream Theater mi vazda izvade zivce. Nije ni takva muzika (sekvencijalno-dramaticna) za svakoga.
Ne, "true" je samo iskrena muzika. "True" je pridjev koji se moze staviti kao etiketa pri bilo kakvoj vrsti muzike. Sto se tice komerijalnosti, ima svasta nesta nekomercijalno na ovoj planeti, i to u svakom mogucem podzanru zanra. Meni licno ocito komercijalna muzika ide na kurac. Zasto? zato sto kao svaki hiperproizvod ostavlja prilicno gorak ukus u ustima (u ovom slucaju: usima) nakon konzumacije. Shvatam da je onima kojima neke cinjenice nisu toliko ocite ovaj efekt "gadjenja" i neshvatljiv i nevidljiv.
Sto se tice "takvih likova", zao mi je buraz, al se ipak nadam da mi neces poslati mamu da me izdegenjaci tasnom...pravo mi je interesantna ta pojava kod ljudi (pogotovo metalaca), da kad naidju na nekoga ko ima sustinski suprotno misljenje u muzici od vaseg odma pocnu da vrijedjaju zbog manjka validnog argumenta...
A po pitanju pentagrama (joj ova me odvalila), licno ne nosam nikakve simbole u kojim nevidim smisao meni licno kao covjeku. Ne nosim nista vec zadnjih 5 godina, osim odjece...
inace u potpisu ti stoji death is real pa onda poslusaj chucka i nemoj da seres po drugim pravcima metala - power ili lazni heavy kako ga nazivas ja licno i najvise slusam pored heavyja i hard rocka
a u sad sam vido da si napiso ajd zdravo pa onda da se ne trudim da pisem planirani kilometarski post