Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 11. 2024. 02:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 22:58 

Ja nemam pojma... malo vremena slušam metal (par godina), al ga slušam više nego X3M i sad cu ga podjebavat kad ga opet vidim da nije tr00.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 00:14 

Nema tu rokova.. Il si metalac il nisi...
Ja Metal slusam preko desetak godina al ako se sutra probudim ko sminker i glupan i to mi se svidi, sto da ne... s druge strane, sto sam vise u njemu sve ga vise volim... :twisted:
Jedino se nikad necu osisat, to garantujem (ako ne ocelavim, jebiga..).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 00:49 

Sixth Demon wrote:
evo je prava recenica koja najkrace opisuje rok trajanja:

"ljudima u kojima metal izaziva trnce nema roka trajanja, eventualno kad se vjencaju i dobiju 2-3 djece pa se moraju malko smirit."

svaka cast fox

inace sigurno necu prestati da slusam metal, mozda cu se osisati, necu nositi majice, martinke i sl, ali fazon cu furati dokle god mi se bude svidjao.................inace svi ce bar malo "smiriti" sto nije lose samo preci na malo "slabiju" ziku (necete slayer sa 65 slusati - vec neki rok ;) )

moja evolucija je isla od beatlesa do slayera, a moze se samo poceti vracati a ne i prestati

Ja se necu zenit.....hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 02:04 
Elderane wrote:
Ma,sustina je da je u stvari najbitnije koliko je sama muzika bitna u zivotu nekome.Ako nije,onda mu je svejedno.Bice ono sto mu se cefne u datom trenutku.Samo 1%ostaje u igri.Ostali se ni ne interesuju.A tako je i bolje,jer uvijek dolazi do pojave svjezih snaga u populaciji publike sto omogucava dalju prodaju nekih davno izdatih albuma...Zato je Maidenima omoguceno da i dalje postoje...Budimo srecni sto se mnogi odricu metala.Najjaci ostaju.

Slazem se!!!

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 11:16 

ako si stvarno roker u duši onda nema ti jaro da prestaneš, to ti je kao pušenje cigareta ako pušiš neko vrijeme onda ne možeš prestati od jednom. ili ikad. :evil: :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 11:28 

Location: Where Pitar angel rapes all other angels, drinks beer, smokes weed and plays Slayer CDs
Sto se tice roka trajanja metalaca, sve je tu vec receno. To zavisi od milion faktora - koliko je neko od pocetka zagrijan za ovu muziku, porodicne situacije, bracne situacije, financijske i drugih...

Znam ljude koji su prosli neko tesko iskustvo u zivotu (rat, smrt u porodici, ranjavanje na primjer), predali se vjeri i otpisali metal, ali i dan-danas kad onako pocnem pricu sa njima, znaju mi kazat "slusas li jos Suffocation, oni su meni legende.." ili nesto slicno. A ima i onih za koje znam da je ovo samo privremena faza, neka mladalacka furka, iza koje stoji skok u lijepi svijet mediokritetnog poprocka, narodnjaka, rave-a... Bitno je ostaju neki stari metalci i da stalno pristizu nove snage - pogotovo u smislu da djeca uzimaju instrumente u ruke, vjezbaju, snimaju demo-a i sviraju u zivo. Dosta njih ne ode nikud, ali kad neko od njih uspije i izda mocan album, svima nam je zivot ljepsi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 14:53 

Acherontia wrote:
znam dosta ljudi koji su u mladosti slusali metal...imali duge kose, svirali gitare..itd..a onda obicno poslije ili u toku faksa se smire i onda dodje obitelj, djeca, posao i nemaju vremena da razmisljaju o glazbi, ali jos uvijek puste neki svoj stari cd, pa onda zale za starim vremenima.
Mislim da sve ovisi o covjeku , o buducnosti..itd. Kod nekog ce to biti uvijek, al nece uvijek nositi crninu i lance :D , al ce im metal uvijek biti u srcu, dok ce neki to voljeti jednu sezonu i onda..ko zna. O tome ne razmisljam...voljet cu ga i slusati dokle budem mogla..a posije sta bude, neka bude..sudjeno je :D !!

potpisujem!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 16:10 

mislim da metelac nema rok trajanja, to je sve pitanje snage karaktera, svi ce te se sloziti samnom da biti metalac danas nije isto sto i prije 15-20 godina kada je metal bio na vrhu svog razvoja tada je metalac bio najobicnija pojava u drustvu dok se danas osuduju kao neki primitivci...naravno od strane neupuceni. Kao epilog jos bi rekao da je metalac uspio ostati ona osoba koja se moze nosti sa tim pritiskom iz vana, ko nije to uspio prodao je dusu z afirmaciju u drustvu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 17:01 

Keeper wrote:
mislim da metelac nema rok trajanja, to je sve pitanje snage karaktera, svi ce te se sloziti samnom da biti metalac danas nije isto sto i prije 15-20 godina kada je metal bio na vrhu svog razvoja tada je metalac bio najobicnija pojava u drustvu dok se danas osuduju kao neki primitivci...naravno od strane neupuceni. Kao epilog jos bi rekao da je metalac uspio ostati ona osoba koja se moze nosti sa tim pritiskom iz vana, ko nije to uspio prodao je dusu z afirmaciju u drustvu.

Kakve veze ima snage karaktera to nikako ne kontam. Nije stvar u tome da ti budes metalac da bi prkosio svima koji misle da su metalci propaliteti i tak to. Pa jel to mislis da prije 15-20 god nisu smatrali metalce svakakvima :?: :roll: Samo sto danas vecinu ne tangira tudje misljenje i zato je vise rasprostranjen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2005. 23:03 

Ma, boli te briga. Zbog takvih stvari mozda cak i neko kome se nesto svidi kaze "Ma necu ja bit metalac, sta bi mi rekli starci/profesori/cura/prijatelji itd."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2005. 00:41 
Pa takvi i ne treba da imaju veze sa metalom!!!
Sta je metal , dodje kao neka kuga!!!

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2005. 11:34 

The_Fallen_AngeL wrote:
Kakve veze ima snage karaktera to nikako ne kontam. Nije stvar u tome da ti budes metalac da bi prkosio svima koji misle da su metalci propaliteti i tak to. Pa jel to mislis da prije 15-20 god nisu smatrali metalce svakakvima :?: :roll: Samo sto danas vecinu ne tangira tudje misljenje i zato je vise rasprostranjen.

Sasvim tacno!!!! :lol: :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2005. 21:51 

Rok metalca subjektivna je stvar, iako bi se generalno govoreci mogla primjeniti definicija Sixth Demona. A ima veze sa snagom karaktera, jer ako je neko povodljiv, cim mu neko kaze: "Si ti normalan, to je furka za klince", ovaj ce sve lijepo poslat ukurac i gotovo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2005. 22:20 

Kad smo već kod tog karaktera, ja mislim da samo to što si metalac i ojačava karakter, kada se uspiješ oduprijeti tome šta ti drugi govore, kakvo ti mišljenje pokušavaju nabaciti i šta ljudi misle o tebi. Jednostavno te prestane bolit briga za tuđa primitivna, staromodna, malo-građanska mišljenja i ostaneš što jesi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 00:21 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
ama ljudi slusajt emuziku,i uzivajte,ne pravite se pametni,i kakve veze ima kolko ce vam trajat rok,sve dok vams e svidja to sto radite? ne kuzim vas...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 01:29 

diokhan wrote:
ama ljudi slusajt emuziku,i uzivajte,ne pravite se pametni,i kakve veze ima kolko ce vam trajat rok,sve dok vams e svidja to sto radite? ne kuzim vas...

upravo!!!!mi se malo puno zajebavamo,podjebavamo jedni druge,umjesto da se prestanemo praviti pametni i SLUSAMO ZIKU!zar to nije najvaznije???? (ovdje obviously no)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 01:42 

Me(n)tALaC wrote:
Ja nemam pojma... malo vremena slušam metal (par godina), al ga slušam više nego X3M i sad cu ga podjebavat kad ga opet vidim da nije tr00.

nemoj da ti obustavim davanje albuma... nemoj zaboravit da sam po tom pitanju jos uvik trostruko mocniji od tebe :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 02:32 

bez obzira na sve morate uzeti u obzir da se vremana mijenjaju kao i ljudi, ja sam samo rekao da ce se neko manje promjeniti a neko vise

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 12:22 

Keeper wrote:

:wink:
ili ako ti metal nije samo prolazna furka

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 18:41 

Aruna wrote:
Keeper wrote:

:wink:
ili ako ti metal nije samo prolazna furka

Mozda ti jednog dana ustanes na lijevu nogu i skontas kako nemas vise afiniteta niti zivaca za tu vrstu muzike i dodjes do zakljucka da si mozda cijelo vrijeme zivjela u zabludi :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]