Hahahahaha!Ljudi,dovodite u pitanje vašu posvećenost muzici zbog proizvoda ljudske mašte!Bilo da je u pitanju neka religija ili sekta(ubrojimo tu satanizam),plod uvjerenja sljedbenika je uvijek bilo zlo.Bitan je samo prestiž unutar vjerskih skupina:koja će biti moćnija,mnogobrojnija,bogatija i sl.Religije ne donose blagostanje,mir i ljubav - već frontove,podjele i krvoprolića.
"Satanizam" u metal grupama ima dublju poruku nego što je površno prihvatamo,a ona glasi:
"Prestanite se kriti iza raznih bogova i prestanite u ime tih istih bogova gurati svoje vlastite interese i zlo koje jeste i koje će uvijek biti dio vas,već budite iskreni i priznajte da želite nanijeti zlo drugima jer ono teÄe vaÅ¡im venama i proizilazi samo iz vaÅ¡e želje da uniÅ¡tite sve prepreke s ciljem uzdizanja samoga sebe!Amen/Amin!"
St.Demonologist,17.42.
Osvrnemo li se opet na "svete" knjige uviÄ‘amo da one imaju pozitivnu podlogu i dobro osmiÅ¡ljena pravila."Svete" knjige su niÅ¡ta viÅ¡e nego mitologija ispravnih moralnih naÄela potkovanih mogućnošću kazne s ciljem kontrole populacije zastraÅ¡ene vjeÄnim mukama(wtf!!!),samo zato Å¡to im vaga nije bila dovoljno naklonjena.Razumljiva je i Ävrstina vjere ljudi jer svakodnevno trulimo sve do same smrti i Å¡ta onda?Creepy!

PriÄa na koju je veoma lako navući jednog prestraÅ¡enog insana!E,sada,da li je iskrenije uÄiniti neÅ¡to dobro zbog vlastitih moralnih naÄela ili zbog straha,prosudite sami...
"Satanizam" u metalu mi ne znaÄi niÅ¡ta ali one sitnice izmeÄ‘u redova mi znaÄe mnogo!
P.S.Naravno,"satanizam" kao šablon komercijalnog uspjeha je druga stvar.Ograđujem se i ne svatam ozbiljno,nek je muzika dobra i ja sretan...