Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 21:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 22:51 

Acronian wrote:
RATAMAHATTA wrote:
Ma nije Sotona alternativa, nego kurac ko i bog...

Jeste kurac, al ipak je bolja alternativa...
Sotona kaze zemlja je okrugla - Bog da je ravna (1:0)
Sotona daje slobodu - Bog te pali na lomachi (1:0)

Da sotona (ovde mislim na simboliku a ne na nekog "zivog" Sotonu) nije pobijedio danas bi sve bilo po "ispravnim" bozijim zakonima...

Tako je ako gledaš prastaro krščanstvo naspram modernog sotonizma. (Vidi kad je napisana Biblija, a kada Sotonistička biblija). Enivej, ako između dva zla moraš birati bolje, to je fakat religija, jer barem neće naškoditi nekome, mislim neće ubijati ljude na ritualima i sl.
Sve u svemu, sve je to sranje, a najbolja alternativa je jednostavni ATEIZAM, ili malo komplikovaniji DEIZAM.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 06. 2005. 22:53 

A simbolika Satane je OK, bez daljnjeg, nisam vidio kada sam pisao prethodni post. Samo malo ko od ovih klinaca može da razumije simboliku Satane.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2005. 23:44 

RATAMAHATTA wrote:
Enivej, ako između dva zla moraš birati bolje, to je fakat religija, jer barem neće naškoditi nekome, mislim neće ubijati ljude na ritualima i sl.

Jest to, al sta je par ljudi ubijenih prilikom glupog rituala, naspram miliona koji su kretenski ubijeni u ime religije... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 00:32 

Ko to sad izvuce ovaj prastari ofirni topic?:P
OK, razumijem simboliku u borbi protiv religije, ali svejedno mi je furka glupa ko k.
Cije se to religiozne zablude ruse i ciji se vidici sire? Potencijalni slusaoc konta simboliku samim tim sto slusa takvu muziku (osim ako nije debil pa shvata bukvalno) a onim koji ne kontaju(npr. religioznim) se sve skupa gadi. Zar ne postoji inteligentniji nacin za prenosenje poruke? :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 10:44 

Mozda i postoji, al ovaj sa Sotonom je najbrzi.. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 06. 2005. 17:39 

Acronian wrote:
Mozda i postoji, al ovaj sa Sotonom je najbrzi.. :wink:

Najbrži DA, najučinkovitiji NE! :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 16:00 

Hahahahaha!Ljudi,dovodite u pitanje vašu posvećenost muzici zbog proizvoda ljudske mašte!Bilo da je u pitanju neka religija ili sekta(ubrojimo tu satanizam),plod uvjerenja sljedbenika je uvijek bilo zlo.Bitan je samo prestiž unutar vjerskih skupina:koja će biti moćnija,mnogobrojnija,bogatija i sl.Religije ne donose blagostanje,mir i ljubav - već frontove,podjele i krvoprolića.

"Satanizam" u metal grupama ima dublju poruku nego što je površno prihvatamo,a ona glasi:

"Prestanite se kriti iza raznih bogova i prestanite u ime tih istih bogova gurati svoje vlastite interese i zlo koje jeste i koje će uvijek biti dio vas,već budite iskreni i priznajte da želite nanijeti zlo drugima jer ono teče vašim venama i proizilazi samo iz vaše želje da uništite sve prepreke s ciljem uzdizanja samoga sebe!Amen/Amin!"
St.Demonologist,17.42.
:lol: :wink:

Osvrnemo li se opet na "svete" knjige uviđamo da one imaju pozitivnu podlogu i dobro osmišljena pravila."Svete" knjige su ništa više nego mitologija ispravnih moralnih načela potkovanih mogućnošću kazne s ciljem kontrole populacije zastrašene vječnim mukama(wtf!!!),samo zato što im vaga nije bila dovoljno naklonjena.Razumljiva je i čvrstina vjere ljudi jer svakodnevno trulimo sve do same smrti i šta onda?Creepy! :lol: :lol: :lol: Priča na koju je veoma lako navući jednog prestrašenog insana!E,sada,da li je iskrenije učiniti nešto dobro zbog vlastitih moralnih načela ili zbog straha,prosudite sami... :wink:

"Satanizam" u metalu mi ne znači ništa ali one sitnice između redova mi znače mnogo!

P.S.Naravno,"satanizam" kao šablon komercijalnog uspjeha je druga stvar.Ograđujem se i ne svatam ozbiljno,nek je muzika dobra i ja sretan... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 18:49 

Stvar je u tome da svijet nebi bio normalan bez loseg i dobrog...tako ni zivot nebi bio interesantan bez dva ponudjena nacina zivljenja tog zivota.Ja ipak mislim i da pojedine vjere(krscanstvo,islam blabla) i sotonizam imaju svoje dobre i lose strane.Iako ono prvo ukljucuje ono drugo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2005. 18:50 

a ko nam osigurava da je sotonizam los a da su pojedine vjere ispravne???mozda je suprotno...nikad se nezna

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 18:34 

pjah... one man's demon is another man's god, vecini sve se ionako svodi na isto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 22:08 

Nemesis wrote:
pjah... one man's demon is another man's god, vecini sve se ionako svodi na isto...

Veoma lijepa i jako istinita recenica...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 11:56 

... u svim dosadasnjim mogucim sferama bilo cega sto je trebalo covjeka izvesti na neki relativno ispravan put desio se jedan odredjeni paradox cija je greska izgleda ugradjena duboko u nas genetski sustav... meni stvarno do dana danasnjeg nije jasno kako je covjecanstvo uspjelo sve i jedan oblik religije upotrijebiti u tako pogresnom smislu... jebaji ga, toliko putokaza i opet pogresno skrenuti... pri tome mislim na iskoristenje vjere u sasvim druge svrhe i ne zalazim duboko u neka moralna nacela... nije stvar u religijama, nijedna od njih ne propagira historiju koja se dosad desavala... stvar je u ljudima... vrasko svrhovitoj greski...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 12:38 

Raziel wrote:
... u svim dosadasnjim mogucim sferama bilo cega sto je trebalo covjeka izvesti na neki relativno ispravan put desio se jedan odredjeni paradox cija je greska izgleda ugradjena duboko u nas genetski sustav... meni stvarno do dana danasnjeg nije jasno kako je covjecanstvo uspjelo sve i jedan oblik religije upotrijebiti u tako pogresnom smislu... jebaji ga, toliko putokaza i opet pogresno skrenuti... pri tome mislim na iskoristenje vjere u sasvim druge svrhe i ne zalazim duboko u neka moralna nacela... nije stvar u religijama, nijedna od njih ne propagira historiju koja se dosad desavala... stvar je u ljudima... vrasko svrhovitoj greski...

ti si pravi immolation fan ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 22:02 

Zbog religije desavaju se posrane stvari kao npr irak itd.zbog razlika koje ljudi sami sebi stvaraju...najbolje je u nista nevjerovati,tako se bar cini

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 22:15 

Sephiroth wrote:
najbolje je u nista nevjerovati,tako se bar cini

Ne treba ici u takvu krajnost...vjera kao objektivna stvar pomaze u teskim situacijama.Vjera kao pojam sama po sebi,nada kao pojam sam po sebi,kontas?
Vjerovati treba,ali ne koristiti to u pogresne i bolesne svrhe.Nazalost,cinjenica jeste da su vjera i politika oduvijek bili brat i sestra,a vjera uz to sve sluzila kao sredstvo manipulisanja i ostvarivanja bolesnih ciljeva!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 22:17 

SYMPHONY wrote:
Sephiroth wrote:

Ne treba ici u takvu krajnost...vjera kao objektivna stvar pomaze u teskim situacijama.Vjera kao pojam sama po sebi,nada kao pojam sam po sebi,kontas?
Vjerovati treba,ali ne koristiti to u pogresne i bolesne svrhe.Nazalost,cinjenica jeste da su vjera i politika oduvijek bili brat i sestra,a vjera uz to sve sluzila kao sredstvo manipulisanja i ostvarivanja bolesnih ciljeva!

Al isto tako stvara teske situacije,nije sad da sam ja protiv vjera,one same po sebi su ok,al ljudi koji kofol kontaju da mogu tu vjeru mjenjati kako oni hoce idu mi na zivce

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 22:18 

Sephiroth wrote:
SYMPHONY wrote:
Sephiroth wrote:

Al isto tako stvara teske situacije,nije sad da sam ja protiv vjera,one same po sebi su ok,al ljudi koji kofol kontaju da mogu tu vjeru mjenjati kako oni hoce idu mi na zivce

Stvara teske situacija zato sto su je izopacili njeni sljedbenici.Nebitno koja je vjera u pitanju.Sljedbenici su ti koji od svega prave lakrdiju,jer nijedna vjera izvorno ne propagira lose stvari.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 06. 2005. 22:23 

SYMPHONY wrote:
Sephiroth wrote:
SYMPHONY wrote:
Sephiroth wrote:

Stvara teske situacija zato sto su je izopacili njeni sljedbenici.Nebitno koja je vjera u pitanju.Sljedbenici su ti koji od svega prave lakrdiju,jer nijedna vjera izvorno ne propagira lose stvari.

amin

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 03:32 

Sephiroth wrote:
Zbog religije desavaju se posrane stvari kao npr irak itd.zbog razlika koje ljudi sami sebi stvaraju...najbolje je u nista nevjerovati,tako se bar cini

Situacija u Iraku je proizvod ekonomskih težnji SAD-a(nafta) upakovana u anti-terorističko/religijsko-propagandni paket...Savršen plan i odličan primjer kako se,kao što rekoh,ljudi veoma efikasno kriju iza raznih bogova...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 13:15 

Demonologist wrote:
Sephiroth wrote:

Situacija u Iraku je proizvod ekonomskih težnji SAD-a(nafta) upakovana u anti-terorističko/religijsko-propagandni paket...Savršen plan i odličan primjer kako se,kao što rekoh,ljudi veoma efikasno kriju iza raznih bogova...

to je fakat sranje.Ljudi se seru u gace zbog teroristickih napada,iako su sami krivi za to...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]