Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 19:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 11:19 

ma meni je i ritam masina elektronika
ako bubnjar to ne moze da odsvira nego mora da uzme masinu to je sranje

pa onda preseravanja sa procesorima

i ukupno sva (elektronska) pomagala bez kojih se moze su sranje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 12:21 

Ako sve to dobro zvuci moze sto se mene tice

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 12:41 

KoldVoid wrote:
"elektronika" je vec usla u metal. Naravno, ne u BM/DM/Funeral Doom (bicu fasista, ostalo nije metal, ostalo je pop rok)

ma fuck off sa pop rockom :evil:

KoldVoid wrote:
Ja sam odrastao na groznim kasetama i uzasnim snimcima Maidena, Testamenta, Razora, Possesseda, Sodoma...Danas mi i najgori podrum zvuci ko totalna sterilna digitala u poredjenju sa tim.

ikada cuo za izraz "tehnoloski napredak"? ako ti bas tako jako volis slusati nesto neslusljivo samo napred, darkthrone i slicni su tu da zadovolje tvoju zelju za bukom/sumovima/neraspoznatljivim instrumentima :twisted:

KoldVoid wrote:
Mislim ako postoji bar jedan jebeni netalentovan, ofiran, i odvratan KLON na ovoj svjetskoj rock sceni onda je to Rammstein.

slazem se.

KoldVoid wrote:
Pa onda naravno, posto je naucno dokazano da je vecina metalaca sirom svjeta (pogotovo ovi mladji narastaji), grupa mladih ljudi sa problemima oko samopouzdanja, pa im svako dodvoravanje "mainstream" pop umjetnosti od strane "metala" ide kao as na desetku, jer eto, nisu oni masni varvari neoprane kose i koznih tola, oni slusaju Opeth, In Flames, imaju otvorene usi ka razvoju i evoluciji zanra i muzike...

e jesi ga opet nasrao... ako ti imas problema sa samopuzdanjem i dize ti se kada neki metal band/zanr dozivi mainstream popularnost to ne znaci da je sa svim metalcima tako.

KoldVoid wrote:
proizvoljno, uzecu
X=In Flames

kako X*(prosjecni nu-insprisani riffovi + slab pop vokal + pod prosjecna elektronika + dobar marketing + totalni sminka izgled)=BUDUCNOST METALA???

hvala na preciznom opisu in flamesa. sada idem to uklesati u kamen i meditirati nad time jer je ipak tvoja rijec zakon :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 22:44 

Stanko wrote:

Ehh tu se slazemo Stanko...al nadji mi jedan mainstream metal album bez trigera i elektronike?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 22:49 

Nex wrote:
KoldVoid wrote:
Pa onda naravno, posto je naucno dokazano da je vecina metalaca sirom svjeta (pogotovo ovi mladji narastaji), grupa mladih ljudi sa problemima oko samopouzdanja, pa im svako dodvoravanje "mainstream" pop umjetnosti od strane "metala" ide kao as na desetku, jer eto, nisu oni masni varvari neoprane kose i koznih tola, oni slusaju Opeth, In Flames, imaju otvorene usi ka razvoju i evoluciji zanra i muzike...

e jesi ga opet nasrao... ako ti imas problema sa samopuzdanjem i dize ti se kada neki metal band/zanr dozivi mainstream popularnost to ne znaci da je sa svim metalcima tako.

Ja bih najradje da metala nema nidje na mapi po pitanju medija. Pravo bi mi drago bilo da svi polu-metalci takodje postanu otvoreni pop-rockeri i prestanu skrivati svoje slabosti. :D

Al ovo je vec offtopic.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 23:15 

i onda bi se metal kultura prenosila sa koljena na koljeno kao kad ljudi josh nisu znali pisati :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 23:21 

Tako je bilo prije Hard Metala jarane...to su zlatna vremena metala, kad su se razmjenjivale kasete, kad nije bilo interneta dje svako malouman moze srat, kad nije bilo nikakvih pederluka koji su se pojavili od 90-e pa nadalje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 23:49 

Prije mi nije bas smetalo pojavljivanje metal bendova u medijima, ali sad mi to polako pocinje ici na kurac. Slazem se s kolvoid-om da metalu tu nije mjesto. No, da ne idem opet u offtopic.....

Elektronika ne ide s metalom i gotovo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 01:29 

KoldVoid wrote:
Tako je bilo prije Hard Metala jarane...to su zlatna vremena metala, kad su se razmjenjivale kasete, kad nije bilo interneta dje svako malouman moze srat, kad nije bilo nikakvih pederluka koji su se pojavili od 90-e pa nadalje...

...sjecash se k'o da je juce bilo...
:pusac:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 04:10 

black wrote:
Elektronika ne ide s metalom i gotovo...

Potpisujem!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 05:23 

AdVers wrote:
KoldVoid wrote:

...sjecash se k'o da je juce bilo...
:pusac:

dje necu!

ja tebi snimim extreme agression, ti meni 7 churches...ma joooj, pa trk kuci na biciklu...dernek totalni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 10:54 

KoldVoid wrote:
Stanko wrote:

Ehh tu se slazemo Stanko...al nadji mi jedan mainstream metal album bez trigera i elektronike?
znam to je najcrnje u svemu tome i da dodam da se u progressivu cesto (ne uvek) koriste sva ta sranja i samo se preseravaju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 14:15 

KoldVoid wrote:
Ja bih najradje da metala nema nidje na mapi po pitanju medija. Pravo bi mi drago bilo da svi polu-metalci takodje postanu otvoreni pop-rockeri i prestanu skrivati svoje slabosti. :D

metala nigdje ni nema u mainstream medijima, ima samo onog sto oni smatraju metalom.

posere je i ovako dosta lako prepoznati :wink:

KoldVoid wrote:
Al ovo je vec offtopic.

ah, offtopic nas svagdasnji :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 17:17 

...e metala nema nigdje u mainstream medijama al' u kurcu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 03. 2004. 22:38 

ovdje se treba postaviti jedno "veliko" pitanje, a to je sta ko od vas, zapravo, smatra elektronikom?
ja klavijture ne mogu smatrati nekim velikim elktronickim cudom, a takodje ni mnoge grupe ne mogu zamisliti bez njih.medjutim, nekakva prevelika miksanja, ubacivanja ovoga-onoga i pravljenje albuma preko racunara sa "vjestackim instrumentima") ni ja ne volim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 03. 2004. 09:23 
Administrator

KoldVoid wrote:

Mislim da bi ti St. Anger od Metallice definitivno legao. Ocajna produkcija, nema trigera i usminkanih vokala, nema elektronike, snimak ko iz bakinog podruma, ma savrsenstvo za tebe :twisted:

I mojne mi svega ti po in flamesu... dosta mi je sto su izdali RtR i StYE, jos mi i ti moras prisjesti. Jebga, postoje bendovi koje ko mlad zavolis, pa i kad naprave sranje od albuma i odsetaju od svog pravca, ti opet jedva cekas da izdaju novi album, ma kakvo razocarenje on bio.

A sto se tice sterilne produkcije, o tome ne bih raspravljao s tobom, jer ima nas sluhista koji ipak vole da cuju svaki element bubnja kako treba i svaku zicu i polje na gitari, ali ti si izgleda operisan od takvih bendova.
BM mislim da nikad necu slusati (nikad ne reci nikad), ali recimo kad vidim kako sviraju momci iz Emperora i kako zvuce, jednostavno to cijenim i poslusam. Jebga, ja prije svega slusam kvalitet muzike i muzicara u nekom bendu, i politika benda i njihova filozofija me ne zanimaju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 03. 2004. 15:42 

nemam nikakvih predrasuda prema elekronici, i ukoliko band moze izkombinovati nesto sto mi se kao konacan produkt svidi, josh bolje. al cinjenica je da je vecina elektronike u metalu teski shit jer se nekako ne uklapa. al nije ni metal bogom dan kao jedina muzika koja valja, tako da...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 03. 2004. 15:51 
Administrator

Ma sto bi Willie Dixon rekao: "The blues are the roots; everything else is the fruits"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 03. 2004. 19:12 

Ma,ljudi,poslusajte samo zadnjeg Turillija,i vidjecete kako treba da se koristi elektronika u metalu!Pa i starije radove KOVENANTA...Sta fali elektronici ,ako je sjajno uradjena???Ne moze metal stalno da se drzi klasicnog drljanja po gitari!!!Ja zaista volim oldschool black,npr,ali to je samo cista ideologija,zestina,bijes,nema tu nista lijepo,uzviseno,nema cistu MUZICKU vrijednost(mada nesporim da je BM umjetnost,samo ne muzicka)...Postoje ljudi koji zele da naprave MUZICKA DJELA(zar Opeth,Rhapsody,Cradle of Filth,Emperor...Da ne nabrajam...),a ne samo prosjecan metal album!Razlikujte underground scenu od ambicioznih muzicara!Elektronika ne smeta,ako dobro sluzi svrsi!Elektronika + traicionalni,sirovi metal=sranje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2004. 12:02 

Lordwood wrote:
Elektronika + traicionalni,sirovi metal=sranje!
potpisujem

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]