KoldVoid wrote:
"elektronika" je vec usla u metal. Naravno, ne u BM/DM/Funeral Doom (bicu fasista, ostalo nije metal, ostalo je pop rok)
ma fuck off sa pop rockom

KoldVoid wrote:
Ja sam odrastao na groznim kasetama i uzasnim snimcima Maidena, Testamenta, Razora, Possesseda, Sodoma...Danas mi i najgori podrum zvuci ko totalna sterilna digitala u poredjenju sa tim.
ikada cuo za izraz "tehnoloski napredak"? ako ti bas tako jako volis slusati nesto neslusljivo samo napred, darkthrone i slicni su tu da zadovolje tvoju zelju za bukom/sumovima/neraspoznatljivim instrumentima

KoldVoid wrote:
Mislim ako postoji bar jedan jebeni netalentovan, ofiran, i odvratan KLON na ovoj svjetskoj rock sceni onda je to Rammstein.
slazem se.
KoldVoid wrote:
Pa onda naravno, posto je naucno dokazano da je vecina metalaca sirom svjeta (pogotovo ovi mladji narastaji), grupa mladih ljudi sa problemima oko samopouzdanja, pa im svako dodvoravanje "mainstream" pop umjetnosti od strane "metala" ide kao as na desetku, jer eto, nisu oni masni varvari neoprane kose i koznih tola, oni slusaju Opeth, In Flames, imaju otvorene usi ka razvoju i evoluciji zanra i muzike...
e jesi ga opet nasrao... ako ti imas problema sa samopuzdanjem i dize ti se kada neki metal band/zanr dozivi mainstream popularnost to ne znaci da je sa svim metalcima tako.
KoldVoid wrote:
proizvoljno, uzecu
X=In Flames
kako X*(prosjecni nu-insprisani riffovi + slab pop vokal + pod prosjecna elektronika + dobar marketing + totalni sminka izgled)=BUDUCNOST METALA???
hvala na preciznom opisu in flamesa. sada idem to uklesati u kamen i meditirati nad time jer je ipak tvoja rijec zakon