Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 11. 2024. 02:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 03:17 

sve je moguce pa i to...mada sumnjam 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 13:01 

Sve zavisi kakav si metalac bio na pocetku. Ako si metal volio srcem, onda ces ti duugo vremena biti metalac. to bar tako ja vidim... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 13:31 

ako si sluso sa 10, 15 i 20 godina ne verujem da ces prestati

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 23:08 

Sixth Demon wrote:
ako si sluso sa 10, 15 i 20 godina ne verujem da ces prestati

Kaj ti je?Nidje veze... :lol:
Vidjeces ti kad ti se obaveze natovare na vrat ko magarcu i kad budes crknut od umora lijegao poslije posla,nema sanse da metal gledas isto kao sad.Ono,ne ulazim u to da li ce ono ostati u srcu ili ne.Ljubav u srcu moze ostati ista,ali da ces isto konzumirati sa 15,20,30 nema sanse!!Moje misljenje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 23:17 

Jebemu slusat ce metal u autu dok se vraca s posla :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 23:24 

El Foxinho wrote:
Jebemu slusat ce metal u autu dok se vraca s posla :)

To da,kao i stavili slusalice kad legne pored zene i djeteta od mjesec dana! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2005. 02:27 

sve dok ti je metal u srcu,dok u sebi osjecas one ''iskrice'' svaki put kad cujes neku m. pjesmu i dok ti se za vrijeme pjesme skace,lupa,cjepa,plese,vristi...

ti si metalac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2005. 05:53 

evo kontam, sta bi se trebalo desiti pa da prestanem slusati metal....ne mogu da skontam....pa ne moze mi to ni porodica uskratiti. uvijek ima i bice mjesta za odredjenu dozu metala, osim kad sam u nekoj kafani, poslu ili tako negdje :) ima brate i discman i walkman za ulice a da ne spominjem i kakav audio uredjaj u autu kad sam van kuce.

Trash 'till Death :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2005. 18:47 

rok trajanja jednog metalca je sve dok traje njegovo uzivanje u metalu dok slusa i voli metal...
(to bi kod -pravog- metalca moglo, od prilike, trajati dok ima sposobnost da cuje), a zavisi, sto je neko rekao,i od cvrstine karaktera (ili ti od prepreka koje su postavljene na putu jednog metalca i samo on zna svoje sposobnosti)...
ukratko zavisi od samog metalca koliko ce duga biti njegova metalstory i oce li je uopste biti...
i cuj ovo zasto se raspravlja...pa zato je tema postavljena da se o njoj raspravlja... mislim nepotrebno...
et...
pozdravljam...
:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2005. 16:01 

istina je da se mnogi previs naloze i "izgore" u tome
pa im posje izlapi...
treba biti umjeren u svemu
METAL DO GROBA

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2005. 18:34 

Quote:
Trash 'till Death !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ovo je bilo kratko i jasno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2005. 20:35 

ko to zaista voli, to mu je stil života, i nema roka trajanja...kome je to prolazna furka, rok trajanja je otprilike godina dana

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2005. 22:16 

Location: Where Pitar angel rapes all other angels, drinks beer, smokes weed and plays Slayer CDs
Rok trajanja otisnut na jetri :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 03. 2005. 00:37 

Tara wrote:
kome je to prolazna furka, rok trajanja je otprilike godina dana

Ma vidjala sam da bude nekih 2-3 mjeseca,ali bez preslusanog albuma nego samo ono stil oblacenja da ispadnes cool i "dark" :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 03. 2005. 14:53 

Insomnior wrote:
Gia wrote:
eh hata, puno ti to zavisi od toga jel ti metalcem smaras nekoga ko uopce ne izgleda tako, ko ne izlazi na ta mjesta, ali i dalje slusa muziku koju slusa.ako to "jeste" metalac (sto po mom nekom rezonu jeste) onda takvih ima i vise nego onih desetak ispod mosta.
a sto se roka trajanja tice, varira.neki ce bit mjesec, neki dva, neki ce citav zivot slusat metal...

Metalac je metalac. Nema veze kako izgleda i gdje izlazi. Tod onim "TU" sam mislio na ljude koji vole i cijene taj zvuk. Na njima se to vidi bez obzira na sve.

Pa et kad smo kod toga ja takodje cijenim "taj zvuk" premda se ne bih mogao nazvati metalcem.
Bit je u tome da covjek kroz razlicite zivotne sfere i momente muziku kao fenomen (nevezano je li to metal ili neki drugi pravac sem narodnjaka) dozivljava na drugaciji nacin.
Stoga nikako se nemogu sloziti s konstatacijom da metal neko fura ili isfura jednostavno zato sto se neko prepakovao i transformisao u nesto drugo uzrokovano raznoraznim drogama ili uticajama.
Ja volim slusati metal, i cijenim ljude koji ga furaju i dozivljavaju istinski, ali takodje slusam i jos dosta raznih pravaca (znas hata vec kojih) i ne bih se slozio s konstatacijom da je neko nes presto furati (sem glupana) jednostavno sto mu se to zgadilo nego prvenstveno radi prosirivanja vidika i htjenja da njegov umjetnicki duh ne bude marginiliziran.
Jedan veliki primjer: Aeon Spoke :-) valjda se tako pise alaala

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 03. 2005. 16:17 

upravo.
postoji razlika izmedju "furati" nesto i jednostavno slusati to isto sto neko "fura" s tim da si i open minded za neke druge pravce :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 03. 2005. 16:28 

Gia wrote:
upravo.
postoji razlika izmedju "furati" nesto i jednostavno slusati to isto sto neko "fura" s tim da si i open minded za neke druge pravce :D

ako si privrzeniji jednom dijelu metala (koji god to bio) zar nije to najbolji nacin pokazes da se ne radi o prolaznoj furci vec da te to (nesto) iskreno interesuje :) ...ako sam dobro shvatio sta si htjela reci :)

kad sam rekao "pokazati", mislio sam samom/samoj sebi...ne pacijentima ili fundamentalistima (kako bi ih hule nazvao :D ) za koje mi puca prslook :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 03. 2005. 10:23 

SYMPHONY wrote:
Tara wrote:
kome je to prolazna furka, rok trajanja je otprilike godina dana

Ma vidjala sam da bude nekih 2-3 mjeseca,ali bez preslusanog albuma nego samo ono stil oblacenja da ispadnes cool i "dark" :lol:

ma stil u stilu: duga, ofirna gotička suknja koja se vuče po podu, marte, crni topić sa mrežastom, razvučenom /rasparanom majicom preko, remen s killerima, neke ofirni šatro gotički nakit...naravno, u to se uklapa crno-ofarbana kosa...a bijeli puder i crnilo oko očiju mogu se lopatom strugati...
I sve bi to bilo ok, da taj stil ide uz muziku i sve u svemu, stil života.
Al jok, kad ih pitaš šta slušaju odgovor je :Evanesence i Limp Bizkit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 03. 2005. 15:38 

Sve je vec receno na topicu. Mojim rijecima bi reko da je rok trajanja onoliki koliko tom covjeku znaci Metal. furka - kratko; dublje, intimno - puno dulje... a ono sto i volim kod Metala je to sto je raznolik, ne bi mogo slusat Vadera ili Behemoth cijelo vrijeme, zato postoji i "sporiji" reko bi cak i njezniji Metal i balade, a opet kada se osjecam kao da vristim iznutra ili da zelim osjetit sirovu energiju muzike uvijek je tu Death, Slayer, Amon i sl...

sve ovisi o covjeku koliko ce slusat Metal i sto on za njega znaci... i isto tako ne mislim da bi ista manje trebali mislit o ljudima koji su nekad slusali Metal a danas ga samo tu i tamo vole poslusat i ne slusaju ga cijelo vrijeme... decko od moje sestre npr je ko mulac slusao Metal jos sa kazeta, kad sam ga pitao kako mu je onda bilo, kaze da je bio izvan sebe kad je dobio original Number of The Beast na kazeti i slusao ju dok se nije rastopio kazetofon (:
imao i dugu kosu i sve ali negdje oko 21-22 presao slusat mislim, fax ovo ono, zanima ga i druga muzika, poceo slusat jazz, dub i sl... svejedno ne zamjeram mu kad vidim da dok prolazi pored mojeg kompa i cuje Slayer ostane i poslusa album samnom i komentiramo kako su nenormalni i sl...

sve je do ljudi, sto ljudi sto cudi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 04. 2005. 01:14 

Zeleni.Zub wrote:
Sve je vec receno na topicu. Mojim rijecima bi reko da je rok trajanja onoliki koliko tom covjeku znaci Metal. furka - kratko; dublje, intimno - puno dulje... a ono sto i volim kod Metala je to sto je raznolik, ne bi mogo slusat Vadera ili Behemoth cijelo vrijeme, zato postoji i "sporiji" reko bi cak i njezniji Metal i balade, a opet kada se osjecam kao da vristim iznutra ili da zelim osjetit sirovu energiju muzike uvijek je tu Death, Slayer, Amon i sl...

sve je do ljudi, sto ljudi sto cudi...

potpisujem...

tako nesto sam i sam htil rec, al mi se nije dalo tolko pisat ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]