Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 21:03

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 14:26 

Demonologist wrote:
Sephiroth wrote:
Zbog religije desavaju se posrane stvari kao npr irak itd.zbog razlika koje ljudi sami sebi stvaraju...najbolje je u nista nevjerovati,tako se bar cini

Savršen plan i odličan primjer kako se,kao što rekoh,ljudi veoma efikasno kriju iza raznih bogova...

Efikasno kriju iza Bogova... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 18:56 

to je meni ok,samo me nekad živcira kad neko svoje neke gluposti i svoja licna uvjerenja,shvatanja petlja u to.Tomin ekako dođe isto propagiranje vlastite nove crkve,najčešće nešto zlobno uvrnuto,ali svojstveno........inace sta me briga sve dok je mjuza odlična

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 19:01 

pitanja dobra i zla ce ocigledno zauvijek ostati jedan od najzanimljivijih i najpotrebnijih filozofskih problema, pa vam tako i u dragoj muzici, zajedno sa problemom same egzistencije. Ne prebacujem im zbog tog, vec zbog ceste intelektualne manjkavosti u pristupu, uvrnutih nebuloza... evo gledam ovaj posljednji post i bas pokusavam da skontam sta tu moze biti zlobno ako propagiras svoja licna misljenja tokom rada? Po meni to i jeste neki vrhunac, unijeti sebe i iskrenost... mislim, ako biti zao znaci biti motivisan samim sobom jel, biti centar sopstvenog svijeta po sopstvenim pravilima, onda je izgleda svaki umjetnik, mislilac, svaki originalan um zao? Usuditi se gledati svojim ocima umjesto blebetati klisee koje su ostavili tzv. ocevi je grijeh? Usuditi se na gledanje je isto sto i ukrasti vatru bogovima, to je sudba covjecanstva, motor koji nas pokrece kao rasu.

Triput hura za Evu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 06. 2005. 21:07 

Nemesis wrote:
pitanja dobra i zla ce ocigledno zauvijek ostati jedan od najzanimljivijih i najpotrebnijih filozofskih problema, pa vam tako i u dragoj muzici, zajedno sa problemom same egzistencije. Ne prebacujem im zbog tog, vec zbog ceste intelektualne manjkavosti u pristupu, uvrnutih nebuloza... evo gledam ovaj posljednji post i bas pokusavam da skontam sta tu moze biti zlobno ako propagiras svoja licna misljenja tokom rada? Po meni to i jeste neki vrhunac, unijeti sebe i iskrenost... mislim, ako biti zao znaci biti motivisan samim sobom jel, biti centar sopstvenog svijeta po sopstvenim pravilima, onda je izgleda svaki umjetnik, mislilac, svaki originalan um zao? Usuditi se gledati svojim ocima umjesto blebetati klisee koje su ostavili tzv. ocevi je grijeh? Usuditi se na gledanje je isto sto i ukrasti vatru bogovima, to je sudba covjecanstva, motor koji nas pokrece kao rasu.

Triput hura za Evu.

Pa ljudi skontajte da se prije nekoliko stoljeca palilo ljude zato sto u najmanjem slucaju nepostivalo neke norme npr.crkve.Jednostavno nisi smio imati svoje vlastito misljenje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2005. 10:40 

... historija covjecanstva je djelo ljudi... danasnja historija se ne razlikuje puno od srednjovjekovnog ugnjetavanja... kao sad imamo izbor i slobodu volje da vjerujemo u sta hocemo i da iznosimo nesto svoje ali opet smo na jako indiskretan nacin propagandom, politikom, medijima odvedeni u ćorsokak gdje jednostavno ne postojimo kao individue...sloboda misljenja al u kurcu... paljenje znanstvenika, vjestica, macaka i pacova na lomaci i danasnji svjetski paradoxi imaju zajednicki izvor...ljudsku pohlepu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2005. 10:49 

Da Vam ja nesto kazem glupo je da covjek tvrdi nesto sto ne poznaje i ne vidi.A sto se tice sotonizma,sama cinjenica da ne vjerujes u krscanstvo i ostale religije,i naravno da pljujes po njima bi trebalo da znaci da ne uvazavas sotonu.Ja slusam sto volim i ona stvar me boli.Kreteniiiiiiiiii...aaaaaaaaaaaaa :D

Last edited by DR.Pill on 05. 10. 2005. 20:32, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 08. 2005. 20:31 

sam koncept sotonizma je sam sebi kontradiktoran. isto kao što je i sam koncept dobra i zla u kršćanstvu paradoksalan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 08. 2005. 16:42 

Mozes to malo detaljnije pojasnit?

(ako nisi previse lijen, narafno)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2005. 05:08 

budem, dok budem u uredu (besplatan net)

može se tu puno pisati :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2005. 20:55 
Ma samo se furaju da su sotonisti ili sta vec,a 90% njih ne zna sta je đavo. Sve su to samo djecije igre.

Post subject:
PostPosted: 01. 10. 2005. 23:32 

Sve su to gluposti za nedofurane i nedojebane

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 10. 2005. 04:16 

Ja vise gluposti na jednom RP topicu nisam vidjo, ovo je fakat vrhunac! Ajte sad svi fino procitajte sta ste se nasrali...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 10. 2005. 13:43 

ionako ne razumijem sta to vokla dimmu borgira pjeva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 10. 2005. 14:18 

zato postoje lyricsi a kad bi ih i citao nebi nista skuzio.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 10. 2005. 16:22 

El Foxinho wrote:

Jebo lyricse kad pustis pjesmu ako ih ne cujes kako treba.
Ne govorim o kvaliteti lyricsa nego njihovoj prezentaciji.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 10. 2005. 20:38 

El Foxinho wrote:

foksinjo,nemoj opet srati i reci zasto to ja ne bih skonto?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 10. 2005. 03:21 

Djecojed wrote:
Ja vise gluposti na jednom RP topicu nisam vidjo, ovo je fakat vrhunac! Ajte sad svi fino procitajte sta ste se nasrali...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 17:16 
Moderator

sotonizam mi fakat ide na kurac...to je fakat nepotrebna stvar totalno al haj,nek bude...al jos manje mogu shvatit onaj fasizam i nacizam u metalu,a pogotovo u hardcoreu...ne kontam pogotovo ove nase "naciste",obicni slaveni,ni vidjeli arijevaca nisu kako treba i oni nesto pametuju,lafo im jevreji nesto skrivili sto su se takvi rodili...a ljudi su normala ustvari ko i svi ostali(barem oni koje sam ja upozno),imaju svoju kulturu i obicaje ko i svi ostali,al ne-mora to ljudima smetat-nisu ni bosnjaci,ni srbi ni hrvati-hajmo ih mrzit...isto tako je i sa crncima i romima...ma to mi je kriza stare mi,fakat debilno

ps-ovim nikog ne zelim uvrijediti.samo iznosim svoje misljenje,a ko se osjeca spomenutim...jebiga

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 18:13 

Sotonizam u metalu shvacam kao jedan bunt protiv sistema vrijednosti koji zastupa main-stream religija (crkva, dzamija, itd).

Uzmite na primjer Deicide. Kroz dosta pjesama se glorificira sotona, ali u jos vecem broju se jednostavno spustava tj obezvrjedjuje bog,isus, biblija, crkva. To i sami clanovi benda ponavljaju kroz mnoge intervjue.

Naravno, postoji mnostvo bendova koji fakat vjeruju u sotonu i nalaze nadahnuce u okultnim temama, tekstovima, obredima. Ali posto slusam ovu muziku vec skoro 20 godina kroz razne faze (od Maidenovih Number of the Beast i Slayerovog Antichrista pa sve do danas), mogu da zakljucim da je u vecini slucajeva sotona i sotonizam jednostavno anti-teza moralnim vrijednostima (tj hipokriziji u vezi istih) koje zastupa zapadnjacka mainstream religija, kultura i vlada.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2005. 22:49 

ma to je samo preseravanje. svi metalci hoce da su sotoniste,e pa ne moze.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]