Nisam ni znao da ima ova tema, a ono Å¡to sam proÄitao na 5 stranica dokazuje da ste levati par excellence i da se ne trebate mijeÅ¡ati gdje vam nije mjesto. Ko se nije nasluÅ¡ao rap zike i ko ne zna o Äemu se tu radi ne bi trebao diskutovati o rapu.
Vanja, respect (ali ti si stariji, pa i znaÅ¡) za post koji si napisao. SmijeÅ¡no je kako svi vi metalci hip-hop gledati samo kroz MTV. ZaÅ¡to tako onda ne posmatrate i metal, pa zaboravite na sve underground bendove koji postoje? SuÅ¡tinski, ideja hip-hopa je puno sliÄnija ideji punka, ali i metala (iako meni metal zika nema jaku politiÄku pozadinu i ideju kao punk).
Tema je jako nespretno postavljena, jel kao mi smo matematiÄari, pa moramo rijeÅ¡iti jednaÄinu, odnosno dobiti X iz sabiranja metala i hip-hopa? Smatram da je obje muzike najbolje ostaviti u njihovoj Äistoj formi, ili ubacivati elemente svake pomalo u drugu. Recimo, Ill Bill, Necro, Goretex su sjajni rapperi koji su definitivno izgradili svoj stil ubacivajući kako estetske, kako muziÄke elemente metala u rap (iako će Libijac reći da je Necro bjelaÄka sramota Amerike, ne može reći da lik nije odliÄan MC - posluÅ¡ajte petu stvar sa albuma ''Death Rap'', pa ćete Äuti neÅ¡to nevjerovatno - lik repa na BLASTBEAT Mike Smitha

)
Kada bi doslovno spajali Äisto metal i hip-hop, onda bi super bend bio onaj kojemu bi svaka pjesma zvuÄala kao ''Bring The Noise'' Public Enemyija i Anthraxa. Barem meni.
Zato, sljedeći put kad neku muziku budete krunisali sranjem, govnetom ili kurcem, prvo se dooooobro nasluÅ¡ajte i nauÄite neÅ¡to, pa ćemo moći priÄati. Ovako, 95% postova na temi je izuzetno glupo.