Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 00:14

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Bihac Urlice
PostPosted: 04. 12. 2005. 14:08 

Et,proso jos jedan bihac urlice.Ovaj put nije bilo lose,licno su mi Unrise i death metalci iz tuzle bili fakat najbolji.Kao spec. gost bila Irina Kapetanovic.A bili i Mantra iz Sane...vece se nazalost zavrsila sranjem posto su neki likovi pravil "halabuku". :D
Sve u svemu dobro.Jel ko jos od vas bio?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 12. 2005. 22:15 

Jesam ja :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 12. 2005. 22:11 

EatenBackToLife wrote:
Jesam ja :)

I?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2005. 15:20 

Ma nista, simpaticno, mozda je malo zvuk zbog sale bio sjeban al ok, organizacija relativno uredu.
Velika steta sto Acephalia nije svirala pa smo jedini izvlacili death metal... Sve u svemu dobro ali moze i puno bolje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2005. 02:47 

A malo ste zaboravili i gitaru ponijet al hajd desava se :P Ovo mi je bio prvi put da sam na binu izasao poslije ponoci al hajd neke zvijezde moraju svirat sat vremena dok svi ostali sviraju 5 pjesama :roll: Nema veze bilo je ok

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2005. 14:21 

Nismo zaboravili nego onaj papak skoro da i nema svoju, mislim ima ali je u raspadu pa se ponadao posudit ce mu neko, eto sredio je, zaboli mene...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2005. 21:29 

EatenBackToLife wrote:
Ma nista, simpaticno, mozda je malo zvuk zbog sale bio sjeban al ok, organizacija relativno uredu.
Velika steta sto Acephalia nije svirala pa smo jedini izvlacili death metal... Sve u svemu dobro ali moze i puno bolje.

aaaaa,ti si onaj iz tuzle?fin takt sa kosom imate...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2005. 21:30 

Grudge wrote:
A malo ste zaboravili i gitaru ponijet al hajd desava se :P Ovo mi je bio prvi put da sam na binu izasao poslije ponoci al hajd neke zvijezde moraju svirat sat vremena dok svi ostali sviraju 5 pjesama :roll: Nema veze bilo je ok

nisam vas stigo poslusat al sam fakat imo zelju.Sta ste svirali?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2005. 02:06 

For Whom The Bell Tolls,pa jednu nasu,The Trooper,pa je dosla murija i zatvorila svirku:P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2005. 23:19 

Sephiroth wrote:
EatenBackToLife wrote:

aaaaa,ti si onaj iz tuzle?fin takt sa kosom imate...

Trudimo se :)

Profile  

Post subject: Re: Bihac Urlice
PostPosted: 28. 12. 2005. 05:28 
Moderator

Sephiroth wrote:
Jel ko jos od vas bio?

Ovo je službeni proglas benda Rapa Nui, pisan od strane mene, vezan za dešavanja u nesretnom Bihaću, a objavljen na forumu sitea http://www.biscani.net

''Ljudi!

Prvo da pozdravim sve Bišćane koje znam i ne znam. Ja sam Sharan, basista Rapa Nuija, nick je ovaj iz prostog razloga shto je Ensar (vokal benda) registrovao i nick ''sharan'', a zaboravio pass. Ensar i ja se spremamo za svirku Ofsajda, pa smo navrnuli na ovaj forum.
Danas mi Nedim reče da se ovdje priča o nama, pa reko da navrnem i vidim šta se dešava. Što se tiče Rapa Nuija, reći ću vam neke stvari za koje nema smisla ni potrebe da lažem, dakle, ovako stoje neke činjenice.
Rapa Nui je došao iz Sarajeva, tj. nas trojica, vokal, bubnjar i ja, dok nas je Nedim čekao u Bihaću. Iako nam je organizator obećao novac samo za putne troškove (ni marke više nismo tražili), dva-tri dana prije svirke nam je rečeno da se to ne može ostvariti. Ne želeći izraditi publiku koja je možda nekim čudom došla i da nas vidi, Nedim je našao donaciju, koja je koliko toliko pokrila neke naše putne troškove, ali smo ipak na kraju, ostali u minusu, i to svi članovi benda (čak i Nedim, koji studira u Sarajevu, kojem novac treba za bus kartu.)
Od organizatora nismo tražili smještaj, toliko bezobrazni nismo. Na izvlačenju u backstageu ja sam izvukao Rapa Nui da svira ODMAH POSLIJE IRINE. Zahvaljujući činjenici da smo bili jako umorni od puta koji je sam od sebe bio nikakav, putovali smo 8 sati zaobilaznicama, jer se cesta popravljala, i ja sam došao u Bihać sa DIJAGNOSTICIRANOM upalom pluća, sama činjenica da sviramo 7. nas je dotukla, ali ipak smo strpljivo čekali svoj red.
Ja ne znam o kakvim se glupostima o dobrom backstageu priča, bili smo zatvoreni ogradom kao ovce u toru, i više puta upozoravani da ćemo najebati na neki način (valjda isključenjem sa svirke) ako izađemo bez dopuštenja. U slučaju da smo trebali na toalet, trebali smo ganjati, vikati, derati se u pravcu nekog od organizatora da nas kao malu djecu vodi na pišanje (i neke i na sranje). Ja stvarno ne sviram dugo, nemam puno svirki iza sebe, kao ni iskustva, ali ono što smo doživjeli u Bihaću, ne samo kao bend koji je došao i prešao NAJDALJU udaljenost, već kao, i jedan od faktora uspjeha festivala, zajedno sa drugim bendovima, to je stvarno mizerno šta se dešavalo.
Očekivao sam neku vrstu nadoknade bar na backstageu, jedino što smo dobili su bili sendviči, ali ne žalim se, bar su bili ukusni. Smile
Poenta priče je ta da se odjednom neki bend, ne znam koji, mislim da se zovu Raskršće, ubacio između Irine i nas, tako da smo još više pomaknuti unazad, što opet samo po sebi, nije neki problem, jer kad sviraš, moraš biti naviknut na ta sranja. Ali, kada sam jako strpljivo, miroljubivo i argumentovano pokušao da objasnim organizatorima, da nam je bubnjar skoro zaspao, da ja ne mogu da dišem od bolesti, te da stvarno nema smisla da se jedan bend koji je dgo putovao ovako zajebaje, počele su priče da je Irinino mjesto predodređeno, i svakakve ostale gluposti, koje su dokazale da je Irina Kapetanović važnija od hrpe mladih bendova koji se trude i rade. Kulminacija svega je bila u trenutku kada je organizator poznat vama kao Janda meni rekao: ''BOLI ME KURAC ŠTO STE DOŠLI IZ SARAJEVA.''
Tu je bend totalno pukao, i nasilno, neplanski izašao na stage, uzeo mikrofone i objasnio da neće svirati, i podijelio CD-ove. Moje dizanje srednjeg prsta, tj. pokazivanja kurca organizatoru je sasvim realna reakcija, za koju NIKO ne može osuditi bend, već mene samog, a ja stojim iza toga, da bi mu svaki put, kao i svakom drugom, nakon životinjskog tretmana, pokazao kurac, i sišao demonstartivno sa stagea.
Mi nemamo ništa protiv Bihaća, naprotiv, govorim sad u svoje ime, Ja stvarno volim Bihać,koji je prelijep grad, i imam dosta dobrih prijatelja u Bihaću. Ako se sljedeće godine bude organizovao fest, ili neka prije svirka, rado ćemo opet doći, i opet po VLASTITOM TROŠKU, i SVIRATI SEDMI, I ZADNJI, ali zahtijevamo malo ljudskog poštovanja i digniteta prema ljudima kao što smo mi, koji njima ČINE USLUGU, pored toga što smo došli za sve punkere i ostalu raju iz Bihaća.
Ovim putem pozdravljam ekipu Rikverca, koja je i sama nagužena od strane organizatora, i obećavam, ako sljedeći put dođemo, a ponovo nas Janda ili neki sličan kreten ovako naguzi, neću dići sredni prst u zrak, već će mu taj isti prst završiti u oku.

PONAVLJAMO, JEDINI RAZLOG ''EKSCESA'' ZVANOG RAPA NUI JE BILA NEPRISTOJNOST ORGANIZATORA JANDE KOJEG JE

''BOLIO KURAC Å TO SMO (BESPLATNO 8 SATI) PUTOVALI IZ SARAJEVA''

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2005. 23:20 

e pa zato slijedeci put kad bude papak poput tog pomenutog nesto "organizovavao" fino napravi kampanju destrukcije licnosti...ako ti treba pomoc...javi :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2006. 18:45 

Šta ćeš kada nemogu ni vladu kantona formirati godinu dana a kamoli da organizuju koncert na kojem je (kako sam uspio skontati) propala "zvijezda"novog BiH rocka glavna atrakcija.Samo me interesuje koje je pjesme pjevala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2006. 18:29 

compi wrote:
Šta ćeš kada nemogu ni vladu kantona formirati godinu dana a kamoli da organizuju koncert na kojem je (kako sam uspio skontati) propala "zvijezda"novog BiH rocka glavna atrakcija.Samo me interesuje koje je pjesme pjevala.

Pivala je neke rock legendarne pisme,neam pojma...smoke on the water i tak toga

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]