Sephiroth wrote:
Jel ko jos od vas bio?
Ovo je službeni proglas benda Rapa Nui, pisan od strane mene, vezan za dešavanja u nesretnom Bihaću, a objavljen na forumu sitea
http://www.biscani.net
''Ljudi!
Prvo da pozdravim sve Bišćane koje znam i ne znam. Ja sam Sharan, basista Rapa Nuija, nick je ovaj iz prostog razloga shto je Ensar (vokal benda) registrovao i nick ''sharan'', a zaboravio pass. Ensar i ja se spremamo za svirku Ofsajda, pa smo navrnuli na ovaj forum.
Danas mi Nedim reÄe da se ovdje priÄa o nama, pa reko da navrnem i vidim Å¡ta se deÅ¡ava. Å to se tiÄe Rapa Nuija, reći ću vam neke stvari za koje nema smisla ni potrebe da lažem, dakle, ovako stoje neke Äinjenice.
Rapa Nui je doÅ¡ao iz Sarajeva, tj. nas trojica, vokal, bubnjar i ja, dok nas je Nedim Äekao u Bihaću. Iako nam je organizator obećao novac samo za putne troÅ¡kove (ni marke viÅ¡e nismo tražili), dva-tri dana prije svirke nam je reÄeno da se to ne može ostvariti. Ne želeći izraditi publiku koja je možda nekim Äudom doÅ¡la i da nas vidi, Nedim je naÅ¡ao donaciju, koja je koliko toliko pokrila neke naÅ¡e putne troÅ¡kove, ali smo ipak na kraju, ostali u minusu, i to svi Älanovi benda (Äak i Nedim, koji studira u Sarajevu, kojem novac treba za bus kartu.)
Od organizatora nismo tražili smjeÅ¡taj, toliko bezobrazni nismo. Na izvlaÄenju u backstageu ja sam izvukao Rapa Nui da svira ODMAH POSLIJE IRINE. Zahvaljujući Äinjenici da smo bili jako umorni od puta koji je sam od sebe bio nikakav, putovali smo 8 sati zaobilaznicama, jer se cesta popravljala, i ja sam doÅ¡ao u Bihać sa DIJAGNOSTICIRANOM upalom pluća, sama Äinjenica da sviramo 7. nas je dotukla, ali ipak smo strpljivo Äekali svoj red.
Ja ne znam o kakvim se glupostima o dobrom backstageu priÄa, bili smo zatvoreni ogradom kao ovce u toru, i viÅ¡e puta upozoravani da ćemo najebati na neki naÄin (valjda iskljuÄenjem sa svirke) ako izaÄ‘emo bez dopuÅ¡tenja. U sluÄaju da smo trebali na toalet, trebali smo ganjati, vikati, derati se u pravcu nekog od organizatora da nas kao malu djecu vodi na piÅ¡anje (i neke i na sranje). Ja stvarno ne sviram dugo, nemam puno svirki iza sebe, kao ni iskustva, ali ono Å¡to smo doživjeli u Bihaću, ne samo kao bend koji je doÅ¡ao i preÅ¡ao NAJDALJU udaljenost, već kao, i jedan od faktora uspjeha festivala, zajedno sa drugim bendovima, to je stvarno mizerno Å¡ta se deÅ¡avalo.
OÄekivao sam neku vrstu nadoknade bar na backstageu, jedino Å¡to smo dobili su bili sendviÄi, ali ne žalim se, bar su bili ukusni. Smile
Poenta priÄe je ta da se odjednom neki bend, ne znam koji, mislim da se zovu Raskršće, ubacio izmeÄ‘u Irine i nas, tako da smo joÅ¡ viÅ¡e pomaknuti unazad, Å¡to opet samo po sebi, nije neki problem, jer kad sviraÅ¡, moraÅ¡ biti naviknut na ta sranja. Ali, kada sam jako strpljivo, miroljubivo i argumentovano pokuÅ¡ao da objasnim organizatorima, da nam je bubnjar skoro zaspao, da ja ne mogu da diÅ¡em od bolesti, te da stvarno nema smisla da se jedan bend koji je dgo putovao ovako zajebaje, poÄele su priÄe da je Irinino mjesto predodreÄ‘eno, i svakakve ostale gluposti, koje su dokazale da je Irina Kapetanović važnija od hrpe mladih bendova koji se trude i rade. Kulminacija svega je bila u trenutku kada je organizator poznat vama kao Janda meni rekao: ''BOLI ME KURAC Å TO STE DOÅ LI IZ SARAJEVA.''
Tu je bend totalno pukao, i nasilno, neplanski izašao na stage, uzeo mikrofone i objasnio da neće svirati, i podijelio CD-ove. Moje dizanje srednjeg prsta, tj. pokazivanja kurca organizatoru je sasvim realna reakcija, za koju NIKO ne može osuditi bend, već mene samog, a ja stojim iza toga, da bi mu svaki put, kao i svakom drugom, nakon životinjskog tretmana, pokazao kurac, i sišao demonstartivno sa stagea.
Mi nemamo ništa protiv Bihaća, naprotiv, govorim sad u svoje ime, Ja stvarno volim Bihać,koji je prelijep grad, i imam dosta dobrih prijatelja u Bihaću. Ako se sljedeće godine bude organizovao fest, ili neka prije svirka, rado ćemo opet doći, i opet po VLASTITOM TROŠKU, i SVIRATI SEDMI, I ZADNJI, ali zahtijevamo malo ljudskog poštovanja i digniteta prema ljudima kao što smo mi, koji njima ČINE USLUGU, pored toga što smo došli za sve punkere i ostalu raju iz Bihaća.
Ovim putem pozdravljam ekipu Rikverca, koja je i sama nagužena od strane organizatora, i obećavam, ako sljedeći put doÄ‘emo, a ponovo nas Janda ili neki sliÄan kreten ovako naguzi, neću dići sredni prst u zrak, već će mu taj isti prst zavrÅ¡iti u oku.
PONAVLJAMO, JEDINI RAZLOG ''EKSCESA'' ZVANOG RAPA NUI JE BILA NEPRISTOJNOST ORGANIZATORA JANDE KOJEG JE
''BOLIO KURAC Å TO SMO (BESPLATNO 8 SATI) PUTOVALI IZ SARAJEVA''