Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 21:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Brazilska Thrash Scena
PostPosted: 19. 03. 2004. 05:22 

Iako mnogi do dan danas neodvojivo drze ime "Cogumelo" od jednog sramnog izdajnickog benda koji pocinje sa "S", Brazil je pored brace Kurvalera imao par dragulja hiper brutalnog thrash zvuka koji je granicio na onome sto ce kasnije postati Black i Death metal.

Tu naravno imam na umu, u prvom planu, bend nekadasnjeg frontmena/gitariste Sepulture, Wagner-a "Antichrist" Lamourier-a. Sarcofago su na svom debitantskom albumu "I.N.R.I." zatjerali sve u picku materinu te davne 87-e. Niko prije njih nije svirao tako brzo, sirovo, jednostavno, tako kratko i jebitacno. A malo ko im i danas moze prici po pitanju zvuka kao i vizualnog estetskog terorizma. Naravno Sarcofago skacu sami sebi u grlo '92 sa nekakvim Mercyful Fate pizdarijama i ekskurzijama u progresivu i proizvode kobni "Laws of Scourge". Nakon toga, bend gubi sve clanove osim orginalnog Antichrist-a i basiste Gerald-a "Incubus" Minelli-a. I dobijamo tri prilicno interesantna, al ritam masinama zasrana albuma, koji neuspjevaju vratiti brutalnost I.N.R.I.-a. Intersantne komentare na Norvesku BM scenu, Razlaz Sepulture i Brazilsku scenu generalno od strane Lamouriera i Minellia mozete procitati u jednom od rjetkih intervjua koje su dali za Brazilski "Rock Brigade" http://members.fortunecity.com/sarcofago/e/rb130.htm

Zatim Vulcano, bez cijeg "Bloody Vengeance" albuma nijedan od dva velika S benda iz Minais Geraisa ne bi bio legende koje su danas. Njihov zadnji album, prvi u 14 godina, "Tales from the Black Book" besramno pisa po svim thrash pozerima danasnjice. Za Vulcano, jos uvjek je 86-a. Za sve iskrene ljubitelje thrasha ekskluzivno!

Preskociti Sextrash, bend Sarcofagovog bubnjara sa kultnog I.N.R.I.-a, D.D. Crazy-a je slicno preskakanju Sodoma u analizi Svapskog Thrasha. Nakon dva albuma totalnog ekstremiteta, vokalista i jedan od dvojce osnivaca Oswald Scheid tragicno gine u saobracajnoj nesreci. I tu se stavlja tacka na Sextrash, ali ne i na njihov utjecaj.

Mutilator takodje dobivaju znacajnost zbog njihovog klasika "Immortal Force". Jebeno crn thrash koji mlati do balcaka.

Ja bih vako mogo do sutra, Cirrhosis, Witchhammer, Chakal...sve kultna imena tako lako zaobidjene Brazilske scene. Ko ima internet i muda da potrazi malo starog, dobrog, i jebeno crnog thrasha ne smije sebi dozvolit da preskoci! Preporucujem stare Cogumelo-ve kompilacije "Warfare Noise" I i II. Nije ih pretesko naci na DC++-u i SoulSeek-u, uz malo patnje hehe.

Image[/url]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2004. 01:49 

moram priznati da nisam cuo ni jedan od navedenih bandova :(

meni se brazilska metal scena svodi na sepulturu, krisiun i angru :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2004. 03:56 

Krisiun i Rebaelliun nastavljaju onu dobru I.N.R.I. tradiciju hyperblast death metala, naravno tehnicki usminkanu ali sa istom haos orijentacijom. Dodao bih od mladjih bendova jos i Nephasth koji su na slican staro Brazilski fol sa modernim smekom, po preporuci naseg Bombera :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2004. 20:05 

cemu ovaj prekrizeni logo sepulture?
znam da je govno postala al ono...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2004. 22:44 

Za njihov "imidz" (od "Schizophrenie" pa nadalje), za njihovo kasnije ponasanje i evoluciju, i za jos uvjek snazan bezobrazluk po pitanju Brazilskih bendova.

Mislim da je to Lamourier dobro objasnio u onom svom intervjuu 97.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 03:29 

Ma pustite se Sepulture, oni su se pokazali kao bezze u zadnjih desetak godina i tu bi trebalo prica o njima da se i svrsi.

Jel ko sluso Sarcofago ????

To vam je braco Metal, i to do jaja.

Ko nije sluso "Law of the Scourge", za mene je totalni poser.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 03:45 

acronian wrote:
Jel ko sluso Sarcofago ????

To vam je braco Metal, i to do jaja.

Ko nije sluso "Law of the Scourge", za mene je totalni poser.

hej, lakse malo :!:

netko tko je krajem 80ih bio premlad da slusa metal ima jako malu sansu da samo tako naleti na takve bandove koji su danas gotovo zaboravljeni jer ih nije bilo po mainstream medijima.

zato ste tu vi koji znate za takve bandove da nas informirate :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 03:49 

Sarcofago he he he
Imam LP Rotting i shta da kazem uzas zivi,kad njih slusham uvijek izgubim raspolozenje
Ono ko voli, nek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 05:09 

Image

Vako se to nekad radilo, kratko i jebitacno...i do jaja, ooo da, do jaja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 10:10 

kad smo kod brazila da i ja pomenem jedne - NEPHASTH novi brazilski bend ciju su prisutnost na sceni clanovi krisiuna pozdravili rijecima - brazil je ponovo u igri- , a immolation - moramo paziti sta radimo, valja ocuvati tesko stecene pozicije-
dakle album -immoratl unholy triumph- nesto preko pola sata death metala, malo sporijeg sounda od krisiun, ali jebeno dobrog

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2004. 18:27 

imaju face ko pedercine. izgledaju lose :?
za muziku neznam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2004. 21:53 
Moderator

ma ok su,al fakat pretjeruju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2004. 22:41 

Meni je Krisiun OK... Sarcofago jos nisam cuo, ali cu pokusati nabaviti nesto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 01:08 

Nemrete bas dokraja popljuvati Sepulturu, ipak su Bestial Devastation, Schizophrenia, Beneath the Remains i Morbid Visionsi bili genijalni albumi(a i Arise nije za bacit)... Ono poslje tak i tak nije vise Sepulura... Uspel sam prije dva tjedna konacno nabaviti jos 4 albuma od Krisiuna, jebeno genijalno... Rebaelliun mi je isto OK(makar ih na zalost nisam imal priliku prevec slusati), a Sarcofago mi je totalno nepoznanica(makar mi se na osnovu prilozene slike i ne svidjaju prevec, djeluju mi nekak pozerski, slicno ko i Manowar)- bum probal skinuti par stvari od njih pa vam javim dojmove!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 02:25 

wuotan wrote:
Nemrete bas dokraja popljuvati Sepulturu

pa ni nismo.

wuotan wrote:
Uspel sam prije dva tjedna konacno nabaviti jos 4 albuma od Krisiuna, jebeno genijalno

krisiun je totalna razvaljotina. genijalna brutalna mjuza savrsena za teroriziranje susjeda :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 02:30 
Administrator

Nex wrote:
krisiun je totalna razvaljotina. genijalna brutalna mjuza savrsena za teroriziranje susjeda :twisted:

uu,krisiun je fenomenalan,za koncert morbid angela gdje su predgrupa bili,razvaljivali su,stvarno bend vrijedan paznje...
al,tema je brazilska thrash scena,a ne death scena,i nije ih potrebno mijesati u thrashere..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 11:38 

znaci preporucate krisiun :wink: :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 16:28 

El Foxinho wrote:

Meni je osobno najbolji album Ageless Venomous(mozda zato kaj sam ga prvog slusal)! Ali sam prilicno siguran da ti budu se i ostali dopali!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 19:14 

wuotan wrote:
a Sarcofago mi je totalno nepoznanica(makar mi se na osnovu prilozene slike i ne svidjaju prevec, djeluju mi nekak pozerski, slicno ko i Manowar)- bum probal skinuti par stvari od njih pa vam javim dojmove!

Hahaha...

Da ti objasnim

No Sarcofago=No Krisiun=No Rebaelliun

ili jos gore

No Sarcofago=No Mayhem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 05. 2004. 21:11 

Hanneman wrote:
al,tema je brazilska thrash scena,a ne death scena,i nije ih potrebno mijesati u thrashere..

ma uletjeli su onako usput :wink:

El Foxinho wrote:

ove sekunde da si krenuo nabaviti nesto od njih :!: ja preporucam conquerors of armaggedon.

KoldVoid wrote:
No Sarcofago=No Krisiun=No Rebaelliun

ok, ovo je gadno. to bi vec bio veliki gubitak :(

KoldVoid wrote:
No Sarcofago=No Mayhem

ble. a koja je uopce korist od mayhema? :twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]