Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 19:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2006. 23:50 

nisam ga posteno preslusao, al prvi dojmovi su, neosporivo se zna da je CF u pitanju, i da je moderno C P A HJ E.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 02:02 

meni je bolji iz dana u dan, jos ga slusam sa jebenim beepovima...
sharane, kakav ti primjerak to imas??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 14:21 
Moderator

bez beepova, digitally removed, majstore :)

http://www.kerrazy-torrents.net/index.p ... =60099&hl=

Eto, uživaj...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 19:41 

ISK Sharan wrote:

Eto, uživaj...

ma vidio sam to, al ja kontam ti nesto posebno zbavio zbog textova...
necu skidat jos, cekat cu retail ver. hehe
a i dok slusam ovo sranje s beepovima osjecam da sam veci fan :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 04. 2006. 01:42 
Moderator

Total Khasma wrote:
ISK Sharan wrote:

Eto, uživaj...

ma vidio sam to, al ja kontam ti nesto posebno zbavio zbog textova...
necu skidat jos, cekat cu retail ver. hehe
a i dok slusam ovo sranje s beepovima osjecam da sam veci fan :D

ma jok, ja znam engleski :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 05. 2006. 17:19 

http://www.theaebyss.com/recenzija.php?id=245

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 05. 2006. 20:38 
theblackone wrote:

Teško je opisati ali.. u zvuku ima nešto metalno, nešto mračno i dovoljno opako da predstavlja jedan kult veličine Celtic Frost-a, u novom mileniju. Gitare su pod jakom distorzijom i doslovno režu zvučnike čudnim riffovima…dosta eksperimentalnim i… sporim.

\../ :)

Post subject:
PostPosted: 19. 05. 2006. 20:51 

fina recenzicijica :D :P bo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 05. 2006. 11:21 

dobra recenzija, mada po mom nekom skromnom misljenju od savrsenstva (10) ga dijeli malo dinamicnija struktura i jos 5-10 mocnijih CF riffova....

al u sustini t- o je to

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 05. 2006. 22:11 

http://www.theaebyss.com/intervjui/celticfrost.shtml

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 05. 2006. 19:29 
Dzemal wrote:

+ o blacku ++

Mislim da je kompletan taj black metal ništa drugo nego izdizanje sebe, opjevanje sebe i podizanje sebe na neko prijestolje. Stalno se koketira nekim slikama slave, snage, sotonističkim ikonama i govori se o sopstvenoj veličanstvenosti, a sve to upravo zato što su ti isti likovi potpuno bespomoćni i traže svoje mjesto u društvu. Upravo radi toga se black metalu okreću svi ti momci u pubertetu, jer se osjećaju bespomoćno u ovom društvu i iako su puni energije očajni su da budu prihvaćeni, pa pokušavaju time da privuku pažnju društva koje ih uopšte ne primjećuje.

Danas, kada neko kaže da je sotonista, onda je u mojim očima odmah i kršćanin.

Ako neko okrene krst, to znači samo dovesti u pitanje kršćanse vrijednosti i ništa više.

Mi smo u tim godinama između 16 i 19 svirali muziku radi rebeliranja protiv društva koje je od nas htjelo napraviti nešto što mi nismo htjeli biti. Bilo to roditelji ili škola ili crkva ili šta već, black metal je bio rebeliranje protiv toga.

+++

hahah e ovo je crnjak
Moja majka je bila učiteljica vjeronauke, tako da je religija i kršćanstvo imalo veliku ulogu u mom odrastanju.

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 12:38 

Vid vid Martin-a, mora da ga je Tom nafuro na svoju glupost. Black Metalci ne jebu CF jos od "Cold Lake"...

Zalim njihove frustracije. Maskara ne cini dobar Metal album nazalost...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 13:32 

P.S. O opaskama gospodina Ain-a, da se CF kolektivno ponovo rode, daleko je izvan njihovih troakordskih kapaciteta da naprave album kao "The Eye of Every Storm"...a kamoli "Souls at Zero".

CF nazalost nikad nisu, niti ce ikad ocito skontati, da je citav sarm njihove muzike bio isti onaj koji je Venom i Bathory odvukao u legendu, sarm jednostavnosti i klariteta, no jebiga, svjet ih je uvjerio da su po svemu bili avangarda, iako su jednostavno bili power-chord drljatori u eri guranja tehnickih granica...

Ma koliko postovani urednik Jebisa htio da bolda derogatorne termine o ljubiteljima BM-a, oni koji Metal istinski vole shvataju poentu muzike i nece se naci nimalo potkaceni takvim jeftinim trikovima, za razliku od gospodina Ain-a koji kao i kolega Fischer, se moze kompletno naci u rahmetli Schuldiner-ovom tekstu za "Out of Touch".

Isfurani, izlapjeli, i bez jebene trunke ideje o desavanjima u sceni. Da je gospodi predocena tematika bendova kao sto su Krieg, Nachtmystium, Antaeus i vecine ostalih modernih kvalitetnih eksponenata Black Metal-a, priznali bi da su kao i Sigurd Wongraven kojeg velicaju, totalne analfabete i furachi, te se poklopili usima i pokusali zaustaviti stancanje novog albuma i svih proljeva koje su izdali, pa brat bratu u proslih 21 godinu...

P.P.S. "rebeliranje" nije rijec ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 10:24 

Absolut Dzehennem wrote:
P.S. O opaskama gospodina Ain-a, da se CF kolektivno ponovo rode, daleko je izvan njihovih troakordskih kapaciteta da naprave album kao "The Eye of Every Storm"...a kamoli "Souls at Zero".

Pocelo se slusati jos dobre muzike ha? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 10:39 

jaro ja sam Neurosis poceo slusat kad sam na Mortiis-ovom walkman-u prvi put cuo Souls at Zero prije 6 godina...i od tad nisam prestao ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 12:56 

Absolut Dzehennem wrote:
jaro ja sam Neurosis poceo slusat kad sam na Mortiis-ovom walkman-u prvi put cuo Souls at Zero prije 6 godina...i od tad nisam prestao ;)

jaro iju iu.

evo ti par tipova obrih - the ocean, burst i gojira. dobrota mrtva ba.
nego, karina zescve cover novog gorgorotha, ali eto ti nafali cd pa cemo vidjeti. jebga, meni su i ovi prije valjali. :)

koja je ovo tema uopste? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 13:35 

Absolut Dzehennem wrote:

CF nazalost nikad nisu, niti ce ikad ocito skontati, da je citav sarm njihove muzike bio isti onaj koji je Venom i Bathory odvukao u legendu, sarm jednostavnosti i klariteta, no jebiga, svjet ih je uvjerio da su po svemu bili avangarda, iako su jednostavno bili power-chord drljatori u eri guranja tehnickih granica...

Ma koliko postovani urednik Jebisa htio da bolda derogatorne termine o ljubiteljima BM-a, oni koji Metal istinski vole shvataju poentu muzike i nece se naci nimalo potkaceni takvim jeftinim trikovima, za razliku od gospodina Ain-a koji kao i kolega Fischer, se moze kompletno naci u rahmetli Schuldiner-ovom tekstu za "Out of Touch".

Isfurani, izlapjeli, i bez jebene trunke ideje o desavanjima u sceni. Da je gospodi predocena tematika bendova kao sto su Krieg, Nachtmystium, Antaeus i vecine ostalih modernih kvalitetnih eksponenata Black Metal-a, priznali bi da su kao i Sigurd Wongraven kojeg velicaju, totalne analfabete i furachi, te se poklopili usima i pokusali zaustaviti stancanje novog albuma i svih proljeva koje su izdali, pa brat bratu u proslih 21 godinu...

P.P.S. "rebeliranje" nije rijec ;)

fin post, mada ja jos uvijek stojim pri onom da mi se na neki nacin svidja album a to je djelomicno zbog toga sto sam pusac pravi kad je CF u pitanju...

Twist of the known
Procreation of the wicked

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 05. 2006. 18:05 

Uriel wrote:
Absolut Dzehennem wrote:

jaro iju iu.

evo ti par tipova obrih - the ocean, burst i gojira. dobrota mrtva ba.
nego, karina zescve cover novog gorgorotha, ali eto ti nafali cd pa cemo vidjeti. jebga, meni su i ovi prije valjali. :)

koja je ovo tema uopste? :lol:

Dragi Boro, Burst, Gojira, The Ocean, Pelican, Isis, Cult of Luna su svi TOTALNI ANTIMETAL (iliti postmetal, ma kako god mi to etiketirali, jedina postena opaska za tu muziku je SMINKERSKO SRANJE). Ta govna, ma koliko ih danasnji kriticari pokusali vezati uz Neurosis, nemaju veze sa genijalnoscu i originalnoscu koju su momci iz Oaklanda izvukli iz sebe.

Nijel te bar Aerosmith naucio "never judge a book by its cover". Sjecam se kad sam u purgatoriju kupio "Under the Sign of Hell", a Danchi mi u busu na povratku rece, "imas pravo Libijac, ovo je jebena muzika, al produkcija je fakat da se izrigas...", pa sad pitaj Rajka i Danchija sta misle o tom albumu ;) E novi Gorgoroth je Under the Sign bez karinaske produkcije + zlo koje je Gaahl na vokalu...

Nedo, i meni su CF dragi dozlaboga, ko i Venom, al kao i novi Venom koji je dobra prva pjesma + 11 nepotrebnih, i ovaj novi CF je malo malo pa riff sa To Mega Therion...ko pljeska u trovaca...puno sode bikarbone, brasna, luka, sala, i negdje u trunkama nesto finog mesa..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 05. 2006. 01:45 

i agree, pogotov se slazem za onaj dio da su ih ruzno nafurali na status avangardnih metalaca al hajd...
nebitno, godra mi sto ima neko na istoj frekvenciji u ovoj rupi ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 06. 2006. 10:53 

ko meni nije jel :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]