Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 04:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: EXHORDER
PostPosted: 28. 06. 2004. 16:00 

Kazu da je Pantera cuvsi ovaj Bend kako razara, zajebala sweet glam image i promjenila taktiku! No to su price, ono sto znamo za cinjenicu je to da je Exhorder sa albumom Slaughter In The Vatican obiljezio pocetak devedesetih uvodeci nevidjenu cvrstinu i power feeling u thrash metal! Jedan od prvih bendova koji je pomjesao klasicni thrash zvuk sa modernijim pristupom ("trganje mesa" kako ja to volim reci). Album je predobar, svaka pjesma je potencijalni hit singl, zvuk je prenapumpan ali to valja, zestoko i agresivno. Decki su nabrijani pravo, stvarno znaju kako posloziti rifove i dobiti smrtosnosnu kombinaciju!

Sjecam se da sam isao u skenderiju u onaj cd shop da mi snime sa diska album. Tada su jedini imali CD u sarajevu, i kad sam dosao kuci mojoj sreci nije bilo kraja. Dvije godine nakon toga (93) sam i sam kupio disk i od tada ga stalno slusam! Divljacki dupli bas, zestoki nabrijani vokal i "niske debele" gitare bili su dobitna kombinacija za mene i za mnoge fanove sirom svjeta od kojih se mnogi uputise u Death Metal nakon nekoliko godina (ja sam jedan od tih)!

Album koji je izasao 92 The Law, i njihov zadnji album (jebiga raspadose se) nije bio ni blizu Slaughtera, jednostavno je falilo energije i ubitacnosti i onih prefinih protocnih rifova. Sve je upakirano previse u neki power fol i to jednostavno nije bilo to!

Zao mi sto se raspadose jer sluso sam neke live snimke iz 93/4 i jebeno su rasturali. No nedavno (2001) su se ipak oformili, i ko zna, mozda u ovoj expanziji thrash reuniona i oni ponovo skrse scenu i ponovo postave temelje nekoj novoj Panteri!!!

HAIL EXHORDER BASTARDS!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 05:07 

Da, Pantera su im definitivno ukrali zvuk. Samo treba da poslusas riff
na "Mouth For War" i na "Desecrator" da se uveris u to! Al koliko god
su oni pokusali da zvuce isto, Exhorder ih rastura i to sa lakocom.

Moram i da cujem "The Law". Ako je taj i blizu prvom onda cu biti
zadovoljan!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 08. 2004. 15:33 

napokon da neko odgovori i na ove legende :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 08. 2004. 05:24 

"Slaughter In The Vatican" trebali bi imat svi! Pa to je thrash
masterpiece!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 02. 2005. 06:20 

Imam Slaughter in the Vatikan na nekoj staroj kaseti kad sam ih prvi put cuo odusevio sam se ali nikako ne mogu da nabavim nista drugo od njih pa i ne mogu puno da razglabam na ovu temu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 03:13 
Moderator

majke su...nabavio sam i cuo i stvarno prejebeno...sad kad cujem panteru dodje ko neki rip off...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 18:10 

E da mi je ovaj bend nekad vidjeti uzivo...jebote sta su oni napravili s a ovim albumom Slaughter...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 18:26 

nikad nisam gotivio panteru a kako se pantera cesto spominje uz exhorder, pa makar i u negativnom smislu nisam ni njih gotivio, haha, sta cu bio sam mlad i netolerantan :D
posluso sam poslije al mi se ne svidja kako pjeva....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2006. 21:51 

podsjeti me Muris na ove hajvane...

mrak bend! obozavam ovaj thrash still... Slaughter jest bolji album ali je svako poređenje sa Panterom besmisleno... pravo mi je smijesno ovo o kopiranju jer se cak i na Panterinom "Power Metal"-u (1988.) nazire "onaj" Dimebagov zvuk i riff a, objektivno gledajuci, jedan "Cowboys From Hell" (o "Vulgar"-u da ne govorimo) kvalitetom jede za dorucak oba ova Exhorder-a... ;) ovi su dobro svirali, jedu svoje instrumente al dzaba.. nema one "duše" koju su Darrel i Phil proizvodili u ta doba... :'(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2006. 21:57 

i da...

( kao borac za čast Pantera-e, imam i argumente :P )

posjedujem live bootleg, "Power Metal Live" 1989. na kojem Pantera izvodi pjesme koje jos nisu bile snimljene na "Cowboys From Hell", znaci par godine prije "Slaughter In The Vatican"-a sto znaci da je svaka prica o ripp offu smijesna :P

Image

samo mi Panteru ne dirajte...:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2006. 02:09 

exhorder odlican thrash, imam 2 albuma...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2006. 02:14 

Brutalaman wrote:

i netreba ti više :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2006. 02:15 

©huck Schuldine® wrote:
Brutalaman wrote:

i netreba ti više :lol:

hahaha,ma ok, ionako sam nisam toliko u tom thrash "fazonu" ;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2006. 02:50 

Slaughter majka. The Law, kao i plagijatori iz Teksasa loma kasnije, mrtvo sranje.

Profile  

Post subject: Re: EXHORDER
PostPosted: 29. 05. 2008. 13:39 
evo jos jedne super vijesti.2001 exhorder se ponovo okupio ali samo da prase po koncertima.sada su ponovo zajedno i pogodite gdje su?
IN D FAKING STUDIO.
dakle novi album do kraja godine
yeeeeeeeaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh

PostPosted: 29. 05. 2008. 13:41 

SODOM wrote:
evo jos jedne super vijesti.2001 exhorder se ponovo okupio ali samo da prase po koncertima.sada su ponovo zajedno i pogodite gdje su?
IN D FAKING STUDIO.
dakle novi album do kraja godine
yeeeeeeeaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh

:o :o :D :D super, kosto si reko PLODNA CE GODINA DA BUDE!

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2008. 20:09 

Imal sta od tog novog albuma? Kako ce se zvat: Slaugther in Mekka? :razz:

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2008. 20:43 
Acronian wrote:
Imal sta od tog novog albuma? Kako ce se zvat: Slaugther in Mekka? :razz:

:mrgreen: :mrgreen:
eto ti lijepog naziva za prvi Bogamberov Live album :mrgreen:

zatisje pred buru ba :twisted:

PostPosted: 27. 11. 2008. 21:02 
ovo meni ofirno pravo...nakon 20 god se pravdaju

Brothers and Sisters of Exhorder ,,,, YOU HAVE BEEN SKREWED!!!!..:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yo people. I am here to inform you that you have been cheated, dooped, robbed! Of what you may ask. Well have you ever wondered why everyone who owns a Slaughter in the Vatican demo (recorded in 1987) says it sounds and feels a million times better than the actual album released by our former employer? IT'S BECUZ IT'S FUCK'N TRUE! So the question now is why did this happen and who is responsible? The songs on the 91 release are not what WE intended to put out. The project was given a shitty budget, it was rushed at every facet and we were forced to use Scott Burns as the producer who at the time was leading the new Death Metal movement that was taking place. Don't get me wrong. Scott was a great guy but we didn't want our record to sound like Sepultura, Death and so on,,,, and it did. Shit,, we weren't even allowed to use our own guitar rigs. We were talked in to using the same exact rig that Sepultura used for Beneath the Remains. Even the fuck'n snare sound was sampled off of Beneath the Remains. When we got home with that piece of shit I could barely listen to it. Even our second record The Law,,, while the production was a thousand times better than SITV it was still rushed and not what we intended to give you,,, the people. So again the question must be asked,,, who is responsible for treating what was at the time our very lifes work like some kind of 2 dollar hooker? I think you know the answer to that and the muthafuckas reading this know who the fuck they are too! Oh and while your reading, read this,,,, you fucks can kiss my fuck'n ass and if you see me come'n you would do well to turn the other fuck'n way!

NOW,,,, we intend to give back what was stolen from you but not without your help. Ya see we have decided to re-record some of those old songs so we can give them the love and attention they deserved. Along with our new material we want to redo 6 or 7 old songs on the new disc and we want YOU to decide which ones will be done.

So write back to us and tell us which ones you want to hear and your wish shall be our command.

Your brother,

Vinnie LaBella

a novi album ce se zvati unBorn Again i valjda ce izaci pocetkom 2009-te

PostPosted: 27. 11. 2008. 22:00 

tenkre. to sto zvuci ko beneath moze samo dobro biti.
ja obozavam taj morissound zvuk.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]