.::Grind Bastard::. wrote:
~°~ wrote:
Fuck the Kusturica kult!!!, frajer napravio pare na nasoj jadnosti... Vidjam je svaki dan, u jos ekstremnijem izdanju jer je zivot neprejebiv reziser! U novijim radovima pokusava izaci iz tog iskljucivog okrilja nekim elementima simbolizma i ekspresionizma, neuspjesno naravno.
a da jednostavno samo gledaš film?
znam da je teško gledat film, a znati da ga je snimio jedan ueber-kreten gargantuoznih razmjera... lol.
jebeš njega, filmovi su mu dobri, al' opet, nisu sad ni neki kult.
jebeš filmove, gledaj Red Dwarf

... koji je blijedo isijavanje realnosti balkanskog zivota i svih, mogucih i nemogucih, apsurda. Zasto bih to radila?
Moze Kusturica biti uber kreten na kub, ako mi se njegov izraz djasvi ja bih ga gledala s uzivanjem. Dakle, da ponovo ne promasis poentu, nije stvar u Kusturici nego u njegovim filmovima. Ne mogu reci da su losi, ali ni da su dobri, odnosno na zadovoljavajucem nivou (za mene), s obzirom na kolicinu i kvalitet inspiracije koju eksploatise od kada je poceo... Krade realnost drustevnog i dusevnog zivota Balkanaca, pa je cak i ne plasira u sokantnijoj i "uznapredovao drama stage" formi. Za mene je to, sve u svemu, samo gledljiv promasaj.