uh gledo sam filmova i filmova,ali evo onih o kojima mi se da pisat:
GO WEST-Ovaj film je...nista.Scenarij je grozan,vec sto puta Äute fraze,veoma predvidljiv,isfuran i prozvakan,prevelik zalogaj,isto se moze reci i za reziju,Imamovic je ok reditelj,ali ima onu boljku koju imaju svi bosanski reditelji poslije rata,ne zna vodit pricu,ne zna povezat kadrove,svaka scena je za sebe,ne zna radit sa glumcima,opet preeevelik zalogaj,treba malo pricekati,sazrijeti,napraviti jos koji kratki film (i bolji od 10 Minuta,ono je precijenjeno ipak),ali eto,morebit da bude nesto od njega za koju godinu(ima tu lijepih kadrova,ali ipak...promisli malo o njima,povezi ih,vodi jebenu pricu jarane).
Muzika je takodjer...nista,scenografija je ok
Glumci...Filipovic i Drmac se trebaju prestat bavit tim poslom,Filipovic pogotovo,ipak su ovo prezahtijevne uloge,Karanovic je bila dobra koliko joj je odron od scenarija dopustio,a Rade Šerbedžija...je bog na zemlji,jedina dobra stvar u ovom filmu.Nije ni gospodja francuskinja u najboljem svjetlu.
Sve u svemu,izvikan film i previse,kao zbog "provokativne" teme,tema nije provokativna,prirodna je i provokativna je idiotima,imam osjecaj da su ga snimali iz prve,bez ponavljanja scena,samo nek je tu...nista nista,vise srece drugi put
CORPSE BRIDE-Crtic je genijalan i bio mi je odlican do polovine,onda odjednom pada,nekonctriran je,izgubljen nekako,i kraj je vala bezze
A mislio sam reci da mu je jedina mana sto ima nekih rip-offova iz NBC
HISTORY OF VIOLENCE-Cronenberg je spasitelj filma,jebote,ovakav film i treba biti,bez kompromisa,bez laznih mocija,bez patetike,bez kvaziumjetnickih preseravanja,what you see is what you get,cista desetka
i po hiljaditi put sam pogledao La Dolce Vita,i opet sam ostao amazed,Fellini je bio samo jedan,may he rest in peace
|