TAKSISTA
- "Ok, pristajem! Ko prvi dobije dvije, pobijedio je! Tvoj ulog je petsto eura, a moj... jebote, ja ne'am love! Nisi rek'o Å¡ta ja ulažem?" - "Ako izgubiÅ¡, napuÅ¡iÅ¡ mi se dlaka sa guzice i muda!" - "Hehe! BaÅ¡ si duhovit, k'o Željko Pervan! PoÅ¡kakilji me da se nasmijem! De ba, reci, Å¡ta ja ulažem?" - "SluÅ¡aj, nemam ja baÅ¡ toliko vremena, ja ulažem petsto eura, a ti ako izgubiÅ¡ napuÅ¡iÅ¡ mi se dlaka sa dupeta i muda! Uzmi il' ostavi!" - "Koji kurac!? Kako misliÅ¡ da ti se napuÅ¡im jebenih dlaka? Jes' ti malo puko? A?" - "Ja naÄupam dlaka sa dupeta i jaja i zamotam ti u dugu rizlu, i ti to popuÅ¡iÅ¡. Å ta ti nije jasno! Hajde, hoćeÅ¡-nećeÅ¡ il' da idem dalje! Požuri!" Ovaj stade da razmiÅ¡lja: "Jebote, imam posla sa jebenim luÄ‘akom, ali petsto eura nije mala lova! A ja se ne zavaljujem ni pare. Pa jebem li ga, izgleda mi kao nakav mlakonja, ima da mu jebem majku perverznu ako izgubim i Å¡ta...", a onda mu reÄe: "Može! Pristajem! Ti petsto jura, ja puÅ¡im dlake! Idemo!" SjedoÅ¡e u kola i odvezoÅ¡e se kod lika koji je ulagao lovu. Kad su uÅ¡li potencijalni puÅ¡aÄ dlaka osta iznenaÄ‘en. Iako je lik imao luksuzni mercedes i ulog od petsto eura, stan mu je bio rupÄaga. Raspar namjeÅ¡taj, oguljene tapete, smeće, polomljene stolice i razna druga govna svud po stanu; otvorena vrata jedne sobe pustiÅ¡e mu pogled na praznu prostoriju u kojoj je samo bio stari ogromni ormar i stolica na sredini, a po podu su bile razbacane rizle i dogorijeli flopovi, a vidjeli su se i tragovi ostarjele povraćotine. Osjeti blagu jezu od te sobe, ali ga prekide pervert koji mu otvori vrata druge sobe i reÄe: "Izvolite!" Propustio ga je u divan salon, sa debelim luksuznim tepihom, udobnim skupocijenim stolicama i masivnim pokeraÅ¡kim stolom. Na stolu nova zelena Äoha, a na njoj uredno složeni neotpakovani Å¡pilovi i žetoni, spremni za novu igru. Pored stola je bila komoda na kojoj su stajale kristalno Äiste ÄaÅ¡e i par flaÅ¡a obojenih žestokih pića. Sve je bilo tako uredno i otmjeno, i potencijalni puÅ¡aÄ dlaka zakljuÄi da je pervert koristio ovaj stan samo kao gajbu za kockanje. Sjeli su za stol. Pervert im natoÄi pića. DoÅ¡ljak je zurio u neotpakovane Å¡pilove ne bi li uoÄio kakvu falinku. Gledao je u žetone, pogledom je pretraživao sto tražeći Å¡tekove za karte, uvjeren da postoje tu, a onda otpi gutljaj iz skupe ÄaÅ¡e i reÄe: "Daj viÅ¡e te jebene domine! Svrbe me prsti za tih petsto eura! Da ti to dignem pa da bježim!" Pervert bez rijeÄi ustade i otiÄ‘e do ugla sobe gdje je bio joÅ¡ jedan ormariÄ i otvori ladicu na njemu, uze staru drvenu kutiju na kojoj je pisalo "Dominoes" i vrati se. Iako su bile stare ko kurac, vidjelo se da su to bile neke buržujske skupe domine, jebaÄke, od slonove kosti. RasuÅ¡e ih po stolu, izmijeÅ¡aÅ¡e i razdijeliÅ¡e. Ko prvi osvojo sto poena, taj je dobio rundu, ko prvi osvoji dvije runde, pobjednik je igre i mora da plati opkladu. Pervert stavi na sto pet novÄanica, malko ofucanih, od sto eura. Igrali su. Prva runda pripade potencijalnom puÅ¡aÄu dlaka. On osjeti kako će uzeti starom petsto eura, sabi svoje piće, te stade požurivati perverta da mijeÅ¡a. Igrali su dalje. Pervert ga potuÄe sa ogromnom razlikom, oko osamdesetak poena. Rezultat se poravnao. DoÅ¡ljak izgubi svoje veselo raspoloženje, mlatnu joÅ¡ jedno piće; igra se nastavila. Bili su tu negdje, sve u par poena, skoro do kraja. Na kraju ipak pervert pobijedi. Pobijedio je u igri i dobio opkladu. "E sad hajde fino da puÅ¡iÅ¡ dlake!", reÄe mu odlažući domine. Taman kad ovaj htjede da mu odbrusi kako od toga nema niÅ¡ta, ispod stola se promoli cijev revolvera u rukama perverta. "Žao mi je, ali tako ti je! Da me ne bi izradio, niÅ¡ta liÄno! A sad izvoli u sobu sa stolicom i ni rijeÄi da nisi rekao! Ako budeÅ¡ dobar, možeÅ¡ da zardiÅ¡ sto eura!" Budući puÅ¡aÄ dlaka uvidje da je Ä‘avo odnio Å¡alu i da ima posla sa totalnim luÄ‘akom, te odluÄi da posluÅ¡a znajući da će doći vrijeme kada će se moći osvetiti. Ustao je i poÅ¡ao u navedenu sobu. UÅ¡li su unutra. Pervert mu baci lisice u ruke i reÄe: "Vezuj se za radijator, ali polako! Kariku koja je na radijatoru priÄvrsti do kraja, a svoju zatvaraj polako, dok ne Å¡kljocne osam puta! Hajde, ne vuci se, misli na sto eura koje ćeÅ¡ dobiti ako budeÅ¡ dobar, ili na moj revolver koji bez problema može da te ohladi, svejedno!" On uÄini Å¡to mu ovaj naloži, uistinu, sve kako ovaj navede. Onda mu pervert reÄe: "A sada gledaj! I to je dio predstave! Ako ne budeÅ¡ gled'o, ima da te o'ladim!" Donese odnekud mali sto na rasklapanje i rasklopi ga. Onda se skinu i otkri kurac obasut nekakvim ekcemima, psorijazama i drugim piÄkama materinama odvratnim za vidjeti. Bio je dlakav kao vukodlak. Onda mu je okrenuo dlakavu bulju i naguzio se. IzmeÄ‘u kanjona guznog promoliÅ¡e se hemeroidi obrasli usarnim dlakama raznih nijansi, svjedoÄeći o nepranju ove guzice, jer su dlake bile nijansirane raznim bojama suhih govana. Cijelo dupe mu je bilo obasuto Äirevima i drugim poslasticama rado viÄ‘enim u goregrind muzici, razne ranice, osipi, nepravilnosti i tako to. Onda se opet okrenuo otkrivÅ¡i mu prizor svoje pozamaÅ¡ne, ali grozne karine, koju zadiže neobiÄno Äistom Å¡akom u odnosu na dio njegovog tijela koji prvenstveno Äuvaju gaće, i otkri kilava muda, otromboljena i otegnuta kao babine sise, sva osuta i perutava, iz kojih su nicale žućkasto-smeÄ‘e i crne dlake. Iako je soba zasmrdjela Äim se ovaj skinuo, kada je odlijepio glomaznu kurÄetinu i oslobodio kilava muda, sobom stade da se Å¡iri tako pogan smrad, da je budući puÅ¡aÄ dlaka odmah povratio. Onda pervert stade tu neÅ¡to malo kao da pleÅ¡e. Ples se sastojao u glavnom od toga Å¡to je on stajao Å¡iroko raÅ¡irenih nogu i klatio kompoziciju kita - muda -hemoroidi i time joÅ¡ viÅ¡e usmrÄ‘ivao prostoriju, od ćega je budući puÅ¡aÄ dlaka, osoba spremna na sve za pare, povraćao konstantno. Onda konaÄno ludi ÄiÄa stavi svoje naoÄare, te brižljivo stade da Äupka dlake sa navedenih mjesta i da ih odlaže na doneseni sto. Probirao je iz Å¡ume i Äupkao, brižno i predano. "Koji kurac biraÅ¡ toliko jebote bog te jebo ludi!!!???", dreknu se zavezani, a pervert, ni ne gledajući ga, odgovori mu mirno: "Ma tražim ti ovo masno, kontaÅ¡, ÄiÄke da ti izvadim..." Zavezani je tu neÅ¡to joÅ¡ protestovao i srao, ali ÄiÄa ga je ignorisao. Kad se na stolu stvori solidan busen dlaka, ÄiÄa stade sa Äupanjem, iako je rekao tiho, kao za sebe: "Bojim se da je malo, al' haj jebaji ga! Da malo saÄuvam i za druge..." Potom je izvadio jednu dugaÄku rizlu, polizao je i zalijepio za kurac sa donje strane, pa ga utopio u vrećasta muda zajedno sa rizlom. Onda je stao da mijeÅ¡a dlake na stolu. Vaistinu pozamaÅ¡no klupko gadnih dlaka se tu stvori. Onda ustade, okrenu dupe toj gomilici i stade da cijedi Äireve sa bulje i da otresa perut sa gujsce na istu. Kad je i to zavrÅ¡io izvadio je potparenu rizlu ispod bogomdanog kurcobana i zarola topÄinu od dlaka. Ostavio ga je na stolu, izaÄ‘e iz sobe i vrati se sa okovom za noge koji baci pred budućeg puÅ¡aÄa dlaka i reÄe mu: "Sad lijepo, na ti kljuÄ od tih malih lisica, skini njih i metni na nogu ovaj jedan okov, a drugi veži za radijator. Brava dvaput treba da Å¡kljocne, ne pukuÅ¡avaj me zajebati da te ne o'ladim! Ako me zezaÅ¡, spavaćeÅ¡ s ribama, comprende? Onda Å¡edi na ovu stolicu (i pri tom mu je odgurnu) i uzmi cigaru u ruke, a ja ću ti zapalit. Ako ne ispuÅ¡iÅ¡ do samog flopa, ima da te o'ladim, ako ne uvlaÄiÅ¡ dim, ima da te o'ladim! Obrni-okreni, ja sam ovde glavna riba, a ako me zajebavaÅ¡ gotov si, pucam bez milosti! Misli na sto eura, jebiga, bar ćeÅ¡ neÅ¡to dobit! Hajde sad! Na posao! TroÅ¡iÅ¡ mi vrijeme uzalud, a vrijeme je novac! Hehe! Malo Å¡ale nikad nije na odmet!" UvidjevÅ¡i svoj položaj, zarobljenik se prihvati stvari kakve jesu i stade da se tjeÅ¡i sa sto eura koje će dobiti nakon izvrÅ¡enja zadatka, te uÄini sve kako mu ovaj i zapovijedi, bez da i proba da zabuÅ¡ava. Kada je konaÄno sve posvrÅ¡avao, uze cigar dlaka u ruke, pervert mu pripali, i on stade da puÅ¡i dlake sa Å¡upka i sa muda. Smrdilo je kao smrt, kao najgušći koncentrat septiÄke jame koju pune bolesnici sa najzajbanijim bolestima svijeta, kao leÅ¡ pun govana, ostavljen u maloj lokvi u nekoj Å¡umi, kao neÅ¡to najgore Å¡to možete zamisliti. IspuÅ¡io je do kraja pljugu, mada je morao malko da zastaje radi povraćanja. Pervert je to gledao sa blaženim osmijehom, mrmljajući neÅ¡to na francuskom sebi u njedra, ko će ti ga znati koji kurac. Na kraju puÅ¡aÄ dlaka pade u bandak, onesvijesti se i skljoka sa stolice u povraćotinu. Pervert ga brzo odveza, podiže ga na ramena i iznese iz stana. Ubacio mu je u džep od koÅ¡ulje sto eura, pozvao mu taksi i ubacio ga u njega. Dao je taksisti pedeset eura rekavÅ¡i mu da je njegov prijatelj (puÅ¡aÄ poganih dlaka) previÅ¡e popio i da je skoro pa upropastio njegovu roÄ‘endansku zabavu, te da ga odveze kilometar od tog kvarta i osatvi na kakvoj klupi, i da zaboravi na to sve. Taksista to prihvati, jerbo su teÅ¡ka vremena, sve poskupilo a poskupljivaće i dalje. Taksista je odvezao unesrećenog do jednoga parka i odložio u nekakvo udobno grmlje, a da je udobno zakljuÄujem po tome Å¡to se po tom grmlju izležavalo joÅ¡ par kloÅ¡ara-beskućnika. Onda taksista malko razmisli, pa se sjeti da će ove propalice zasigurno, Äim se on udalji stati da prevrću džepove pristiglog kolege, te je bolje da to uÄini on, jer će lik svakako ostati bez iÄega. I tako mu on uze i sve Å¡to mu se zateklo po džepovima: sto eura, mobilni telefon starije proizvodnje, paket žvaka, i kožni novÄanik, doduÅ¡e prazan, iz kojeg je prethodno izvadio dokumenta koja je želio ostaviti napuÅ¡enom u džep od koÅ¡ulje, ali predomisli se kako bi do kraja isfurao tu svoju zloću, pa mu zafrljaci dokumenta Å¡to je jaÄe mogao u ogromno grmlje. Potom je sa ozbiljnim izrazom lica sjeo u svoj taksi i odvezao se dalje.
poÅ¡to me ovaj lik nahvalio, ja sam se malo nafuro, pa sam vam objesio joÅ¡ jednu moju priÄu!
|