Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 18:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37  Next
Author Message
 Post subject: Re: ...only yours stuff...
PostPosted: 05. 02. 2008. 14:00 

ovaj momak stvarno ima potencijala, bez zajebancije.

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2008. 00:36 

imam jarane al za gluposti, to mi po vas dan pada na pamet :)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2008. 03:45 

TAKSISTA

- "Ok, pristajem! Ko prvi dobije dvije, pobijedio je! Tvoj ulog je petsto eura, a moj... jebote, ja ne'am love! Nisi rek'o šta ja ulažem?"
- "Ako izgubiš, napušiš mi se dlaka sa guzice i muda!"
- "Hehe! Baš si duhovit, k'o Željko Pervan! Poškakilji me da se nasmijem! De ba, reci, šta ja ulažem?"
- "Slušaj, nemam ja baš toliko vremena, ja ulažem petsto eura, a ti ako izgubiš napušiš mi se dlaka sa dupeta i muda! Uzmi il' ostavi!"
- "Koji kurac!? Kako misliš da ti se napušim jebenih dlaka? Jes' ti malo puko? A?"
- "Ja načupam dlaka sa dupeta i jaja i zamotam ti u dugu rizlu, i ti to popušiš. Šta ti nije jasno! Hajde, hoćeš-nećeš il' da idem dalje! Požuri!"
Ovaj stade da razmišlja: "Jebote, imam posla sa jebenim luđakom, ali petsto eura nije mala lova! A ja se ne zavaljujem ni pare. Pa jebem li ga, izgleda mi kao nakav mlakonja, ima da mu jebem majku perverznu ako izgubim i šta...", a onda mu reče: "Može! Pristajem! Ti petsto jura, ja pušim dlake! Idemo!" Sjedoše u kola i odvezoše se kod lika koji je ulagao lovu.
Kad su ušli potencijalni pušač dlaka osta iznenađen. Iako je lik imao luksuzni mercedes i ulog od petsto eura, stan mu je bio rupčaga. Raspar namještaj, oguljene tapete, smeće, polomljene stolice i razna druga govna svud po stanu; otvorena vrata jedne sobe pustiše mu pogled na praznu prostoriju u kojoj je samo bio stari ogromni ormar i stolica na sredini, a po podu su bile razbacane rizle i dogorijeli flopovi, a vidjeli su se i tragovi ostarjele povraćotine. Osjeti blagu jezu od te sobe, ali ga prekide pervert koji mu otvori vrata druge sobe i reče: "Izvolite!" Propustio ga je u divan salon, sa debelim luksuznim tepihom, udobnim skupocijenim stolicama i masivnim pokeraškim stolom. Na stolu nova zelena čoha, a na njoj uredno složeni neotpakovani špilovi i žetoni, spremni za novu igru. Pored stola je bila komoda na kojoj su stajale kristalno čiste čaše i par flaša obojenih žestokih pića. Sve je bilo tako uredno i otmjeno, i potencijalni pušač dlaka zaključi da je pervert koristio ovaj stan samo kao gajbu za kockanje. Sjeli su za stol. Pervert im natoči pića. Došljak je zurio u neotpakovane špilove ne bi li uočio kakvu falinku. Gledao je u žetone, pogledom je pretraživao sto tražeći štekove za karte, uvjeren da postoje tu, a onda otpi gutljaj iz skupe čaše i reče: "Daj više te jebene domine! Svrbe me prsti za tih petsto eura! Da ti to dignem pa da bježim!" Pervert bez riječi ustade i otiđe do ugla sobe gdje je bio još jedan ormarič i otvori ladicu na njemu, uze staru drvenu kutiju na kojoj je pisalo "Dominoes" i vrati se.
Iako su bile stare ko kurac, vidjelo se da su to bile neke buržujske skupe domine, jebačke, od slonove kosti. Rasuše ih po stolu, izmiješaše i razdijeliše. Ko prvi osvojo sto poena, taj je dobio rundu, ko prvi osvoji dvije runde, pobjednik je igre i mora da plati opkladu. Pervert stavi na sto pet novčanica, malko ofucanih, od sto eura. Igrali su. Prva runda pripade potencijalnom pušaču dlaka. On osjeti kako će uzeti starom petsto eura, sabi svoje piće, te stade požurivati perverta da miješa. Igrali su dalje. Pervert ga potuče sa ogromnom razlikom, oko osamdesetak poena. Rezultat se poravnao. Došljak izgubi svoje veselo raspoloženje, mlatnu još jedno piće; igra se nastavila. Bili su tu negdje, sve u par poena, skoro do kraja. Na kraju ipak pervert pobijedi. Pobijedio je u igri i dobio opkladu. "E sad hajde fino da pušiš dlake!", reče mu odlažući domine. Taman kad ovaj htjede da mu odbrusi kako od toga nema ništa, ispod stola se promoli cijev revolvera u rukama perverta. "Žao mi je, ali tako ti je! Da me ne bi izradio, ništa lično! A sad izvoli u sobu sa stolicom i ni riječi da nisi rekao! Ako budeš dobar, možeš da zardiš sto eura!"
Budući pušač dlaka uvidje da je đavo odnio šalu i da ima posla sa totalnim luđakom, te odluči da posluša znajući da će doći vrijeme kada će se moći osvetiti. Ustao je i pošao u navedenu sobu. Ušli su unutra. Pervert mu baci lisice u ruke i reče: "Vezuj se za radijator, ali polako! Kariku koja je na radijatoru pričvrsti do kraja, a svoju zatvaraj polako, dok ne škljocne osam puta! Hajde, ne vuci se, misli na sto eura koje ćeš dobiti ako budeš dobar, ili na moj revolver koji bez problema može da te ohladi, svejedno!" On učini što mu ovaj naloži, uistinu, sve kako ovaj navede. Onda mu pervert reče: "A sada gledaj! I to je dio predstave! Ako ne budeš gled'o, ima da te o'ladim!" Donese odnekud mali sto na rasklapanje i rasklopi ga. Onda se skinu i otkri kurac obasut nekakvim ekcemima, psorijazama i drugim pičkama materinama odvratnim za vidjeti. Bio je dlakav kao vukodlak. Onda mu je okrenuo dlakavu bulju i naguzio se. Između kanjona guznog promoliše se hemeroidi obrasli usarnim dlakama raznih nijansi, svjedočeći o nepranju ove guzice, jer su dlake bile nijansirane raznim bojama suhih govana. Cijelo dupe mu je bilo obasuto čirevima i drugim poslasticama rado viđenim u goregrind muzici, razne ranice, osipi, nepravilnosti i tako to. Onda se opet okrenuo otkrivši mu prizor svoje pozamašne, ali grozne karine, koju zadiže neobično čistom šakom u odnosu na dio njegovog tijela koji prvenstveno čuvaju gaće, i otkri kilava muda, otromboljena i otegnuta kao babine sise, sva osuta i perutava, iz kojih su nicale žućkasto-smeđe i crne dlake. Iako je soba zasmrdjela čim se ovaj skinuo, kada je odlijepio glomaznu kurčetinu i oslobodio kilava muda, sobom stade da se širi tako pogan smrad, da je budući pušač dlaka odmah povratio. Onda pervert stade tu nešto malo kao da pleše. Ples se sastojao u glavnom od toga što je on stajao široko raširenih nogu i klatio kompoziciju kita - muda -hemoroidi i time još više usmrđivao prostoriju, od ćega je budući pušač dlaka, osoba spremna na sve za pare, povraćao konstantno. Onda konačno ludi čiča stavi svoje naočare, te brižljivo stade da čupka dlake sa navedenih mjesta i da ih odlaže na doneseni sto. Probirao je iz šume i čupkao, brižno i predano. "Koji kurac biraš toliko jebote bog te jebo ludi!!!???", dreknu se zavezani, a pervert, ni ne gledajući ga, odgovori mu mirno: "Ma tražim ti ovo masno, kontaš, čičke da ti izvadim..." Zavezani je tu nešto još protestovao i srao, ali čiča ga je ignorisao. Kad se na stolu stvori solidan busen dlaka, čiča stade sa čupanjem, iako je rekao tiho, kao za sebe: "Bojim se da je malo, al' haj jebaji ga! Da malo sačuvam i za druge..." Potom je izvadio jednu dugačku rizlu, polizao je i zalijepio za kurac sa donje strane, pa ga utopio u vrećasta muda zajedno sa rizlom. Onda je stao da miješa dlake na stolu. Vaistinu pozamašno klupko gadnih dlaka se tu stvori. Onda ustade, okrenu dupe toj gomilici i stade da cijedi čireve sa bulje i da otresa perut sa gujsce na istu. Kad je i to završio izvadio je potparenu rizlu ispod bogomdanog kurcobana i zarola topčinu od dlaka. Ostavio ga je na stolu, izađe iz sobe i vrati se sa okovom za noge koji baci pred budućeg pušača dlaka i reče mu: "Sad lijepo, na ti ključ od tih malih lisica, skini njih i metni na nogu ovaj jedan okov, a drugi veži za radijator. Brava dvaput treba da škljocne, ne pukušavaj me zajebati da te ne o'ladim! Ako me zezaš, spavaćeš s ribama, comprende? Onda šedi na ovu stolicu (i pri tom mu je odgurnu) i uzmi cigaru u ruke, a ja ću ti zapalit. Ako ne ispušiš do samog flopa, ima da te o'ladim, ako ne uvlačiš dim, ima da te o'ladim! Obrni-okreni, ja sam ovde glavna riba, a ako me zajebavaš gotov si, pucam bez milosti! Misli na sto eura, jebiga, bar ćeš nešto dobit! Hajde sad! Na posao! Trošiš mi vrijeme uzalud, a vrijeme je novac! Hehe! Malo šale nikad nije na odmet!" Uvidjevši svoj položaj, zarobljenik se prihvati stvari kakve jesu i stade da se tješi sa sto eura koje će dobiti nakon izvršenja zadatka, te učini sve kako mu ovaj i zapovijedi, bez da i proba da zabušava.
Kada je konačno sve posvršavao, uze cigar dlaka u ruke, pervert mu pripali, i on stade da puši dlake sa šupka i sa muda. Smrdilo je kao smrt, kao najgušći koncentrat septičke jame koju pune bolesnici sa najzajbanijim bolestima svijeta, kao leš pun govana, ostavljen u maloj lokvi u nekoj šumi, kao nešto najgore što možete zamisliti. Ispušio je do kraja pljugu, mada je morao malko da zastaje radi povraćanja. Pervert je to gledao sa blaženim osmijehom, mrmljajući nešto na francuskom sebi u njedra, ko će ti ga znati koji kurac. Na kraju pušač dlaka pade u bandak, onesvijesti se i skljoka sa stolice u povraćotinu. Pervert ga brzo odveza, podiže ga na ramena i iznese iz stana. Ubacio mu je u džep od košulje sto eura, pozvao mu taksi i ubacio ga u njega. Dao je taksisti pedeset eura rekavši mu da je njegov prijatelj (pušač poganih dlaka) previše popio i da je skoro pa upropastio njegovu rođendansku zabavu, te da ga odveze kilometar od tog kvarta i osatvi na kakvoj klupi, i da zaboravi na to sve. Taksista to prihvati, jerbo su teška vremena, sve poskupilo a poskupljivaće i dalje. Taksista je odvezao unesrećenog do jednoga parka i odložio u nekakvo udobno grmlje, a da je udobno zaključujem po tome što se po tom grmlju izležavalo još par klošara-beskućnika. Onda taksista malko razmisli, pa se sjeti da će ove propalice zasigurno, čim se on udalji stati da prevrću džepove pristiglog kolege, te je bolje da to učini on, jer će lik svakako ostati bez ičega. I tako mu on uze i sve što mu se zateklo po džepovima: sto eura, mobilni telefon starije proizvodnje, paket žvaka, i kožni novčanik, doduše prazan, iz kojeg je prethodno izvadio dokumenta koja je želio ostaviti napušenom u džep od košulje, ali predomisli se kako bi do kraja isfurao tu svoju zloću, pa mu zafrljaci dokumenta što je jače mogao u ogromno grmlje. Potom je sa ozbiljnim izrazom lica sjeo u svoj taksi i odvezao se dalje.

pošto me ovaj lik nahvalio, ja sam se malo nafuro, pa sam vam objesio još jednu moju priču!

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2008. 16:07 

Posljednje je dosta dobro, zaista, zao mi je sto autor svoju sposobnost da fino tece dok pripovjeda shvata kao zajebanciju, te nije razradio kraj. No, trebalo bi naci rijeci kojima opisati stanje nakon budjenja... a da se isto nije dozivilo :lol: Dobar odabir naslova, takodjer.

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2008. 19:11 
Moderator

dobro ga ide, samo da se ne ufura pa da se pokvari hehe :)

Profile  

PostPosted: 06. 02. 2008. 22:34 

autor je još mlađahno momče koje zbilje ne znade, a i treba malko i šegu forsirat, većina je ozbiljnog štiva na ovoj temi.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 00:22 

tako je shitp....

@~°~ ugledaj se na shitp...

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 01:07 

ironija nije vrsta metala :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 19:32 

Nekom sega, a nekog ne bi nista iznenadilo...

@mladjahno momce: :lol:

@blood: zato je tu mladjahno momce. Sad mozes citat, a da te nije stid... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 20:27 

~°~ wrote:
Nekom sega, a nekog ne bi nista iznenadilo...

@blood: zato je tu mladjahno momce. Sad mozes citat, a da te nije stid... :mrgreen:

ne kontam?

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 05:25 

dobar mali dobar hehe, samo nisam skonto jel boris il zvonce :mrgreen:

mislim da je zvonce :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 15:41 

@blood: sugerisa da se ugledam na shitpiftera, a ja odvratih...
~°~ wrote:
zato je tu mladjahno momce. Sad mozes citat, a da te nije stid... :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 15:52 

~°~ wrote:
@blood: sugerisa da se ugledam na shitpiftera, a ja odvratih...
~°~ wrote:
zato je tu mladjahno momce. Sad mozes citat, a da te nije stid... :mrgreen:

dobro to. znam ja sta sam ja rekao i sta si ti napisala, ali sta to znaci konkretno? sta da se ne stidim? sta ba? de dodi sebi...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:02 

Jao!... 'ajd, lakse ti je sad, shvatam.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2008. 16:05 

ma ne shvatas ti nista, ti samo mislis da shvatas, u tome i jest problem. :lol:

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 17:07 
Moderator

:lol:

jeste svi loodi ocam' :razz:

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 04:59 

evo da i ja nesto

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 01:48 

Blesavi Mile

26. maja neke godine porodilištem odjeknu glasan plač veoma krupnog dječaka, od čijeg poroda doktori moraše napraviti čitavih dvadeset i kusur šavova na rupi iz koje je izašao. Nazvaše ga Mile, po dedi koji je umro par dana ranije. Od malih nogu je bio zajeban ko sam đavo, non stop je vriskao i kmečao, ibretio se bez vidnih razloga. Roditelji su ga pazili kao malo vode na dlanu, a zajebani Mile se potrudio da im lica učini jadnima i izmučenima do daske. Bio je fizički napredniji od svojih vršnjaka, ali mentalno nazadniji. Progovorio je tek sa tri godine, i to nekako ziljavo. Nije znao ni da se igra pošteno, šta god da uzme u ručice uspio bi da se nekako nagrdi i povrijedi, a onda bi satima cmizdrio i derao se. Kad je došlo vrijeme da se upiše u osnovnu školu roditelji su morali da odnesu plavu koverticu direktoru, jer je bila upitna normalnost malog Mileta. Njegov otac nije dao to reći, bojao se da bi mogao negdje načuti da je jebač loš i da ne zna napraviti dijete, pa je onda radije korumpirao direktora.

Od samog polaska u školu Mile je imao grdnih problema. Osim što je pišao u gaće redovno bio je glup k'o točak i ništa nije mogao zapamtiti. Dobijao je jedinice i iz najjednostavnijih zadataka. Ako bi učiteljica rekla da se nacrta lopta, Mile bi nacrtao lastu, ako bi učiteljica rekla da se napiše slovo "a", Mile bi nacrtao lastu, ako bi učiteljica rekla da se sluša i ne piše ništa, Mile bi opet nacrtao lastu. Zbog svega ovoga Mile je postao glavni predmet zajebancije, šala i provokacija. Iako mnogo snažniji i krupniji od svojih vršnjaka, bio je najveća kukavica i bojao se svega i svakoga, tukle su ga čak i djevojčice. Učiteljica je predlagala roditeljima i nastavnom vijeću da malog pošalju u specijalnu školu, ali par redovnih stotina u direktorovim rukama se protivilo tome. Jadna učiteljica je morala da trpi malog Mileta i da se muči oko njega, a on nije pokazivao nikakav progres, osim u svojim glupostima i sranjima, svaki dan je bivao sve gori. Kod kuće je učio sa mamom, naravno, bez uspijeha. Ona bi se satirala da mu nešto objasni, ali Mile nije ništa kontao. Ako bi mu mama dala jednu jabuku u ruku,on bi znao da ima jednu, ako bi mu dala još jednu on bi opet rekao da ima jednu, ili, kad bi bio raspoložen, da ih ima hiljadu. Do petog razreda je uspio da nauči da pipe i čita, i nešto malo da sabira i oduzima. Znao je i da množi sa jedan i sa deset, ali nije znao da razlikuje domaće od divljih životinja i tako neke banalne stvari.

U petom razredu Mile je počeo da biva svjestan svoje snage, i ubrzo je počeo da zavodi teror u razredu i sporvodi torture nad osobama koje su ga podjebavale. Svaki veliki odmor Mile bi nekoga izudarao ispred škole, a marisao je i starije učenike od sebe. Zbog toga je počeo kući da dobija batine od starog, koje je poslije na ulici dobijao neko od Mileta. I dalje je bio glup k'o kurac, padao je iz svega mogućeg.

Stariji momci su voljeli Mileta jer je bio jako povodljiv i od njega su lako pravili budalu. Mileta nije bio problem nagovoriti da hvata žene za dupeta, da se skida go na ulici, da puši cigare, psuje boga hodži ili popu i kamaru drugih stvari. Zbog toga je stekao nadimak Blesavi Mile.

Po završetku osnovne škole Miletov otac, uz nove plave koverte, je uspio da upiše sina na stolarski zanat. Tokom čitavog školovanja Mile se marisao i blamirao. Zanat, naravno, nije izučio, sve što je naučio bili su kojekakvi fakinluci i i mangupluci. Jednom se Mile upišao na času, a jedan ubogi momčić dopusti sebi glasn smijeh. Sutra ga je Mile na velikom odmoru povalio na pod i ispišao mu se na facu. Samo očeve koverte su ga spasile od izbačenja. Ipak, bez obzira na Miletov teror, svi su mu se stalno smijali i furali ga da se ofira. Ako bi neko slučajno spomenuo, naprimjer, kako ne vjeruje da iko u školi može salto da napravi, a Mile ga čuo, sigurno je bilo da će poslije nastave ili na odmoru Mile leđima obijati asfalt ispred škole pokušavajući salto. Jednom su ga naložili da ugasi dvanaest cigareta sebi na nogu, drugi put da pokaže go kurac nekim babama koje su prolazile pored škole, a kada ga niko ne bi ložio na kakvu glupost Mile bi se nekako sam unesrećio i osramotio, kao kad je mrtvog pacova, nađenog u na hrpi smeća u kontejneru, ponosno nosio u golim rukama kroz cijelu školu.

Poslije "završenog" zanat Miletov otac je našao sinu posao noćnog čuvara u jednom magacinu. To je jedini posao u kojem Mile nije mogao zapasti ukakav konflikt, jer je radio sam i noću, kada nije bilo nikoga. Blesavi Mile je bio zadovoljan poslom i osjećao se uspiješnim. Posao je obavljao savjesno, svaki put bi odradio svojih osam sati budan, mada je ponekad bio malo manje oprezan jer bi se bavio nekom glupošću, kao što je hvatanje žohara u teglu, te simuliranje zemljotresa istim manijakalnim trešenjem tegle. Nije imao nikakvu djevojku nikada, ali to ga nije pretjerano brinulo, bio je totalno aseksualan, nije ga ni drkao. Platu je obično davao roditeljima, nešto malo je on trošio, uglavnom na cigarete i slatkiše.

To je tako potrajalo dobrih dvanaest godina, Mile je i dalje bio potpuni idiot, ali na poslu nikada nije napravio ni jednu falinku, a kako je radio po noći, rijetko je pravio bilo kakve probleme. Onda mu je umro otac. Na sahrani je bilo mnogo ljudi, pred kojima se Mile obrukao tako što se zajebavao sa očevom krščinom koja mu je na kraju ispala, na čelu pogrebne povorke. Blesavi Mile je bio pun sebe taj dan i osjećao se neobično važnim, jer su mu svi stezali ruku i tapšali ga po ramenu. Na samoj sahrani Mile stade da proganja malog guštera koji se sunčao na crnoj mramornoj ploči jednoga groba, te uspori sam čin spuštanja kovčega zbog svoje odsutnosti, koja je prouzrokovala i odsutnost njegove majke koja je pošla da ga dovuče pred iskopan grob. U kući se čas majmunisao i smijao kao da ništanije bilo, čas pravio tužne face govoreći kako je njegov otac bio dobar čovjek, a u više navrata je upalio i televizor, što je bilo vrlo nepristojno u toj situaciji. Toliko se ufurao zbog društva oko njega, koje su mahom sačinjavali starci i babe, raspravljao je sa njima o nekim ozbiljnim stvarima i prosipao neviđene gluposti, tipa da će ocu sagraditi grob u obliku hurmašice jer je njegov otac ludio za ovim kvazi-kolačem. Zbog prisustva Blesavog Mileta i obaveze da ga se pušta da govori i da se pravi da ga se sluša, gosti su se vrlo brzo razilazili. Koji dan poslije Blesavi Mile se opet vratio na posao. Sve je njemu bilo isto, osim što sada platu nije davao roditeljima, nego samo mami. I dalje se zabavljao na poslu kojekakvim idiotarijama, radio uvijek noćnu, pišao uz kućaru u kojoj radi, pravio se važan i pametan.

Prošlo je još sedam godina, a onda mu je umrla i mater. Rodbina, poznavajući psihologiju Blesavog Mileta, uze na sebe organizaciju sahrane, i Blesavi Mile dobi još jednom priliku da bude u centru pažnje, ali opet na sahrani priušti posjetiteljima par solidnih ofiraža. Najprije je pred popom i njegovim pomoćnikom počeo tako strašno da psuje boga, jer je zaboravio da obuje tatine cipele koje su bile nove, u kutiji ispod kreveta, da su ovi morali da se maknu od njega zbog neugodnosti. Onda je šutao nekakvu spljoštenu konzervu cijelim putem od kapele do groba, a grand finale se desilo kada je održao govor na grobu svojih roditelja koji je zgrozio sve prisutne svojom nenormalnom glupošću, u kojem je, između ostalog, Blesavi Mile navodio to kako bi on roditelje sahranio u dva odvojena groba da ima toliko para, jer na njima ne bi štedio ni krvi svoje, a kamoli grobova, i da ga je stid što ih mora ovako gurat u jedan grob, te kako će srušiti postojeći spomenik da bi napravio novi, trideset metara visok i da se sav sjaji. Opet je još par dana imao priliku da bude glavni i da se kurči i pametuje gostima, a onda se opet vratio u kolotečinu.

Iako je sada bio potpuno sam i nikome nije davao svoju platu, Mile je i dalje bio sretan i zadovoljan kao i prije, kao da se ništa nije desilo. Jeste da mu se kuća pretvarala u svinjac, ali jednom mjesečno su mu dolazile tetke da srede nered, pa ni to nije bilo tako strašno. Gazda mu je izašao u susret tako što mu je odredio smjenu od deset sati koja mu je donosila više love. Svako veče, oko pola deset Blesavi Mile je odlazio na posao. Na poslu je bio budan i oprezan, osim kada se bavio glupošću, sve do osam ujutru. I dalje je zapišavao kućaru u kojoj je obitavao dok radi, maltretirao žohare i strogo gledao i osvjetljavao baterijom pijanu i drogiranu omladinu koja se u gluha doba noći vraćala pored njegovog magacina iz svojih pohoda. Vraćao bi se kući oko pola devet ujutru, doručkovao i lijegao do spava. Spavao je nikad duže od devet sati, najkasnije bi se ustao oko šest popodne. Ponekad bi stao sa pijandurama ispred granapa da proslovi koju, te je zbog nesuglasica ponekad bio primoran i da isprebija ponekog. Uredno je plaćao račune, a čekanje u redovima je koristio da naglas iznese svoje nevjerovatno usrano glupe činjenice o lopovima iz pošte koji ništa ne rade da bi narod čekao u redu. Jeo je ili kući, i to samo proizvode koji ne zahtijevaju nikakvo pripremanje, ili u ćevabdžinici u naselju, gdje je ponekad znao ostati i cijelih četrdesetpet minuta nakon završetka jela samo da bi vidio mehaničku kukavicu koja izljeće iz sata u određeno vrijeme. Nije pio alkohol i nije se drogirao. Pušio je cigarete, gledao je televiziju i igrao se svakojakim glupostima. Nije se družio ni sa kim, a niko mu nije ni trebao. Živjeo je sretan i zadovoljan svaki dan.

Vjerovali ili ne, Blesavi Mile dostiže tako blizu četrdeset godna radnog staža, penzionisa se i nastavi da živi sretno i lijepo. Uopšte mu nije nedostajalo radno mjesto, Blesavog Mileta je bolio kurac za sve u životu osim za njegove gluposti koje je izmišljao i kojima se zabavljao od kako postoji. U osamdesetoj godini je pucao od zdravlja, čak i tada je znao da sredi poneku alkoholičarsku propalicu ispred granapa, koja bi ga iznervirala jer je glupa, kako je Blesavi Mile govorio.

Nakon što se nije pojavljivao desetak dana u komšilku, javiše komšije Miletovoj rodbini da ga nema. Ovi su ga zvali i zvali na telefon, ali nije se javljao. Na kraju su provaliliu stan i našli ga mrtvog na krevetu, sa blaženim osmijehom, u devedesetpetoj godini. I mrtav je izgledao trideset godina mlađe, Blesavi Mile, čovjek koji od petog razreda osnovne škole nije plakao, nije se brinuo, nije bio tužan i nije se osjetio poraženim, bezvrijednim, nepotrebnim i ništavnim.

sad me fino opet hvalite! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 02:48 

ahhahaahaha, ako je tvoje, svaka cast.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 14:06 

jest moje matere mi, ja sve izmislio.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]