pa sta mislite o najbolesnijem filmu svih vremena, prema kojem je cannibal holocaust disniyev crtic? nadam se da mi moderatori nece srat sto sam otvorio zasebnu temu za ovo, ali ovaj film to '' zasluzuje ''. postiji mnogo prica vezanih za voaj film, od optuzbi da je snuff, zbog cega je reziser mnogo puta bio na sudu, pa sve do istinitog dogadjaja kada je neki lik u japanu ubio nekoliko djevojcica na poptuno isti nacin kao u filmu guinea pig: devils experiment. usput, to je prvi i najbrutalniji dio ovog serijala, koji kao VHS osamdesetih kruzio po japanu, ali vecina ljudi nije ni znala sta je to, bio je ko neki mit, dok neka zena nije dosla do kasete, i sokirana njenim sadrzajem, prijavila slucaj policiji, misleci da je pravo ubistvo. film se radi o trojici likova koji uhvate neku curu, drogiraju je, vezu i muce na najbolesnije nacine, od cupanja noktiju, do polijevanja vrelim uljem, pa sve do vadjenja oka iglom. po meni, da bi rezirao ovaj film moras biti ili totalni bolesnik ili jebeni genijalac, sto vjerujem da je ovaj reziser, i jedno i drugo, jer strahoviti kvalitet specijalnih efekata ( film je sniman 1985, a mnogi danas akcijski filmovi bi mogli pozavidjeti guinei pigu zbog kvalitete realnosti )i amaterski snimak vam daje taj uznemirujuci osjecaj da gledate pravo ubijanje na tv-u.
|