Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 12:31

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09. 05. 2005. 23:43 

LEJNA wrote:
Demonologist wrote:
Ljudi,Tito je učinio za bivšu Jugu što niko drugi nikad nije.Imao je možda i nekih lošijih poteza u životu,al trebalo je održat ovu balkansku bagru na okupu i za to mu svaka čast!Mogu i ja i bilo ko drugi kritikovati,al pitajte svoje starce koji su imali divno djetinjstvo,dobra radna mjesta i koji su dva puta godišnje išli na more.Jedino što mu zamjeram je to što nije živio vječno!

Potpisujem!

i ja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 00:25 

burzum wrote:
jes on ucinio ali sada ispastamo Tito je smrad,ostavio je zemlju u dugovima, ali mislim da ovakvih tema ne treba da bude na ovakvim forumima.
al si ti glup!kredite koje smo dizali bili su poslije titove smrti....jadnik...jedini smrad kojeg ja osjetim jos iz hrvatske(ja mislim)si ti! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 16:55 
Moderator

trenje wrote:
biafra wrote:
trenje wrote:
biafra wrote:
jebo te tito
jebo tebe konj! il' jos bolje>>> Buzzonja na konju!

ma shalim se,neb ja titu...
jes' sad' si uvidjeo da te Buzzo vise pali, jeldA?

Image

koga ovaj nebi palio
125kg cisog seksa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 20:53 

ma de taj lik ima 125kg? možda u kosi?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2005. 22:40 

hahahahahaha..biafra ledzendo.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject: Re: TITO??
PostPosted: 10. 05. 2005. 22:41 
Moderator

satans bride wrote:
jel se neko od vas sjetio da je danas 25 godina od njegove smrti??

jesam, jer sam bio na njegovom spomeniku u marsalki, snimao nesto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 05. 2005. 20:31 

Bratstvo-Jedinstvo________________LLLLLLLLLLLLL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 18:12 

Eh da i ja koju o Josipu kazem. Josip je jedan izvanredan covjek (bio), sjajan vojskovodja, politicar, govornik, vodja naroda itd. Jedna stvar koju je propustio je ekonomija, i to je sve sto mozemo da mu zamjerimo. Jos jedna stvar koju mu ja zamjerim je sto nije odgojio nasljednika i sto se nije povukao sa politicke scene na vrijeme. Da je uradio ovo mozda bi Juga potrajala malo duze, ali raspad je bio neminovan, i to je cinjenica, jer nista sto je na silu spojeno ne moze kao takvo i da ostane. Zato, da bezveze ne pricamo da li je dobar ili ne, za ono vrijeme je bio vise nego DOBAR, kakav bi bio danas ne znamo, niti cxemo znati. Sjecajmo se njegovog pozitivnog lika, obiljezimo koju godisnjicu, polozimo koji cvijet, ali nikada nemojmo zaboraviti SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 20:45 

RATAMAHATTA wrote:
jer nista sto je na silu spojeno ne moze kao takvo i da ostane.

juga nije bila na silu spojena :roll: :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 22:44 

OOOO Mary! Juga je i te kako bila spojena na silu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:02 

RATAMAHATTA wrote:
OOOO Mary! Juga je i te kako bila spojena na silu!

zavisi koja juga i kako to gledas :? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:12 

Juga! Koja god, i kako god da je gledas je bila san samo pojedinih, ostali su imali druge namjeri, ili im nije ni padala na pamet takva fuzija drzava. Ni jedan vjestacki spoj ne moze da se odrzi. A Juga je bila jedan takav (vjestacki) spoj, htjeli mi to prihvatiti ili ne!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:33 

RATAMAHATTA wrote:
Juga! Koja god, i kako god da je gledas je bila san samo pojedinih, ostali su imali druge namjeri, ili im nije ni padala na pamet takva fuzija drzava. Ni jedan vjestacki spoj ne moze da se odrzi. A Juga je bila jedan takav (vjestacki) spoj, htjeli mi to prihvatiti ili ne!
spoj koji je savrseno funkcionisao za vrijeme tita..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:44 

[ixxxy] wrote:
RATAMAHATTA wrote:
spoj koji je savrseno funkcionisao za vrijeme tita..
HAIL!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:44 
Administrator

Tito i njegov rezim koliko god imali dobrih poteza imali su i losih. Nerijeseno nacionalno pitanje, gotovo nikakve gradjanske slobode, ekonomija koja je bila na totalno krivom kursu odnosno taj antikapitalisticki odnos u privredi itd.
Kome je u komunizmu bilo dobro? Dobro je ovcama bilo kojima je najvaznija velicanstveno trojstvo: Na sebe, uza se, i podase i njemu nista vise ne treba. Kako je bilo intelektualcima koji su imali ideje i zamisli drugacije od Njegovih? Takve je mrak jeo u velikim kolicinama.
Gledano iz ove perspektive i ovog vremena komunizam je bio OK, i jedino sto nas je sve drzalo na okupu, to famozno bratstvo i jedinstvo.

Uglavnom, nemojte padati u delirijum zbog tih proslih, divnih vremena gdje je svako iso na more 2 put godisnje i sl. Zapitajte se kako je bilo onim na Golom otoku i drugim komunistickim stratistima koji su tamo dospjeli jer su imali drugacije misljenje nego Covjek u bijelom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:49 

rock wrote:
Kome je u komunizmu bilo dobro? Dobro je ovcama
Cobanee vrati seee
ovce tvojee ne mogu bez tebe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 05. 2005. 23:53 

rock wrote:
Tito i njegov rezim koliko god imali dobrih poteza imali su i losih. Nerijeseno nacionalno pitanje, gotovo nikakve gradjanske slobode, ekonomija koja je bila na totalno krivom kursu odnosno taj antikapitalisticki odnos u privredi itd.
Kome je u komunizmu bilo dobro? Dobro je ovcama bilo kojima je najvaznija velicanstveno trojstvo: Na sebe, uza se, i podase i njemu nista vise ne treba. Kako je bilo intelektualcima koji su imali ideje i zamisli drugacije od Njegovih? Takve je mrak jeo u velikim kolicinama.
Gledano iz ove perspektive i ovog vremena komunizam je bio OK, i jedino sto nas je sve drzalo na okupu, to famozno bratstvo i jedinstvo.

Uglavnom, nemojte padati u delirijum zbog tih proslih, divnih vremena gdje je svako iso na more 2 put godisnje i sl. Zapitajte se kako je bilo onim na Golom otoku i drugim komunistickim stratistima koji su tamo dospjeli jer su imali drugacije misljenje nego Covjek u bijelom.

ZIVIO TI MENI!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 05. 2005. 18:58 

Govno mrtve babe.
Ćega su mi đesme jebo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2005. 12:53 

Tito je bio naš daleko najsposobniji političar. Jedini od europskih komunista je pokazao staljinu srednji prst i mota je istočni i zapadni blok oko malog prsta. Vodio je veliki pokret zvan pokret nesvrstanih i uživao je veliki internacionalni ugled. A sad na pitanje sloboda. Iako su "slobode" u Jugi bile ograničene, to nije bilo ništa u usporedbi sa ostalim državama s komunističkim ustrojstvom. Titov režim je bio najblaži od svih, a pogotovo staljinova. Na golom otoku su uglavnom završavali oni koji su previše isticali pojedinačna, tj. nacionalna obilježja. Taj trud da su ograniče posebnosti nacija u bivšoj Jugi bio je njegov nesunjivo loš potez, ali i u neku ruku nužan da se ionako klimava država održi. Tito nije bio zločinac, daleko od toga, može se slobodno reči da je bio pozitivna ličnost. Ako nisi ustaja protiv partije i ako se nisi previše kurčio nacionalizmom sve ti je bilo otvoreno. Uvijek se znalo tko je hrvat, srbin, slovenac ili makedonac. Čak nisi mora biti ni član partije (znam neke slučajeve), ali uostalom, koji kurac te je koštalo učlanjivanje u partiju. Što te je moglo spriječit u tome nego potreba za kompliciranjem vlastita života. Tito je nesumnjivo imao svojih grešaka, ali bar se znalo da se brinuo za narod.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 06. 2005. 15:11 

svaka ti cast....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]