NAPUSENA KUJA wrote:
@Libija
jest duznost svakog naroda da se suoci sa stvarima iz proslosti, ali brate ovi crnci ovdje stagod da se desi odmah pribjegavaju tome kako su bijelci rasisticki nastrojeni prema njima.
a nisu?
NAPUSENA KUJA wrote:
Crnac pucao na policajca,ovaj ga u samoodbrani upuca i odmah protesti crnaca po citavom gradu zbog rasizma i nasilja prema njima. I za sve se vade na to i sve ih vrijedja.
Jes a ovdje drot bjelac otiso u hood u petak navece da zavrsi koke i kad mu lerdi nije htio dat dzabe ovaj ga pokuso privest pa ga lerdi upuco pa cjeli grad place za jadnog drota koji je "zagino na duznosti"...those things cut both ways. A ako zaista hoces primjer...Jena 6...to bas i nije bilo davno
NAPUSENA KUJA wrote:
ali sta zaista ne mogu i ne zelim da shvatim koji kurac citava nacija raspravlja odjednom o tome sto je J.K.Rowling izjavila da je onaj carobljak iz njenog Harry Pottera gay? I to postalo udarna tema na vijestima.
I najzad nesto da makne Britney sa ekrana i Annu Nicole Smith. Ovo je preogromna drzava u kojoj je jedini moguci zajednicki interes u senzacionalizmu. Jebiga.
NAPUSENA KUJA wrote:
I izgleda da su ljudi svugdje drugaciji osim u NYC-u. Ovdje je moto 'jebi, da ne bi bio jeban'. Ne znam, mozda ja i grijesim i mozda sam ja imala tu srecu da se druzim i susrecem sa pogresnim ljudima. Izgubila sam vjeru i zelju da se druzim sa ovakvim ljudima nakom sto sam zavrsila na ulici prije par mjeseci i nisam imala love da jedem niti igdje da odem i kad sam pitala neke 'prijatelje' da mi posude 300 jebenih dolara, ti ljudi koje znam dvije godine su imali bolju ideju i viziju pomoci: da odem s njima u motel i tako zaradim tih 300$ za hranu i smjestaj. Lovu su izderali pred mojim ocima, nakon sto sam ja odbila tu njihovu ljubaznost. I hajd sad ti pokusaj da shvatis takve ljude? Moj mozak nije toliko razvijen da bi mogla to da shvatim.
Them are some fucked up motherfuckers. Nadam se da sa takvim izmetom vise nemas posla. Ja moram priznat da imam raju koja me nece ostavit na cjedilu

Mada ljudi u urbanim sredinama su generalno hladnokrvniji...
NAPUSENA KUJA wrote:
I u ovom gradu je jako tesko ostati moralno cist i drzti se kojekakvih principa jer je drustvo takvo da ne zna za principe. I kad vidis sta sve ljudi rade da bi prezivili i oni koji imaju love sta su radili i sta rade jos uvijek da bi zaradili vise, dodje ti da i ti postanes zivotinja poput njih.
Ja se divim Spanjolkama,Poljakinjama, Ruskinjama i ostalim istocno-evropskim kurvetima koje rade kao eskorti i prostitutke. Svaka im cast kad mogu da se gledaju u ogledalo i trose lovu koju su zaradile na taj nacin . Ali, to je najbolji posao. Bez stresa, bez obaveza, ti radis kad hoces i cesto s kim hoces. Uzimas lovu od bogatih Amerikanaca koji su toliko stari i ruzni da ne mogu vise besplatno da se jebu i nijedna Amerikanka sa imalo mozga ih ne bi pogledala, a tebi dobro dodje. Ili one koje hodaju sa ozenjenim muskarcima, emancipovane kurve. Tu nikad ne mora da se brines da ces ostati bez love i na ulici jer imas koga da ucjenjujes i samo jedan poziv i on je na ulici bez icega jer je ovdje zakon takav da sve ide u korist zene, i onda ako si je varao i razvodis se, racunaj da ces ostati na ulici bez icega.
I onda dodjes u dilemu da li raditi kao kurva part time i zaraditi bogastvo ili raditi kao bartender full time preko 12h na dan samo da prezivis?
To su jebiga opceprisutne dileme. Mislim da nikad necu platiti za seks, tako da mi je uloga musterije nepoznata, a uloga uslugodavca...fala kurcu pa sam musko pa uvjek ima "mosaico"

NAPUSENA KUJA wrote:
I znam da Libijac nije ni tebi lahko, ali ipak je puno drugacije kad si musko i kad ti starci placaju skolu i daju dzeperac i kad si zivio po svijetu svugdje pomalo i onda znas kako stvari stoje. Ali, kad sa 19 godina dodjes u NYC,a najdalje sto si sam isao negdje je bilo do Tuzle i Sarajeva, onda su stvari potpuno drugacije.
I iskreno se nadam da tvoje grozdje nece biti kiselo kad dodjes na Manhattan i da ce ti se ispuniti ocekivanja, a Amita je svoje grozdje sahranila i odlazi negdje u Evropu da napuni baterije za nova razocarenja

Ej nikad ti tu ne bih nista osporavao. Ti si ucinila nesto sto ja nikad nebi imao hrabrosti da uradim. So, due respects...Ja ocekivanja nemam, samo bih volio provest 6 mjeseci, godinu, u jednom Americkom megalopolisu, a nekako NYC izgleda najinteresantnije. A Evropa...neznam, i ja sam imao high hopes o starom kontinentu, al tamo i domaci zive ko kurac tako da...