SODOM wrote:
ja dajem ruku da je pola antikrista to sto jest samo radi uticaja muzike.poznajem mnogo tipova koji nose obrnut krsta a ni ne znaju sta to znaci.tema mozda jest ultra glupa ali ima i glupljih.sad fali jos onaj razorlight da pocne srat.
rasprava bi ipak vise pasala u generalne diskusije, kontas....
ja nemam nikakvo misljenje o "antikristima", jer za mene su to neke faze kroz koje oni prolaze, mada normalno ima i pravih sotonista, ali posto znam na sta mislis, kazem to ovako. za mene je to cista glupost, jer da nema krscanstva, sotonisti nikad ne bi saznali za nekakvog sotonu. za mene je to isto sranje, samo drugo pakovanje. ja ne vjerujem ni u jednu od tih gluposti niti gotivim tekstove u metalu koji se time nesto posebno bave (acheron i deicide npr. sotonizmom, mortification krscanstvom...), ali slusam ih radi muzike...... vise gotivim tekstove death-a, nocturnusa ili atheist-a, jer su vezani za realnost i nesto sa smislom a ne neke bajke o nekakvim bogovima, allahovima, sotonama i demonima.....
sva sreca pa su bandovi kao nocturnus i atheist sproveli tu revoluciju unutar tekstopisanja i naravno muzike i uozbiljili death metal, dok black metal i dalje ostaje cirkus. ne zelim vrijedjati black metalce, ali puno toga u black metalu zvuci previse neozbiljno sto nas dovodi do pitanja "koliko ce dugo ovi frajeri jos biti metalci?".......
budi prvo metalac i to antikrist zadrzi za sebe, jer to nikog zivog ne zanima