Shiteater black wrote:
PART I - "Jebo te bog" kao besmislena izreka zbog koje se samo kreteni mogu uvrijedit
Dakle, svi znamo (jelte) da je bog beztjelesno i bespolno biæe za koje ne vrijede zakoni materijalnog svijeta (ako zamislimo da on postoji). Znaèi, kad ja kažem "jebo te bog" zapravo izrièem nešto potpuno nemoguæe i besmisleno, pa se ne bi trebalo naæi uvrijeðenih. ali uvijek ih se naðe jer su kreteni i samo èekaju da okolo prosipaju svoj dobar odgoj, kulturnost i vjersku toleranciju uopæe ne razmišljajuæi o rijeèima na koje reagiraju.
PART II - "Jebo te bog" kao izraz dobrih želja
Ako sad zanemarimo Part I i kažemo nekome "jebo te bog", zapravo mu želimo dobro. Kako su nas uèili, bog je savršen i nepogrešiv, pa bi nam ševa s njim bila garantirano najbolja u životu. Ovo se odnosi i na muškarce i žene jer kako rekoh bog nema spola i istovremeno je i dvospolac. Zato, ne znam zašto se naðete uvrijeðeni kad vam "opsujem boga" (jao Shiteateru, prokleta stoko), a ne biste se raspizdili da vam kažem "želim vam najbolji seks ikad".
PART III - "Boga ti" i "Bože" - dvostruka mjerila i hipokrizija
Kad kažem "ti boga" odmah se okome na mene. Ali istovremeno je izraz "Bože" sasvim normalan, pa ponekad i poželjan kao zamjena za "a u kurac". Kad to kažem, odgovaraju mi da je moje "boga ti" zapravo skraæen izraz nastao od "boga ti jebem" (zanimljivo koliko je jezikoslovaca oko nas, je li...). Mogu to prihvatit, al isto tako mogu tvrdit das je izraz "Bože" isto tako samo skraæenica nastala iz izreke "Bože, jebem li te u šupak". Dakle, ne može tako. Ili je oboje psovka ili ni jedno.
PART IV - "Jebem mu boga/Jebo ga bog" kao opæeniti izrazi koji se na nikoga ne odnose nasuprot "jebem ti boga" kao ciljanom i toèno odreðenom izrazu èija je namjena vrijeðanje.
Postoji razlika izmeðu "jebem mu boga" i "jebem ti boga". Kod prvog izraza ja mogu mislit na bilo kojeg boga - od Odina do Alaha te tu nema razloga za popizd jer nisam opsovao odreðeno nièijeg boga. pizditi se može kad nekom "vjerniku" kažem "jebem TI boga" zato jer sam direktno opsovao boga u kojeg on vjeruje pa se njegova ranjiva duša može naæ uvrijeðenom.
PART V - zašto psovanje boga (npr. "jebem mu boga") vrijeða više od psovanja majke ("jebem mu mater").
Zato jer se opet susreæemo s kretenima. psovanje boga je (jao) totalni izraz nekulture, i odmah netko skaèe i sere, ali je psovanje majke sasvim u redu i koristi se stalno. Totalno sranje i izraz primitivnosti. Mislim da je ipak gore kad ti netko opsuje majku koja te rodila i odgojila (da ne govorim o onima koji su ju možda izgubili), nego kad netko psuje tek neki apstraktni pojam èije postojanje nije dokazano veæ je usaðivano djeci od roðenja - boga. Zato svi koji ste protiv psovaja boga razmislite malo.
PART VI - Zašto Black sere ovdje
Zato jer mu je dosta pseudokulturnosti i svih "jao-nemoj-boga-psovat-jebem-ti-mater" pojedinaca koji æe sigurno bit beatificirani pola sata nakon smrti zbog svoje izuzetne tolerancije i pristojnosti. Ja æu, eto, gorjet u paklu i šta se može.
PART VII - final words
Jebo ga bog.
pa ti imash mozga...
hehe, dobar... stvarno dobar, best wishes, jebote bog!