Striker wrote:
Meni je najgluplja, najdjetinjastija i retardirana furka jebanje bogova..
Ako ne vjerujes u boga koji ga djavo uopste spominjes a josh mi je manje jasno sto ga psujes.
Najzalosnije je sto ti ljudi sto psuju bogove (jer je to kao kul) dodju kuci svojoj mami i tada sufina i pristojna djeca. Retardirano...
ova furka je nperocjenjivo dobra, samo zato Å¡to psovanje boga implicira masu ljudi kojima je to svetinja. pogotovo kad je neko ogorÄen pa bogohuli, tu se vidi sva vrijednost te psovke, stilisitiÄki i znaÄenjski je veoma opterećena.
E sad, vjerovatno ćeÅ¡ reć: Äemu psovat neÅ¡to Å¡to je nekom svetinja?
to se radi iz razloga što je religija ta koja ima moć i nameće je svima nama htjeli ili ne htjeli (bajram je općenito neradni dan u sarajevu).
Naravno, valja razlikovati potrebu za kulizmom od svjesnog bogohuljenja.
Ja sam veoma svjestan kada psujem boga Å¡ta sve Äinim, i jako mi je lijepo zbog toga. Isto kao Å¡to je lijepo i zajebavat se na groblju i krÅ¡it sve vjersko.
Prezirat religiju i biti svjestan toga, to je prava radost srcu slobodnom. Svi ostali ste maskirani roobovi, i ja vam se serem u tu vjeru Å¡to leži u vama i koju Äuvate za ne daj bože koje će vas sustić, jer Äovjek stari.
Neću sad da se kurÄim Å¡ta sam sve radio nad vjerskim knjigama, znam, glupo mnogim od vas, ali vjerujte da nije baÅ¡ svejedno kad te Äitav život kljukaju sa priÄom da je to sveto, a ti sve najgore na tome napraviÅ¡. Tek poslije se osjeti sva saltkoća toga.
Nijedna zabrana Äovjeku ne postane jasna dok je lijepo ne prekrÅ¡i i ne osjeti njene posljedice. Mene nesreća nije niti jedna spopala Å¡ta god da sam napravio vjerskim knjigama.
KO NE VJERUJE U NIŠTA VAN MATEMATIČKOG DOKAZA, TAJ ĆE TEK DA NAJEBE.
serem se u matematiku.