Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 07. 2025. 18:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 362 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Next
Author Message
 Post subject: Re: ofiraže
PostPosted: 09. 09. 2008. 18:08 

Bruno wrote:
oš krvi da ti dam il šta : p

ne, iako bi bilo, onako, kul, sta cu ja sa tim...daj mi para :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:28 

važi Image

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:34 
Moderator

SODOM wrote:
furija wrote:
? ? ? ? ? De preispitaj se malo SODOM-e...

e hajd da nisi skontala smisao recenice :roll: :roll: ...jebes pravopis...

Ubij se ako tako misliš. Nije bitno da ja skontam, nego da ti znaš.

@hot_blood
Ovakve stvari na koje sam "nadrkana" me ubijaju, kakvih ljudi ima državo...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:41 

Malo sam razmisljao o tom pravopisnom fasizmu (zasto li u 90% slucaja samo zene o tome brinu?), i shvatio da je prelijepo kako neki ljudi izopacuju taj ionako meni odvratan Juzno-Slavenski kurac od jezika. Naravno uspjeli ste obmanuti i sebe, i ostatak svjeta, da tu postoje prvo dva, pa onda i tri jezika, kad je to isti kurac. Isti slucaj je i sa narodima, dobro mozda su Hrvati malkice drugaciji jer su bili Avarski segrti (nikako plus) toliko vremena, al i to je jedna velika obmana i laz. Mislim da je strukturalno ugnjetavanje regionalnih gramatickih izopacenja kao i kolokvijalizama zadnja sjena Titinog pan-Slavenizma i fasistickog nacina na koji se isti pokusao sprovest. Nije isti bio los, al nije za Balkan nista dobro ucinit pametno. Nase krave daju puno mlijeka, al se gotovo vazda ritnu i obore kantu...

Shodno tome, nastavi SODOMe, da me malo zelja mine...j0je, muraka, vodee...:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:47 

stari serator wrote:
svjeta

svijeta* :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:55 

vaginalije

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:01 

furija wrote:
SODOM wrote:
furija wrote:
? ? ? ? ? De preispitaj se malo SODOM-e...

e hajd da nisi skontala smisao recenice :roll: :roll: ...jebes pravopis...

Ubij se ako tako misliš. Nije bitno da ja skontam, nego da ti znaš.

@hot_blood
Ovakve stvari na koje sam "nadrkana" me ubijaju, kakvih ljudi ima državo...

...indijo :lol: :lol:

mrzim kad neko uzme nekog ispravljat u govoru i pisanju...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:04 

ja mrzim kad je neko nepismen. ali trudim se ne sekirati se previše oko toga :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:05 
et ljudi ja sad iđem napolje...odo vangor da gledam teraviju.
furija smiri se bona,ponasas se koda si pojla sirovinastog kompira

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:06 

stari serator wrote:
Avarski segrti

*bečki konjušari :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:06 

evo, nije bas neka ofiraza, al eto... :)

bilo je to kad sam bio mozda negdje 6. razred, tj. poslije 6. razreda...ljeto. uvijek sam se druzio sa starijom malo rajom, jer sam bio napredniji od svojih vrsnjaka, sto fizicki, sto mentalno :-) i izgledo sam ono bas starije. ta sva raja sa kojom sam se ljeti druzio su bili mozda 1. srednje otprilike, godina gore-dole. uglavnom, u to mjesto, turisticko inace, svako ljeto dolazi dosta stranaca, pogotovo ceha. mi smo uvijek "ganjali" te cehinje, ustvari, ovi ostali su vise nego ja, ja sam samo bio ko privjesak neki :D , al meni bilo dobro, jer sam se druzio ipak sa dosta starijom rajom, to mi je kul bilo. i haj, sjedimo mi tako 1 vece sa tim cehinjama na nekom molu, pored plaze, sve super, smijeh, prica, ovo-ono... ja sam sjedio ono ko kad prekrstis noge u 8-cu, ono ko turcin (ne znam kako se to zove tacno). i sad znate ono kad pricate tako u raji i kad ono dode momenat kad svi sute ono... i tako u 1 momentu odjednom su svi ono usutili i potpuna tisina... ja kad sam ja prnoooo, jo kolko se to culo (haha, evo i sad umirem od smijeha, dok ovo pisem, kad se sjetim)... nije to fakat smrdilo.....al onaj zvuk kad prnes ko konj, jos onaj duuuuugi, jos tisina mrtva...hahaha, sjecam se samo da su se svi u tom momentu samo sjebali, pogledali jedni u druge i onda se odvalili smijat ko stoke....a ja se zacrvenio ko paprika, nikad u zivotu se nisam tako osramotio... :oops: :lol:

normalno, to je bilo tad. da sad recimo tako prnem i to, ne bi mi apsolutno nikakav problem predstavljalo to :lol: .

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:13 

Bruno wrote:
stari serator wrote:
Avarski segrti

*bečki konjušari :mrgreen:

*oću reć nemoj mi o avarima! jelačić još uvijek gleda na krivu stranu :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:14 

dronevil wrote:
ja mrzim kad je neko nepismen. ali trudim se ne sekirati se previše oko toga :mrgreen:

al sta ti tu mozes..covjek odrasto u nekoj sredini u kojoj se tako prica..naviko na taj govor, i sta ja sad trebam se pravit mamlaz i ispravljat ga..narodni govor..jbg..
dobro archa moram ispravit kad kaze poanta :mrgreen:
nit mi je kad bilo smjesno kad neko kaze stio, htjeo..mrzim kad se uzmu babama smijat kad kazu stjela..

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:16 
Moderator

stari serator wrote:
Malo sam razmisljao o tom pravopisnom fasizmu (zasto li u 90% slucaja samo zene o tome brinu?), i shvatio da je prelijepo kako neki ljudi izopacuju taj ionako meni odvratan Juzno-Slavenski kurac od jezika. Naravno uspjeli ste obmanuti i sebe, i ostatak svjeta, da tu postoje prvo dva, pa onda i tri jezika, kad je to isti kurac. Isti slucaj je i sa narodima, dobro mozda su Hrvati malkice drugaciji jer su bili Avarski segrti (nikako plus) toliko vremena, al i to je jedna velika obmana i laz. Mislim da je strukturalno ugnjetavanje regionalnih gramatickih izopacenja kao i kolokvijalizama zadnja sjena Titinog pan-Slavenizma i fasistickog nacina na koji se isti pokusao sprovest. Nije isti bio los, al nije za Balkan nista dobro ucinit pametno. Nase krave daju puno mlijeka, al se gotovo vazda ritnu i obore kantu...

Shodno tome, nastavi SODOMe, da me malo zelja mine...j0je, muraka, vodee...:mrgreen:

Sutradan u njega mati došla, mislim stvarnoImage Još da je stavio "u njegan" izlogovala bih se.
E hajd sad ti objasni šta znači to što je napisao ? Ja iskreno ne bih skontala da sljedeće dvije riječi nisu glasile "kaže meni".
I jes, da bogdom izopačuju. SODOM ni ne zna pravilno pisat da ga izopačujeImage

@hot_blood
Mi smo baš izvrnuti ljudi, opštepoznato. Ja bih prije nekog ispravila u gramatici, pravopisu, nego "znaš već šta", tamo na sportu napisah... Kontaš. U govoru nikoga ne ispravljam, Bože sačuvaj. Govor je već nešto drugo... ima ljudi s manama, razumiješ.

@SODOM
Bolje "sirovinasti kompir" nego "u njega mati došla".

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:20 

meni je debilno pisat gramaticki tacno na ovakvim forumima...dovoljno je da imas tacku, zarez, !, ?, itd... gdje treba i to je to. sad jel ije/je, jel č/ć ili samo c, jel sh/š il samo s, nide veze... gubljenje vremena... prije sam i one apostrofe stavljo, pa sam skonto da je i to gubljenje vremena, pa sam i to ukino (mada ponekad stavim opet...al' et' :-) )...

i ne svida mi se kad neko pise bas sve u bobu tacno i gramaticki, pogotovo sranja sa velikim pocetnim slovom itd...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:26 

sori al aksi završijo osnovnu i srednju školu ter već studiraš, refleks jata i dijakritike je neoprostivo ne znat.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:28 
Moderator

Prije par godina došla nam u goste bratska ekipa LSD iz Zenice u Travnik u goste. I mi se onda razvalimo kao prava reperska gamad i nas nekoliko ode do parka resurse - uhvatila nas od smijalica a oči kao rubini i sad izlazimo iz parka na glavnu cestu kojom prometuje masa ljudi i jedan haver pita drugog - stari moj misliš ti da smo mi ofirni a on će kao - nismo mi nimalo ofirni samo nas svi gledaju. Nakon nekoliko trenutaka smo se uhvatili tome hakačiti dok smo se vraćali (kroz tu ulicu) i izofirali se totalno. Onda smo se našli sa ekipom i snimali spot po gradu, vratili se u park i tu freestlyle-ali najveće gluposti ikad - a tu noć je bila neka svirka i skupilo se u parku rokera (tako smo mi prije zvali i pankere i metalce, čupe i sl.) koju su nama umrli od smijeha - baš smo bili napravili show ali smo se dozlakurca izofirali svi odreda.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:32 

Bruno wrote:
sori al aksi završijo osnovnu i srednju školu ter već studiraš, refleks jata i dijakritike je neoprostivo ne znat.

ne znaci da ne znas, ukoliko ne pises pravilno.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:37 

morska ofiraža mog drugara:

mja dva jarana i ja bijasmo u Baškoj vodi na moru. svako veče smo konzumirali opijate u sobnoj atmosferi, pa onda išli u disko i to. soba je, kao kod većine bosanskih mladih turista bila unajmljena iznad tranzita, sa nagibom od dvaes posto do rive. mi bismo svako veče, kad se dobro oderemo u sobi, silazili na rivu gdje bi najprije odmarali na jednoj klupi po sata - sat uz pljugice, pivo i osmatranje pički. jedno veče smo se baš uradili pa sišli na tu klupu, gdje se izvjesni zvone onesvijestio. Moj drug inel i ja nismo znali šta da radimo, pa smo odlučili da odemo u kurave, s verom u boga da će se zvone osvjestiti sam od sebe. Inel i jasmo se odlično zajebavali, a čak su i neke odmetnice od vjere pristale da budu jedno sa nama, tako da je nama bilo baš super. Zvone se nije pojavio do sedam ujutro nigdje. Mi smo pošli u sobu, vjerujući da je on, kada je došao sebi, postupio kao emo kid što smo ga ostavili i da se sakrio negdje da plače i da mi pomislimo da je mrtav il nešto tako, al mi to, naravno, nismo. Mi smo otišli u sbu i ko go spodase onesvijestili u svojim krevetima. Oko deset ujutro dotični je maegeriem otvorio vrata sobe, bogato psujući boga, tuđmana, sebe što je hrvat, hrvacku i svašta nešto. Mi smo se probudili da ga priupitamo zašto je tako ljut, i saznališokantnu činjenicu da je mlađahnom zvnetu neko iz mase pozvao hitnu jer ga nisu uspjeli dozati. Hitna ga je sprovela do makarske, u nakav sanatorijum za raketnu omladinu. On je, kad sedohavizao, odmah opsovao doktorima i živo i mrtvo, rekavši da nema dokumenata i da ne zovu muriju jer je maloljetan i da mu murija puši kurac, pa istrčao u bezakonje ulice. Priupitao je neke prolaznike gdje je bolnica u Baškoj vodi, a oni mu rekoše da je u Makarskoj. Stopirao je do baške vode, ali u pogrešnom smjeru, pa je sada bio još dalje od kuće, kad je skontao nakon kilomtar-dva da nije toto. Nikomu više nije stao, i on je magistralom prepješačio po mraku dionicu Makarska-Baška voda, a nije imao ni para ni cigara. Taman kad ste pomislili da gore ne može - kurac! Padala mu je jadnom i kiša!

AL ispo je car, nije se naljutio na nas uopšte!

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 19:38 

furija wrote:
Sutradan u njega mati došla, mislim stvarnoImage Još da je stavio "u njegan" izlogovala bih se.
E hajd sad ti objasni šta znači to što je napisao ? Ja iskreno ne bih skontala da sljedeće dvije riječi nisu glasile "kaže meni".
I jes, da bogdom izopačuju. SODOM ni ne zna pravilno pisat da ga izopačujeImage

Prvo, taj gramaticki atavizam, u istoj formi, mozes zapaziti u Engleskom u svakom tekstu starijem od stopedeset godina. "U njega"=u njegovom posjedu. U njega tri konja, u njega mati dosla. Shodno tome, nija na odmet zakljuciti da je to izvorni nacin govora, tojest, nacin na koji mi pisemo je izopacenost.

furija wrote:
@hot_blood
Mi smo baš izvrnuti ljudi, opštepoznato. Ja bih prije nekog ispravila u gramatici, pravopisu, nego "znaš već šta", tamo na sportu napisah... Kontaš. U govoru nikoga ne ispravljam, Bože sačuvaj. Govor je već nešto drugo... ima ljudi s manama, razumiješ.
[/quote]

Svi smo mi u skolu isli i od skole dobili napismeno da smo pismeni. Naravno nemozemo svi biti na istom nivou zaintrigirani necim specificnim kao sto je jezik. Hiljade ljudi su strasno matematicki sposobni ali nisu bas elokventni ili imaju neki drugi drustveni defekt. Gikovi su tu uniformni. Izlisno je opterecivati se stvarima koje su ti periferne. Tebi mozda pravopis nije, ali moras imati na umu da nekome jest.

Ispravljanje pravopisa je mnogima (meni takodjer) znak visoke prepotencije. Nalaze da sugovornika nije zabolilo ni mudo marjanovo za ono sto si htio da kazes, ali su stopostotno slusali i cekali da napravis lapsus linguae da ti za vrat skoce...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 362 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]