Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 07:39

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: I onda nas nazivaju primitivcima!
PostPosted: 01. 12. 2009. 03:21 

Jebiga, vecina je glasala, vecina je odlucila. Kome ne pase, iseli se iz Svice, a da mi je vidjeti tu budalu...
Kamo srece da kod nas donesu neki zakon o zabrani postavljanja zvona na crkve i zvucnika na minarete, i uklanjanju postojecih zvona/ozvucenja... Sunce ti, koliko se istraumiram kad mi drekne zvono na uvce, pa glava se raspada, ili kad me trzne hodza u 5 ujutru iz najsladjeg sna, uuuu sunce ti ebem!!! :evil: :evil: :evil:
Neka propagira svoju vjeru ko gdje hoce, ali nemoj mi praviti zvucno zagadjenje, idi u bogomolju i radi svoje, ne mora se u radijuju od par kilometara cuti to...

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 04:17 

Jasan je stav EU o prisustvu islama ili islamskih uredjenih drzava u ''njihovoj'' Europi.. to je jasno i na primjeru BiH, evo i FBiH je cisti primjer toga, jer medjunarodna zajednica nije htjela mogucnost postojanja muslimanskog entiteta ili drzave u malom, stoga je i uredjeno da budu sa Hrvatima u istom entitetu.. cinjenica..
Svicarska nije nikakav izuzetak sto se toga tice, unatoc kudikamo visem stupnju ekonomskog razvoja i sl., Sodom je u pravu u nekoliko stvari, brojni jednostavno imaju predrasude i ne zele sirenje svega toga na europski teritorij, a to je posljedica visestoljetnog opiranja Osmanlijskom carstvu i ekstremizma pojedinih religijskih fanatika danas, koji, kako da kazem, drze monopol u zadnje vrijeme.. iako je bilo kakav ekstremizam stetan, pa tako i ovaj, ocito i jest da idu logikom ''bolje sprijeciti'', nastranu sto je predrasudno, ali eto, to je ocito misljenje vecine stanovnistva, i sta se tu moze..
BiH ce uci u EU kad tad, ne brini sodome, samim time ce se i drugacije gledati na nas, al doduse, biafra, Turska, h-mm.. ne znam.. za mene to nije Europa, niti ikad moze biti..

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 04:44 
Moderator

pa slažem se al kad Turska već ima legitimno pravo pristupiti EU, jednog dana će se to morati desiti, vjerovatno dosta prije nas. zapravo je i trebala ući kadikad, al ajde sad...to je neka druga tema.

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 04:46 

Sto..? zato sto mora/ima utjecaj/ima sta ponuditi/vrsi pritisak, ili ustvari ima dovoljne veze i slicnosti s Europom iako je najvecim dijelom u Aziji..? nista se ne mora, al eto.. ne vidim da ce se desiti prije zemalja u okruzenju cak.. em sto trebaju ispuniti veliki broj preduvjeta, em se sve clanice moraju sloziti s tim, a ne znam bas za to u tako skoro vrijeme..

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 04:55 
Moderator

po čemu je jedna Slovenija, Slovačka ili Rumunija recimo, više zaslužila da bude u EU? zbog Cipra?
zanemari geografski položaj, govorim jer, da ponovim, Turska ima legitimno pravo pristupiti EU. i imaj na umu da je trenutni kandidat. ja ne znam kojom logikom se to može izbjeći i još više se pitam, kojom logikom VEĆ NIJE u EU ako pravno može biti u istoj? preseravanje.

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 05:07 

Pa, Slovenija ima stratesku vaznost i veliku povrsinu za baze i imati ce izlaz na more.. :p
Pa govorim geografski, EU je, nije unija europskih, azijskih i euroazijskih zemalja.. kriterij bi i trebao biti polozaj, ne samo legitimno pravo, iako je i to stvar debate.. nije u EU zato sto ima ispuniti nekih 35 clanaka i dobiti konsenzus od svih clanica, kazem, a nisu svi za to iz gore navedenih razloga..

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 05:14 
Moderator

Archangel wrote:
Pa, Slovenija ima stratesku vaznost i veliku povrsinu za baze i imati ce izlaz na more.. :p

moro sam Sloveniju navesti samo zbog ovoga :lol:

Archangel wrote:
Pa govorim geografski, EU je, nije unija europskih, azijskih i euroazijskih zemalja.. kriterij bi i trebao biti polozaj, ne samo legitimno pravo, iako je i to stvar debate.. nije u EU zato sto ima ispuniti nekih 35 clanaka i dobiti konsenzus od svih clanica, kazem, a nisu svi za to iz gore navedenih razloga..

mislim da će u jednom trenutku pristupanje Turske u EU biti od velike strateške važnosti Europljanima. a kako je krenulo, to će bit poprilično brzo

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 10:17 

kon tam da je to zbog ekspanzije islama. ista stvar ko i sa derpašima što ide - krene od parada, završi sa djecom s dvije tate. ko što se u njemačkoj broj muslimana rapidno povećava (predviđaju švabama 2050 meščini da će bit islamska republika), tako vjerovatno i u švici, a ovi, poučeni nemačkim iskustvom, ne žele da im se isto desi, pa brane.

plus, merlinova stvarka "moj je život švicarska"

jebiga.

na kraju krajeva, boli me kurac što im ne daju. ne vidim u gradnji bogomolja ništa hvale vrijedno. ove nove čak nisu ni lijepe, pa bar čovjek da kaže da uljepšavaju grad, nego su ružne ko kurac i izgledaju baš nekako papanski.

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 10:44 

bas je to na svakim vjestima bilo ... mislim , mene se netice , al lol kakve zabrane jbt ... ako ima svugdje na svijetu zasto nebi bilo i gori , al eto

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 13:48 
Moderator

shitpifter wrote:

plus, merlinova stvarka "moj je život švicarska"

jebiga.

Ali ovo me rasulo ahahahaha!

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 15:22 

ljudi ba ne postavljajte ovakve teme, znate i sami sta ce se desit.. pocet ce svadja na ko na onoj temi Dan Drzavnosti, a niko od nas to ne zeli !

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 15:47 

čuj ne želi! svađe su špica! :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 15:53 

jer svađe su IN ove zime

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 17:23 

hahaha :mrgreen: dobro onda :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 17:25 

Ha tko se svadja, gdje ces se s biafrom svadjati, zna o cemu prica i nije u silnom vlastitom dokazivanju manjka kompleksa ustvari iskompleksiran ili opterecen kao pola foruma..

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 17:59 

Alejandro wrote:
ljudi ba ne postavljajte ovakve teme, znate i sami sta ce se desit.. pocet ce svadja na ko na onoj temi Dan Drzavnosti, a niko od nas to ne zeli !

a to je neizbjezno s ovim nasim mentalitetom, nek se dotakne tema o naciji, religiji il bilo cemu slicnom, eto ti svadje, vece il manje, do 3. strane najvise :)

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 18:09 
Moderator

nema veze, tema nije postavljena da se svadja, nego jednostavno je trenutno tabu :mrgreen: ne kontam sto se i ovje ne bi postavila, ako neko krene srati lock i to jeto.

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2009. 18:14 
religija = svadja

religija = zlo

:mrgreen:

PostPosted: 03. 12. 2009. 18:06 

Nije samo do Svicarske..

Relativna većina Francuza protivi se gradnji džamija (41 posto) i minareta (46 posto) u njihovoj zemlji, po rezultatima ankete objavljene u dnevniku Le Figaro u izdanju od četvrtka.

Na pitanje "podupirete li, protivite li se ili vam je svejedno što se tiče gradnje džamija na zahtjev muslimanskih vjernika", 19 posto ispitanika dogovorilo je da "podupire" gradnju džamija, 41 posto se "protivi", 36 posto je "svejedno", a 4 posto nije se očitovalo.

U 2001. 31 posto ispitanika bilo je za gradnju džamija, 22 posto se protivilo, 46 posto je bilo neizainteresirano, a 1 posto se nije očitovalo.

Anketa instituta Ifop provedena je na reprezentativnom uzorku od 983 francuska ispitanika starija od 18 godina, po metodi kvota.

Anketa je provedena 1. i 2. prosinca, nakon švicarskog referenduma na kojemu se 57,5 posto građana, na poziv populističke desnice, očitovalo za zabranu gradnje novih minareta u Švicarskoj.

U Francuskoj su velike republikanske stranke osudile švicarski referendum, ističući da se njime stigmatizira jedna zajednica i ocijenivši da to pitanje nije aktualno u Francuskoj. No čuli su se i neki drukčiji glasovi, među kojima je bio i glasnogovornik stranke predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji je rekao kako "nije siguran" da u Francuskoj treba graditi minarete.

Kao sto rekoh - Europa..

Profile  

PostPosted: 03. 12. 2009. 20:20 

jedva čekm dan kad sotona dođe na zemlju i sve bogomolje sruši, a na njihova mjesta podigne bordele, kafane, klubove za svirke, pankerske skvotove i svašta nešto što je super, za razliku od govnjavih bogomolja

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]