Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 14:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Svjetsko prvenstvo metalaca
PostPosted: 10. 12. 2009. 17:30 
Moderator

Nisi ti mene shvatio, očito, al nema veze. Meni moje, tebi tvoje.

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 17:32 

Shvatio sam, nego nisi ti shvatio da nije potrebno da netko IZGLEDA kao dio subkulture da dio iste i bude i da je razumije, jer, i jednom i drugom je sustina glazba.. a ne imidz, bunt, ili nesto deseto..

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 17:37 

Quote:
Arch, bez uvrede, ti si navijač i isto tako izgledaš k'o "wanna-fit-in" lik,

Odijelo ne čini čovjeka. Mislim da su toj muzici privrženiji oni ljudi koji se ne furaju toliko na "tru", "subkultura", "metalac" i ostale furke. Nemoj misliti da je išta lično, ali ko si ti da prosudiš da li neko pripada subkulturi? Ne pripada onaj što je okupio bend i što sluša nešto što voli i u čemu uživa, a pripada onaj koji fura dugu kosu, lance i ne znam šta. Znam gomilu ljudi koji furaju metal radi furke (ko što sma riječ reče) a nemaju pojma šta je to. U svakom slučaju, radije ću da popričam u muzici i ukusima sa nekim ko to stvarno sluša nego sa nekim ko pušta kosu da bi bio zajeban... Sad vidjeh da je Arch postovao...pa je ovaj moj post i suvišan, sve je rečeno u postu iznad... ;-)

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 17:51 
Moderator

E pa vidiš :) upravo nije stvar benda ni duge kose ni ničeg i upravo me opet niste razumjeli. Jebiga, ne razumijete to i ne pametujte o tom.
I ne Arch, ti si taj koji mene nije shvatio. Glazba/muzika je samo dio cijelog pokreta, najbitniji doduše, al opet zavisi jedno od ostalog, ako tog ostalog nema, jebiga, ne vrijedi ti ni ovo prvo onda. Jebiga, ne očekujem od vas ni da razmišljate kao ja, razumije se. A odijelo naravno da ne čini čovjeka, al istina, opisuje ga najčešće ;)

I sad se isključujem iz rasprave, opet će se zaspamat pa drama.

Nastavite pričat o "metalcima" iz Mančester Junajteda, Bajerna i ostalih metal ekipa.

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 18:00 

:) pa da nema te glazbe tesko da bi bilo metal pokreta ccc.. sta je u centru pozornosti tu tebi, glazba ili nacin na koji ces razmisljati, oblaciti se i slicno..? polazis ti od druge tocke nego ja.. ja tu vidim glazbu na prvom mjestu koja meni sve ostalo proizvodi, a ti tu vidis filozofiju iz koje proistjece glazba i zato ti se ista svidja..
Slijedi po toj logici - meni bi se i dalje metal kao takav svidjao neovisno o ostalom i ne bi bio opterecen kulturama i subkulturama, a recimo tebi koji je hajmo reci pripadnik subkulture bi ta ista diktirala sta da ti se svidja kad/ako to ne bi bio metal, jer je glazba za tebe produkt toga i koji god produkt to bio, svidjao bi ti se kao dijelom subkulture..
I sta je tu bitnije, voljeti ono sto slusas i na to se bazirati ili izgledati kao da to volis ili to isto ''zivjeti.. kad podvuces crtu, i jednom i drugom je zajednicko glazba, a ne nesto deseto, zato i jesmo ovdje.. u tome je poanta i zbog toga nema razlike osim u glavi ljudi.. ;P ne postoje metalci i ''metalci''.. to je prepucavanja na razini ''velikih Bosanaca/Hrvata/Srba'' ili ''malih'', ''pravih'' i ''krivih''..

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 18:31 

rasprava stvarno vam nije u skladu s godinama... cuj pricat ko je metalac, a ko nije... i to imat neka pravila za to. upravo to nije metal/rnr, pa vi sad vidite :razz:

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 19:25 

Pa to i govorim ccc.. :P

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 22:04 

ja sam bio ubjedjen da nosis thor stenier.
stvarno ne znam zasto.

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 23:28 

htjedoh vam reci da vam je prica praaaaaaavo glupa...
otprilike na razini one - moj babo vozi traktor, i pregazit ce tvog babu...

najlakse je navuc uniformu
eno puko sirano...ma to nema...

kupis sebi tamo kakvu majcu...more od slipknota, more od mejdena, more od kreatora...bodoma - ma sve originali iz njemacke (15 KM)
odes malo nize do BBI-a...ili ti ga gore do staklenog..jos je blize - nabacis marte...(200 KM)
farmerke...najobicnije - (30-40 KM)
zajeban pogled te nista ne kosta...
prica kako mrzis sve oko sebe...i sve koji nisu tru, i koji su folkeri i koji izlaze u central su sasvim fuj...i oni nemaju pojma, i tako to...ni to te nista ne kosta
MP3 cdovi su voopra jeftini....2-3-4-5 KM ... da imas eto nekih par bendova na raspolaganju....da mozes pricat kako su vrh...
dakle...metalac postajes u roku od sat vremena....za cijenu od 250 KM...ako kupujes starke..prodjes jeftinije...

mani mi te trve i kvlt price...

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 23:47 

Ne znam,ni meni metalac nije onaj ko samo slusa metal.Svako ima svoje.

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2009. 23:59 
Medieval wrote:

pogresno razmisljas...licno poznajem dosta osisanih i obrijanih kosuljasa koji znaju o metalu vise nego neki zajebani kosijaneri sa majcama bendova za koje nikad nisu ni culi al ih je cool nositi, pljuju metaliku mejden slejer (to je sad u moduuu ) i koji u raji sa svog mobilnog uredjaja pustaju hitove deatha, cannibala, destructiona etc. sto se na kraju ispostavi da im je zapravo i jedina kolekcija...

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:05 

ne bolacim se ko metalac , sad da su to marte stalo na nogama i crnina na meni ... ovako vansice,starke , uske gace , mogu i malo sire , majica od benda i sux ili jakna ...
i najbitnije

SODOM wrote:
pogresno razmisljas...licno poznajem dosta osisanih i obrijanih kosuljasa koji znaju o metalu vise nego neki zajebani kosijaneri sa majcama bendova za koje nikad nisu ni culi al ih je cool nositi, pljuju metaliku mejden slejer (to je sad u moduuu ) i koji u raji sa svog mobilnog uredjaja pustaju hitove deatha, cannibala, destructiona etc. sto se na kraju ispostavi da im je zapravo i jedina kolekcija...

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:09 

SODOM wrote:
Medieval wrote:

Ma nisam u ovom sto sam rekao uopste mislio na vanjski izgled,nego uopceno na ponašnje te pogled na svijet i vlastite stavove sto se tice bilo cega u zivotu.Tu mislim da se metalci razlikuju od onih sto samo slusaju nesto metala.

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:11 

SODOM wrote:
Medieval wrote:

Sam primjer EDO ZDRAL iz Tuzle :D

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:13 
pa tu spada i ponasanje,,,nije cool ne pusit pljuge, nije cool da se ne pije, nije cool da se ne napije, cool je pljuvat cajke i likove koji ih slusaju...DNO
pored tolikih stvari na svijetu, glavni im problem mrzit folkere, svasta :roll:

@krvolok

ne znam njega, daj neki hint :lol:

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:20 

ako je tako..hajmo osnovat' sindikat...

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:32 

SODOM wrote:
pa tu spada i ponasanje,,,nije cool ne pusit pljuge, nije cool da se ne pije, nije cool da se ne napije, cool je pljuvat cajke i likove koji ih slusaju...DNO
pored tolikih stvari na svijetu, glavni im problem mrzit folkere, svasta :roll:

@krvolok

ne znam njega, daj neki hint :lol:

Najbolje bi bilo da Nele isprica nesto o njemu,stariji lik uglavnom,vazda zalizan,la costa fazoni,a ima kaseta ko niko :D

Sve kasete se drze u vitrini pod kljucem i svaki dan se brisu i premotavaju :lol: ,Nele mi jednom prico ,kako mu je sestra otvorila vitrinu i dirala kasete,Lik je polomio :D

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:38 
ahaa sad se sjecam :lol: :lol: :lol: :lol:

e upravo takav treba bit :mrgreen:

ko i onaj stoj puko kad je vidio sta je Morgoth napravio :lol: :lol: :lol: :lol:

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:45 

SODOM wrote:
ahaa sad se sjecam :lol: :lol: :lol: :lol:

e upravo takav treba bit :mrgreen:

ko i onaj stoj puko kad je vidio sta je Morgoth napravio :lol: :lol: :lol: :lol:

onaj levat s foruma? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2009. 00:51 
nije on :) , radi se o zadnjem morgothovom albumu cini mi se...

kako god mislim da svako ko se smatra metalcem ne moze biti metalac ako ne posjeduje jedne polovne ali jako kvalitetne kozne pantalone

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]