Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 15:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 123 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Da li puÅ¡ite i koje cigarete?
PostPosted: 04. 04. 2010. 01:12 
Moderator

tjeskoba wrote:
i ja bi rado prestao :| al Kafaa? Uz pivu?? :( Poslije seksa? :lol: heheh, nije to to, :mrgreen: al super ko moze prestati pusiti, bice dobar financijski

Ma to je obična fama. Vjeruj mi da je prestati pušiti mnogo lakše nego se čini. Ja sam bukvalno prestao preko noći. Grind Bastard i Nameless su svjedočili mojoj zadnjoj cigari :lol: .

Ljudi misle da se bez cigara ne može a u sjebali bi se kada bi izašli iz te iluzije i skontali da im FAKAT ne treba uopšte :) .

Prestati puštiti cigarete je lako, vjeruj mi. Samo je pitanje volje i ne treba ti uopšte previše za okanjivanje od duvana. Ove zajebancije sa laganim koracima i prelazak na motanje duhana - ma budalasto u najmanju ruku po mom mišljenju - ko želi da proba kako je prestati pušiti to će uraditi naglo i više pušiti neće. Formula je krajnje jednostavna :) .

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:15 

to je istina sta si napisao... al kad se napijes odjebes sve to i uzmes cigaretu od nekog... i onda si kupis...pa si mislis da si sjebao prestanak pa si kupis, i tak se vrti.

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:20 
Moderator

Ma ja, al ti si gospodar svoje volje - ako nečeš pušiti - nećeš pušiti.

Ako hoćeš - džaba ti izlike ti ćeš se ogrebati za cigaretu ili kupiti paklu i duhanit ćeš.

Poenta mojih postova je više da je stvar oko cigareta jednostavna i nipošto komplikovana, samo treba to sebi priznati :) .

Najbolji savjet koji neko ko želi prestati pušiti jeste da jednostavno - naglo prestane pušiti - to je to, cigarete i duhan nisu nikakva fama i nikakav bauk.

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:24 
Moderator

ja mogu prestati pusiti al necu, jebo kafu ako necu zapaliti..a nisam neki ovisnik, recimo kad sam kuci nemam potrebu za cigarom, da ne izadjem 2 dana iz kuce, ne bi mi ni pala na pamet, al vec kad pijem kafu, pivu, ili u neku pricu kad uletim, onda zapalim i beton mi...a osim toga nije fazon prestati pusiti, fazon je ne zapaliti opet :)

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:30 
Moderator

Griješiš, fazona uopšte nema. Rob cigarete ne možeš biti - to si možeš samo umisliti.

Cigarete nisu nadmoćne nikome i ko god piše kao da jesu treba malo razmisliti o tome.

Prestati pušiti se može u svakom trenutku, to definitivno.

Razlozi za pušenje cigareta i protiv pušenja cigareta mogu biti razni - ali bitna je volja - da li se ŽELI ili se NE ŽELI pušiti - i ta je volja ostvarljiva, vrlo lako.

Ja sam izabrao da umjesto pušenja cigareta trčim. I dalje pijem kafu i pive i svoj badel jublarni i APSOLUTNO nikakve promjene nema osim što ujutro nemam odvratan ukus u ustima - a ni šlajm. That's it.

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:35 

tjeskoba wrote:

gdje uzimas duhan,..kakva je kvaliteta? znam da ima nekih po pijaci,al kvaliteta..

pa na trafici kupim...kvaliteta je vrhunska :mrgreen: ne stvarno, bilo koji solidniji duhan mi je bolji za pušiti od bilo koje cigarete, uključujući i davidoff i ostale skuplje cigarete...

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:36 
Moderator

samo o pusenju pricas :razz:

bez zajebancije, ovisnik nisam kazem ti kad sam kuci ne razmiljam o cigarama, al jednostavno volim zapaliti ,jednostavno to mi dodje kao ritual kad kafu pijem i zato ne zelim da prestanem..a to tvoje trcanje, vidis dobra stvar, samo sto ja recimo i ako pusim dnevno pravo puno pjesacim, igram lopte, vjezbam, i sto se fizicke spreme tice nisam zakrzljao, e sad kakva su mi pluca, o tome jos nisam poceo razmisljati :D

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:47 

dvije najveće merak cigare su mi bile u tramvaju i u autobusu.

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:52 
Moderator

Ako ništa zdraviji je duhan obični.

Fabrike duhana sa svojim duhanskim proizvodima koji sadrže filter - cigarete - rade svašta, kad bi znali koje hemijske sastoje ubacuju odmah bi prešli na čisti duhan ili prestali pušiti ;-) .

Uglavnom, logika je ista kao i sa industrijskom hranom - sve to jako truje krv i u ovom slučaju, mjesto jetre - jako šteti plućima (daleko više nego duhan BEZ filtera). Cigarete koje su skupe - tačnije - obogaćene raznim miomirisnim i aromatskim dodacima u filteru - su ekvivalent big maca ili sličnom prehrambenom proizvodu sa emulgatorima i sl. sranjima koji rade više štete nego bilo ko od nas ovdje želi da prizna ;-) .

Å to skuplje cigarete - to otrovnije cigarete.

Ali ima jedna posebna priča i za FDS. To što se mnogi pušači vraćaju na njihove proizvode nimalo ne čudi - i postovi na ovoj temi su očekivani u tom smislu ;-) .

Da sada ne pričam šta u tim cigarama preloše kvalitete i preopasne za zdravlje kakva je drina ima - jednostavno - ako ŽELITE sačuvati zdravlje morate prestati pušiti. Ako to stvarno ŽELITE onda ćete to i uraditi. Priča o ovisnosti je samo fama. Probajte sami i uvjerite se ;-) .

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:56 

e fakat, jednom sam čuo da su onaj Code (ili osmicu), umakali u amonijak :|
Shvati to :?

A najgore mi,kad pušim duhan i pripalim taj joint, svi misle trava, pa oće da uzmu dim :)

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:58 

btw. Foka super ti idu ovi savjeti, mogao bi raditi kao oni savjetnici za odvikavanje od pušenja.. to u Americi mlati fine pare, a ovde bi mogao naplaćivati usluge :)
jedan savjet, jedna cigara :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 01:58 
Moderator

nekrodemon wrote:
samo o pusenju pricas :razz:

bez zajebancije, ovisnik nisam kazem ti kad sam kuci ne razmiljam o cigarama, al jednostavno volim zapaliti ,jednostavno to mi dodje kao ritual kad kafu pijem i zato ne zelim da prestanem..a to tvoje trcanje, vidis dobra stvar, samo sto ja recimo i ako pusim dnevno pravo puno pjesacim, igram lopte, vjezbam, i sto se fizicke spreme tice nisam zakrzljao, e sad kakva su mi pluca, o tome jos nisam poceo razmisljati :D

Gledaj Ado i molim te obrati pažnju:

mene stvarno BOLI KURAC za tvoje razloge zašto pušiš. Ja sam trčanje spomenuo u kontekstu zamjene jedne navike drugom, to je sve, nema obrazlaganja.

Sva moja priča ima JEDNU poentu a ta se poenta svodi na jedan fakt - pušiti se može ili ne može u zavisnosti SAMO od volje - koje ne treba mnogo, priča o ovisnosti i opravdanjima zašto se puši je gubljenje vremenja i pranje ogledala u kom se ogleda onaj koji puši cigarete. Za tim opravdanjima nema nikakve potrebe i što ih manje budete pisali na ovim stranicima i koristili u stvarno životu veću ćete korist sami sebi obezbjediti.

Mislim, priča je jednostavna, hoćemo je sada banalizirati?

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 02:00 
Moderator

tjeskoba wrote:
btw. Foka super ti idu ovi savjeti, mogao bi raditi kao oni savjetnici za odvikavanje od pušenja.. to u Americi mlati fine pare, a ovde bi mogao naplaćivati usluge :)
jedan savjet, jedna cigara :mrgreen:

Ma idiotizam teški. Nsmo hendikepirani da se ne možemo ostaviti tako proste i nepotrebne stvari kao što je duhan.

Zamisli da čitaš ovaj topic (ili slušaš istu priču) i samo zamjeni riječ "cigarete" rječju "coca-cola". Pa jebemu nismo toliko paglu sad :) .

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 02:21 
Moderator

eto ga da ne seremo temu, ocito su neki preozbiljno shvatili neke stvari..
ontopic..jebem im mater za poskupljenje Yorka! :D
i jos jedna stvar kako neko moze pusiti lightuse to mi nikada nije bilo jasno, i sta ljudi imaju protiv obicne Drine? najbolja cigara na svijetu i da postoji tvrdo pakovanje sa sminkerskijim dizajnom, pusio bi je citav central...

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 04:54 

mozda i bi al da ih prave s okusom cokolade :D al central se renovira svakako sad... :lol:

ja ne vjerujem da cu ikad prestat nit zelim. uzivam u cigaretama, naravno osim kad se pretjera. umjereno konzumiranje cigara ti nece skodit, ako ne pretjeruje se, opet kazem.
bio pusac il ne, ako se ne vodi racuna o ishrani i nacinu zivota, crknut ces od nekakve bolesti. ako zivis normalno i ne unosis svakakva sranja svakodnevno u sebe, same cigare nece naskodit. e sad, kome ne gode cigare i ne uziva u njima, kome se povraca ujutro, nije nikad ni trebao zapalit. ja zapalim prije nego sto progledam ujutro :lol: naravno zna se desit kad se iz dosade kaleme jedna na drugu pa ti se smuci od previse dima. inace, nema problema.

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 09:54 

ne pusim,jer kakve sam srece dobio bih rak nakon prve kutije.
a najvise zbog zubi :mrgreen:

a ko hoce da prestane,,pa gdje ce ti bolja motivacija neg kas skontas da za mjesec dana mozes ustedit kartu za Deicide...il da se pocastis sa majcom il dvije.

il ako hoces postepeno da prestanes da dudlas cigaro rasporedis onih 20 cigara u 2-3 kutije,a napolje poneses jednu.

a pusenje je gay pa et :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 11:11 

nekrodemon wrote:
a osim toga nije fazon prestati pusiti, fazon je ne zapaliti opet

fazon ti je kad te društvo nagovara , a ti ne zapališ

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 13:18 

prije pusila mc, sad ronhill
A kad pijem mogu bilo koje cigarete pusiti (osim ruznog bossa) :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 16:08 

sihirbog wrote:
a pusenje je gay pa et :mrgreen:

koliko god gej zvucalo, NE pusit je gej :lol:

Profile  

PostPosted: 04. 04. 2010. 18:48 

:lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 123 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]