Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 00:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 04. 11. 2004. 15:07 

dvostruko...trostruko.svejedno.u zadnjem slucaju jos gore :P.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 11. 2004. 00:57 
Administrator

AdVers wrote:
Plus sto je u Svabiji za vrijeme rata radio kao maticar.
Nije ni cudo sto je u narodu poznat kao Gospodar Prstenova :pusac:

hehe u BiH je ovakav sastav predsjednistva:

Neprekriveni ratni zlocinac, Hohstapler maticar (u ratu brakove sklapo za 700 KM) i kriminalac koji je srusio najmnanje 3 firme i protiv kojeg se vodi 6 postupaka!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 11. 2004. 17:42 

i mi u ovakvoj zemlji mislimo da imamo pravo sudit o americi, njenom narodu i njihovom predsjedniku?
hahahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 11. 2004. 13:12 

Svako ima vlast kakvu zasluzuje,a cini mi se da narod u BiH nema,ON ZASLUZUJE JOS GORU.... Nemate pojma kako uzivam kad se na televiziju jave razni likovi koji "nisu primili plate 11 mjeseci,ostali invalidi u ratu,a zive ko podstanari...." Pa i to sto im se desilo malo je,jebo im pas mater kad vidim rezultate izbora...To im je njihova borba za srpstvo,islam,ustastvo,kurac-palac dala i njihov SDS(koji jadne nevine Srbe brani od Turaka i Ustasa),SDA(koji jadne nevine Bosnjake brani od Cetnika i Ustasa) i HDZ(koji jadne nevine Hrvate brani od Cetnika i Islamskih fundamentalista)... Ako si stariji od tri godine i lozis se na tu politiku i NISTA nisi naucio ni shvatio za posljednjih 15 godina,a kao sto vidimo po izborima takva nam je velika vecina naroda,onda i nisi ni za sta drugo nego za rezervat,sto smo i postali.... Ili za gasnu komoru za sta se svesrdno zalazem,da vise ne jebemo ni sebe ni sve oko nas u zdrav mozak... Sto kaze moj drugar "sad da postrijeljas 80 % ljudi u BiH,neces pogrijesiti u 3 covjeka" i to je jedna tuzna istina... Nema nade,u blatu smo zauvijek,al za to smo se svom snagom borili,borimo se i dalje i tu i zelimo da budemo,jer ogromna vecina ovog retardiranog naroda ne bi ni ZNALA da zivi na drugi nacin... Cast onima koji su PROTIV,sa njima saosjecam,al malo nas je...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 11. 2004. 20:29 

KoldVoid wrote:
Ovo se nije moglo skratit, al fakat, morate procitat, ako vas iole zanima vasa drzava. Nekima ce bit histericno smjesno, neki drugi mozda zaplacu. Nadam se da ce bit najvise onih sto ce nekom jebat mater.
koga bola jos ova drzava zanima? :D Pa i Bog je od nas davno digao ruke!

Mene samo zanima kako da sto prije legalno zavrsim fax, "jamim" diplomu i zbrisem s Balkana

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 11. 2004. 16:57 

Undead wrote:
Svako ima vlast kakvu zasluzuje,a cini mi se da narod u BiH nema,ON ZASLUZUJE JOS GORU.... Nemate pojma kako uzivam kad se na televiziju jave razni likovi koji "nisu primili plate 11 mjeseci,ostali invalidi u ratu,a zive ko podstanari...." Pa i to sto im se desilo malo je,jebo im pas mater kad vidim rezultate izbora...To im je njihova borba za srpstvo,islam,ustastvo,kurac-palac dala i njihov SDS(koji jadne nevine Srbe brani od Turaka i Ustasa),SDA(koji jadne nevine Bosnjake brani od Cetnika i Ustasa) i HDZ(koji jadne nevine Hrvate brani od Cetnika i Islamskih fundamentalista)... Ako si stariji od tri godine i lozis se na tu politiku i NISTA nisi naucio ni shvatio za posljednjih 15 godina,a kao sto vidimo po izborima takva nam je velika vecina naroda,onda i nisi ni za sta drugo nego za rezervat,sto smo i postali.... Ili za gasnu komoru za sta se svesrdno zalazem,da vise ne jebemo ni sebe ni sve oko nas u zdrav mozak... Sto kaze moj drugar "sad da postrijeljas 80 % ljudi u BiH,neces pogrijesiti u 3 covjeka" i to je jedna tuzna istina... Nema nade,u blatu smo zauvijek,al za to smo se svom snagom borili,borimo se i dalje i tu i zelimo da budemo,jer ogromna vecina ovog retardiranog naroda ne bi ni ZNALA da zivi na drugi nacin... Cast onima koji su PROTIV,sa njima saosjecam,al malo nas je...

e bog te, najezio sam se na ovo... vec fakat dugo govorim da cijelo ovo podrucje treba spaliti da vise niceg nebude jer boljeg nismo zasluzili niti ce biti... krkanluk i konjetina na svakom mjestu, oni sa malo vise mozga a nedovoljno hrabrosti sute, oni sa malo vise revolta u sebi najebu, iskrenost i postenje je kod neki stari anticki mit...zivjeli smo sretno do kraja nasih zivota...tolika mi je muka vise od svega...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2004. 15:53 

Očito je da ne živimo u savršenom svijetu. U svakoj zemlji na planeti postoji pritisak i nepravda - nekolicina bogatih i moćnih koji uživaju pravo da određuju zakone i posjeduju novac, dok većina siromašnijih (ili, bolje rečeno, siromašnih), "drugačijih" i nesretnijih nose teret preživljavanja. Nije bezrazložno propitivati i tražiti razloge od kuda to dolazi i zašto to postoji u našem društvu, koje bi trebalo biti moderno i prosvjetljeno. Gdje počinje nečovječnost čovječanstva i na koji način se oduprijeti tome?

Prema našem trenutnom "demokratskom" sistemu, greške i mogućnosti leže u političkim programima jedne ili nekoliko političkih stranaka - koje se žele preko naših leđa dokopati moći. Uobičajeni odgovor na "neuspjeh" jedne stranke je nada da će nova vlast bolje ispuniti naše želje i potrebe (ili barem obećati to). Naravno, to nikad ne bude tako. Stranke uvijek razmišljaju kratkoročno, sklone su institucionalnom podmićivanju, te održavaju sistem koji im pomaže da se domognu moći. Ukratko, opasnosti koje ugrožavaju našu egzistenciju su ugrađene duboko u naše društvo. Baš te opasnosti su direktan rezultat činjenice da mi nemamo nikakvu moć nad upravljanjem našim životima. Jedini način da se to promjeni je transformacija društva u kojem živimo u nešto bolje, uzimajući resurse i odlučivanje u svoje ruke.
:twisted: 8) :twisted:

Profile  

Post subject: Re: Memoari guzonjinog sina: Pt.1 jebo ti zemlju koja Bosne
PostPosted: 13. 04. 2006. 22:49 

KoldVoid wrote:
Dugo, dugo sam razmisljao o tome da u javnosti iznesem svoje generalno misljenje o nasoj prekrasnoj drzavi i problemima sa kojim se nosimo.

Dok prosjecni Bosanac, bio on Bosnjak, Hrvat il Srbin, je treniran od strane medija i svoje zajednice/drustva da misli da su svi nasi jadi poslijedica Blakanskih ratova, medjunacionalnih tenzija te da nas cjeli svjet bizarno podjebava vec petnes godina, kao djete drzavnog sluzbenika (olako receno "guzonje") imao sam XXX prilika da se uvjerim u cemu je problem.

Da vas ne bih tusio pukom retorikom, navescu danasnji primjer sveopceg uzasa u nadi da ce neko od vas blize organima vlasti nase drzave uzeti "stvar" (il kurac, il sarac, il granatu) u svoje ruke i poceti rjesavati nase socijalne probleme.

Elem, prije jedno mjesec dana, ionako skandalozno propali projekt CIPS-a se manifestirao na novom viznom sistemu ministarstva vanjskih poslova BiH.

Naime, umjesto starih pisanih zahtjeva za vize koji su slani skenirani u pdf formatu, neko je u BiH (najvjerovatnije OSCE) dosao na genijalnu ideju da se svi zahtjevi unose, pregledaju i stampaju preko zajednicke baze podataka CIPS-a u Banja Luci.

Naravno, ovako genijalno rjesenje koje postoji u normalnim drzavama ovog svjeta je od bitne vaznosti za BiH, gdje papir i fascikla jos uvjek jesu bog i batina. U biti, nas MUP sada moze pregledati vizne zahtjeve cim se posalju. Prije je to islo sistemom "kurir iz MIP-a ode na buredzike pa na jedno dvaes kafa pa pred kraj radnog vremena navrati do MUP-a za ovjeru".

Ali, ne lezi vraze, citav projekat je lego na ledja nasih genijalnih "programera" u MIP-u. Rezultat je u najmanju ruku, tipicno Bosanski, a u najgorem (onom pravom) slucaju, apsolutna katastrofa monumentalnih proporcija.

S tipicnom bahatoscu koja karakterizira Sadisticke institucije za koje ja i vi placamo porez da bi nas sluzili i omogucili nam bolje sutra (citaj: da bi nas jebali u zdrav mozak i ispijali beskonacne kolicine kafe na hiljadu nacina), genijalci iz MIP-a su odlucili da u roku od dvije sedmice kompletno obustave stari sistem manualno popunjenih stikera za vize i pisanih zahtjeva sa novim racunarskim sistemom, zabranjujuci ulaz bilo kome, ma koliko taj ulaz bio od strateske vaznosti za BiH, poslije 1.11 bilo kome sa vizom izdatom starim sistemom, osim ako ta viza nije dobila rjesenje prije istog datuma.

Imajuci u vidu da postoje ambasade kao ova uz koju sam ja vezan, gdje je "prvi sekretar" (papirolog/potrcko) povucen prije jedno 6 mjeseci zbog isteka mandata, a MIP pored hiljada mogucih sposobnih kandidata nije uspio naci zamjenu, jer jebiga, nije iz podobne stranke ili ima ruzne zube, neprimamljivo prezime itd., mundani posao popunjavanja formulara koji se svakodnevno salju na adresu MIP-a (tipa "danas smo izdali 0 viza") kao i vodjenje knjiga, pisanje cestitki, te zajebavanje u prvom licu sa svakojakim ljudozderima koji bi se preko nase zamlje nadali dovuci Evrope, pada na ledja nasih najvisih predstavnika, tj. Ambasadora.

I tako dok drugi ambasadori rjesavaju strateske trgovinske sporazume, promovisu proizvode svojih zemalja, nasi dragi ambasadori pisu dopise i izvjestaje koje niko ne cita, al et, da se vidi da rade, da su vrijedni i marljivi. Vakav sizifov poso sam ja jos samo cuo iz prica sa golog otoka. E, a tamo je to bila kazna, u Bosni, nosanje kamenja uzbrdo-nizbrdo se debelo placa, jer jebiga, kako drugacije da te mentalno sjebu kad ti vec hljeba moraju dat, nedo bog da ti dopuste da ucinis nekakav uspjeh, a i onaj sramni budzet sakupljen iz praznih tanjira fukare treba nekako spendrecit, jer ostane neke sice koju nam se neda knjizit, nakon svih troskova na vozni park, prezderavanje i ispicuturivanje.

Ali to je dragi moji, samo vrh ledenjaka. U praksi, svaka ambasada, svake normalne drzave, ima najmanje 10 radnika u sebi. Bosanske imaju to u maksimali. Dok se od Svapskog ambasadora ocekuje da bude komunikativan, sposoban, intelektualac, Bosanski mora pod prvo da bude ekspert za uredsku masineriju, i to onu stariju, jer za takvu nemeres naci servisere. I da bi zivot bio bajan i pun cvjeca, sarenih egzoticnih pticica i bistrih potoka, nadje se pokoji Sarajevski hiper-intelektualac/kompjuterski genije koji je procitao uvod iz PHP for Dummies i Database Programming for Dummies, pa sjeo da pravi aplikaciju od strateske vaznosti za buducnost nase drage, ispacene domovine.

I tako, danas, po treci put zaredom, sam se morao ustati u 8 ujutro da za dzabera rintam za svog starog, koji se sa racunarima snalazi ko i ja sa nuklearnim reaktorima. I, na moje ogromno zacudjenje, matori komunjara nije nista zajebo, vec je zajeb u rukama nasih genijalnih infoMRAKticara.

Naime, prestajuci sa cinizmom i prelazeci u realnost, jer mi je krvni pritisak vec presao sve ljudske norme, prvi dan sam dosao do zakljucka, da, iako su EKSPLICITNO NAREDILI (da samo vidite rjecnika u njihovim dopisima) da se od prije tri dana pocne sa "treniranjem" sa novom aplikacijom, MASNI PAPCI iz MIP-a se nisu sjetili da dostave inicijalni Username i Login.

Dok je to meni cisto jasno, prosjecni jado jadni koji je cjeli zivot radio gospodske poslove u Ministarstvima daleko sposobnije bivse drzave, je morao dvaes puta da natakne svoje dno-tegle djorzle i procita 30 stranica ionako falicnog "uputstva za rukovanje".

I prodje drugi dan, nas dragi administrator je navodno "osposobio" korisnicki racun, kad ono, ne lezi vraze, nista od navedenih aplikacija ne izlazi na glavni meni. Dje sad zariba majku mu?

I tako nas dragi administrator nama veli da je "tek sad" dobio odgovarajuci SGT obrazac koji pojasnjava privilegije korisnika, koji je e-mailom poslan MIP-u prije petnest dana.

Znaci, svaki podatak koji se posalje u direkciju nasih institucija ide brzinom telefonije, pa stigne za koji minut. A onda sedmica da se elitni kadrovi natentaju da isprintaju dva lista, pa onda jos jedna da se izmigolje iz bunkera svojih kancelarija i dostave jebene podatke Informaticarima koji se nalaze, jebate alah, dvije kancelarije nize niz hodnik.

I tako, sa orgazmicnim osjecajem da je sistem napokon spreman, dolazim do APSOLUTNOG, FINALNOG DOKAZA da je Sarajevski PAPANLUK nepremostiv debilitator ove planete.

Naime, kao sto mnogi od vas znaju, postoje mjesta na ovoj planeti koja nemaju "postanski fah" iliti "postanski kod", vec se u cjelom Arapskom svjetu i u jos pokojim drzavama posta rjesava sistemom postanskih sanducica lociranih u odredjenim mjestima u gradu.

Kako je nemoguce unijeti postanski kod za jebeni Maskat il Dubai, (a "aplikacija" nece proslijediti zahtjev bez istog) SMRADNI LEVAT kojem je opcina Srati Grad najvjerovatnije centar svjeta, a za Ilidzu je cuo iz drevnih bajki o Turskim vezirima, je tako jednim potezom kompletno onesposobio sve Vizno/Konzularne poslove na podruciju Arabije i sire DO DALJNJEG.

Bez ikakve zelje osim da im se zahvalim na sadizmu sem tako sto cu im uzvratiti istim, precutao sam drugi katastrofalni lapsus programerskih majmuna MIP-a. Posto se vizne takse naplacuju u lokalnoj valuti, a aplikacija nedozvoljava manualno unosenje valute vec samo daje izbor tipa dolar,euro,jen,rublja,leva(koji ce kurac Bugarska leva neam pojma), i kad se ukloni kretenizam sa "postanskom sifrom", aplikacija je opet, neiskoristiva.

Nadalje, za razliku od ovog foruma ili bilo koje normalne web-stranice koja operira pod nekim sistemom identifikacije, genijalna aplikacija za vize svakim pritiskom tastera "nazad" vas vraca na prvu stranicu te vas primorava da ponovo unesete sifru. Nedo bog da mozete poslati zahtjev za vizu pa isti provjeriti, a da se ne morate jebavati naknadno i sve raditi ispocetka. I ne, nisam kreten, ne pricam o IE "back" dugmicu, vec o njihovom "integriranom" navigacijskom sustavu.

A da bi to sve bilo maksimalno veselo za ambasade na dial-up konekciji, drzava rodjenja i drzava koja izdaje pasos se ne mogu manualno unijeti, vec morate kliknuti na taster u odgovarajucem polju koji otvara novo prozorce u kojem se alfabeticki listaju sve drzave ovog svjeta. U cemu je kvaka, e, pretrazivac istog prozorcica ne omogucava pretrazivanje za recimo, "Ujedinjene Arapske Emirate" tako sto cete ukucati "ujedinjeni" pa da vam izleti spisak svih zemalja koje imaju tu rijec u svom nazivu, ne, morate tacno navesti naziv drzave da bi ste dobili rezultat. A prozorcic podrzava maksimalno deset rezultata po unosu kriterija, tako da je cjeli proces savrseno pogodan za povisenje holesterola i kiseline u zuci od stresa.

Naravno, sve bi ovo bilo lako zaboravljeno da estetika same stranice/aplikacije nije na nivou. Ja mislim da je umjetnik koji je ovo sklepao garant imao dozu inspiracije od dizajnera Lade i Trabanta. U ostalom, pogledajte sami, PAPAK cak nije mogao ni promjeniti grb BiH u jpeg za bolji loading, nedo bog da je popravio greske na najodvratnijem gif-u naseg grba koji se moze naci na netu (koji, je igrom slucaja, uvjek prvi rezultat u Google image search-u)

http://www.cips.gov.ba/vize

sto bi reko Russtroyer...

Uzivo Sadam Husejn.

Grijesis.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2006. 23:53 

kold, procitala sam cijeli tekst i svaka cast. opisao si nesto sto se meni dogadja redovno i uspio si me nasmijati. :-) meni se obicno toliko digne tlak od ovakvih stvari da ne uspijem gledati sve sa dozom cinizma... kad se vidimo ljetos (ako budes dolazio), pricam ti sve "socne" detalje... :-) hej, ali web stranica im je mrak, hahaha.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 02:02 
dakle ima fakat ljudi koji su dovoljno glupi da bi svoju dokolicu trošili na čitanje memoara čovjeka kojemu je toliko dosadno pa onda onako nešto piše... :roll:

na to mogu samo reć - :roll: i opet :roll:

pročito sam prva 2 stupca, ali mi je dojadilo, jer sam vidio da iksrno rečeno nema neke zanimljive tematike pa sam uzeo da čitam dalje Fedona...tu barem se nešto čita iole interesantno...

ja mislim da je čak mentalni proljev Jessice Simpson zanimljiviji...Void zna mislim na šta to liči...preobrazuj svoje slijedeće izjavi u taj format, i možda pročitam :D

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 21:38 

Perverted Taste wrote:
dakle ima fakat ljudi koji su dovoljno glupi da bi svoju dokolicu trošili na čitanje memoara čovjeka kojemu je toliko dosadno pa onda onako nešto piše... :roll:

pročito sam prva 2 stupca, ali mi je dojadilo, jer sam vidio da iksrno rečeno nema neke zanimljive tematike pa sam uzeo da čitam dalje Fedona...tu barem se nešto čita iole interesantno...

ja mislim da je čak mentalni proljev Jessice Simpson zanimljiviji...Void zna mislim na šta to liči...preobrazuj svoje slijedeće izjavi u taj format, i možda pročitam :D

Zaboli me kita da branim Kold-a, al', ono, ovo "mentalno istiskivanje proljeva" iz mozgova koji su, bar se nadam, kvalitativno jaci od onog u gdjice Simpson je preraslo u postulat. Perverted, ajd' ba, ako nista drugo a ono zbog toga da ne budes tipican mladi Bosanac koga politika i sve sto ima veze s njom (a to je UGLAVNOM sve) ne interesuje, iskuliraj i pusti druge da pokusaju doc do kakvog takvog nivoa gradjanske svijesti.
ARGUMENTACIJA
Prvo, Kold je detaljno obrazlozio stvar koja ga je direktno stavila u debilitetno stanje nemoci i oduzela mu vrijeme koje je dragocjenije uloziti i u "beskrajno serendanje" po offtopicu ovog foruma, nego u provaljivanje "poboljsanih" procedura na relaciji MIP-CIPS. Dakle, frajer pise o onome sto ga neposredno zulja=to se tebi samo cini da to nema veze s tzv. visokom politikom=jednog dana ces doci u slicnu poziciju a neces znati artikulisati problem i rjesiti ga i/ili neces htjeti i/ili bice te stid pred drugima jer, k'o fol, tebe politika ne interesuje.
Drugo, stanje ove zemlje je (osim vrhovnog razloga: NEPISMENOSTI PROSJEKA I PAPANLUKA) takvo kakvo jest jer se ti i tebi slicne apaticne guzice ne zelite zamarati stvarima koje svrbe druge, a uskoro bi mogle i vas. Druga opcija je iskljucena ukoliko si guzonjin sin, pa ti to sve tajo poslozi u zivotu.
Trece, mos bit apolitican, apatican, kakav god, to je tvoje pravo, al' pusti, ba, druge da trune o stvarima koje ih svrbe, tjeraju na promisljanje i mozda budu uzroci drugacijih zaokruzivanja na glasackom listicu.

Cetvrto, Kold saljem ti PM-om broj cell-a ministra inostranih poslova nase nam krasne zemlje, pa mu se naseri licno ak hoces.

Profile  

Post subject: e libijo
PostPosted: 15. 04. 2006. 01:39 

...Libija pusti lika...iznervirao ga Samir pa sad on mora nekog nervirat...mene ne mere ja sam mu dohakala!

Nego da se naserem.Ovo gore zaboravite ovo moja zena kljucka,uci pisat po tastaturi.vezba se.sta htjedoh rec,....evo sad mi prijeti vis glave da mi nec dati hopa cupa.Nego da ne duzim ko libija, koji je takodje nesposoban u nekim stvarima, tipa sviranje gitare, mozda bi se trebao mjenjati s tim likovima (kompujterasima), nek oni drljaju po gitaru, a ti brate pravi aplikacije,prezentacije, asocijacije,penetracije.
ipak mozda je i bolje sto taki prave te kerefeke, samo nam treba da moremo svi lahko izlazit iz ovije zemlje.Ne smije niko mrdat odavle, samo se brukamo.a ovi sto su vec vanka da se vrate brukali bi se i vise.izgubio sam se natrenutak tako da slobodno zaboravite predhodnu recenicu ili dvije.kaze mi zena da sastavim 3 tacke ali ne razumijem zasto.valjda su to neke knjizevni fazoni da uneses dramu u radnju i zaintrigiras citatelja.no medjutim da ne kenjam plahtu...plaho, evo recimo gore spomenuti RIMAS on bi znao napravit aplikaciju,oksidaciju,ne bi penetraciju(davno je bilo),ali bi znao sve sta god,a ne radi nist od tog.Zasto postavlja se pitanje samo od sebe.Zasto on zna a neko ne zna.zna on niko ne zna.zna ali ne zna.da ni on ne zna.

posto preterano serem da rezimiram

jebo aplikacije kome jos treba viza.sace prvi maj da se napijemo i najedemo a za ostalo nas libo taki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2006. 02:23 

Undead wrote:
Sto kaze moj drugar "sad da postrijeljas 80 % ljudi u BiH,neces pogrijesiti u 3 covjeka" i to je jedna tuzna istina...

U potpunosti se slažem sa tvojim drugarom!
Da postoji kakva ogromna petarda zavezo bi je sebi za leđa i ispalio se na Mars, pa makar moro slušat rejv sa Marsovcima!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2006. 09:43 
Sion girl wrote:
Perverted Taste wrote:

Zaboli me kita da branim Kold-a, al', ono, ovo "mentalno istiskivanje proljeva" iz mozgova koji su, bar se nadam, kvalitativno jaci od onog u gdjice Simpson je preraslo u postulat. Perverted, ajd' ba, ako nista drugo a ono zbog toga da ne budes tipican mladi Bosanac koga politika i sve sto ima veze s njom (a to je UGLAVNOM sve) ne interesuje, iskuliraj i pusti druge da pokusaju doc do kakvog takvog nivoa gradjanske svijesti.
ARGUMENTACIJA
Prvo, Kold je detaljno obrazlozio stvar koja ga je direktno stavila u debilitetno stanje nemoci i oduzela mu vrijeme koje je dragocjenije uloziti i u "beskrajno serendanje" po offtopicu ovog foruma, nego u provaljivanje "poboljsanih" procedura na relaciji MIP-CIPS. Dakle, frajer pise o onome sto ga neposredno zulja=to se tebi samo cini da to nema veze s tzv. visokom politikom=jednog dana ces doci u slicnu poziciju a neces znati artikulisati problem i rjesiti ga i/ili neces htjeti i/ili bice te stid pred drugima jer, k'o fol, tebe politika ne interesuje.
Drugo, stanje ove zemlje je (osim vrhovnog razloga: NEPISMENOSTI PROSJEKA I PAPANLUKA) takvo kakvo jest jer se ti i tebi slicne apaticne guzice ne zelite zamarati stvarima koje svrbe druge, a uskoro bi mogle i vas. Druga opcija je iskljucena ukoliko si guzonjin sin, pa ti to sve tajo poslozi u zivotu.
Trece, mos bit apolitican, apatican, kakav god, to je tvoje pravo, al' pusti, ba, druge da trune o stvarima koje ih svrbe, tjeraju na promisljanje i mozda budu uzroci drugacijih zaokruzivanja na glasackom listicu.

Cetvrto, Kold saljem ti PM-om broj cell-a ministra inostranih poslova nase nam krasne zemlje, pa mu se naseri licno ak hoces.

jedno je pričat na sve strane kako te politika zanima, i drugima pripovjedat, a drugo kada se stvarno politički angažuješ... ever thought about that? :?

ali za bavljenje politikom me trenutno niko ne plaća, niti imam vremena, pa svi vi koji imate vremnea na pretek, učinite nešto korisno od svoje dokolice, i deder napišite nam novi Ustav, pa ga predložite Terziću...ja imam pametnijih posala...

btw. ja sam još veći guzonjin sin od Kolda, pa moš mislit zašto me zaboli... :lol: [sarc.]

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 00:24 

Neka ba Boro, ne trebas nam ti u politici. Ti nam trebas da se ofirash po forumu i da se mi SMEJEMO :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 12:33 
KoldVoid wrote:
Neka ba Boro, ne trebas nam ti u politici. Ti nam trebas da se ofirash po forumu i da se mi SMEJEMO :D

hej ba Libija, hajd nam malo pričaj o gitarama, de malo stvaraj CO2, nisi odavno...ti si tu da se preseravaš o gitaram i da pričaš od koje piljevine je koja napravljena...iako to nikog ne zanima, a ti svima pričaš... :)

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 13:56 

jaro dragi, jednog dana ces me pitat da struzes johu u mojo garazi...samo cekaj ;) bez zajebanjcije

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 14:38 
Moderator

Moj libijac, ja kad sam kliknuo na onaj link, sjebo sam se, pa ISK webzine je bolje dizajniran :)

Mislim, kakvi su ono FRONTPAGE/INTEGRATED YAHOO PAGE EDITOR PROGRAMERI???

Veselo je to tebi, libija, tamo...Ajde ako mozes, saznaj hoce li kakva isporuka orizja uskoro u bih, da je presretnemo i porokamo stoku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 15:32 

Jaro moj, ja vam svima na ustrb zaposlenja mog starog pokazujem "sposobnost" ljudi koji vode vasu drzhavu...ja sam u ovakvim sluchajevima ponosan Hrvat, nemojte mi na hator uzet....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 16:42 
to mi ko ne znamo da od onih koji pregovaraju za ulazak BiH u EU, recimo, niko ne zna najmanje 2 strana jezika, da imaju možda (i to je upitno) tek magistarski, i da su levati koji su došli do određenog položaja preko strica, amidže il nane?

naravne da se to zna, ja to barem znam jer učim i saznajem o tim sranjima...ti si ono davno napisao, ali se nažalost nije ništapromijenilo... :? i ja bi radije birao svako drugo državljanstvo (svako druge države koja je član EU :D ), a nije ni Hrvatska med i mlijeko...inače bi ja iskoristio svoju prednost posjedovanja domovnice.

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]