[Cosey Fanni Tutti] wrote:
furija wrote:
Tugaljanje za njim, kao muziÄarem, nema smisla.
Lik bio na jednom albumu, njihovom najgorem.
Kasnio na probama, zajebavao se, pjesme prave Beatles-tiÄke, po 2-3 minute, Å¡it pravi.
I otjeraše ga, naravno... I nek su.
kasnio je na probama nakon nervous breakdowna,nakon što je snimio
dva albuma s floydima,isto vrijedi za zajebavanje.
-pjesme su većinom trajale po 7-15 minuta (mada nemam ni izdaleka pojma kakve to veze ima s njim kao muziÄarem

) vidim da nisi ni posluÅ¡ala taj album koji pljujeÅ¡ nego komentiraÅ¡ stvar koju sam stavila na upload (jebote) jer da jesi nebi ti bilo na kraj pameti s beatlesima usporeÄ‘ivat (btw.,beatles-tiÄe?what are you,eight?),petnaestominutna psihodelija.mislim ako ćeÅ¡ pljuvat bez pokrića možeÅ¡ se potrudit pa bar proÄitat neke informacije nabrzaka il posluÅ¡at jednu pjesmu s albuma.
ne treba ti se sviÄ‘at njegova muzika,al na temelju jedne odgledane VHI emisije o njemu prije tri godine nemaÅ¡ pravo srat ko Å¡to jesi,trebala bi odat poÄast liku ako ne niÅ¡ta.
Sydovi solo radovi me ne zanimaju, niti sam poslušala tu pjesmu koju si uploadovala, niti sam gledala VHI emisiju.
I zato to i ne komentarišem.
Syd Barret je bio samo na
jednom albumu.
Evo upravo držim ploÄu u ruci, samo Å¡to je vjerovatno izdano posebno dva albuma, jer je kod mene dupli. Nebitno.
Pa kaže...
Album
The Piper At The Gates Of Dawn, prvi album na kojoj je Syd bio, sadrži Å¡est pjesama na prvoj strani, od kojih su prve Äetiri njegove, peta zajedniÄka, Å¡esta Watersova. I druga strana, pet pjesama, prva zajedniÄka, ostale Äetiri Barretove. I za Äudo Božje, kako sam i rekla, pjesme su mu od 2-3 minute. Jedna jedina 4:12, opraÅ¡tam.
Osim, naravno ove
Interstellar Overdrive koja traje 9:41, ali je zajedniÄka.
Dalje, drugi album
A Saucerful Of Secrets... Syda ni na mapi.
Prva strana, Äetiri pjesme, Waters-Wright-Waters-Waters.
Druga strana, tri pjesme, prva zajedniÄka, druga Wright, treća Barret.
Ali tu posljednju pjesmu su samo stavili na drugi album, on to jest odsvirao i odpjevao, ali ne tada. Dakle nije Syd bio na drugom albumu.
I, naravno, pjesme traju od 4-12 minuta, zanemarujući Sydovu od 3 minute.
Da, znam da su Google, Yahoo, blogovi, my spejsovi "jako pouzdane stranice", i tamo im piše da je Syd Barret bio na dva albuma.
Ali na žalost, na mojoj ploÄi piÅ¡e, da je na prvom albumu bio Barret sa trojicom, a na drugom da je Gilmour sa preostalom trojicom. I taÄka.
Pjesme na prvom albumu su djeÄje, zato sam i rekla BitlstiÄke, i ni malo mi se ne sviÄ‘aju, ono poslije je savrÅ¡enstvo. I to je moj ukus i moje miÅ¡ljenje. Syd ih je jednostavno koÄio dok je bio u bendu i ne daj Bože da je i dalje ostao.
A to Å¡to sam rekla "tugaljanjem kao muziÄarem", mislila sam uopÅ¡te Å¡ta je uradio u grupi.
Toliko o "Sydovoj petnaestominutnoj psihodeliji" i mom "pljuvanju bez pokrića".