...hah, vidim da ima par ljudi koji su toliko inteligentni da ne prave budale od sebe svjesno...dakle, dragi moji, svi mi mahalamo (citaj tracamo) ...tako je bilo, tako jest i tako ce bit...uostalom, mahalanje je jedna vrlo korisna stvar, ako vas zanimaju pozitivni efekti koji se iz cijele stvari mogu izvuc, pa sve to malo bolje proanalizirate...
...naravno, ovdje ne govorim o etiketiranju, to je vec stepenica iznad koja na dugorocnom planu uvijek stvara, cesto, nepopravljivu stetu...(cure su po ovom forumu, npr., u najvecem broju slucajeva jednostavno kuje- negativan efekat je sto su prave kuje (citaj zenka psa) ostecene, diskriminisane

, a drugi negativan efekat je sto su onda ti napaljenici jebaci kuja (citaj zenka psa)/ ili, tzv. pozitivno etiketiranje, npr. ovaj forum stvori malog boga/inju medj' forumskim svijetom, njihova se slusa, odobrava, vazelinise i tako-negativan efekt u najvecem broju slucajeva nastupi kad se taj mali bog/inja upozna jer rusi ili samovoljno izgradjen ili od forumske zajednice nametnut sistem vrijednosti)...
...nakon ove digresije da se vratim na pozitivne efekte mahalanja...najmjerljiviji pozitivni efekti ovog naseg dragog nam i neotudjivog oblika ponasanja i komunikacije su:
1. izbacivanje raznih oblika frustracija onog ko mahala putem onog o cemu/kome mahala
2. zanimljivo provodjenje vremena i
3. posljednje, ali ne i najmanje vazno, taj sto mahalanjem nesvjesno (a to mozda i ne bi zelio/la) pomaze osobi o kojoj mahala, naravno, ako je ta osoba dovoljno inteligentna, izgradjena i stara (moram priznati) da zna da prihvatanje tih stvari znaci jacanje licnosti, znaci promociju (danas je reklama reklama, ak' je losa jos bolje, vise se prica)...
...dakle, k'o je sebe skont'o bice zahvalan sto drugi o njemu/njoj mahalaju jer tako sebe pravi jacim, uci se kontroli, uci o ljudima, njihovim sitnim dusama, razvija socijalnu i intra inteligenciju i, na koncu, kao takav bude superioran...
...kada je rijec o mahalanju moram zaokruziti i cesto prisutan dio tzv. dodavanja na dogadjaj/osobu o kojoj se mahala...svi mi, dragi moji, obozavamo sitno lagati...to je neotudjivi dio nase prirode...na kraju krajeva, to je odlican pokazatelj nase mastovitosti i kreativne/improvizatorske inteligencije... pozitivni efekti:
1. onaj koji na stvarni dogadjaj/osobu o kojem/ojoj mahala dodaje u momentu dok mahala razvija kreativo/improvizatorsku inteligenciju
2. onaj o kome se mahala ili o kojem se mahala u funkciji glavnog aktera nekog dogadjaja ima priliku da na najbolji moguci nacin upozna osobu koja mahala, te da, pazljivijom analizom, otkrije pravi razlog zasto je interesantan/na toj osobi...
...ne zaboravite ljudi...najcesca i najinvetivnija mahalanja se desavaju u stanju zaljubljenosti...zapitajte se... vidjecete da je tako...naravno, ima bolesnika koji to organizovano, strategijski rade iz vec navedenih razloga( zavist, ljubomora itd.), al' to je vec smisljeno etiketiranje... ne mahalanje...
...na koncu, zargonska rijec mahalanje izvedenica je iz rijeci mahala...malo drustvo, blisko, prozor pored prozora, gace na shtriku moje komsinice dodiruju moje gace itd...
...ono sto bih toplo preporucila je da ovaj forum njeguje ovaj oblik komunikacije u sto vecim kolicinama (a, bogme, vec je dobrano into) jer je, prosto, jedan od najefikasnijih u povezivanju ili razdvajanju (sto ponovo stvara interesne grupe i ponovo tvori povezivanje)...
...dakle, druzenje...
...eto vam socio-psiholoska...