Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 21:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: FPN sarajevo, odsjek zurnalistika
PostPosted: 15. 10. 2007. 02:21 
Moderator

Arinoe wrote:
Pa da..'si videl kako brzo taj fpn-ovski moronizam ulazi u krv?

nope, nije me dohvatio.
kakogod, ide se malo u krajnosti ovdje, jest da je 90% tih ljudi nekim cudom srednju zavrsilo, ali ovih 10% su sasvim ok ekipa, koja ce se, kako izgleda, kad tad morati prilagoditi tom sistemu.
no boli me kurac, papir je papir, pa kakav god da faks bio. plata ce mi ionako biti visa od one na kojoj sam odrasto.

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 02:28 
Moderator

ghost rider wrote:
Arinoe wrote:

nope, nije me dohvatio.
kakogod, ide se malo u krajnosti ovdje, jest da je 90% tih ljudi nekim cudom srednju zavrsilo, ali ovih 10% su sasvim ok ekipa, koja ce se, kako izgleda, kad tad morati prilagoditi tom sistemu.
no boli me kurac, papir je papir, pa kakav god da faks bio. plata ce mi ionako biti visa od one na kojoj sam odrasto.

Djabe ti je pričat kad imaš WU TANG avatar :D

RZA je kralj...:D

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 05:53 

Ne ulazim ja u to sta ste vi htjeli, kakve su vase ambicije, nit me se to tice. Ja vam samo kazem ono sto sam znao prije sedam godina (i sto je jos uvjek istina).

Taj fakultet predominantno upisuju oni koji nista drugo nisu mogli...

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 16:53 

Stojim iza svega sto si rekao, osim...

Noise Messiah wrote:
Jebiga, ljudi koji nisu nikad došli na FPN neka se prištede komentara vezanih za taj fakultet. Nit ga branim, nit ga volim - mrzim što sam bio student na tom smeću, ali mi je pun kurac ljudi koji seru, i u nebo dižu prava, ekonomije i takva sranja, KAD JE TO SVE ISTO JEDNO JEBENO VELIKO GOVNO!

Jarane, od pravasa i ekonomista mi se sere, al' od ovih pozavrsavanih zurnalista sto ih srecemo po ovoj nasoj odJADA zgradi dobijem dijareju neslucenog intenziteta i dugotrajnosti... Na to se, upravo, pikiralo. Bez obzira sto sam zavrsila psihologiju, imam kredibilitet reci nesto o kolegama koji su me docekali/mi se pridruze u praksi.

Bolonja ili ne, vecinom zavisi od covjeka/studenta kao takvog. Ako fax shvata kao uvod u proces samoedukovanja, Bolonja (koja se kod nas shvata kao produzetak srednjoskolskog obrazovanja, hahaha, jadi moji) ce mu biti smijesna. Ako fax shvata kao papir da ga tajo uvali na nekom (namjestenom naravno) konkursu u kakvu instituciju ili javno preduzece, bosanska Bolonja banalizma ce mu bit kriptologija par excellence...

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 19:05 
Moderator

Noise Messiah wrote:
ghost rider wrote:
Arinoe wrote:

nope, nije me dohvatio.

Djabe ti je pričat kad imaš WU TANG avatar :D

RZA je kralj...:D

Only way, I begin to gee off was drug loot
And let's start it like this son, rollin with this one
And that one, pullin out gats for fun
But it was just a dream for the teen, who was a fiend
Started smokin woolies at sixteen

ma svi su kraljevi :D

stari serator wrote:
Ne ulazim ja u to sta ste vi htjeli, kakve su vase ambicije, nit me se to tice. Ja vam samo kazem ono sto sam znao prije sedam godina (i sto je jos uvjek istina).

i can live with that :D

Last edited by biafra on 15. 10. 2007. 20:11, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 15. 10. 2007. 19:09 
Moderator

~°~ wrote:
Stojim iza svega sto si rekao, osim...

Noise Messiah wrote:
Jebiga, ljudi koji nisu nikad došli na FPN neka se prištede komentara vezanih za taj fakultet. Nit ga branim, nit ga volim - mrzim što sam bio student na tom smeću, ali mi je pun kurac ljudi koji seru, i u nebo dižu prava, ekonomije i takva sranja, KAD JE TO SVE ISTO JEDNO JEBENO VELIKO GOVNO!

Jarane, od pravasa i ekonomista mi se sere, al' od ovih pozavrsavanih zurnalista sto ih srecemo po ovoj nasoj odJADA zgradi dobijem dijareju neslucenog intenziteta i dugotrajnosti... Na to se, upravo, pikiralo. Bez obzira sto sam zavrsila psihologiju, imam kredibilitet reci nesto o kolegama koji su me docekali/mi se pridruze u praksi.

Bolonja ili ne, vecinom zavisi od covjeka/studenta kao takvog. Ako fax shvata kao uvod u proces samoedukovanja, Bolonja (koja se kod nas shvata kao produzetak srednjoskolskog obrazovanja, hahaha, jadi moji) ce mu biti smijesna. Ako fax shvata kao papir da ga tajo uvali na nekom (namjestenom naravno) konkursu u kakvu instituciju ili javno preduzece, bosanska Bolonja banalizma ce mu bit kriptologija par excellence...

ako se ovo odnosilo na mene, onda jebga...nemam stele, a godine na faksu necu uzaludno potrositi i ne educirati/razvijati se :S

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2007. 11:13 

Tesko da se na te odnosilo Biafra, ja to malo generalizacijom, tipoloski...

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 01:09 

hm...bila upisala Zurnalistiku...sa velikim ambicijama i idejama...dok me oni sivi zidovi i jos tamniji profesori (cast Hanki Vajzovic,Besimu Spahicu i Asimu Mujkicu) nisu premorali da vise vremena provodim u rock teatru i obrazujem se o pivama i rakiji,nego u ucionici. I da nije skripti, 99% studenata ne bi nista ni procitali :)
Tuzno, ali istinito!

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 01:14 
Moderator

pa ja ne bi rekao da je do profesora toliko koliko do samih studenata.

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 01:20 

pa i ne bas, prije bih rekao....kakvi profesori/ass. takvi i studenti... sto bi student ucio, ako zna da ce polozit, a da ne mora ucit... sto bi student sjedio na predavanjima/vjezbama, ako zna da ce svakako dobiti potpis... sad sto tamo ima vise debila nego na drugim fakultetima... to je samo zbog toga, sto je stanje na fakultetu takvo kakvo jest...

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 01:27 
Moderator

bloodflood wrote:
pa i ne bas, prije bih rekao....kakvi profesori/ass. takvi i studenti... sto bi student ucio, ako zna da ce polozit, a da ne mora ucit... sto bi student sjedio na predavanjima/vjezbama, ako zna da ce svakako dobiti potpis... sad sto tamo ima vise debila nego na drugim fakultetima... to je samo zbog toga, sto je stanje na fakultetu takvo kakvo jest...

klapklapklapklap... true

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 03:22 

a ono sto me je jos vise ohladilo od tog fakulteta je kad sam vidjela da danas moze biti svako novinar sa bilo kojim fakultetom,pa cak i bez njega...pogotovo sto se tice barbie like cura koje dobiju posao voditeljice,a ne znaju dvije rijeci sastaviti kako treba...

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 04:22 

pa nisu one tu da bi sastavljale rijeci kako treba. one su tu da pokazuju sise i povecaju gledanost. zar si to tek skontala kad si se upisala tamo na fax...

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 19:27 
Moderator

Floode, napušena kooja ima ekstra dobre sise, i da je do sisa, sumnjam da ne bi dobila posao. Dakle, osim sisa treba, šta djeco? PUŠIT KURAC! (ili udarati glavom u kantu, pa sljedećih deset godina objašnjavati da nisi debil - moj put koji nikom ne preporučujem).

Sionko, onako se započinje zdrava diskusija :) Slažem se sa tobom, nego sam želio da kažem da mi je pun kurac ljudi koji seru o FPN-u, jer kao da je negdje drugo bolje. Sve je isto jebenog govno, svi smo u banani, što bi Edo Maajka rekao.

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 21:47 

Noise Messiah wrote:
Floode, napušena kooja ima ekstra dobre sise, i da je do sisa, sumnjam da ne bi dobila posao..

AHAHAHAHHA Hvala! Sad me napravi glupacom :lol:

Joj sjecam se kad sam se ja upisala i bilo je kao a prvom roku primaju 40 redovnih, kad smo dosli u oktobru njih 100 redovnih. Vecina onih koje nisu primili na druge fakultete dosli na drugi rok na Zurnalistiku i prosli. Nije bitno sta ce upisati, samo nek mogu reci da studiraju, a da li to zele i koliko su sposobni , to nikog nije briga.
Kad je zenska neka rekla 'Ja studiram Zornalistiku' doslo mi je da se ispovracam. Jebote ne zna ni kako joj se zove faks i ona primljena.

Ali,cast izuzecima koji mogu uspjeti i bez Zurnalistike, napr.Sharan. :P

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2007. 23:05 

NAPUSENA KUJA wrote:
Noise Messiah wrote:
Floode, napušena kooja ima ekstra dobre sise, i da je do sisa, sumnjam da ne bi dobila posao..

AHAHAHAHHA Hvala! Sad me napravi glupacom :lol:

Joj sjecam se kad sam se ja upisala i bilo je kao a prvom roku primaju 40 redovnih, kad smo dosli u oktobru njih 100 redovnih. Vecina onih koje nisu primili na druge fakultete dosli na drugi rok na Zurnalistiku i prosli. Nije bitno sta ce upisati, samo nek mogu reci da studiraju, a da li to zele i koliko su sposobni , to nikog nije briga.
Kad je zenska neka rekla 'Ja studiram Zornalistiku' doslo mi je da se ispovracam. Jebote ne zna ni kako joj se zove faks i ona primljena.

Ali,cast izuzecima koji mogu uspjeti i bez Zurnalistike, napr.Sharan. :P

Ma svugdje isti kurac i kod mene na faksu likovi pominju nekog Sigmunda Fjorda lol ... pa mene pita profesorica sta su to fjordovi nevezano za predmet

Profile  

PostPosted: 18. 10. 2007. 01:14 

upisite FIT ba i fakultet i ljude s njega cete vidjat 2 puta godisnje :lol:

Profile  

PostPosted: 30. 10. 2007. 02:32 

stari serator wrote:

mog'o, i upis'o, al mi se fakat nije dalo raditi matematiku :D
a dobra je i ova za fit, malo mi je falilo da to upisem, makar ne bih gledao one nakaze sa fpna :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]