la Fée Verte wrote:
ej pa ti si stvarno poÄeo srat maksimalno
piramida je kao dvadeset sekundi na cnnu?
pa piramida je jedna od većih vjesti u svijetu trenutno
izvadi glavu iz guzice
Zivim u drzavi u kojoj na raspolaganju imam 5 kanala za vijesti koje pice 24 sata dnevno. Niko jos piramidu nije spomenuo.
Jedino su za nju culi ljudi sa nasih prostora koji citaju nase news portale. Velika je kuca dok si u njoj. Izadji, pa ces vidjeti da je mala...
la Fée Verte wrote:
profit,zarada
skontaj da i ako ovo nije piramida (što se neće još neko vrijeme utvrdit) dotad će se turisti i dalje skupljat oko piramide,na ljeto pogotovo
pa otvori oÄi,vidi u kakvom je joÅ¡ uvjek stanju bih,a sad dobiva reputaciju,priliku da se zaradi,povisi standard
bez uvrede al ponašaš se kranje razmaženo

Kakvu jebenu reputaciju? Zar zivjeti na odredjenom imanju moze da bude reputacija za osobine naroda (koji nije napravio tu piramidu)?
Ja ti kazem od te "zarade" ce ljudi da puse. Opet niko od vas normalnih nece vidjeti ni kinte, a cijene ce da idu gore. Vidjeces kad skoce
investicije u turizam - sto znaci da nesto drugo ide u minus.
To je ono sto sam ti rekao da ima razlike izmedju zarade i profita. Dovoljno si pametna da znas da mali procenat istih uvijek dobija...
Ako vrijeme dokaze da ce ovo stvarno pozitivno da utjece na razvoj, prvi cu reci da nisam bio u pravu. Ali do tada skepticar moram biti, jer dovoljno je pogledati kako je 'bajno' i u drugim mjestima u kojim su nadjene iste (tj, prave) piramide (Mexico) ako ih vec usporedjuje sa aztac civilizacijom...samo je Indiana Jones wannabe otipicio u paleolitik...